Filmpje! Thierry Baudet over achterhouden informatie door premier Rutte: "ALS dit waar is, aftreden"

Geen categoriemei 29 2019, 19:00
Deze week werd premier Mark Rutte (VVD) onderwerp van gesprek omdat hij bewust het Planbureau van de Leefomgeving (PBL) onder druk zou hebben gezet om de gegevens over de doorrekening van het Klimaatakkoord achter te houden. Dit om discussie in de Tweede Kamer daarover te voorkomen. Volgens Thierry Baudet (FVD) in gesprek met Ernst Lissauer zou Mark Rutte moeten aftreden als hij dit inderdaad heeft gedaan.
Op de beelden is te zien hoe Baudet vooralsnog een slag om de arm houdt over de casus Klimaatakkoord. Immers vergadert de Tweede Kamer volgende week pas over de zaak en zal de premier toelichting geven over wat er precies is gebeurd.
Als Rutte een goede uitleg heeft en het vertrouwen kan behouden zal hij zijn kabinet kunnen voortzetten, maar als blijkt dat hij inderdaad politieke spelletjes heeft zitten spelen om daarmee de Kamer op een verkeerd been te zetten dan is hij passé. Wat er dan gaat gebeuren is natuurlijk een goede vraag. Normaal gesproken volgt dan een vice-premier hem op. Maar hoe houdbaar het huidige kabinet nog is wanneer zélfs de minister-president aftreedt, slechts twee weken na staatssecretaris Mark Harbers is een vraag die komt bovenborrelleen.
Rutte zou bewust de informatie over de kosten van het Klimaatakkoord buiten het zicht gehouden. Thierry Baudet zegt het volgende:

"Dit is zo'n beetje het ergste wat je als premier kunt doen. Informatie vanuit je machtspositie als premier achterhouden zodat het parlement er niet over kan debatteren".

Volgens Baudet kan , mits bovenstaande juist is, er dan maar één conclusie zijn voor Rutte: aftreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten