Black Friday in 2019, wat kun je verwachten?

image1
Foto:

Kun je ook niet wachten totdat de Black Friday deals je weer om de oren vliegen? De Black Friday traditie is niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland al jaren ontzettend populair. Dure aankopen zoals TV’s en laptops worden uitgesteld totdat de dag eindelijk daar is. Hoewel de beste Black Friday deals in 2019 nu nog moeilijk te vinden kunnen zijn, hebben we wel vast gekeken wat we allemaal kunnen verwachten van Black Friday 2019.

Wanneer is Black Friday dit jaar?

Zoals altijd vindt Black Friday natuurlijk op een vrijdag plaats; in 2019 is dit vrijdag 29 november. Hoewel de feitelijke datum ieder jaar verschuift blijft de dag van de week altijd hetzelfde. Black Friday vindt namelijk altijd de vrijdag na Thanksgiving plaats; het is dan van oorsprong ook een Amerikaans concept. Black Friday is dan ook ideaal voor de koopjesjagers in de VS die bereid zijn om de dag na Thanksgiving direct flinke kosten te besparen op items zoals elektronica. In Nederland hoeven we de kalkoen resten gelukkig niet aan de kant te schuiven, en hoeven we er alleen maar voor te zorgen dat de wekker lekker vroeg staat om direct op pad te kunnen gaan!

Hoe zit het met de advertenties?

Hoewel de advertenties eigenlijk Black Friday zelf pas gepubliceerd zouden ‘mogen’ worden, worden de Black Friday deals vaak dagen van te voren al gelekt. Dit geeft jou als consument natuurlijk de mogelijkheid om direct je verlanglijstje samen te stellen, prijzen te vergelijken en zelfs een route uit te stippelen voor de dag zelf. Waar Black Friday officieel maar 1 dag zou zijn, is dit in Nederland natuurlijk anders. Je kunt vaak een aantal dagen voor én na de officiële datum al een flink aantal Black Friday kortingen scoren bij verschillende winkels. De traditionele twee-daagse verkoop gekte, is tegenwoordig een flink verlengde weekend traditie voor velen.

Wat voor items kun je verwachten?

Gezien de flinke technologische ontwikkelingen op allerlei gebieden zal de elektronica ook dit jaar weer flinke kortingen bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 4KTV’s met HDR-ondersteuning (ideaal voor dat goedkope tv-abonnement), iPads, AirPods (door de lancering van nieuwe modellen in 2019 kunnen de oudere modellen tegen een lagere prijs aangeboden worden) en ga zo maar door. Houdt websites, kranten en tijdschriften een aantal dagen (en in sommige gevallen zelfs weken) voor de daadwerkelijke Black Friday datum al in de gaten om precies te zien welke koopjes je dit jaar allemaal kunt scoren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

3 reacties

 1.   

  Voor wie het geen probleem is om iets te kopen dat qua techniek min of meer verouderd is, of iets te kopen dat na Black Friday in een aantrekkelijker design verschijnt, of iets te kopen waarmee de opslaghallen overgevuld zijn, kan inderdaad ietwat goedkoper terecht. Maar weet wel dat je achterhaalde techniek in huis haalt.

  1.   

   Wat is achterhaalt?
   Omdat er misschien één functie is bijgekomen. Je heeft het nooit gehad en kan het niet missen ook.
   Of omdat het beeldscherm wat groter is.
   Belangrijk hoor, aan de techniek veranderd er tegenwoordig niet zo sensationeel meer.

 2.   

  Hebben KoZP, Quincy en Sylvana al gereageerd?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!