Dictator Klaver pleegt karaktermoord op Zihni Özdil, de enige GL’er die de ballen had islamisering te agenderen

De Tweede Kamer gaat in de aankomende dagen een toonaangevend, eigengereid en uniek Kamerlid verliezen: Zihni Özdil stapt op, en geeft z’n zetel terug aan GroenLinks. Eeuwig zonde. Want Özdil was de enige GroenLinkser die volkomen wars was van politiek-correcte optredens en ook de enige die weigerde om Jesse Klaver als een soort wedergekeerde Jezus te behandelen. Dat kost hem nu de kop: in een verklaring van Klaver wordt Özdil op de meest groffe wijze voor de bus gegooid.

Wat gebeurt er als je namens GroenLinks in de Tweede Kamer zit, maar weigert je als politiek-correcte laaf te gedragen? Ja, dan kom je in conflict met je fractie die je uiteindelijk op straat zet en meteen even alle – gefantaseerde? – vuile was buitenhangt. Want een onafhankelijke en dwarse denker, die kunnen ze niet gebruiken in de halsstarrige linkse monocultuur van Jesse Klaver. Via een uiterst groffe verklaring op de website van de partij wordt Özdil zonder pardon de fractie uitgelazerd:

“Ik wil benadrukken dat er niet een inhoudelijk meningsverschil speelde. We hebben lang geprobeerd met Zihni afspraken te maken over het verbeteren van zijn functioneren. Maar hij bleef afspraken keer op keer schenden, schond de onderlinge vertrouwelijkheid en vertoonde ontoelaatbaar gedrag waardoor collega’s zich niet meer veilig voelden.”

Het waarheidsgehalte van die tekst valt nog te bezien, want Özdil zelf benadrukt dat het zijn standpunt over het leenstelsel is geweest die hem de das omdeed. Z’n collega’s konden niet verkroppen dat de fractiewoordvoerder onderwijs ook daadwerkelijk de onderwijskoers probeerde uit te stippelen. Intimidatie en uitsluiting kreeg Özdil daarna mee te maken. En daarom stapt hij dus op. Özdil:

“Ik heb mijn Kamerlidmaatschap naar eer en geweten geprobeerd in te vullen. Politiek gaat over meer dan fractiediscipline. Het gaat ook over authenticiteit, over koers houden. Zonder last of ruggespraak. En zonder aanziens des persoons.

Die overtuiging heeft mij in botsing gebracht met de leiding. Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat de partijleiding voor karaktermoord heeft gekozen. “

Eeuwig zonde dat hij vertrekt, want Özdil was één van de weinige Kamerleden bij wie je dacht: ja, misschien dat het nog goed komt met het steeds verder gesegegreerde Nederland. Waarin mensen niet meer opgesloten blijven zitten in hun eigen ‘linkse’ en ‘rechtse’ filterbubbels. Zie een amicale foto die het linkse Kamerlid onlangs maakte met de rechtse ‘denker’ Sid Lukkassen:

Ook sprak Özdil zich uit tegen de islamisering van samenlevingen in het Midden-Oosten die momenteel een ‘spillover‘ naar Nederland kent. Özdil kreeg zijn eigen partijgenoten over zich heen, omdat hij zogenaamd de taal van de PVV zou overnemen. Özdil hield er z’n schouders voor op: dingen moet je benoemen zoals ze zijn, en je niet laten afleiden door wat andere partijen wel of niet zeggen.

Onlangs nam Özdil het nog op voor de aan een rolstoel gekluisterde Noortje van Lith. Zij had namelijk zichzelf laten interviewen door Wierd Duk van De Telegraaf, iets waarvoor zij op het matje werd geroepen door doorgeslagen linkse moraalridders die meenden dat je Duk in een soort journalistieke variant van het cordon sanitaire moet plaatsen.

Dat gaan we nu dus allemaal missen in de Tweede Kamer. GroenLinks, en links in het algemeen, verliest met het vertrek van Özdil misschien wel haar laatste échte vrijdenker in een publieke functie. De laatste der Mohikanen. En dat stemt best een beetje droevig, ja.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. F.C. Labrouste

  “Het waarheidsgehalte van die tekst valt nog te bezien”

  In dat geval is het ook wat voorbarig die te betwisten. Het heeft er namelijk alle schijn van dat het vertrek van Özdil niets met zijn inhoudelijke standpunten te maken heeft. Ook de manier waarop hij zijn standpunt over het leenstelsel naar buiten bracht wekte algemeen verbazing. Dat was uitermate onprofessioneel en oncollegiaal. De man disfunctioneerde niet op inhoud maar op gedrag.

  1. Korporaal Monty

   “De man disfunctioneerde niet op inhoud maar op gedrag”

   Wat dan hoogstwaarschijnlijk weer aan zijn religie te wijten is.

   1. Peter Oudshoorn

    Monty, je vergeet te vermelden dat het eigenlijk Wilder’s zijn schuld is.

    1. EU kok

     Dank voor deze verhelderende aanvulling

    2. Roughwood

     En van Baudet natuurlijk!

    3. Korporaal Monty

     Indirect heb je gelijk.

     Als het Wilders was gelukt om moskeeën te sluiten de koran en de islam te verbieden.
     Dan had deze man natuurlijk allang ons land verlaten.

  2. edoc431

   Man man man wat ben jij van de pot gerukt .

  3. Stanly2000

   Prachtig staaltje partijdiscipline! Wie naast het potje piest hoepelt maar op.
   “Zonder last en ruggespraak.” Zo zou het moeten zijn.

 2. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De man hoort niet thuis in een Zionisten Partij !

  1. Ruiter

   Weet jij wel wat het woord ‘zionist’ betekend, Cesar LC?

 3. EU kok

  Quote : Het waarheidsgehalte van de tekst valt nog te bezien,
  .
  Mooi geformuleerd Tim.

  1. Sealgaire

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 4. Henk Albarda

  Geachte Labrouste, als u 50 % realistischer zou reageren ipv constant star de links dogmatische ideologien hakkenklappend te volgen, zou u in no time reeeele en begripsvolle reacties hier krijgen. Toch computertrol?
  Op de manier waarop u nu reageert is er hier vrijwel niemand die u serieus neemt, ondanks uw elitaire woordkeus……
  Zoals u weet hebben oa communistisch (dus voorstanders 1 partij-staat) groen links en de VVD een kadaverdiscipline ingevoerd. Daarvan bent u kennelijk voorstander.
  Wellicht bent u mede daarom FvD hater, een partij waar op het moment geen kadaverdiscipline heerst……..

  1. F.C. Labrouste

   Kunt u aangeven welke elementen van mijn bijdragen u niet als realistisch beschouwt?

   Van een communistische kadaverdiscipline is me niets bekend. Mogelijk kunt u die wat nader omschrijven.

   1. Sealgaire

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. logisch denken

    QUOTE F.C. Labrouste 1 uur ago Beantwoorden
    Kunt u aangeven welke elementen van mijn bijdragen u niet als realistisch beschouwt? END

    Elk uitgesproken/getikt woord. Als je iets zegt is het verdraaid, bezijden de waarheid of off-topic.

   3. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. EU kok

   Quote :reeeele reacties
   .
   Dat moet dan wel heel verschrikkelijk echt zijn.:)

   1. Stanly2000

    Eindhovens kokkie,

    Een gevatte opmerking, weer vol humor?

    1. EU kok

     Mijn lieve trouwe volgert Stanley.
     Goede morgen schoonheid, lekker geslapen ?

     1. Stanly2000

      Kokkie,
      Ja heerlijk, gedroomd van u en genoten van uw humor?

     2. Sealgaire

      Hahahaha hilarisch gewoon 🙂

  3. fockingworst

   @henk alberda u heeft het waarschijnlijk nog niet door, deze trol heeft maar 1 doel; het beschadigen van dds door een bepaalde negatieve sfeer te creëren in de comment sectie waardoor een groot deel nieuwkomers en ook oudgedienden op dds afhaken.
   Deze trol is hier berucht bij velen, hij hangt hier sinds het begin rond(ongeveer 10 jaar)
   Reaguurt hier per dag minimaal met 5 tot 10 nicks tegelijk.
   Helaas de redactie houd zich hier niet zo mee bezig… Helaas.
   Om de 1 tot 3 maanden word zijn nick of meerdere nicks geband en begint ie weer overnieuw met zijn spelletje.
   De meeste van ons kennen ook zijn echte naam inmiddels.

   1. EU kok

    Quote : @henk alberda u heeft het waarschijnlijk nog niet door,
    .
    Daar kunt u best wel eens gelijk in kunnen hebben.

    1. Sealgaire

     Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt alweer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 5. Ruiter

  Even een spelletje Taalnazi.

  Wat is juist: een grove verklaring of een groffe verklaring? Om hier achter te komen leggen we de wat gangbaardere uitdrukking “een grove (of groffe?) leugen” onder de loep.

  Het Genootschap Nederlandse Taal zegt hier het volgende over:

  Een grove leugen (‘een onbeschaamde, vreselijke leugen’) heeft de voorkeur. De verbogen vorm van grof is in deze betekenis volgens alle naslagwerken grove. In een grove leugen heeft grof een sterk negatieve bijklank, net als in een grove overtreding, een grove belediging, een grof schandaal en een grove nalatigheid.

  De vergrotende trap van grof is grover: ‘Hij vertelde nog grovere leugens dan zijn vader’; sommige naslagwerken geven ook hier de informele variant groffer. De overtreffende trap van grof is grofst: ‘We betrapten haar op de grofste leugens.’

  Kortom, de formele spelling is een GROVE verklaring.

  1. Marija

   Was mij ook al eerder opgevallen dat Tim griffe gebruikt als het grove moet zijn.
   Weet hij het niet of leest hij zijn teksten niet na?

   1. Marija

    Verdorie: groffe.

 6. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Zihni kwam aan het geloof van Yasser Feras…tja dan moet je plaats maken bij dat linkse moslim deugertje

 7. Piet Patat

  Hoe dit ook gegaan moge zijn, het is immers een ja/nee spelletje, duidelijk is dat er geen ruimte is voor het individu in de politiek en dat geldt niet alleen voor Ozdil maar voor iedereen. Vooral de pluchebekleders mochten eens het lef hebben om buiten de partijpolitieke lijntjes te kleuren. Je ziet het ook aan Pieter Omtzigt. Hij durfde nog wel eens kritische vragen te stellen maar werd onmiddelijk terug gefloten door de hele CDA santenkraam. Stel je voor dat de eenheid niet bewaard werd, nee, maar dat kan niet. En zo vervallen enthousiaste, veelal nieuwe, gretige politici tot gemuilkorfde keffertjes die zich strak binnen het partijkeurslijf dienen voort te bewegen, robotische dan wel afwijkende antwoorden te geven en vooral de eenheidsworst uitstralen waarvan ze gedwongen deel uit maken. Zo jammer dit. En dit alles om de gunst van de kiezer te behouden. Er is niets mis met eigen meningen, laat maar eens een ballonnetje op ( geen echte, want dat mag niet meer van de milieu drammers ) Nieuwe ideeen zijn altijd welkom maar nee. Strak geregisseerd, partijprogramma voorop. Zonde.

 8. logisch denken

  Dat heet toch met een net woord partij discipline. In het partijkartel ergens voor staan is not done en wordt afgestraft met verbannen of een cordon sanitaire. Maar Nederland slaapt nog steeds en laat het partijkartel dagelijks nog meer macht grijpen. Het niet meenemen van de zetel getuigt van karakter en gaat ook tegen de gewoonte in van tweede kamer leden

 9. Bolkestein

  Hij had zijn zetel moeten behouden in plaats van deze door Groen Links te laten roven.

 10. Behold My Negativity

  “Dictator Klaver pleegt karaktermoord”
  Was het maar “Klaver pleegt zelfmoord”.

 11. Duckday

  Een man van waarheid dat niet op prijs gesteld was bij GROENLINKS Deze man nam de juiste beslissing en stapte op zonder mee te neme van zijn zetel Dat laat al zien dat het een persoon van waarde is die een juiste beslissing genomen heeft

 12. Joop Klepzeikert

  De ‘diverse’ partij wordt zo weer een stukje ‘diverser’. Ben wel benieuwd naar welke andere ‘diverse’ partij de linkse kiezers nu weer over gaan lopen.
  Gaan inzien hoe fout ‘diverse’ partijen zijn zit er echt niet in bij dat domme volk, dus wordt één van de andere ‘diverse’ partijen weer groter.

 13. Westerling

  Yasser Beria weet hoe hij een criticus in zijn partij de mond moet snoeren. Zijn grote held Lavrenti deed het op een andere manier.

  1. F.C. Labrouste

   Waar baseert u op dat Lavrenti de grote held van Klaver is?

   1. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 14. Godefroy France

  YASSER IS EEN HALVE KUTMOCRO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,NEED I SAY MORE????????

  PVV EN FVD,,,, VOOR HET BEHOUD VAN ONS EN DE ONZEN!!!!!!!

 15. Lampje

  Het is al lang bekend dat die Marokkaan een vies achterbaks mannetje is. Ga terug naar Marokko Yasser Faras, je hoort niet thuis in Nederland. Het is zeer vernederend om te zien dat er steeds meer buitenlanders in het parlement zitten die ons Nederlanders wel even zullen vertellen hoe je Nederland bestuurt. Ze vergeten hierbij een ontzettend belangrijk ding. God zegt men heeft de wereld geschapen, echter de (echte) Nederlanders hebben Nederland geschapen.

 16. Marija

  Hij is vast welkom bij een partij die hem op zijn waarde weet te schatten.
  PVV OF FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.