Bah! Opportunistische VVD-aasgieren proberen nog snel slaatje te slaan uit onbeschofte gele hesjes

De VVD heeft weer eens een episch eigen doelpunt gemaakt. Doordat ze het gewoon weer eens niet konden laten de boel de boel te laten, maar per sé moesten aantonen dat zij zogenaamd de meest gevatte partij van Nederland zouden zijn.

Gisteren had premier Rutte een mooi punt gescoord, en hij hoefde er niet eens zelf iets voor te doen. Er kwam een viertal ‘gele hesjes’ op bezoek in het Torentje, en twee daarvan weigerden om de minister-president een hand te geven. Een behoorlijk onbeschofte actie van een stel ongelikte beren, natuurlijk. Vergeleken daarmee leek Rutte – die samen met z’n kartelvrienden momenteel de portemonnee van Nederlanders aan het leegroven is, mind you – een heel stuk fatsoenlijker. Gewoon een staatsman die zich niet laat kisten door wat hooligans in fluoriserende kleding. Of zo zou de oppervlakkige kijker kunnen denken.

Maar het probleem van Rutte en de VVD? Ze zijn in hun acht jaar regeren véél te overmoedig geworden. Nadat de kiezer ze in grote getalen blijft steunen ondanks de ruk naar links en alle integriteitsschandalen heeft VVD’ers het idee gegeven dat ze echt overal mee kunnen wegkomen.

Zoals dat ook nog met het natrappen naar die gele hesjes. Op Twitter verscheen gisteravond een gephotoshopt kunstwerkje, van een VAR uit het betaalde voetbal die zogenaamd aan het controleren is op een overtreding met hands. “De VAR kijkt nog even of er een hand bij zat,” aldus de liberale ‘komieken’. Voor degenen die gisteren onder een steen zaten werd via een hashtag ook nog even een clue gegeven waar dit over ging: #GeleHesjes.

Rutte, vriend, pak iemand van je eigen lengte en statuur. Uithalen naar een stel straatschoffies (laten we wel wezen, dat is wat dat viertal handenweigeraars is) is echt beneden je statuur als minister-president van dit land. Door gewoon die lui te ontmoeten ondanks dat ze zich onbeschoft gedroegen, leek je een staatsman. Maar met dit geintje met de VAR lijk je weer een klein, miezerig mannetje dat zichzelf moet bewijzen over de rug van machteloze burgers.

Boe!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Zo laat de Vereniging Van Dieven dus duidelijk zien dat het een vooropgezet plan was om te laten zien dat de gele hesjes ‘asociaal tuig’ is.
  Je nodigt de ergste Tokkies uit de groep uit en toont daar volgens de VVD mee aan hoe de hele groep is.
  Best weer een heel trieste vertoning van de club die met elk extreem links windje mee waait.

  1. Meester Kong

   @JK
   Leugens neer plempen doe je beter dan D Siemien.

   1. Joop Klepzeikert

    @Meester Debiel: Leugens zijn wat er in jouw onderbuik opborrelt. Ga AUB je hersentjes eens uit de kelder halen. Die liggen daar te verstoffen en te beschimmelen.

    1. Meester Kong

     @JK
     Gut het is net of ik Dik hoor oreren.
     Zal toch niet waar zijn 🙂

     1. Joop Klepzeikert

      @Meester debiel
      Gut het is net of ik diarree hoor oreren.
      Zal toch niet waar zijn

    2. Meester Kong

     @D
     Het moet niet gekker worden, onze generaal is teruggekeerd.

  2. Julian

   Je doet je naam alle eer aan. Compleet verzuurd. Niet meer in staat om humor te waarderen… Ik heb geen meelij met jou maar wel met de mensen die bij jou in de buurt zijn. Voorwaar geen genoegen.

  3. Beukman

   @Joop zeikt:
   Je nodigt de ergste Tokkies uit de groep uit

   Onzin, dit was het crème de la crème van de hesjes, een door henzelf gekozen delegatie. Kan je nagaan wat een zooitje ongeregeld er anders naar binnen was gegaan.

  4. Hartenheer

   +1

 2. Regina

  De VVD is een Wal gelijke partij die over likken heen gaan om aan de macht te blijven. In feite is Rutte niets meer dan een maffia figuur die in een normaal Land achter de tralies zou moeten zitten

  1. Sealgaire

   Blablablablabla

  2. Trien Knoppen

   Likken Likken Likken! Hilarisch

   1. Sealgaire

    LOL

  3. Joop Klepzeikert

   Wal en gelijke hoort aan elkaar geschreven te worden en zonder hoofdletter. Het woord likken zou ik vervangen door lijken en het woord heen daarachter had ik weggelaten in die zin. Ook het woord land midden in een zin hoort zonder hoofdletter.
   Verder wel met je eens. Alleen nog wat aan je taalvaardigheid werken.

  4. Mars020

   @Regina, als je klaar bent met het gelik, ga dan gewoon aan het werk.

   1. Joop Klepzeikert

    @Mars020: Ga je tante Rien, ofwel Regina, ook even uitleggen wat ‘aan het werk’ gaan is? Die werkschuwe parasiet heeft nog nooit gewerkt en zal dat ook nooit gaan doen. Uitkering + subsidies + toeslagen bij elkaar is veel meer geld dan zo’n dom wezen met werken zou kunnen verdienen.

 3. Regina

  VVD is waarschijnlijk nederlands grootste legale criminelenclub dat er bestaat. Misschien zelfs van Europa

  1. Trien Knoppen

   die… hilarisch

   1. Joop Klepzeikert

    Had Regina toch bijna een hele zin fvaudtlooz ingetypt… Slechts 1 fvaudtjuh. Ze maakt vorderingen.

    1. struisvogelpolitiek

     Lijkt wel op die politieagent uit die kostelijke serie. Allo, Allo. LOL

     1. Joop Klepzeikert

      Die was wel grappig. Regina, ofwel één van de vele aliassen van tante Rien, is dat totaal niet.

 4. Regina

  Het eerste wat er zou moeten gebeuren als een andere partij ooit aan de macht komt is de VVD TE VERBIEDEN en alle leden OPSLUITEN in heropvoedingskampen. De zelfde methode zouden we trouwens ook moeten toepassen bij de aanhangers van FvD SGP en PVV

  1. marco1

   Regina geeft even een inkijkje in haar verknipte ziel.

   1. Trien Knoppen

    Over fascisten gesproken… lol

    Maar denk dat we haar/hem/het maar niet te serieus moeten nemen…

  2. Caro

   @ Regina,
   Dit is een post van u waar u beter over kunt nadenken.
   Opsluiten…
   Helaas worden mensen met dementie ook geconfronteerd met opsluiten.
   Hoe ziet u dit?

  3. Mars020

   @Regina, past dat wel in dat kamp?. Het zit daar namelijk al vol met kansparels en linkse terroristen. Jouw vriendjes en vriendinnetjes, zullen hun kamp niet graag delen met al die rechtse ongelovige figuren.

 5. Regina

  Landen als China en Turkije waar de macht in de goeie handen is weten ook hoe ze om moeten gaan met hun tegenstanders. Daarom is alles in een land als China voortreffelijk geregeld.

  1. Trien Knoppen

   Hilarisch… zou Brazil zeggen…

 6. Meriadoc Brandebok

  Humor. Zo krijgen de gele hesjes het deksel op de neus.

 7. santiago

  Was toch een meesterzet van rutte. Gewoon 5 mongeaulen uitnodigen om te laten zien hoe mongeaul ze zijn. Hele misselijke truuk, maar ja dat zijn we gewend van rutte toch?
  Die stumperds die bij hem op bezoek kwamen kun je eigenlijk niets kwalijk nemen.

  1. santiago

   Rutte wist dat dit soort dingen gingen gebeuren, daarom was er ook een camera van de NPO(staatstelevisie) bij.

  2. Meriadoc Brandebok

   De vertegenwoordigers van de gele hesjes hebben aangetoond welk soort beweging zij vertegenwoordigen.

   Men moet er verder maar geen aandacht meer aan besteden. Zij behandelen aneren als oud vuil.

 8. Stanly2000

  Hebben de wel handgevers gecontroleerd of zij hun handen nog hebben. Rutte is tot alles in staat.

  1. Catalaanse kok

   Hij is weer loeischerp.

   1. Stanly2000

    Natuurlijk niet zo scherp als uw opmerkingen maar toch bedankt, druiloor!

  2. edoc431

   Rutte had de hand aan zijn bal vandaar geen handjes schudden .

 9. Piet51

  Ik heb heel even moeten nadenken welke reactie nu echt benden peil was: de inhoud van dit artikel of de VVD-tweet (niet van Rustte zelf dus). Ik was er snel uit. De diskwalificatie van de “gele hesjes” door de artikelschrijver overtreft de humoristische reactie van de tweet vele malen.

 10. Rien Noppen

  Geestige tweet van de VVD. Eerlijk is eerlijk.

  1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Rien dan moet je deze tweet ook geestig vinden!

   “Deze Go Back-bus stop wel aan #Brussel-noord en neemt alle schurft-, malaria- en tbc-migranten mee terug naar hun land van herkomst!”

   Eerlijk is eerlijk

 11. Ruiter

  “Gele hesjes geven geen hand”. A blessing in disguise voor Rutte en zijn VVD. Nu hoeven zij het niet over de inhoud te hebben. Nee de toon en de vorm, die zijn pas belangrijk. En de media volgen gedwee. Zoals altijd, vuistdiep in Rutte.

  Overigens, er is geen enkele verplichting om iemand een hand te geven. Regenten gaven vroeger nooit een hand aan leiden uit het gewone volk. En sommigen doen dat nog steeds niet, kijken gewoon langs je heen. Rutte kreeg een koekje van eigen deeg. Dat had hij zo langzamerhand wel verdiend.

  1. Meriadoc Brandebok

   De onverdraagzaamheid van de gele hesjes staat in schril contrast met de gastvrijheid en verdraagzaamheid van de premier. Het zogenaamde koekje van eigen deeg is lulkoek.

   1. Ruiter

    Gaat u maar eens met Rita Verdonk praten, over de verdraagzaamheid van Rutte. Krijgt u een compleet andere kijk op deze premier.

    Voor de schermen een lachende Rutte, alles voor een goede pr. Achter de schermen: Niets ontziend, 1 brok chagrijn, gaat desnoods over lijken om zijn doelen te bereiken.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee hoor, de premier heeft de gele hesjes gastvrij ontvangen en hen bij dedeur de hand gereikt. De gele hesjes zijn echter dusdanig onverdraagzaam dat zij al telefonerend (!) het kantoor waagden binnen te komen en geen handdruk gaven.

     Als ik de premier was, had ik ze direct weer de deur gewezen, maar deze onbeleefdheid van de onverdraagzame gele hesjes belette Rutte niet een vervolgafspraak te maken.

     Verdonk is een non-argument.

     1. Ruiter

      Rutte had wel een legertje cameramensen uitgenodigd toen hij de hesjes ontving. Dat is geen toeval. Zo kon hij weer goede sier maken.

      En velen trappen in zijn snood opgezette valletje. Ook gij, Brutus!

     2. Beukman

      Ruiter roept:
      Rutte had wel een legertje cameramensen uitgenodigd toen hij de hesjes ontving. Dat is geen toeval. Zo kon hij weer goede sier maken.

      Hoe weet jij dan dat Rutte die cameraploeg had uitgenodigd? Denk je soms dat deze ontmoeting geheim was?

      Enfin, de boodschapper van het slechte nieuws (dat je voor beschaving niet bij de hesjes moet zijn) krijgt weer eens de schuld.

     3. Meriadoc Brandebok

      Dit noemen ze inderdaad schieten op de boodschapper, in casu op de camera die het bizarre gedrag van de gele hesjes vastlegde.

      Er is geen verweer meer. Zelfs de jij-bakken zijn uitgewerkt. Het was onfatsoenlijk, onbeleefd en hufterig. Meer valt er nier over te zeggen.

 12. Godefroy France

  PVV EN FVD ,,,, NU DOORPAKKEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Trien Knoppen

  Zou de vvd ook zo’n grappige tweet durven plaatsen als een of andere grootmoefti in Irak of Iran Jeanientje de hand weigert? Of mag dat vanuit een geloofsovertuiging wel en vanuit een politieke niet?… DISCRIMINATIE! lol

 14. struisvogelpolitiek

  De gele hesjes zijn een gemakkelijk slachtoffer die zich hier in niet kunnen verweren. Ik denk dat de VVD zichzelf hier in een slecht stelt. Is niet fraai van de VVD. Persoonlijk zou ik Rutte wel een hand hebben gegeven en dan direct daarna hem een schop onder zijn kl*ten hebben gegeven zo dat hij gelijk beseft wat hij in Nederland heeft aangericht met zijn VVD. Tip: Gaan jullie eens kijken naar de Post on Line. Daar staat een kostelijk filmpje over Frans Timmermans, gemaakt door de SP.

 15. Beukman

  Goeie grap van de VVD! Humorist Tim zou hem op zich zeker weten te waarderen. Hij heeft er echter te veel de smoor in dat hij hem zelf niet heeft bedacht.

 16. fusilier

  Rutte was even bij Macron op de koffie . Natuurlijk puur toevallig om onze gele hesjes te laten ontbieden en dag later. Allemaal voor de buhne, en lekker interessant doen,deze premier is uit hetzelfde hout gesneden als Macron,lekker tegen de mensen praten en niet met de mensen.Hij hebt ons Nederland verkwanseld aan de E.U., nog even en wij zijn een vreemdeling in ons eigen land.

 17. Michael M

  Mensen welke bij VVD zweren, zien ook geen probleem in de verplichte eigen risico van 385 euro dat vanzelf wel weer 1000 euro wordt. Vinden het ook niet erg dat de VVD de 6% btw naar 9% liet stijgen en de tijdelijke crisis regel van 19 naar 21% btw en hebben er geen moeite mee dat die btw nog eens met 15% extra stijgt en zo kunnen we nog even blijven volschrijven hier. Men moet dan toch na 9 jaar Rutte bij jezelf de bellen gaan rinkelen dat je liever voor je portemonnee kiest en niet meer voor de VVD.

 18. Heras

  JEETJE, WAAR HEBBEN WE HET OVER…de wereld staat in brand en wij hebben het over hand geven.
  Misschien hebben ze Denk nagedaan. Toen het denkmannetje Netanyahu weigerde een hand te geven…

 19. Josh

  Het is genoeg geweest, Rutte kan niets meer goed doen, vooral met zijn mooie praatjes die geloven we niet meer ! Ben ook geen VVDer meer, ondanks dat ik gelukkig nog steeds geen enkele toeslag of bijslag krijg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.