Erik van Muiswinkel weer van de pot gerukt: ‘Thierry Baudet hitst intimiderende extreem-rechtse orks op!’

De gevallen cabaretier Erik van Muiswinkel heeft zichzelf weer eens goed laten kennen door opnieuw FVD-aanvoerder Thierry Baudet in verband te brengen met extreem-rechts. Ook zijn achterban moet het ontgelden: dat zijn “orks” die er op los intimideren en bedreigen.

erikparool1erikparool2

Sinds zijn carrière in het slop raakte, is Erik van Muiswinkel drukker bezig met Thierry Baudet bashen dan met zijn steeds verder wegzinkende bestaan als cabaretier. Gisteren wond hij zich op Twitter op, omdat Het Parool de vraag durfde te stellen of je de vluchtelingenproblematiek wel aan de Tweede Wereldoorlog moet linken door er een migratiemars naartoe te lopen. Een legitieme vraag, waarover je lang kan discussiëren.

Maar discussiëren is nooit de sterkste kant geweest van Erik van Muiswinkel. Hij dramt liever, en dus moet Het Parool het direct ontgelden. Ook de totaal aan het artikel ongerelateerde Thierry Baudet en zijn achterban krijgen het zonder duidelijke reden ineens voor de kiezen: zij zouden “orks” zijn die “bedreigen,” “intimideren” dankzij een soort van ophitsing van niemand minder dan de FVD-leider himself. “Extreem-rechts,” zo luidt het finale oordeel.

Ja, zo kennen we onze Erik weer. Dezelfde Erik die Thierry Baudet eerder omschreef als “marionet” en een “aap“. De orks – groene gewelddadige wezens uit menig fantasy-universum – kunnen er dus ook nog wel bij. Eerder gebruikte Van Muiswinkel die term ook al om de volgelingen van HP/De Tijd-columnist Arthur van Amerongen aan te duiden. Zijn komische schrijfsels zijn een vorm van fascisme, oordeelde de VARA-komiek destijds.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Die v Muiswinkel heeft zijn hersens in zijn achterwerk zitten. Zo vroeg hij zich ook af of Derksen op eens verstand had van voetbal.

 2. Dik

  Van Muiswinkel?

  Ik heb thuis een muizenklem. Ik smeer daar een beetje pindakaas op, zet het ding op scherp en dan wacht ik. De volgende dag is de kans groot dat er een muis in zit. De muis ruikt aan de pindakaas, neemt een likje en PATS! schedeltje geplet.

  1. Scaldis

   In het geval van Muiswinkel zou ik een LSD-zegeltje neerleggen ipv pindakaas, succesgarantie 100%!

 3. Rien Noppen

  Is het niet te overwegen DDS om te dopen tot de Van Muiswinkel-bode?

  1. EnDanDit

   En Sylvana dan?

  2. Vliegenvanger

   Sukkel.

 4. Catalaanse kok

  Nu nog een artikel over Sylvana.

  1. Rien Noppen

   Die was gisteren aan de beurt. Morgen weer.

 5. ikweetwatikwil

  Nee, de vluchtelingenmars past niet bij Westerbork. Daar heeft Baudet gelijk in. Zo langzamerhand moet alles uitgewist worden voor de “vluchteling” waarvan de meesten geen vluchteling zijn maar profiteurs.

  1. F. Domela Nienhuis

   En voor deze asielparasieten met Islamitische achtergrond moeten de Europese Joden weer op de vlucht.

  2. bejaarde

   Vraag in Ter Apel maar eens hoe de definitie van vluchteling daar geinterpreteerd wordt.

 6. RvdBe

  Van Muiswinkel, de bange “cabaratier” die geen zwarte piet meer durfde te spelen onder druk van de linkse fascisten.
  Het is gewoon een bange man die denkt overgeslagen te worden als witte (dus racistische) man als de islam de macht definitief in handen heeft.

 7. edoc431

  Ik zie met genoegen dat noppes nog steeds met zichzelf aan het klabessen is hahahaha.
  Zou hij zich al een beetje eenzaam voelen ?? lol

  1. Dik

   Medicijn = negeren

  2. Rien Noppen

   Je bent een arme paranoïde sukkel, edoc.

 8. Scaldis

  Over Orks gesproken…

  Muiswinkel heeft wederom een ‘bad trip’

 9. Hartenheer

  quote: dat zijn “orks” die er op los intimideren en bedreigen.

  Blijkbaar weet v Muiswinkel het verschil tussen links en rechts niet.
  Of hij heeft de laatste maanden het nieuws niet gevolgd

 10. Tguard

  Van Muiswinkel is een opportunist. Dit soort is nog te vies om het gesprek mee aan te gaan.

 11. J.C.

  Erik van Muiswinkel? Is dat iemand?

 12. Michael M

  Waar maakt die Erik van Muiswinkel zich druk om. Laten we nu gewoon eens kijken waar de FVD nu echt voor staat. Al die heibel. Straks presteert de nieuwe partij heel goed en wellicht beter dan de VVD. Daar waar de VVD voor staat maar niet uitvoerd en waar de FVD het wel oppakt. En zo niet, dan zitten we er naast en hebben we ons vergist. Dan kiezen we gewoon weer voor andere partijen. Maar Muiswinkel en andere piepers, niet zo snel op je lippen bijten. Geef een nieuwe partij ook eens een kans en we zien wel.

 13. Fritsie

  Geef die mislukkeling toch geen aandacht!

 14. Pronounce

  Erik van Muiswinkel: het schóólvoorbeeld van iemand die lijdt aan De Linkse Ziekte.

  Wat is de “Linkse Ziekte”?

  De Linkse Ziekte (de; v): de ziekelijke, bijna dwangmatige neiging andersdenkenden uit te maken voor fascist, racist, xenofoob, extreem-rechts, enzovoort. Het is hierbij voor degene die lijdt aan de Linkse Ziekte veelal niet noodzakelijk hiervoor bewijzen of steekhoudende argumenten aan te dragen; hij of zij hoeft het slechts te voelen. Dragers van deze ziekte reageren dan ook doorgaans eerder emotioneel, dan rationeel. Mensen die lijden aan de Linkse Ziekte worden soms ook wel ‘gutmenschen’ of ‘cultuurmarxisten’ genoemd.

  Mensen die lijden aan de Linkse Ziekte zijn veelvuldig actief op sociale media zoals Twitter, Facebook e.d. en als reaguurder op online gepubliceerde artikelen. Daarnaast zijn ze ook veelvuldig te zien en te horen in programma’s van mainstream media, met name de publieke omroep. Ook op universiteiten en onder cabaretiers gelinkt aan de VARA is deze ziekte veelvuldig aanwezig.

  Veroorzaker van de Linkse Ziekte is het cultuurmarxistische virus. Dit virus wakkert latent aanwezige narcistische persoonlijkheidsstoornissen aan. De drager van de Linkse Ziekte zal het zelf nooit toegeven, maar stiekem kickt hij of zij erop de andersdenkende uit te maken voor racist, fascist, xenofoob enz. Het is een soort fetish, een variant of wat in de Engelse taal bekend staat als ‘virtue signalling’. Door de andersdenkende uit te maken voor fascist of racist, probeert degene die getroffen is door de Linkse Ziekte uit te stralen dat hij of zij daar boven staat, dat hij of zij in wezen goed is. In de praktijk worden deze uitlatingen echter vrijwel uitsluitend gedaan richting blanke mensen die in het oog van de drager van de Linkse Ziekte ‘rechts’ zijn (groot deel van de andersdenkenden).

  Daarentegen zul je ze niet zo snel horen over, bijvoorbeeld, vooroordelen die leven onder moslims, donkere mensen en immigranten in het algemeen. Een kritische beschouwing van het eigen, linkse, wereldbeeld blijft ook meestal achterwege.

  Genezing van de Linkse Ziekte is niet eenvoudig, maar niet onmogelijk. De veel gebruikte therapie van online het debat aangaan met een drager is doorgaans weinig succesvol. Het lezen van meer rechtse opinies evenmin, het cultuurmarxistische virus gaat dan al snel in de tegenaanval. Het is een bekend verschijnsel dat zodra een cultuurmarxist geconfronteerd wordt met onwelgevallige feiten of een met argumenten onderbouwde ontmanteling van diens gedachtengang, deze feiten en argumenten door de cultuurmarxist simpelweg genegeerd worden. De volgende dag zal deze dan dezelfde zaken die de vorige dag vakkundig onderuit gehaald waren, doodleuk opnieuw verkondigen.

  Meer succes is er geboekt met een praktijk therapie, waarbij de drager van de Linkse Ziekte in zijn eigen omgeving geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn eigen wereldbeeld. Een bekend voorbeeld vormen mensen die op jonge leeftijd zich vereenzelvigen met extreemlinks (denk hierbij aan de krakersscene e.d.). Veelal zijn zij afkomstig uit welgestelde, roomblanke gezinnen en opgegroeid in al even welgestelde en roomblanke wijken. Ze zijn voorstander van ruime immigratie en hoge belastingen voor ‘de rijken’ totdat ze hun eigen wijk door immigratie zien veranderen en verloederen. Het besef dat de immigranten wellicht toch niet altijd een verrijking zijn, ja zelfs het cultuurmarxistische gelijkheidsdenken totaal niet onderschrijven, heeft bij sommigen de ziekte verdreven. Ook de praktijkresultaten van het socialisme, waarbij er weliswaar een gelijke verdeling was maar dan wel van armoede i.p.v. welvaart, heeft sommigen de ogen geopend.

  Recent is er een veelbelovend experiment uitgevoerd (1) waarbij jonge, potentieel vatbare studenten werd gevraagd of ze vonden dat de welvaart ongelijk verdeeld is en socialisme een goed idee vormt. Indien het antwoord op beide vragen ‘ja’ was, stelde men vervolgens de studenten voor dan ook hun cijfers ‘eerlijk’ te verdelen. Wie bijvoorbeeld een mooie 8 voor een tentamen haalde, zou deze dan delen met een minder gefortuneerde collega-student die het een magere vier moest doen. Gezamenlijk zou men dan op een gelijk verdeeld zesje uitkomen. Het bleek dat de met het socialistische gelijkheidsdenken sympathiserende en daarmee voor de Linkse Ziekte vatbare studenten dit toch niet zo’n goed idee vonden. Nadere experimenten zijn nodig, maar de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend.

  (1) https://www.youtube.com/watch?v=yCPcM8GlptM

  1. M de ruyter

   Hahaha, geweldige comment dit!
   Als je jong bent en niet links, heb je geen hart. Ben je ouder en nog steeds links , heb je geen verstand. Winston Churchill.

 15. bejaarde

  Die muis heeft echt acuut hulp van GZ nodig.
  Dat er nog mensen naar zijn voorstel lingen gaan, en met welke intentie?
  Teveel lach gas capsules gesnoven?

 16. H.Vaes

  Zouden we die van Muiswinkel niet ter beschikking van de wetenschap kunnen stellen?
  Want die hersenpan van hem moet toch wel interessante… inlichtingen bevatten over onnozelheid.

 17. Ome Wim

  Ik begrijp niet dat er nog enige aandacht aan die Muiskinkel wordt besteed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.