Farizeeënde Rob Jetten (D66) verwijt Thierry Baudet 'politici in verband te brengen met de Holocaust'

Geen categoriemei 18 2019, 15:00
De partij van Rob Jetten (D66) zakt steeds verder weg in het moeras waarin zij sinds enkele jaren langzaam wegzakken. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel intellectueel. Jetten opende vandaag namelijk de aanval op Thierry Baudet (FVD) vanwege een filmpje waarin vrouwen te zien zijn die vertellen over verkrachtingen door migranten. De D66'er verweet vervolgens dat Baudet hem in verband bracht met de Holocaust. Maar nergens wordt dat woord genoemd.
Jetten reageerde op de onderstaande video van Baudet en noemde het 'rioolpolitiek'. Jetten gaat met zijn beschuldigingen aan het adres van Baudet 'buiten hetgeen er geschreven staat', immers is het een video met een verhaal. Niets meer niets minder. En niet écht een vorm van politiek bedrijven. Kijkt u zelf maar eens:
Jetten beschuldigt zijn ambtsgenoot Baudet dat de FVD'er hem en andere politici in verband brengt met de Holocaust. Als we de bovenstaande video bekijken dan klopt het in een bepaalde mate wat Jetten zegt. Zo zou je de woorden "ich habe es gewusst" daarmee kunnen associëren. Maar dat is een associatie die Jetten zelf doet. Maar niet per definitie vaststaat.
De ironie wil dat D66 in het verleden zélf ook politici in verband met de Holocaust! En wel letterlijk. Denk bijvoorbeeld aan D66-topper Thom de Graaf die Pim Fortuyn in verband bracht met de holocaust! En nu ineens vindt de partij dat 'problematisch'. Wat apart!
Zullen we het gewoon maar niet meer doen dan?
Baudet moet beloven even wat minder vaak op Twitter te buurten, want daar zitten aasgieren te loeren op 'mogelijke associaties met extreem-rechts'. Tevens zou het netjes zijn van de farizeeërs van D66 om de normen die zij anderen opleggen ook zélf te hanteren. Dus geen verwijzingen meer naar de genocides uit de Tweede Wereldoorlog om politieke punten te scoren. Het is onnodig.
De boodschap van de vrouwen was duidelijk genoeg zonder de gezichten van Jetten, Klaver en Rutte en de tekst 'ich habe es gewusst'. Maar gelijk heeft Jetten natuurlijk wel een beetje: Baudet brengt de politici op onsmakelijke wijze in verband met de holocaust. En dat is volstrekt onnodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten