BLOCK! Twitter bant Geert Wilders vanwege “haatzaaiende” anti-D66-tweet

Over D66 schrijven dat het “sukkels” zijn die de grenzen “open laten en meer en meer islam importeren” was een brug te ver voor Twitter. Ondanks dat Wilders een geverifieerd account had (mét blauw vinkje), wordt de leider van de PVV toch gewoon van het platform geduwd.

PVV-voorman Geert Wilders is van social medium Twitter gegooid. Nadat eerder al een reeks alt-rightfiguren in de Verenigde Staten werd verbannen van het platform, is nu ook Wilders de pisang. Hij wordt beschuldigd van het verspreiden van “hatelijke” ideeën. Hij zou teveel hebben gediscrimineerd, luidt het oordeel, en dus moet hij vertrekken.

Het nieuws werd vanochtend wereldkundig gemaakt door partijgenoot Fleur Agema, die een screenshot deelde van het bericht dat Wilders in de mailbox kreeg. Zijn account is voor onbepaalde tijd vergrendeld, zo valt te lezen, vanwege een tweet waarmee hij D66-leider Rob Jetten aanviel en hem een “sukkel” noemde.

Het gedeelte waardoor hij niets meer kan plaatsen heeft vermoedelijk echter betrekking op het tweede deel van de tweet, waarin hij de islam nadrukkelijk koppelt aan zaken als vrouwenbesnijdenis, antisemitisme, eerwraak en terrorisme. Geen vriendelijke tweet, maar voor Wilders geen ongebruikelijke teksten.

Vermoedelijk was het desondanks toch een brug te ver voor het in het progressieve Silicon Valley zetelende Twitter, waar ze de laatste tijd flink onder druk worden gezet door alt-left actievoerders om al te rechtse debatdeelnemers gewoon de toegang tot het platform te ontzeggen. Dat is hier dus duidelijk geslaagd, maar ook zonder toegangsbewijs tot Twitter gaat Wilders gewoon door, aldus fractiegenoot Fleur Agema: “Hij zal nooit stoppen de waarheid te spreken!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. santiago

  D66. De meest verrotte, corrupte, smerige maffia partij die er bestaat.

  1. Ragmilla

   Nee dat is FvD.

   1. tomygun

    Neeeee dat is de islam.

  2. C.A.Barstow

   @santiago:

   +1

 2. santiago

  Weet iemand trouwens waar die smerige viespeuk van pechtold zit.

  1. tomygun

   Probeer molenbeek?

 3. Ragmilla

  “Twitter, waar ze de laatste tijd flink onder druk worden gezet door alt-left actievoerders om al te rechtse debatdeelnemers gewoon de toegang tot het platform te ontzeggen. Dat is hier dus duidelijk geslaagd,”

  Hoever in de tijd kun je achterlopen. Jack Dorsey is constant in gesprek met mensen als Tim Pool. U zou zich erin kunnen hebben verdiept in plaats daarvan kiest u ervoor niet te onderbouwen onzin te verspreiden.

  Wilders is hetzelfde als een salafistische haatpredikant en die wordt ook van Twitter verwijdert en terecht.

 4. Bolkestein

  Vrouwenbesnijdenis, eerwraak, antisemitisme en terrorisme zijn inherent aan de Islam. Dat mag benoemd worden. Ook op twitter.

  1. Ragmilla

   Antisemitisme, eerwraak, racisme en terrorisme zijn inherent aan alt right. De volgelingen van deze stroming hebben een haast religieuze leider verering.

   1. tomygun

    Heel juist dat is dus de islam!!!!!
    je leerd het wel!!!

   2. Trien Knoppen

    Niet overdrijven Ragmilla!
    Eerwraak heeft met cultuur te maken… niet met een politieke overtuiging.

 5. tomygun

  Mooi zeg geen stijl heeft Tim z,n dag weer goed gemaakt !
  Herrie makende vogeltjes , snow flakes maken hun zelf
  kapot in hun windmolens dat la la volk zal er wel achter komen!

 6. Peter Oudshoorn

  Het was altijd al duidelijk dat het dictatoriale Twitter extreemlinks is en geen enkele rechtsrealistische mening duldt, hoe weinig ook afwijkend van het smalle deugpad.

  Het is mij een raadsel wat mensen toch op dit CIA-gedrocht zoeken.

  1. santiago

   Waarschijnlijk hetzelfde als wij op dit AIVD gedrocht zoeken. Zo weten ze wat er in de onderbuiken leeft he. Ik ben al oud dus het zal mij een zorg zijn, maar jonge mensen die wat in het leven willen bereiken moeten toch voorzichtig zijn.

 7. Ritter

  “waarin hij de islam nadrukkelijk koppelt aan zaken als vrouwenbesnijdenis, antisemitisme, eerwraak en terrorisme.”
  ———————

  Wat is hieraan niet waar?

  Immigranten uit de islamitische landen nemen hun islam ( en bijbehorend gedrag!) mee naar Europa en houden daaraan vast. Zelfs de tweede en derde generatie.

  Dus hebben dingen in Europa als islamitische terrorisme; eerwraak; vrouwenbesnijdenis; kinderhuwelijk en zelfs Sharia rechtbanken zoals in Engeland.

  Deze censuur op de feiten zal de komende tijd alleen maar meer worden. Iedereen die kritiek heeft op de (vaak illegale) massa migratie en islam zal worden gecensureerd door bedrijven zoals Twitter; YouTube (Google); enzovoorts.

  1. Bolkestein

   Applaus. Terecht applaus.

 8. C.A.Barstow

  Twitter? ook zo’n smerig links ratten nest.
  Wat die koppeling van vrouwenbesnijdenis, antisemitisme, eerwraak en terrorisme en wat niet al aan de islam betreft,
  Wilders heeft gewoon gelijk, de wereldwijde bewijzen zijn ontelbaar,
  maar ja, die stekeblinde smerig linkse islamknuffellaars zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk.

 9. Henk Albarda

  Ragmilla, denkt u werkelijk dat het constant omdraaien van de waarheid u hier meer geloofwaardigheid oplevert dan ook regelmatig de positieve elementen van FvD erbij te melden?
  Bij deze een stukje realisme, ik vond het dom dat de heer Baudet de fotos met text ‘Ich habe es gewusst’ heeft geretweet. INformeel gelijk hebben betekent niet dat je gelijk krijgt.
  Ook vind ik het dom dat de heer Baudet tijdens het debat met rutte zonder voorbehoud Nexit heeft ingebracht en oa Juncker in relatie bracht met Hitler.
  Dat jouw soort dat direct en indirect met velen hier doet (meerderen hier zijn kiezer en lid FvD) is schandalig, schandalige, misselijke uitspraken laten we graag aan jouw soort over.
  Specificeer ons eens bij welke gelegenheden de heer Baudet direct heeft opgeroepen tot letterlijke doodsbedreiging tegen moslims. Het tegengestelde is wel gebeurd, oa tussen 2014 en 2017 hebben tenminste 12 Nederlandse moslim raadsleden direct op twitter opgeroepen tot doodsbedreiging tegen joden en ongelovigen, zoals christenen. OM beweerde daarvoor geen capaciteit te hebben. Kennelijk hanteert u ‘vrijheid van meningsuiting’ met 2 volstrekt verschillende maten………

  1. Bolkestein

   Applaus. Terecht applaus.

 10. J.Rademaker

  Winston Churchill heeft zijn menig over de Islam heel duidelijk opgeschreven.
  Hij zou nu direct een ban van gekwetter krijgen de zelfbenoemde elite krijgt wat het wil hebben en als extraatje onvrede van de zwijgende en werkende meerderheid.

  1. Bolkestein

   “De religie van de islam is boven alle anderen gebaseerd op het zwaard. Bovendien vormt ze de drijfveer voor slachtpartijen en heeft ze in drie continenten gewelddadige mannen geproduceerd die vervuld zijn met een wild en genadeloos fanatisme.”

   W.S. Churchill

   1. Bolkestein

    Opdat niemand kan zeggen het niet te hebben geweten! En o zo waar!

    Winston Churchill over de islam

    Geplaatst op 16 augustus 2012 door E.J. Bron

    Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het mohammedanisme legt op zijn volgelingen! Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als watervrees bij een hond, is er deze vreselijke fatalistische apathie. De effecten zijn in vele landen duidelijk zichtbaar. Zorgeloze gewoonten, slordige landbouwmethoden, de trage wijze van handel en onzekerheid m.b.t. eigendomsrechten van onroerend goed, bestaan daar waar de volgelingen van de profeet het leven regeren. Een verlaagde zinnelijkheid ontneemt het leven zijn gratie en verfijning; en daaruit volgend, van zijn waardigheid en heiligheid.

    Het feit dat in de mohammedaanse wet elke vrouw aan een man moet behoren als zijn absoluut eigendom – hetzij als een kind, een vrouw, of als een concubine – moet dit de uiteindelijke afschaffing van de slavernij vertragen totdat het geloof van de islam niet langer een grote macht over de mensen heeft. Duizenden worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin: iedereen weet hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van de mensen die het navolgen. Geen sterkere achterwaarts gerichte kracht bestaat in de wereld. Verre van ten dode opgeschreven is het mohammedanisme een militant en missionerend geloof. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, waar het onverschrokken strijders bij elke volgende stap doet opstaan, en ware het niet dat het christendom beschut is door de sterke armen van de wetenschap, diezelfde wetenschap waartegen het tevergeefs heeft gestreden, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

    Tekstfragment: via Tundra Tabloids.

    1. EU kok

     E.J.Bron?
     Met deze pulp willen wij op geen enkele manier in verband worden gebracht.

    2. F.C. Labrouste

     Huisreglement DDS: We staan dus geen links toe naar websites van – en dit is een niet-gelimiteerde opsomming – Inf*wars, Joost Ni*möller, E.J. Br*n, Stop de Bankiers, Russia Today en Xandern*euws. Met deze pulp willen wij op geen enkele manier in verband worden gebracht.

   2. Joop Klepzeikert

    Zodra je dat op Shitter zet krijg je een ban voor het leven. Zelfs je IP adres wordt dan voor altijd van hun servers verbannen.

 11. tomygun

  Stel, ik zou deze text op twitter willen plempen zou dat kunnen?
  Als je moslims leerd kennen dan lijken het soms net mensen .
  Ja ik kan heel wat moslims en hou er van om ze tepesten
  dan zeg ik weet je dat jou mobil bestaat uit 80% spul
  uit israel hi hi hi daar moet ik dan maar niet aan denken als ik bel!!

 12. Bolkestein

  Ik kan in de Tweet van @GeertWilderPVV
  niets ontdekken dat onjuist is.

  Misschien wil @D66
  niet met de werkelijkheid geconfronteerd worden.

 13. Joop Klepzeikert

  De kopvodden brigade die twittersupport genoemd wordt heeft van Jack de opdracht om iedereen die niet extreem links of moslimterrorist is zo veel mogelijk dwars te zitten. Is al jaren aan de gang. Zelfs wereldleiders als Trump krijgen regelmatig met dat tuig te maken, in de vorm van een ban, shadowban of andere vormen van censuur.
  Toch blijft het domme volk dat extreem linkse platform maar gebruiken, ondanks dat er best veel heel goede alternatieven voor zijn.

 14. ManusR

  Ach, ik heb op FB meerdere bans gekregen omdat mijn vrijheid van meningsuiting niet werd gedeeld door de FB-politie en op NU.nl heb ik ban gehad van 7 dagen omdat ik de mening had dat islam in onze politiek de doodsteek is van onze democratie, hoe ik het in mijn hoofd haalde om zoiets te beweren, dan zeg ik, noem mij 1 islamitisch land die de rechten van de vrouw en de LHBT gemeenschap hoog heeft zitten en ik neem mijn woorden terug.

  1. Trien Knoppen

   Nederland! Hahahaha

  2. DidiMadloba

   Strenge christenen zijn geen haar beter dan orthodoxe moslims, dat zie je in de VS.

   Daar zullen ongewenst zwangere vrouwen weer met breinaalden in de weer moeten – vanwege een hypocriete “christelijke” moraal.

   1. Trien Knoppen

    En vergeet de krulbaarden uit Israël niet… ook zo ‘vredelievend’…

   2. Trien Knoppen

    Al die extreem religieuze gekkies mogen van mij een spuitje krijgen… zijn niet meer te redden! haha

 15. H.Vaes

  De PVV….nazi.s en fascisten noemen is heel gewoon….maar owee, owee als je iemand een sukkel noemt….dan zijn de rapen gaar.

 16. DidiMadloba

  Het is eigenlijk een beetje zielig: Wilders verliest z’n aanhang aan Baudet en slaat nu wild om zich heen.

  Met leugens. Want ook D66 is niet voor open grenzen. Eerwraak is cultureel bepaald, niet religieus.

  Wilders komt pijnlijk fantasie tekort.

 17. Lay down your souls to the gods rock and roll

  D ’66 is een partij voor Eurofielen, dus VOOR!!!!!! open grenzen. Eer wraak is wel degelijk religieus bepaald, worden onder andere geloofsvormen ook eer wraak toegepast ??? zo ja welke dan??? Pim Fortuyn haalde dat destijds al aan in het interview in de Volkskrant destijds (9 februari 2002) en heel links politiek correct denkend Nederland die er over heen viel. Precies feiten mogen kennelijk – en trouwens nu nog niet- benoemd worden. en Henk Albarda!!!! messcherpe reactie volledig mee eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.