D66-Nederlandhaters promoten EU-vlag op stadhuis, maar geen Nederlandse driekleur: ‘Permanent bevlekken!’

In Leiden laat D66 weer eens zien uit welk hatelijke hout de sociaal-liberalen gesneden zijn. Ze houden een Nederlandse vlag in de raadszaal tegen, want dat zou de lokale volksvertegenwoordiging “permanent bevlekken”. Tegelijkertijd zijn ze wel apetrots op een EU-vlag die ze aan de gevel van het gemeentehuis hebben gemonteerd. Vanwege de “vrede, veiligheid en welvaart” die de EU ons zogenaamd allemaal zou brengen.

https://twitter.com/JHTerpstra/status/1126450172840611840

Laat die robotische glimlach van Rob Jetten je niet in de maling nemen: bij D66 zijn ze namelijk helemaal niet zo vriendelijk. Misschien wel voor EU-ambtenaren als Hans Brusselmans (hallo SP, geweldige video!), maar op de gewone Nederlander kijkt de Verhofstadtiaanse elitepartij keihard neer. Een beter voorbeeld van dat gegeven konden we niet zien dan in Leiden vandaag. Waar D66 – de grootste partij aldaar – het nodig vond om vandaag uit te roepen tot een soort plaatselijke EU-propagandafeestdag.

Want daar zwaaide fier en onbeschaamd de hemelsblauwe EU-vlag, met de twaalf sterretjes. D66 Leiden was er tot in het absurde trots op:

“Op initiatief van @SandervanDiepen hangt vandaag de Europese vlag aan het Leidse stadshuis in het teken van de Dag van #Europa. We staan stil bij 75  jaar vrede, veiligheid en welvaart”

Gelukkig was daar Julius Terpstra, duo-raadslid en kandidaat-Kamerlid van het CDA. Om ons even te herinneren aan de grenzeloze (letterlijk!) hypocrisie van de eurofiele liberalen. Want de EU-vlag mag dan worden aanbeden als een soort relikwie. Maar toen er in de Leidse gemeenteraad werd gesproken over het plaatsen van een Nederlandse vlag, piepten ze anders:

“Een #EU vlag vol in top op het Stadhuis vindt @D66Leiden prachtig maar faliekant tegen een Nederlandse vlag in de Leidse raad, want dat zou ‘permanent bevlekken’ van de raadszaal zijn. Tjah…”

Inderdaad: tjah. D66’ers, de richting Brussel biddende volksverlakkers van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Catalaanse kok

  Tim mist zijn Sylvana.
  Dan maar een D66 artikel met uit zijn verband getrokken roddels.

  1. Sealgaire

   Aldus de bejaarde zwetser en supporter van de pisvlek.

  2. Siemien

   Uiteraard vind Kokje het zeer fijn dat de Nederlandse vlag niet in top staat..

 2. Duckday

  D 66 geef eens aan WAAR vrede, veiligheid en welvaart” die de EU ons zogenaamd allemaal zou geven

  Wat heeft de EU ons nu gebracht voor welvaart veiligheid en vrede voor de NORMALE man vrouw in Nederland

  1. Bosche draak

   Welvaart komt door de EEG
   Vrede/veiligheid komt door de NAVO
   Vrijheid van meningsuiting staat in onze eigen grondwet.

   En natuurlijk staat Europa niet synoniem voor EU

   1. van Urk

    De EEG is van een Europees gemeenschap of samenwerkingsverband onder de noemer EU verandert in een Europees Statenverband. Ook wel een confederatie of statenbond genoemd. De EEG is dus een organisatie geworden van onafhankelijke Europese landen die door dit soort Eurofielen in de toekomst tot een echte Europese staat zullen gaan vormen. Dat betekent inderdaad dat onze soevereiniteit flink op het spel staat.

 3. van Urk

  Nederland heeft ook een 335 jarige oorlog gekend zonder ook maar een schot gelost te hebben.

 4. Meriadoc Brandebok

  In mijn optiek dient elk overheidsgebouw te worden voorzien van een Nederlandse driekleur en portret van de koning, bij voorkeur in de centrale hal, het kantoor van de bewindspersoon of een mogelijke raadszaal.

  Ik wijs het ophangen van een EU-vlag in lokale overheidsgebouwen af.

  1. van Urk

   Meriadoc Brandebok; Dus weet waar uw stem naar toe gaat als u kiest voor een Eurofiele partij.

  2. Catalaanse kok

   EU vlag was eenmalig vanwege Dag van Europa.

   1. DeBruijn

    @ Catalaanse kok

    De EU is geen Europa.

    1. Sealgaire

     Aldus de supporter van de pisvlek.

 5. NoDoubt

  D´66 zijn de landverraders van deze tijd. Wel vluchtelingen binnenhalen maar niet zelf onderhouden. Dat mag u doen. Geen inspraak Ollongren geen referendum geen transparantie, geen verantwoordelijkheid voor het zwanger maken van een vrouw. Niet opkomen voor het eigen volk of democratie. Nee de ´vluchteling´gaat voor. en alles gratis. Ondertussen worden vrouwen en meisje in heel EU aangerand, worden kerken in brand gestoken, onstaan duizenden no-go zones. Moslims moeten worden ontzien en zij zorgen ervoor dat de sharia wordt ingevoerd omdat D´66 te stom is om te onderzoeken dat islam geen geloof is. Bang dat ze worden uitgemaakt voor islamofoob.
  1683 Beleg van Wenen. Ik wil niet in een islamitische staat wonen. En dat is wel aan de gang. Er zijn mensen die roepen al jaren het gevaar, maar die worden gebashed. U weet niet wat moslims met dhimmies als u doet. U bent ten dode opgeschreven of u wordt de slaaf. Aan u de keus.

 6. tomygun

  Tja links Brussel de mond vol over europa maar!
  ondertussen geheel europa in de uitverkoop gedaan
  voor een habbekrats aan de islam .
  Na jaaren feesten in Brussel kunnen zij nog maar een ding zeggen.
  Waar is Junkie? is lam
  waar is Timmerfrans? is lam
  waar is draki? is lam.
  Met een paar honderd M/V feestvierders horren zij dagelijks
  op een vergadering reden waarom niet aanwezig?is lam .
  Hun hele leven is lam stem tegen deze lam stralen .

 7. NoDoubt

  De EU is een dictatuur want u mag niet kiezen wie de voorzitter wordt. Een of andere dronkaard.

  Dit is wat Juncker zei over EU burgers en hun stemrecht

  De voorzitter van de EU, Jean-Claude Juncker, heeft onlangs betoogd dat hij sceptici van de EU zal blokkeren voor topfuncties in Brussel, ongeacht de verkiezingsuitslag in mei.

  In een interview met de Poolse media heeft de niet-verkozen leider van de Europese Commissie verklaard dat de snel groeiende nationalistische partijen in Europa geen enkele invloed zullen hebben als commissarissen.

  – Bij deze verkiezingen zullen degenen die dwaas nationalisme promoten er de prijs voor moeten betalen, dreigde Juncker in het interview.

  Juncker zegt dat hij degene is die beslist als voorzitter en dus de persoon is die de kandidaten goedkeurt en hen taken toewijst.

  – Niemand weet dit, maar de laatste keer heb ik zes kandidaturen verworpen die mij door nationalistische regeringen voor commissiefuncties zijn voorgedragen, onthult Juncker.

  Juncker: “Polen zal de EU niet verlaten”
  In het interview met Rzeczpospolita verklaarde Juncker dat het land, ongeacht de uitslag van de Poolse EU-verkiezingen, de EU niet zal verlaten. Dat komt omdat Polen de economische voordelen van het lidmaatschap geniet.

  1. Siemien

   Nog een uitspraak van Juncker.

   Uitspraak Juncker der spiegel 1999

   We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt. Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.

 8. Joop Klepzeikert

  Dit soort taferelen krijg je dus als je studenten, zonder enige levenservaring en allochtonen ook laat stemmen. De oudere Leienaren en vooral de ondernemers in Leie worden al decennia schijt ziek van het afwisselende PvdAllah en DDR66 beleid in die ooit zo mooie stad.
  Ook Leie gaat door totaal wanbeleid van PvdAllah en DDR66 steeds meer op een Noord Aapfrikaans vuilnisbelt met steeds meer haathutten lijken. Doodzonde.

 9. NoDoubt

  Uw pensioen is al bijna verdwenen en die van België is al op.

  1. Catalaanse kok

   Vreemd, net voor zekerheid even gekeken.
   Alles wordt keurig geïndexeerd en wel gestort.
   Niets aan de hand.

   1. toetssteen

    CK
    Het is net zoals uw voorraadkast, er staat in wat u erin stopt. Maar wat als de toelevering stopt? Dan is uw kast op een bepaald moment leeg.

 10. Angelica de Sance

  C-3-P-0-is-cal-ling-Jet-ten-cal-ling-Jet-ten
  Be-denk-meer-pro-Eu-ro-pe-se-wet-ten
  You-R-R-2-D-2’s-con-struc-tion
  Start-EU-vlag-pro-duc-tion
  Laat-de-Ne-der-land-se-vlag-weg-zet-ten

 11. Kapitein Haddock

  Was voor WOII ook niet een partij die Europa wilde en zich aan wilde sluiten bij Duitsland?
  Deze partij heette NSB. De leider Mussert.
  Nu:
  D66 wil bij Europa horen, lees Duitsland, De leider Jetten.

 12. Dr. Willhelm Ingemar Cornelus Kedscum

  Nexit is de oplossing

 13. Cycle25

  Het nationalisme mag uitsluitend in de sportwereld, willehellemus uit volle borst, de walging stroopt van het ambtenaren volk.

 14. Michael M

  Fantasie zit in hun hoofd de Nederlandse vlag Rood, Wit, Blauw blijft onze vlag. Ik zal hem tot mijn laatste 50 jaren de lucht in reiken !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.