Feest! NPO ligt op de slachtbank, tv-zender NPO3 staat op het punt uit narigheid te worden opgeheven

vandamnpo
Foto: PvdA'er Martijn van Dam in zijn functie als NPO-baas. Bron: NPO - Michel Schnater (NPO Beeldbank).

Dat het slecht gaat in Nederland met onze publieke omroep, is zo klaar als een klontje. Maar dat de NPO aan de vooravond staat van drastische bezuinigingen die het einde kunnen inluiden van één van drie tv-zenders, is nieuws. Nederland heeft massaal genoeg van de vooringenomenheid van de staatsomroep, en daarvoor krijgt Martijn van Dam (PvdA/NPO) nu de rekening gepresenteerd.

Stapje op stapje gaan we in Nederland op weg naar een NPO-loze samenleving. Een samenleving waarin óók tv-producenten weer hun eigen broek moeten ophouden, in plaats van honderden miljoen aan financiering van belastingbetalers te krijgen. Een samenleving waarin een pakket staatszenders met een bepaalde politieke bias niet langer het nieuwslandschap in een ijzeren greep houdt, maar waarin journalisten onbevooroordeeld en met open vizier strijden voor een transparantere wereld.

Het komt vandaag allemaal een stapje dichterbij, met het afbrokkelen van een significant deel van de NPO. Met een beetje pech moeten de Hilversummers straks namelijk één hele tv-zender van hun imperium noodgedwongen afstoten:

“Voortbestaan NPO3 onzeker doordat het omroepoverleg muurvast zit.

De coalitie slaagt er niet in een gezamenlijke toekomstvisie te produceren voor de publieke omroep. De verschillen tussen de vier regeringspartijen zijn te groot, waardoor minister Slob van mediabeleid en de omroepen in ernstige en in ieder geval financiële problemen dreigen te komen. Vooral de toekomst van de derde publieke televisiezender – NPO3 – zorgt voor grote verdeeldheid.

Zonder toekomstvisie is immers ook onduidelijk hoe de steeds verder dalende reclame-inkomsten moeten worden opgevangen.”

Kom dus maar door met die champagne. Dan zetten we die alvast koud. Je weet maar nooit hè?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Niet te vroeg juichen. Er moet eerst nog een onderzoekscommissie worden benoemd. Die is minstens twee jaar bezig. De onderzoekscommissie bestaat ongetwijfeld uit gesjeesde politici die nergens verstand van hebben. Verwacht kan worden dat het onderzoek niets oplevert maar de minister hoeft dus minstens drie jaar geen besluit te nemen. Ondertussen indoctrineert de NPO gewoon verder.

 2.   

  Waarom heeft DDS zo’n verschrikkelijke hekel aan de NPO?
  Vooringenomenheid: in het Nederlandse systeem moeten omroepverenigingen zelfs kleur bekennen. En er zijn zowel linkse als rechtse omroepen.
  Staatsomroep: dat is misselijke kolder. Staatsomroepen bestaan in totalitaire landen, waar het regime zenders gebruikt om propaganda voor zichzelf te maken, en kritiek verbiedt.
  Je kunt veel zeggen van “Den Haag” maar niet dat ze TV zenders opdracht geven bepaalde dingen wel en niet te zeggen. Dat zou geen journalist pikken.
  Kenmerk van de NPO is dat die door de kijkers wordt betaald – via de belastingen. Commerciële omroepen worden door adverteerders betaald, zodat niet koopkrachtige groepen uit de boot vallen. Bij voorbeeld bejaarden.
  Maar het hele verschijnsel “omroep” is technologisch verouderd. Een omroep stuurt programma’s de “ether” in waar iedereen ze in principe uit kan plukken.
  Vandaag de dag komen TV uitzendingen binnen via de kabel en kan precies worden gecontroleerd of je betaald hebt. Dus hoeft er geen belastinggeld meer bij.
  Maar er zijn wel een paar uitzonderingen. Zo heeft de overheid tot taak burgers te informeren, anders kunnen ze niet geïnformeerd kiezen bij verkiezingen. Het recht op informatie is het spiegelbeeld van de vrijheid van meningsuiting.
  Verder zijn er programma’s die we waardevol vinden, maar die zich toch moeilijk kunnen bedruipen op de vrije markt. Ja, marktwerking is niet alles! Te denken valt aan culturele programma’s. Maar die vindt DDS vast bij voorbaat “links”.
  Weg met de Nederlandse cultuur! Oh nee, dat is ook weer links.

  1.   

   Eigenlijk is het heel eenvoudig, waarom NPO niet meer gepruimd wordt in Nederland.

   De NPO dweept teveel met de Amsterdamse grachtengordelmentaliteit, terwijl Amsterdam nog geen 5 % van de bevolking uitmaakt.
   Het geld willen echter van de hele bevolking en dat kan alleen als je de hele bevolking vertegenwoordigd, maar dat willen ze niet. Dat linkse Amsterdam overheerst en Nederland kotst ervan.
   Als je met centen de broek op wilt houden, moet bij de mensen zijn die je vertegenwoordigt, dus haal het in Amsterdam of schakel je eindelijk eens.

   Ontsla iedereen die Amsterdam in het verleden heeft vertegenwoordigd.
   redactie van DwDD en natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk, redactie van Pauw en natuurlijk Jeroen Pauw, de heks van een Dieuwertje Blok samen met dat sinterklaascomité en redactie en nieuwslezers van het Journaal en Nieuwsuur.
   Laat de grote schoonmaak beginnen, want het is voorjaar.

   LAAT NU DE MEERDERHEID EENS REGEREN.

 3.   

  Zouden we dan eindelijk eens van dat (s)linkse zakkenvullerszooitje afkomen ??????

 4.   

  Voor zover mij bekend doet de Publieke Omroep het in Nederland qua publieke belangstelling beter dan de Commerciële omroepen. De reclame-inkomsten lopen voor alle traditionele media echter terug en dat laat zich ook hier gevoelen.

  1.   

   Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 5.   

  Voorlopig wordt er ook zonder NPO3 nog vele miljoenen van ons geld in die nutteloze media gestoken. Ik ga de champagne pas koud zetten zodra er helemaal geen subsidies meer uitgedeeld worden.
  Media kan pas echt onafhankelijk zijn als ze geen cent meer van de roverheid krijgen.
  Uiteraard zijn ze dan nog wel afhankelijk van de banken, verzekeraars en multinationals, door de druk van advertentiekosten, maar dat vind ik minder erg dan een media die 100% afhankelijk is van een socialistische roverheid.

 6.   

  Rechts heeft alle ruimte gekregen. Zwelgen in de sp rol.

 7.   

  Prachtig, een heel goed bericht.
  Dat smerige linkse ratten nest moet is zijn geheel bij het vuilnis gezet worden, daar hoort het thuis.
  Daarna opnieuw beginnen met journalisten die het werkelijke nieuws ongekleurd brengen.

  Weg met de NPO

 8.   

  ooit, in een heel ver verleden zou NPO 3 toch een voetbalzender worden ???

 9.   

  Hoe eerder hoe beter, weg met die geld verslindende NPO. De omroep die betaald is door ons belastinggeld. Het enige wat ze doen is de boel demoniseren, partij trekken voor links extremisten. Bij interviews laten ze bepaalde personen niet uitspreken, zitten er constant doorheen te wauwelen. Hun reacties laten blijken dat ze voor links zijn, terwijl ze in het midden moeten staan. Zowel voor links en rechts. Maar de propaganda zender probeert rechts om zeep te helpen.
  Dus geen financiële steun meer voor die staatsomroep. Ze moeten zich zelf bedruipen
  Zoals ik al vaker zeg de commerciële bewijzen dat het kan! Waarom moet die NPO
  Dan wel geld ontvangen? Voor die absurd hoge salarissen? Schandalig, kijk eens hoeveel mensen amper te eten hebben. En daar wordt met belastinggeld grote salarissen betaald. Dit klopt echt niet, en die linkse weg kijkers moeten gestopt worden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!