Bwahahaha! Sylvana Simons: ‘Spreek niet over ‘werklozen’, maar over ‘mensen zonder baan!”

We moeten van de politiek-correcte verbiedbrigade weer eens een woord gaan schrappen uit ons vocabulaire, omdat het kennelijk stigmatiserend en paternaliserend is. Want ondanks dat werklozen letterlijk mensen zijn die het aan werk (werk) ontbreekt (loos), is het taalgebruik weer eens veel te beledigend en moeten we andere termen gaan hanteren.

We kennen het taalkundige gezeik van de professionele aanstellers inmiddels wel: ‘allochtonen’ moest ‘mensen met een migratieachtergrond’ worden, en homoseksueel moest voortaan worden aangeduid met ‘LGBTQI’. Er zijn zelfs halvezolen die willen dat we termen als ‘vrouw’ vervangen door ‘mens met baarmoeder’ of in het Engels met ‘womxn’. Semantische verschillen die natuurlijk helemaal niets uitmaken, en slechts weten te bereiken dat de andere partij in verwarring achterblijft.

Toch blijft op (extreem-)links het idee dat je de samenleving kan aanpassen door in te grijpen in de Van Dale zeer populair. Tijdens de raadsvergadering van Amsterdam haalde Sylvana Simons het stokoude playbook maar weer eens van stal. Werkloos? Dat is pas een erg en beledigend woord. Noem iemand één keer werkloos, en hij of zij komt nooit meer aan een baan. Alleen maar door dat ene woordje! Erg, hè?

Daarom heeft Sylvana ook nog een oplossing in de aanbieding:

“Verder heeft BIJ1 het voortaan liever niet meer over ‘werklozen’ in de banenplannen van de gemeente, maar over ‘mensen zonder baan’, die volgens de fractievoorzitter vaak een grotere bijdrage leveren aan de samenleving dan werkenden.”

Dat las je inderdaad goed: noem werklozen mensen zonder baan, en eigenlijk voegen ze méér toe aan Nederland dan volwaardige, belastingbetalende deelnemers aan onze maatschappij. Daar is natuurlijk maar één woord voor. Knetter! Volkomen knetter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. logisch denken

  verrassing voor dat stuk onbenul. Mensen zonder baan noem je werkelozen omdat een baan ontbreekt in de betekenis van werk voor een vergoeding. Ze zou dat moeten begrijpen want haar omgeving zit vol vrijwilligers die aan de criteria van een werkeloze voldoen.

 2. Mars020

  Dus een kraker, noemen we voortaan “iemand zonder eigen huis”.. een inbreker, “iemand zonder sleutels”… een verkrachter, “iemand zonder eigen vrouw”… een terrorist, “iemand met een ander idee”… en zo kunnen wij nog wel een tijdje doorgaan… Dat ze totaal gestoord is, weet iedereen. Ze was al zo gek als een deur, toen ze nog in Amsterdam Nieuw West woonde… dat is al meer dan 20 jaar geleden… Vroeger sloten ze gekken op buiten de stad in een speciale inrichting. Nu geven ze gekken een podium en gaan ze nog in discussie.. Wat een land is dit toch geworden…

  1. Meester Kong

   @M
   ”Nu geven ze gekken een podium”

   Alleen Tim geeft haar een podium..

   1. Mars020

    Niet alleen Tim… vlak de linkse media niet uit… Vraag mezelf alleen af, wanneer ze haar nu eens in een gesloten inrichting plaatsen?.. Wie weet hebben ze in Syrië nog een plekje voor haar?..

    1. Ragmilla

     Het doel van een gesloten inrichting is mensen binnen houden, dat gaat met Syrië niet zo goed. Het lijkt mij overigens beter alt right gekkies in Syrië te droppen, zelfde soort als Assad.

    2. ManusR

     Nou, ze heeft gezegd dat als Zwarte Piet niet verdwijnt, zij naar Suriname zou gaan, ze lijkt wat dit betreft op Rutte, wel iets beloven maar niet doen, hypocriete greppelslet is het.

     1. Mars020

      Dan zal ze het zwaar krijgen in Suriname. Daar vieren ze het gewoon op de ouderwetse manier en zijn niet van plan daar verandering in aan te brengen. Totaal geflipt is dat wijf…

 3. Roependeindewoestijn

  Waarom moeten wij steeds weer horen over “een-mens-zonder-verstand”? Ze is hoogstens vermoeiend……

 4. Ragmilla

  De aandacht van DDS voor Sylvana staat in geen verhouding tot haar relevantie in de samenleving. De vrouw is al deze aandacht niet waard.

 5. Gerda

  DDS, geef s.v.p. geen aandacht meer aan deze nonsens. Dan zijn we misschien sneller van die onzin af.

  1. Trien Knoppen

   Aangezien Syl een aardig chocolademelkkoetje is die kliks genereert zal dat wel niet gaan gebeuren… helaas… lol

 6. Ome Wim

  Je kan maar ergens druk mee zijn, of beter gezegd, net dòen alsof je druk bent.

 7. Ome Wim

  Nu is het alleen nog wachten op die andere randdebiel, Erik van Muiskinkel.

  1. Trien Knoppen

   Erik zonder baan… 🙂

   1. Heinz

    U denkt dat het een pretje is wanneer je op latere leeftijd boven de sterkte geraakt en moet afvloeien.

   2. Trien Knoppen

    Boven de sterkte? Aha… Ik dacht gebrek aan humor… 🙂

 8. ManusR

  Voortaan zeggen we geen Sylvana Simons meer maar microcefaaltje, dat dekt de lading ook meteen beter.

 9. Godefroy France

  RASCISTISCHE MULAT,,,,,,, HET BLANKENHATENDE, ISLAMPIJPENDE, ANTISEMITIESCHE GEDROCHT,,,,,,,, VELEN MET HAAR MOGEN HIER VRIJ LOSLOPEN;

  PVV EN FVD AANPAKKEN DIT RASCISTISCH MORMEL

 10. DennisEijs

  Het zijn dan ook bijstanders.
  Ben je tenminste nog van stand.
  En ‘bijstaan’ zit erin, wat weer verwijst naar de (onvrijwillige) vrijwilligers, en zelfs mantelzorgers. Ook het Engelse ‘bystander’ zit er in. Aan de kant (gezet?) staan dus.
  Niet te verwarren met de bijstanders die de stand van de bijen bijhouden (bijhouder). Ook al zou het theoretisch samengevoegd kunnen zijn, in zeldzame gevallen.
  Maar waar hadden we het ook alweer over……?

  1. Kapitein Haddock

   DennisEijs

   Leuk!
   Denk dat jouw tekst, voor SS, echt te moeilijk is!

 11. Kapitein Haddock

  SS heeft zich omhoog ge….t. ( VOORAL MET BLANKE MANNEN)
  Is SS nu “zonder baan”?
  Is haar nieuwe baan woord-verneukster?
  PS
  In Artis staat nog een kooi leeg. SS erin; kan ze orakelen en het publiek ervan genieten!

  1. Fritsie

   Goed plan,maar dan wel op de apen rots

 12. Hansvdstreek@outlook.com

  het pieterbaan centrum is nog tegoed voor dat domme wicht!!!!

 13. Kristalix

  Sylvana, neerlands eigenste pleeborstel.

  Gevaar voor de samenleving. Dwangbuis en ballgag.
  Dit was weer 1 van haar briljante brainfarts.

 14. Kristalix

  Deze pleeborstel is zelf ook werkeloos. Geen werkgever die denkt aan het aannemen van een geradicaliseerde zwarte piet. Dus ja. Als ultiem middel richt je dan van je laatste centjes een partij op die geen zoden aan de dijk zet.

  Voorbode van definitieve remigratie naar Paramaribo. Iedereen heeft ondertussen deze gesjeesde zwarte piet uitgekotst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.