Erik van Muiswinkel: ‘Moslims hebben beter onderbouwde Nederlandse identiteit dan blokkeerfriezin Jenny Douwes!’

De nieuwe Sinterklaas van Amsterdam, de professionele Thierry Baudet-hater Erik van Muiswinkel, heeft zich op Twitter weer eens moedwillig beledigend uitgelaten over een Nederlander die zich aan de cultureel-rechtse kant van het spectrum bevindt. Jenny Douwes, de voorvrouw van de blokkeerfriezen, wordt door Van Muiswinkel neergezet als iemand die de nationale identiteit niet begrijpt. Nog slechter zelfs dan moslims, voegt hij er aan toe.

muisjeswinkel douwes

Dit weekend maakte EenVandaag bekend dat maar liefst tweederde van alle Nederlanders vindt dat onze nationale identiteit onder druk staat. Over de hele linie wordt door een frontale aanval op uitgevoerd, aldus een ruime meerderheid van de inwoners van dit land:

“Voor de meeste deelnemers (68 procent) is het wel duidelijk wat er bedoeld wordt met ‘de Nederlandse identiteit’. Het gaat om christelijke normen en waarden, Nederlandse tradities en feestdagen, zoals Koningsdag en Sinterklaas mét Zwarte Piet. Ze zijn trots op de Nederlandse geschiedenis, handelsgeest en op helden uit heden en verleden: van Michiel de Ruyter tot Johan Cruijff. Typisch voor de Nederlandse mentaliteit vinden ze directheid, tolerantie en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.”

Dat zorgt natuurlijk voor kortsluiting in de hoofden van de grachtengordeldieren, die natuurlijk een diametraal tegenovergestelde mening hebben. Zij vinden juist da thet prachtig is als Zwarte Piet wordt gesloopt, en hele stukken uit onze vaderlandse geschiedenis worden uitgezaagd en vertrapt. Ook Erik van Muiswinkel kon de harde waarheid niet aan, en besloot daarom zijn frustratie te botvieren op Jenny Douwes, die verder niets met het onderzoek van EenVandaag te maken heeft:

“Ik ken moslims met een dieper gefundeerde en beter onderbouwde ‘Nederlandse identiteit’ dan Jenny Douwes.”

Grote jongen, hoor. Ook nog even moslims erbij halen, zodat je bij een bits antwoord meteen islamofobie en xenofobie kan gillen. Mooie valkuil heb je opgezet, Eer!

Maar Jenny Douwes laat zich niet zomaar retorisch klemzetten door een lager wal geraakt cabaretier van het kaliber Erik van Muiswinkel. Want hoezo Nederlandse identiteit? “Ik ben Fries,” antwoordt ze de opruiiende nieuwe Sinterklaas van Amsterdam.

Pats!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Regina

  Een goed geïntegreerde moslim heeft idd meer begrepen van de Nederlandse samenleving dan deze trut

  1. Top

   Hoofddoekje? Weer te strak?

  2. Peter Oudshoorn

   Er zijn moslims die goed geintegreerd zijn, dat is waar. Maar het gros houdt vast aan de eigen cultuur en religie en veroorzaakt daarmee problemen, frictie, ongenoegen en een tweedeling in de samenleving.

   En Erik van Muiswinkel gaat verdomd veel lijken op de stokoude Freek de Jonge (134 jaar): kaal, afgeleefd, vaal klerkensmoel, sjofel en een vies jassie. Links is aan het eind van de rit en gaat roemloos ten onder: het totale failliet van het stupide, slaafse denken.

   1. Regina

    Daarom zei ik ook EEN GOED GEÏNTEGREEDE MOSLIM

    1. Peter Oudshoorn

     Je hoeft niet te schreeuwen. Ik geeft dat toch ook toe in mijn eerste zin.

     1. Tip

      regina denk je dat moslims bij je in de buurt willen komen met je stront fascinatie?

    2. Brazil

     Ik zie ze dagelijks, ja je moet natuurlijk wel van je zolderkamertje komen dan zie je hoe goed moslims
     zijn geïntegreerd.
     Zo jong en nu al verpest voor het leven.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Peter Oudshoorn

      Jij doet niet mee hier op DDS, Basil, had je dat nog niet gemerkt?

    3. Mars020

     @Regina, wat is een GEÏNTEGREEDE moslim?..

    4. Lampje

     Dat vindt u, maar ik niet. Dat mag een ander bepalen maar uzelf niet, dat riekt naar bedrog.

   2. Ragmilla

    In de geschiedenis zijn het altijd golfbewegingen geweest en zo zal het ook deze keer gaan, niet rechts is zaligmakend en links ook niet.

    1. Siemien

     De islam is vergif in onze maatschappij, het is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent, maar als je echt geen idee hebt wat het werkelijk inhoudt kun je beter niets zeggen..
     Als er Nederlanders hier komen vertellen dat moslims beter onderbouwde identiteit hebben dan Friezen, dan ben je echt helemaal van de pot gerukt natuurlijk, als er iets Nederlands is zijn het de Friezen…

  3. Stanly2000

   Dwaas!

  4. PMG

   @regina – sprak de afgelikte boterham

  5. Pjotter

   Rvagina, over trut gesproken, jij ben een trut en heb een trut, maar al had die een gouden rand dan nog kon je mijn deur voorbij gaan.

  6. Lampje

   Wie is hier de trut? geen greintje fatsoen en dus geen respect voor de Nederlandse cultuur. U hebt er dus niets van begrepen

  7. oknarf

   Een moslim zal nooit integreren in een joods/christelijk, sociaal-democratische samenleving. Deze staat haaks op zijn of haar waarde van een totalitaire intolerante sharia.

 2. Brazil

  Held.

  1. AS210854

   Twee dwazen.

   1. Brazil

    Lol, Jenny Douwes de heks van Friesland.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Mars020

     Ze ziet er beter uit, dan de eerste beste linkse kut… Verder heeft ze meer lef, dan jij!.. Je bent gewoon zwaar gefrustreerd, dat je met die lelijke harses geen lekker wijf kan krijgen…

     1. Brazil

      Je hebt echt een bril nodig , dat mens is zo lelijk als de nacht , ik zou zelfs mijn hond ervan afslaan.
      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch. 🙂

     2. PMG

      Nou, dit is ook hoogstaand stukje proza …

     3. koeiepoep

      @brazil: jij slaat iedereen van je hond af. Je bent gewoon jaloers.

  2. Bosche draak

   Watje

 3. Kapitein Haddock

  Muizenissen?
  Nee! Jokkebrokken van de vertolker Gutmenschen t.w Muiswinkel!
  Enne…… de reactie op NPO RadioI.
  NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO,NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO,
  NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO,NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO, NPO,
  U weet wel; de zender die het met maar,….740 MILJOEN per jaar moet doen om “klootjesvolk en gepeupel” te indoctrineren met HUN linkse gedachte!
  En Slob (CU): o.a. Minister Media: ” ziet dat het goed is!”
  PS
  CU; de linkse protestante afdeling van DENK!

  1. Brazil

   Denk aan je bloeddruk dude.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. stelendam 1

  Erik hersendood van muiswinkel.

 5. Blank en niet Wit

  Is dat zijn huidige humor, het omdraaien van feiten, of is het een notoire linkse gewoonte? Ik hoop voor hem het laatste.

 6. PMG

  Hahahahaha, wat een loser!!!!

  Jenny Douwes is een heldin, was niet eens echt betrokken bij de hele blokkade maar kreeg het door het OM op haar deurmat gepresenteerd!

  En wat deed ze, ze zei oké, als jullie dit willen dan gaan de dit pad af en neem ik mijn verantwoording want sta wel achter het idee dat Sinterklaas een kinderfeest is waarbij ook Zwarte Piet welkom is! Als dit de grootste zonde is die je kan begaan dan wacht ik mijn straf af, ik geloof nog in de rechtspraak in Nederland!

  En hoe liet het OM zich kennen, maar dat terzijde! Ik heb respect voor een vrouw die gewoon met beide voeten op de grond een mening heeft over een typische hollandse kinderfeest traditie waar ze voor staat en bereidt is te vechten. Net als voor een Geert Wilders die notabene zijn leven van hem en zijn familië gevaar ziet lopen omdat hij zijn mening verkondigt en er voor staat. Ook deze man moet zich verantwoorden voor het OM omdat hij een vraag stelde. Hoe gek moet het worden in het o zo vrije Nederland?

  Iedereen die dit niet ziet ziet niets en helaas is dat het geval aan de linkerkant (wat je je daar dan ook bij mag voorstellen want als je vraagt wat er dan wel goed is weten ze het net zomin)

  Wanneer een cabaratier op de landelijke tv verklaart dat hij de koniging in haar reet heeft genomen dan komt hij daar probleemloos mee weg. (kostelijk stukje trouwens)

  1. Brazil

   Jenny Douwes is een domme doos , dit weet nu heel Nederland.
   De heks wordt dan ook keihard gestraft, en terecht.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. PMG

    @Brazil – nou, ik denk eerder dat men hier op DDS nu weet wat voor ongelofelijke asociale kloothommel jij bent, halve mof!

    Wat moeten we ons bij die straf overigens voorstellen?

    1. Brazil

     Ja een heks gaat meestal op de brandstapel.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    2. Heinz

     Over welke “mof” heeft u het ?

     1. Peter Oudshoorn

      Ik dacht dat jij ook een goed geintegreerde allochtoon was, Heinz. Of voel je je nog steeds een mof en daardoor aangesproken?

 7. Joop Klepzeikert

  Eikeltje van Muizenkeutel wordt met de dag debieler. Hoog tijd dat hij eindelijk eens gedwongen opgenomen wordt, voordat hij niet alleen als verwarde man meer lult, maar ook gaat handelen.

 8. Stopperspil

  Wat een onuitstaanbare kwal is deze Van Muiswinkel toch geworden. Gelukkig staat Jenny Douwes ver boven dit soort volledig misplaatste uitspraken.

 9. Jumping

  Kijk Winkelmuis roept heel veel dingen, een goede raad aan hem doe wat aan je zwakke ik.
  Ga gezond leven en doe wat aan je zwakheid.
  Stem 23 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 10. Juriaan

  Ach ach pielemuiswinkel meld je toch bij de dichtstbijzijnde GGZ

 11. bejaarde

  Ik vraag me af of er nog een psych iater is die nog wat ruimte heeft om deze muis weer op het juiste pad te krijgen. Ben bang dat hij the point of no return al voorbij is. Ik leef met zieken altijd mee, maar deze zieke is al verloren. Niets aan verloren dus.

 12. NoDoubt

  Onder de SS-ers zaten ook goede Duitsers

 13. NoDoubt

  Onder de zwarte pieten zaten ook foute zwarte pieten

  1. Madpo

   Dat zijn dan NSPers.

 14. Rud56

  Jenny is een topwijf! Staat in alle opzichten ver, héél ver boven geestelijke gestoorden zoals een Van Muiswinkel!

  1. Madpo

   En als de meesten hier op DDS.

 15. NoDoubt

  verwarde man. Hij was hét gezicht van de zwarte pieten en deed dat met verfe(n). En nu de Silvana´s toeteren, komt het ware gezicht. Heeft hij al zijn geld met wat hij als piet heeft verdiend, wel geschonken???

 16. Kapitein Haddock

  Nu,
  Op nieuwsuur:
  Timmermans in debat met Weber!
  Kort en krachtig: Timmermans vertelt sprookjes. M.a.w. “ gepeupel en klootjesvolk” onzin/waanzin/etc,. laten geloven dat Links “de Waarheid is!”
  Op dit moment kijk ik verder: onvoorstelbaar geklets: “ vrouwen, emancipatie, rechten, bedrijven, en het erge: veel beloven (socialistisch eigen), enzovoort, kortom socialistisch gelul uit de vorige eeuw!
  Als u nu kijkt: bezie de ogen van Timmermans; als een kind de boel belazeren en angstig uit de ogen kijken!

 17. logisch denken

  hahaha , allahu akbar is inderdaad een vaker gehoorde kreet dan proost vooral in de volkswijken. Volgens Maxima bestaat de Nederlandse identiteit niet eens. We worden dus dagelijks onderworpen aan een identiteitscrisis door linkse elite.

  1. Siemien

   Maxima is ook niet mijn koningin…

   1. Madpo

    Maxima is een TOPwijf, een koningin om trots op te zijn. Voor siemien niet? Dan ben jij vast een persoon die uit het opvreters-gebied komt! Dan ook maar terug naar de bush-bush van afkomst!

 18. jhak

  Kan die muiskinkel niet beter onder de bus komen van terapel naar emmen?

 19. Decca

  Euh: Wie is Erik van Muiswinkel? Stuk stront. Wie heeft jou gescheten.

 20. Sealgaire

  Von Mauswinkel ist ein Verräter des Landes, sieg heil!

 21. Tojo51

  Voorop gesteld, ik ben fan van Tim Engelbart zijn stukjes. Wat ik mij afvraag waarom hij zo gefacineerd is van een vreemde verwarde man die van tijd tot tijd ook geluid probeert te geven. Lijkt mij dat er genoeg belangrijker dingen zijn om je mening over te geven.

 22. Pescador

  ik snap werkelijk niet dat die droplul hier nog steeds een podium krijgt laat die eikel toch in zijn eigen vet gaar koken

 23. Tojo51

  Moet natuurlijk …. gefascineerd …..zijn.

 24. Jantje

  Het zou me niet verbazen als Muizenwinkel helemaal geen moslims kent. Die komen in zijn beschermde wereldje namelijk niet voor.
  Kijk maar naar bijvoorbeeld de redacties van kranten, allerlei kunstvereningen, allerlei politieke partij fracties. Amper moslims te bekennen.

  1. Madpo

   Nou Jantje, dat is niet helemaal waar, want ons Nederlandse parlement zit er langzamerhand vol mee en ze zitten zelfs op de beste plaatsen op het pluche!

 25. Godefroy France

  HA HA HA PROFESSIONELE SOEWARTE PIET,,,,,,, busje komt zo,,,,,, ANTISEMITISCH GEDROCHT,,,,,,,,,,,,RBS IPV KONSTANTE AANDACHT !!!!

 26. DennisEijs

  Ja, die miezerige muiselaar denkt nog steeds dat hij grappig is. Het ruikt meer naar gal braaksel en verzuring om hem heen. ‘de anderen zijn beter dan ‘ons’ ‘ mentaliteit klinkt door in zijn schriel eng stemmetje. ‘Kijk mij eens politiek correcter zijn dan iedereen’ glanst van hem af. Je zou bijna denken dat hij ook de hand in de broekzak steekt, om zichzelf nog meer te vergenoegen, als hij zo dom, maar verwaant, oreert. Ook bij zijn zwarte p(r)ietpraat straalt hij gewoon van zelf ingenomenheid. Want hij heeft geen reet om al die ‘diolgroepjes’, het gaat er slechts om, om zijn narcistische ijdelheid te strelen.

 27. Madpo

  Deze mafkees is rijp voor de psychiater. Verder geen woorden aan besteden!!

 28. Kees

  Waarom geven jullie die pseudo komiek uberhaupt een plaatsje op deze site, hij is het niet waard.

 29. Decca

  Walgelijke klootzak.

 30. Blokkeer-Fries

  Laboratorium Muiswinkeltje, waar haal je het lef vandaan, als mislukte zwarte piet een oer Hollandse, no nonsens Top vrouw, zo te beledigen. Zet je “carriere” voort in Aapfrika, want in Friesland zou je zomaar per ongeluk onder een Friese klomp kunnen vallen als je in de muisweg loopt.

 31. Lampje

  Ik ken maar één racistische eikel en raad eens wie dat is, Meneer (Nou ja) van Muiswinkel.

 32. Ome Wim

  Vast weer eens te diep met zijn neus in de snuifdoos gezeten die Muiskinkel.

 33. RobVerhoeven

  Ik kom hier geregeld om te lezen, maar heb tot nu toe zelf nooit een reactie geplaatst.
  Ik begrijp dat DDS het principe VVM toepast, waar ik het natuurlijk mee eens ben.
  Maar nu heb ik een vraag, waarom wordt een eikel als Brazil niet geblokt?
  Dit braakmiddel is constant aan het provoceren!
  Wanneer is genoeg een x genoeg bij jullie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.