Absurd! GGZ-kliniek meldde moordverdenking Thijs H. niet ‘wegens medisch beroepsgeheim’

Het is toch totaal van de zotte! Drievoudig moordverdachte Thijs H. werd gewoon niet gemeld bij de politie, terwijl de GGZ-instelling duidelijke aanwijzingen had. Pas toen hij wéér ontsnapte, belde men de politie. Via het AD.

Thijs H. kwam dus in eerste instantie bij de Mondriaan-kliniek in Maastricht aan. Daarvoor had hij al iemand vermoord, dat kon niemand in die kliniek echter weten. Hij gedroeg zich kennelijk ‘als modelpatiënt’ en er was dan ook geen sprake van een gedwongen opname. Om die reden kon hij zo de deur weer uitlopen. De dinsdagochtend van de moorden op de Brunssummerheide, verliet hij dan ook vrij makkelijk het pand. Niemand sloeg alarm.

Vroeg in de middag werden twee wandelaars daar vermoord. Thijs keerde diezelfde middag met bebloede kleding terug naar de kliniek. In die kliniek was al lang en breed bekend dat er twee mensen in de buurt zijn vermoord. Veel makkelijker zijn de stipjes niet te verbinden…

Maar het personeel van de kliniek voelde zich verplicht te zwijgen vanwege het medisch beroepsgeheim. De politie werd dus niet geïnformeerd. Pas toen Thijs H. de volgende dag opnieuw uit de kliniek vertrok en door gebruik van het brandalarm ontsnapte, werd de politie geïnformeerd.

Het is toch absurd dat zulke duidelijke aanwijzingen niet eerder tot acties hebben geleid? ‘Laat de politie eerst zelf maar zoeken, wij hebben medisch beroepsgeheim,’ is toch een gedachtekronkel van jewelste? Totaal absurd, moet je nagaan als Thijs níet was ontsnapt, dan had de kliniek waarschijnlijk nog steeds niets gezegd…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Siemien

  Ik ben uiteraard voor het medisch beroepsgeheim, maar als een GGZ instelling dit soort gevaar niet kan inschatten door onvermogen of naïviteit zou ik zeggen, GGZ is niet capabel dus sluiten die zooi..
  Het is toch te gek voor woorden dat mensen die geacht worden dit soort gevaar te herkennen zich nu verschuilen achter “beroepsgeheim”

 2. Regina

  Ik moet poepen

  1. Sealgaire

   In je smoel

   1. Siemien

    🙂

    1. Sealgaire

     neunkelienketsien in zijn smoel

     1. Siemien

      😉

  2. Trien Knoppen

   Zit je dwangbuis weer te strak Regina? ff met je tong op dat rode knopje drukken… dan komt de zuster vanzelf…

  3. Marija

   @Regina, nu gaat u zoals beloofd door TEUNIS DOKTER een ban krijgen.
   Zucht.

 3. edoc431

  Zou DDS nu eindelijk eens die poepmachine hieronder willen verwijderen ?

  1. Jumping

   edoc431.
   Helemaal mee eens.
   Voor de volle 100%.

 4. DeBruijn

  Niet gek natuurlijk, in de GGZ instellingen werken voornamelijk van die geitenwolkensokken lui. In andere klinieken hadden medewerkers s.eksuele relaties met verkrachters en ander tuig. Werden h.oeren naar binnen gesmokkeld en p.orno geregeld.

  Want daar werden de clienten zo lekker rustig van.

  Hoeveel moorden en verkrachtingen moeten er nog gepleegd worden voordat die mensen gewoon voor de rest van hun leven achter slot en grendel verdwijnen?

 5. Bolkestein

  Het gaat weer goed met de resocialisatie van niet-resocialiseerbaren. Niet dus. Anyway: Nieuwe kansen; Nieuw vergrijp. Welkom in de door en door rotte bedrijfscultuur binnen het inrichtingswezen zelf. En maak even gezellig kennis met de rotte vruchten hiervan. Uit De Telegraaf gescheurd:

  Moordverdachte is ex-tbs’er

  Door MICK VAN WELY

  Updated 01 mei 09:11
  01 mei 05:30 in BINNENLAND

  LELYSTAD – Een 48-jarige man die maandag is opgepakt voor de moord op een 72-jarige man in Lelystad, blijkt een tbs’er te zijn die langdurig in een kliniek is behandeld. Hij kreeg tbs voor betrokkenheid bij een moordpoging.

  Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf. Politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigen noch ontkennen het tbs-verleden van de man.

  Het zou gaan om de levensgevaarlijke Jan van K. Die was eerder al eens de fout ingegaan tijdens een proefverlof uit de Van Mesdagkliniek in Groningen nadat hij ook al tbs had gekregen voor een moordpoging.

  De officier van justitie sprak in 2005 bij zijn veroordeling voor een nieuwe moordpoging van een ’evidente inschattingsfout’. Hij had zijn behandelaars volledig om de tuin geleid.

  telegraaf.nl/nieuws/3519017/moordverdachte-is-ex-tbs-er

 6. Rud56

  Instellingen die onschuldigen slachtoffer laten worden van hun patienten, degenen die die achterlijke wetgeving hebben bedacht, hebben bloed aan hun handen!

  Onwisbaar bloed van de onschuldigen die om het leven zijn gebracht!

  Opdat dit nooit en nimmer wordt vergeten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.