D66-huilebalk Steven van Weyenberg: ‘CDA en VVD in Limburg in zee met PVV én Forum. Keuze voor extreem-rechts!’

Er wordt weer eens geroeptoeterd over extreem-rechts. En – goh, verrassing! – door een D66-Kamerlid dat het niet kan verkroppen dat rechts een keer gaat regeren, en linkse partijen zoals D66 gewoon voor de verandering negeert. Daarvan slaan natuurlijk de sociaal-liberale stopjes door bij meneertje Steven van Weyenberg.

Terwijl zo’n beetje iedere provincie grote PS2019-winnaar Forum voor Democratie al heeft buitengesloten (vandaag kwam daar Flevoland bij), is er nog één stukje Nederland waar ze de democratie nog wel hoog in het vaandel hebben staan. Waar het zijn van een grote winnaar niet meteen betekent dat je gecockblockt wordt door zweterige D66-typetjes die het land willen veranderen in één groot subsidiehok.

Ik heb het over Limburg, waar VVD, CDA en de Partij voor de Dieren nu kijken naar de PVV en Forum voor Democratie om een centrum-rechts college te formeren. Daar is natuurlijk niets mis mee: Nederland is al decennia een centrum-rechts land, dus waarom zou Limburg geen centrum-rechtse regering kunnen krijgen, hmm? Beetje christelijk, beetje liberaal, beetje diervriendelijkheid, beetje geen moderne architectuur ophemelen. Dat klinkt best rustig en redelijk, toch?

Nou, niet bij D66, natuurlijk. Daar wordt meteen alweer gerept over “ezels” en “extreem-rechts.” D66-Kamerlid Steven van Weyenberg is volkomen in paniek en gilt de longen (die dankzij fractiegenoot Pia Dijkstra eigendom van de staat worden) uit z’n sociaal-liberale lijf:

“Iets met ezel en steen… CDA en VVD (en Partij voor de Dieren, 50plus) in Limburg in zee met PVV én Forum. Keuze voor (extreem) rechts in plaats van politieke midden”

Van Weyenberg reageert daarmee op Dave Ensberg, een CDA’er die helemaal op de uiterste linkerflank van de partij zit. En graag z’n club weer de politieke wildernis instuurt met z’n gestampvoet, net zoals in de jaren 2010-2012. Ook toen hebben linkse christendemocraten twee jaar lang hun eigen partij volkomen kapotgeruziëd vanwege een rechtse coalitie.

Met een beetje geluk kunnen ze in het Limburg van 2019 de hoofden koel houden, en de vanuit Den Haag schreeuwende D66’er Van Weyenberg gewoon negeren en/of uitlachen. Want uiteindelijk bepalen de inwoners van Limburg hoe hun provinciale politiek wordt beleefd, en geen Rob Jetten-fanboy helemaal aan de andere kant van het land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. plakband

  Doe zijn bril af, teken een zwart snorretje en laat je fantasie de vrije loop.

  1. EU kok

   Charley Chaplin?

   1. Trien Knoppen

    The Great Dictator! 🙂

    1. hans-e-pans

     Beide antwoorden zijn goed.

   2. tomygun

    Bolle Kock snor geen snor en bolhoed

  2. Confucius

   “Ik wil bowlen”.

 2. Ruiter

  Meneer Steven de D’66-boer heeft ook zijn 15 minutes of fame. Hierna zal hij weer terugzinken in de vergetelheid.

 3. Korporaal Monty

  Limburg wordt de eerste provincie waar moskeeën worden gesloten, nog 11 te gaan.

 4. Trien Knoppen

  Best een grote mond… terwijl de partij bij de laatste verkiezingen gehalveerd is… stoer hoor!

 5. Michael M

  Je kunt het die man ook niet bij zijn verstand brengen dat juist Extreem Links gevaarlijk is. Heeft ie ooit wel eens gehoord van de linkse Extremist Volkert van de G. de moordenaar dat een politicus vermoorden?

 6. Tguard

  Ik word zo moe van dit soort misselijkmakende opruiende zielige types. Net pak aan en denken met dit soort uitspraken te kunnen scoren. Walgelijk gedrag en dit moet stoppen. Pak aan die man( met argumenten)!

 7. Stanly2000

  Die Limburgers zijn zo gek nog niet!!

 8. C.A.Barstow

  Goh, blijken er toch nog politici met enig verstand te bestaan, ik verbaas mij,
  en dat doe ik niet snel.
  En dat vieze gladde D’666 mannetje?
  geef die maar een trap in zijn rug.

 9. toetssteen

  Mensen kiezen dat is democratie. Raak er maar aan gewend huilebalken.

  1. Korporaal Monty

   In andere provincies is toch ook gekozen.
   Is toch ook democratie.

   1. toetssteen

    @Monty
    Beweer ik ergens van niet?

   2. Trien Knoppen

    Hoe meer ze met hun cordon sanitaire opschuiven naar links hoe groter het gat op rechts… die boemerang krijgen ze vanzelf een keertje terug!

    1. logisch denken

     en die waarheid kan niemand ontkennen als we kijken naar de vvd

 10. Kapitein Haddock

  D66?
  Democratie 66?
  Ja,….. als je denkt/doet/handelt als b.v. Jetje.
  In ons kleine Nederland opvallend hoeveel toekomstige dictators zich aan het verrijzen zijn!

 11. Ome Wim

  Waar heeft die lamlul het over, is hij soms “vergeten” dat Pim Fortuyn en Theo van Gogh door extreem links zijn vermoord ???????

  1. Ragmilla

   Salafisme is extreem rechts, net als FvD. Van Gogh is door extreem rechts vermoord. Breivik en Tarrant waren ook extreem rechts.

   1. Peter Oudshoorn

    En niet te vergeten: Ragmilla! Die is pas extreemrechts. Wat voor vuilbekkerij er uit haar mond komt, dat wil je niet weten!

   2. peetjoh. k

    Ik heb je er nog niet vaak op kunnen betrappen maar deze x heb je 100% gelijk. Moslim fundamentelisten zijn extreem rechts, nationalistisch en antisemitistisch. Vandaar dat ik ze niet in europa wil. Daarom stem ik hier dus rechts want die wil hun weg houden. Links niet die wil deze groep haters in ons land (raar). Daaruit blijkt dat wil je geen extra rechts extremisme dan moet je dus rechts stemmen. Klinkt raar maar is 100% waar

   3. DidiMadloba

    U heeft gelijk.
    Ik hoop bijna dat u de reactie uitlokt dat Breivik een held is. Dat geeft duidelijkheid, een pijnlijke duidelijkheid.

 12. Ragmilla

  In Nederland regeert rechts al tijden, nu is het tijd voor extreem rechts.

  1. Peter Oudshoorn

   In Nederland regeert links al tijden, nu is het tijd voor rechts.

  2. logisch denken

   onder welke steen heb jij gewoond de laatste 40 jaar ?

 13. logisch denken

  Het wel bekende liedje. Als je verkiezingen verliest ga je mensen aanspreken op hun gevoel en laat je je links mislukte moraal los als schuldgevoel naar het electoraat. Hopelijk wordt de volgende afstraffing nog groter.

 14. macsjang

  Wat ’n meekpens.

 15. Godefroy France

  BESTE NIEUWS VAN DE LAATSTE JAREN,,,,,,,,,,,,, DE BRUINHEMDEN VAN D66 GAAN VOORLOPIG NIET VAANDELZWAAIEND DOOR DE STRATEN VAN HET PRACHTIGE LIMBURG!!!!

  PVV EN FVD DOORPAKKEN!!!

 16. DidiMadloba

  Tijd voor de Lexit. Apart landje. Uiteraard met een apart paspoort. Zodat Wilders zijn Nederlandse paspoort moet inleveren. Hij was toch tegen dubbele paspoorten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.