Bizar Frankrijk gaat janken dat Irak de doodstraf heeft opgelegd aan vier Franse ISIS-strijders: ‘Wij zijn tegen!’

Het is ook nooit goed bij sommige westerse landen, hè? In Irak heeft een rechtbank nu de doodstraf opgelegd aan vier ISIS-strijders uit Frankrijk. Ondanks dat het land Syrië- en Irakgangers omschrijft als “staatsvijanden,” is de doodstraf dan kennelijk ook weer niet de bedoeling. Dus gaat de Franse ambassade nu bezwaar maken tegen de executie van nota bene ISIS-strijders.

Geen wonder dat het buitenlandse beleid van veel Westerse landen niet meer serieus wordt genomen. Neem bijvoorbeeld nu Frankrijk. Vanuit dat land zijn heel veel Syriëgangers uitgereisd naar het voormalige ISIS-kalifaat om de boel daar eens even flink op z’n islamistisch te verzieken. Nu de overheden van Irak en Syrië de orde hebben hersteld, worden een deel van die Franse lui nu vervolgd door de plaatselijke overheden.

En wat denk je? Ze zijn er niet al te blij mee dat hun land in puin is geschoten, hun vrouwen verkracht, hun naasten vermoord en hun kinderen getraumatiseerd en gehersenspoeld met allerlei extremistische propaganda. En dus volgt een straf die gangbaar is in het Midden-Oosten bij dergelijke ernstige delicten: de doodstraf. Is dat verwonderlijk? Natuurlijk niet: na de Tweede Wereldoorlog hebben wij in Europa ook zat nazi’s en NSB’ers de gang naar het vuurpeleton opgelegd. Of zijn we vergeten hoe in Neurenberg de hele voormalige nazitop is opgehangen?

Maar Frankrijk meent dat deze zaak het uitgelezen moment is om te gaan klagen over mensenrechten en om Irak de les te lezen over hoe het rechtszaken moet voeren. En dan krijg je dus de bizarre situatie dat een Europees land het gaat opnemen voor een stelletje bloeddorstige ISIS-strijders:

“Iraqi court officials said the man had been sentenced on Monday to death by hanging, a day after three other Frenchmen were given death sentences for Islamic State membership. They can appeal against their convictions.

The French foreign ministry said in a statement that it respected the sovereignty of the Iraqi authorities and that Islamic State members “had to answer for their crimes” but stated France’s opposition to the death penalty.

“The French embassy in Iraq, in its role as provider of consular protection, is taking the necessary steps to convey its position to the Iraq authorities,” the statement added.”

Te bezopen voor woorden, natuurlijk.

Of zoals de Libanese oorlogsverslaggeefster Jenan Moussa het omschrijft: “Frankrijk moet óf hun eigen ISIS-strijders terugnemen en met ze afrekenen in Frankrijk, óf stoppen met klagen als landen in de regio besluiten om zelf de ISIS-dreiging aan te pakken. Je kan niet van twee walletjes eten.” Hear, hear!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Een beschaafd land zal altijd protesteren tegen oplegging van de doodstraf, ongeacht de ernst van de misdaden.

  1. Top

   blablabla. Blaaskaak!

  2. Bart

   Waarom? Serieus wat is er beschaafd aan tegen de doodstraf te zijn? Er zijn bepaalde misdaden zo gruwelijk dat er nog maar 1 straf overblijft.

   Maar jij bent waarschijnlijk zo iemand die ook heel beschaafd groot voorstander van abortus is, want een onschuldig kind in stukken uit de baarmoeder rukken is natuurlijk veel beschaafder dan een isis terrorist ophangen.

   1. F.C. Labrouste

    In Europa is de doodstraf afgeschaft omdat men deze straf algemeen als barbaars beschouwt. Deze verworvenheid is vastgelegd in de Grondwet.

    1. Kapitein Haddock

     F.C. Labrouste
     Fout!
     Voor elke na de 2e WO uitgevoerde doodstraf een Euro? Hoef ik zeker een jaar niet te werken!

    2. Bart

     Ja en, je beantwoord mijn vraag helemaal niet. Je ontwijkt het gewoon.

     Geef eens antwoord!

     1. F.C. Labrouste

      Het antwoord gaf ik. De doodstraf is een barbaarse straf die in onze Grondwet wordt verboden.

     2. Bart

      Nee FC, je noemt het alleen barbaars, dat is geen antwoord.

      Waarom is het barbaars? Waarom is het barbaars de bevolking te willen beschermen tegen bepaalde mensen die bepaalde gruwelijkheden hebben gepleegd. Vertel wat is er barbaars aan het willen beschermen van de bevolking?

     3. santiago

      Labrouste. Oh ja joh en Pim Fortuyn dan?

    3. peetjoh. k

     Die grondwet geld dus niet voor deze mensen. Zij maakten hun fouten niet in europa

   2. Meester Kong

    @Bart
    Ach wel jammer dat de enige politieke partij in NL de doodstraf uit het verkiezingsprogramma heeft gehaald.

    Jawel, je geliefde SGP…

    1. Bart

     Bedankt MR Kong dat je even precies laat zien waar je moreel gezien staat.

     1. Meester Kong

      @Bart
      Aan de goede kant en niet verslaafd zoals siemien, lugar, urkie enz.
      Die zwakzinnigen 🙂 willen hun wil opleggen aan andersdenkenden.

     2. Siemien

      Kongsülsün’s gedachtegangen lopen parallel met die van Nazi’s erger nog, bij de gedachtegangen van Kong zijn de Nazi’s echt lieverdjes

  3. DidiMadloba

   Klopt. Al was het maar omdat het maar de vraag is of de “doodstraf” wel een echte straf is. Jaren brommen is naar, maar na een doodstraf is de betrokkene van alles af, en wordt hij in eigen kring misschien wel een martelaar.

   1. Bolkestein

    Van mij mogen ze daar wel aan een stuk touw komen te hangen hoor. Weten we tenminste zeker dat we ze hier in Europa nooit meer terug zullen gaan zien en hier in Europa nooit een aanslag zullen gaan plegen. Eigenlijk is hun ophanging een stukje onze levensverzekering. Ik zeg: Doen!

   2. Bosche draak

    Aan de andere kant, een dode mens heeft geen behoefte meer aan natjes en droogjes, en is letterlijk en figuurlijk uitgepraat.

  4. NoDoubt

   De EU heeft het verdrag van Lissabon opgesteld en de EU-lidstaten hebben deze allen ondertekend. Daarin is overeengekomen dat de doodstraf is ingevoerd. En ook Frankrijk heeft deze ondertekend.

   blz 16 handvest:
   In een kleine voetnoot van het Verdrag staat namelijk vermeld dat het Handvest van de EU, waarin staat dat er geen doodstraf in de EU is, zal worden nageleefd, behalve in het geval van oorlog, rellen en grote sociale onrust (lett: ‘ontreddering’ of ‘omwenteling’).

   1. Mars020

    @No Doubt, je schrijft…De EU heeft het verdrag van Lissabon opgesteld en de EU lidstaten hebben deze allen ondertekend. Daarin is overeengekomen dat de doodstraf is ingevoerd. En ook Frankrijk heeft deze ondertekend….
    Wat is nu het probleem?.. Jij schrijft, dat hij is ingevoerd… Zo komen wij lekker goedkoop van het tuig af… Iedereen blij… Kunnen wij tenminste op tijd met pensioen…

    1. NoDoubt

     was reactie op F.C. Labrouste die zei dat er geen doodstraf is in EU.

  5. Siemien

   Wat raar dat jij terroristen, die moorden en verkrachten zonder proces (dit is natuurlijk wel even belangrijk) de hand boven het hoofd houdt, dat je een vies smerig islamitisch achterlijke bent is ons nu wel duidelijk…

   Doodstraf barbaars? wat is de islam dan?

  6. DidiMadloba

   Inderdaad.
   Het is de vraag of de doodstraf wel straf is. Dan ben je als dader in één keer van alles af, en als het meezit word je daarna vereerd als martelaar, postuum.

 2. peetjoh. k

  Goed zo de eerste 4. Nu de rest van die moordenaars nog even ophangen. De wereld word zoveel beter zonder moslim terroristen.

  1. ManusR

   Laat dat laatste woord maar weg van je reactie.

 3. RvdBe

  Gespeelde morele verontwaardiging

 4. Regina

  Ik vind het heel goed dat Frankrijk in actie komt. De doodstraf is barbaars en als je hier voorstander bent ben je geen haar beter dan ISIS

  1. F.C. Labrouste

   Volledig juist.

  2. peetjoh. k

   De doodstraf is inderdaad barbaars. Precies de juiste straf voor deze barbaren dus. Ik ben voorstander van iedereen de straf die bij zijn cultuur hoort. Dus een stelende Nederlandse marrokaan zn handen eraf. En een criminele arubaan met 40 in 1 cel net als thuis. Je wil je cultuur houden dan hou je ook je strafmaat maar. Niet je eigen lusten en onze straffen

  3. Bolkestein

   We hebben nooit iets van jou vernomen inzake verontwaardiging over de doodstraf toen IS daar aan de winnende hand was en daar doodstraffen uitvaardigden en voltrokken.

   En Iraq is nou eenmaal een geïslamiseerd land. Dus deze Moslims zullen de straffen die Allah hen oplegt moeten aanvaarden.

   1. Giovi

    @Bolkestein. Eens. Deze moordende en vrouwen verkrachtende IS-psychopaten pleegden hun barbarij juist uit naam van Allah. En nu janken ze dat ze geheel volgens hun eigen zo gepropageerde Sharia tot de doodstraf veroordeeld worden en tekent Frankrijk tegen hun eigen uitgekotste onderdanen bezwaar aan. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. Irak moet doen wat het doen moet en deze ratten voorgoed van de aardbodem wegvagen opdat ze nooit meer misdaden zullen plegen tegen de mensheid. Terughalen naar Europa is vragen om moeilijkheden en bovendien een garantie op nieuwe aanslagen. De primitieve muzelmannen geilen nu eenmaal op afgehakte koppies (mensen of dieren) -zie ook bovenstaande foto en anders gewoon even googelen- dus graag in het openbaar terechtstellen die zuurstof verslindende parasieten.

  4. Mars020

   De doodstraf is inderdaad barbaars. Maar er zijn uitzonderingen… Als het om levensgevaarlijke monsters gaat, dan is het toch de enige veilige en goedkope oplossing.
   Dit soort vuilnis mag nooit meer op vrije voeten komen, omdat de kans op moorden en aanslagen 100% is. Als je ze levenslang opsluit, kost het geld. Dat geld kan beter besteed worden aan autochtone burgers, die na jarenlang werken op tijd met pensioen willen. Wat heeft het trouwen voor nut om terroristen in leven te houden, die toch nooit meer veranderen?. Dan kan je net zo goed het geld door de WC spoelen, nadat je je reet ermee hebt afgeveegd.

 5. Ad Fundum

  Heeft die show eromheen waarbij het publiek mag toe kijken extra meerwaarde? Misschien om er bepaalde gevoelens aan te ontleden. Het is een achterlijke slachting, niet eens een straf.

  1. Erkenbrand

   Ik zou het anders met genoegen aanschouwen.

 6. santiago

  Wen er maar vast aan, want als binnenkort we in Nederland de sharia invoeren zal dit dagelijkse kost zijn op de pleinen en markten.

  1. Dragonmaster969

   santiago ++++

  2. Lelygattet

   @Santiago 100x+++++

 7. bandini

  Gelukkig hebben wij Rutte; die denkt daar ietsje anders over! Toch!?

 8. santiago

  Misschien leuk om een en ander te combineren met koekhappen, zaklopen en wc pot werpen op Koninginnedag .

  1. Heinz

   Op Koninginnedag zullen we nog een aantal jaren moeten wachten of die dag bestaat niet eens meer tegen die tijd.

   1. santiago

    Het is nog steeds Koninginnedag. Er is maar 1 baas in Nederland of denk jij dat ze de hele dag zit te beeldhouwen op drakenstein. Word toch eens wakker man.

  2. Joop Klepzeikert

   En dan de campingzender SBS het allemaal op laten nemen en uitzenden. Kunnen er nog heel wat mensen een goede boterham aan verdienen.

 9. Joop Klepzeikert

  Tja, de doodstraf opleggen is ‘inhumaan’ volgens geestelijk gehandicapt links. Net alsof de daden van die ISIS terroristen lekker humaan waren.
  Wie zich beestachtig gedraagt kan erop wachten dat die beestachtig gestraft wordt, tenzij je in EU als beest gedraagt, dan wordt je geknuffeld en krijg je ALLES wat je maar eist helemaal gratis, voor de rest van je leven.

 10. Piet Patat

  Prima besluit van Irak. Opruimen die hap.
  Als je dat uitschot in Frankrijk laat berechten dan lachen ze de ballen uit hun broek.
  Doodstraf onmenselijk ? Wat die zuurstofverspillers hebben uitgevreten is vele malen meer onmenselijk. Noem als voorbeeld die twee Turkse piloten die levend en voor de camera verbrand werden. Hier is celstraf niet op zijn plaats waar ze hun dagelijke natje en droogje krijgen en bij goed gedrag weer vrij komen. Ruimen, dat is de enige taal die deze lui ook verstaan.

 11. Godefroy France

  BESTE NIEUWS VAN 2019 (tot nu toe) smaakt naar meer,,,, veel meer !!!
  Deze moordenaars berechten daar waar ze moord en doodslag hebben gepleegd !!!

 12. fusilier

  Frankrijk schiet zijn eigen burgers wel de ogen uit hun hoofd met demonstraties. Maar willen die moslim slachters terughalen, omdat ze het zielig vinden als ze hun verdiende straf krijgen door ophanging.

 13. Cycle25

  Gewoon Sargentini sturen, die kwam en zag dat alles goed was..

 14. Fred Plantinga

  Laten we blij zijn dat ook Nederland al lang geleden de doodstraf heeft afgeschaft. Niets rechtvaardigt het opleggen van deze straf, wat de misdaad ook mag zijn geweest. De doodstraf is niets anders dan een moord gepleegd door de staat en haar dienaren een beschaafd land onwaardig. Dat geldt voor de VS, China, Saudi Arabië en dus ook voor Irak.

  1. Peter Oudshoorn

   Gelul. Het is erg jammer dat de doodstraf is afgeschaft. Hoe de moralistische vingertjes het ook mogen connoteren, het is een gemis dat een beschaafd land deze ultieme straf niet kan opleggen aan monsters die ultieme misdaden hebben begaan.

   Het getuigt juist van beschaving als een overheid zich bewust is van haar verantwoordelijkheid om elementen die geen bestaansrecht hebben uit een samenleving te verwijderen.

  2. Mars020

   Ik vind, dat ze seriemoordenaars enz, wel de doodstraf mogen geven. Wat heeft het voor zin om die mafkezen levenslang op te sluiten?. Dat kost veel geld en kan beter gebruikt worden om eerder met pensioen te kunnen gaan. De onschuldige mensen, die vermoord zijn, hebben daar ook niet om gevraagd. Waarom is het dan barbaars om moordenaars de doodstraf op te leggen?. Die gasten zijn gek op de dood, dus doe je er misschien nog een plezier mee, als je ze ophangt?.

 15. Behold My Negativity

  Frankrijk kan beter hun witte vlaggetje zwaaien wanneer zij die uitschot willen terughalen.

 16. Kapitein Haddock

  Behold My Negativity

  Uiteindelijk komt het op neer:
  de Westerse wereld gaat buigen!
  Waardoor? Onnozel “correct zijn en hevige angst om geen ” Gutmensch te zijn!”

 17. Vrijedenkert

  Frans terroristisch gespuis wist van tevoren dat er in Irak en Syrie doodstaffen worden uitgedeeld aan moordenaars en terroristen, toch is men er heengereist met een vooraf bekend doel en heeft men zich bij terroristische organisaties aangesloten en lopen moorden etc…

  Dus gewoon de straf laten ondergaan waar ze zelf doelbewust voor hebben gekozen door er heen te reizen en zich schudig te maken aan zaken waar men de doodstraf voor krijgt opgelegd in die gebieden!

  Ik ben normaal gesproken tegen de doodstraf maar ik weet ook dat sommige staten in de VS de doodstraf hanteren, als ik morgen naar die staten afreis en daar misdaden ga plegen waar de doodstraf op staat heb ik dit volledig aan mijzelf te danken.

 18. Michael M

  Dus IS slacht onschuldigen af omdat ze hiervan genieten en dit verheerlijken en vervolgens mag Irak deze zieke geesten van IS welke velen dodelijke slachtoffers maakten onder onschuldige militairen, politie, burgers, laatst nog 100 moslims gedood in een moskee door IS strijders in Egypte IS strijders niet de doodstraf geven? Dus alle onschuldigen zijn voor niets gestorven volgens een aantal idioten in du France? Laat Irak hun werk doen. Ze weten echt wel wie wat gedaan heeft toch? Of niet.

 19. lancar

  De doodstraf is voor deze voormalige ISIS strijders in alle gevallen correct. Het geblér van de Fransen doet mij denken aan “Als een gelovige met zijn vinger wijst naar zijn andersgelovige medemens, dan wijzen automatisch negen vingers naar zichzelf.”

  En als ik de onrealistische reacties lees van de zogenaamde humane en beschaafde geitenwollensokkenfiguren die tegen de doodstraf zijn, dan geeft mij dat een enorm blij en goed gevoel van binnen, dat mijn volk als standaard plunderaars en ander loslopend gespuis die het heeft gemunt op andermans have, goederen en leven, altijd “waardig doet heengaan” om een aanval in de rug te voorkomen. Lees het citaat hieronder uit mijn boek Alleen de Natuur Leeft Eeuwig”… zijn wij dan barbaren omdat wij een passende oplossing hebben voor schurken en plunderaars die een zijtak vormen van de religieuze regering die wet noch recht kennen behalve als het in hun straatje past? En wie beschermt ons dan tegen dit geteisem? De gezetelde regering???

  Citaat : “Het Vishnuh-Genootschap heeft geen cellencomplex waarin de gevangengenomen vijand opgesloten kan worden, omdat opsluiting van levende wezens niet past binnen haar ideologie en levensfilosofie. Het Vishnuh-Genootschap is fel gekant tegen opsluiting van levende wezens in het algemeen, ongeacht de ernst van hun gepleegde misdaden.

  … Ook wenst het Vishnuh-Genootschap zich niet in te laten met kolonialistenstreken zoals slavernij noch zich verlagen tot mensenrechtenschendingen zoals mishandeling van de vijand, folteringen of iets dergelijks. Het Vishnuh-Genootschap wenst haar gevangenen niet te behandelen zoals gevangenen normaliter worden behandeld door een groot deel van de geciviliseerde gelovige mensheid wereldwijd, inzake langdurige opsluiting dat neerkomt op geestelijke mishandeling.

  – Wij vinden fysieke en geestelijke vernedering ongehoord en onmenselijk. Ook vindt het Vishnuh-Genootschap onnodig om haar vijand te voeden, want daar gaat te veel mankracht en eigen investering in zitten en daar willen we onze tijd en ons zuurverdiende geld niet aan besteden.
  En aangezien het Vishnuh-Genootschap seizoengebonden deels tussen twee landen, Brazilië en Suriname, een nomadisch bestaan leidt, kan zij derhalve zich ook geen gesjouw met de gevangen genomen vreemde invallers permitteren, maar deze juist, indien schuldig, alleen menswaardig doen heengaan.

  – Kortom: “Bij gebleken schuld wacht een gevangene geen marteling, verhongering noch kwelling, maar zoals bij ons gebruikelijk humaan met een Klewang “de Kop eraf en Klaar”, en wij sollen niet met lijken, daarom laten wij de levenloze lichamen op bepaalde plaatsen liggen in het bos voor de dieren in het wild.”

  – Om het gevaar ten opzichte van ons gemeenschap te beperken, houden wij onze vijand niet langer vast dan een paar uur en laat ze ook nooit ons grondgebied levend verlaten, daar wij geen risico nemen om later alsnog in de rug te worden aangevallen.

  – Door de aardse nieuwsgierigheid van de misdadigers en door hun “extra lange vingers”, hoorde de kwaaddoeners in hun laatste ademtocht het suizen van een *klewang. Hierna hebben wij nooit meer last van rovers noch van plunderaars gehad. De boodschap (Vrede met alle mensen) van het Vishnuh-Genootschap is gelukkig goed begrepen en verder doorgedrongen tot in de gelederen van alle omwonende oerwoudbewoners waardoor het bloedvergieten door de plunderaars tot het verleden is gaan behoren!

  – Wij zijn vrede minnend en vergevingsgezind vanaf het moment waarop de vijand is verscheiden, pas dan zijn wij in staat tot vergeving van de tegenpartij doordat er vanuit die hoek geen enkel gevaar meer voor ons gemeenschap bestaat. In navolging van onze levensfilosofie vallen wij niemand lastig en treden ieder met respect tegemoet, maar wanneer iemand ons lastig valt, dan gaan wij doden.” http://vishnuh.nl/Vishnuh-Genootschap/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.