Gele aso-hesjes verzieken meeting met Rutte, weigeren zelfs om hem de hand te geven

De beroepsdemonstranten die een beetje een paar Fransen staan na te apen, dachten ook dat het leuk was om DENK-voorman Kuzu te imiteren, die weigerde om de Israëlische premier Netanyahu de hand te schudden. Alleen deden zij het bij hun eigen regeringsleider: Mark Rutte. Eén genant dingetje: de camera legde het onbeschofte gedrag haarfijn vast.

Dit was dan hun grote moment: de gele hesjes – in Nederland sowieso een bijna uitgestorven demonstratieclub, omdat de beweging hier slechts een beetje naäperij uit Frankrijk was – hadden de grootste vis van allemaal aan de haak geslagen: de minister-president. Ze mochten hem ontmoeten in het Torentje, en hadden de gelegenheid hem een manifest aan te bieden, waarin staat opgenomen wat de gele hesjes allemaal willen.

Maar nog voordat de meeting gisterenmiddag kon plaatsvinden, wist het viertal genodigden de bijeenkomst al grondig te verpesten door zich als een stel respectloze horken te gedragen. Want heeft je moeder je geleerd wat je doet als je ergens te gast bent? Precies: je geeft de gastheer een hand, als teken dat je dankbaar bent voor de gastvrijheid. Een aantal van de gele hesjes deed dat ook keurig, maar een aantal anderen wilde Rutte niet eens aankijken, laat staan een hand geven. Eentje van hen liep zelfs al bellend naar binnen, daarmee niet één, maar twee SIRE-campagnes grondig aan haar hesje lappend.

In een verklaring achteraf verklaarde één van de handenweigeraars dat ze dat deed omdat Rutte “niet haar volksvertegenwoordiger” is. Duh. Behalve omgangsnormen snapt deze imitator van Franse demonstranten dus ook geen bal van ons staatsrecht. Want nee: Rutte is ook niet haar volksvertegenwoordiger. Hij is niemands volksvertegenwoordiger, zelfs niet die van de meest verstokte VVD’er: alleen Kamerleden of andere leden van direct gekozen volksvergaderingen zoals gemeenteraden of het Europees Parlement zijn dat namelijk. De premier is een bewindspersoon en daarmee per definitie geen volksvertegenwoordiger.

Kap dus maar snel met die onzinnige uit Frankrijk geïmporteerde beweging. Laten we ons weer richten op gewoon onze eigen problemen, en Macron mag dan de situatie met de gele hesjes oplossen. Lijkt me een goede deal!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Eens, een ander de hand schudden is puur beleefdheid. Ja, zelfs met mensen waarmee je het niet eens bent. Een ander weigeren de hand te schudden is asociaal.

  Met sommige politici ben ik het ook niet eens, maar ik ga ze echt niet de hand weigeren als ik ze tegenkom. We zijn allemaal mensen.

  1. Sealgaire

   Aldus het hypocriete sneeuwvlokje, het vriendje van speklap, blablablabla blaaskaak en pisvlek.

 2. Peter Oudshoorn

  Tim heeft het filmpje niet goed bekeken: het zijn geen vier maar vijf gele hesjes en drie daarvan geven wel een hand.

  Overigens begrijp ik het heel goed: handen schudden wordt gezien als beleefdheidsvorm en sociale omgangsvorm, maar in wezen is het ’t tonen van respect. Als je geen respect voor iemand hebt geeft je geen hand. Daar is niks mis mee.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het is inderdaad algemeen bekend dat de gele hesjes geen respect hebben. Deze onverdraagzame oproerkraaiers gunnen de ander het licht in de ogen niet.

   1. Peter Oudshoorn

    Meriadoc, je reageert pissig. Maar geef nu eens normaal antwoord: waarom zou je iemand waarmee je het pertinent oneens bent en geen enkel respect voor voelt, een hand geven? Enkel voor de conventies? Dan kom je op het gebied van de afgedwongen handelingen enkel voor de ‘beleefdheid’. Een hand geven hoort geen dwangbuis te zijn maar een wezenlijk gevoelde begroeting gebaseerd op wederzijds respect. En dit laatste ontbreekt.

    1. Marija

     Ga er dan ook geen gesprek mee aan.

     1. Peter Oudshoorn

      Marija, een hand geven is geen voorwaarde voor een debat of discussie.

    2. Rien Noppen

     Ik begrijp dat Peter ook veel begrip heeft voor moslims die weigeren vrouwen een hand te geven.

     1. Peter Oudshoorn

      Het blijkt inderdaad, mijn uitleg volgend, dat moslims geen enkel respect hebben voor vrouwen. Maar dat wisten we al.

     2. Catalaanse kok

      De rubberen rug en emotionele flexibiliteit van Petertje Groeneveld zijn hier bekend.

    3. Meriadoc Brandebok

     Ik zeg dat je gelijk hebt. De gele hesjes zijn niet in staat elementair respect voor de ander op te brengen en besluiten hen te behandelen als oud vuil. Onverdraagzame lieden die vastzitten in hun haat en eigen gelijk.

     1. Peter Oudshoorn

      Jij schakelt ‘respect opbrengen’ en beleefdheid weer gelijk Meriadoc. Het gaat er om of je echt respect voor iemand voelt, of juist totaal niet. Het gaat niet om het dwangmatig ‘opbrengen’ van respect. Dat is hypocriet.

     2. Peter Oudshoorn

      Bovendien generaliseer je Meriadoc, en dat is niet netjes voor een grefo. Drie van de vijf Gele Hesjes (een meerderheid dus) geeft Rutte wel degelijk een hand.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nee hoor, men kan wel degelijk respect opbrengen voor de ander en ook beleefdheid.

      Maar gele hesjes zijn niet in staat tot beleefdheid. In Frankrijk rammen ze de winkels van hardwerkende ondernemers in, vallen ze politiemensen aan en beschadigen ze de economie. Deze mensen zitten zo ontzettend verstrikt in hun eigen haat dat onverdraagzaamheid, disrespect en geweld de norm zijn.

      Eigenlijk zijn het tragische figuren, die onze gebeden verdienen en ook verdienen dat de normale mensen zich om hen bekommeren.

     4. Peter Oudshoorn

      Meriadoc, ondanks je rigide, verkokerde en eenzijdig ontwikkelde karakter, zou je toch ook eens kunnen kijken naar de beweegredenen, intenties en doelstellingen van de Gele Hesjes. Dat zal beslist verhelderend werken.

      Als hyper gezagsgetrouwe en onderdanige onderdaan, vind jij natuurlijk ieder protest uit den boze. Dat zij je vergeven.

     5. Meriadoc Brandebok

      Deze actie van de gele hesjes heeft mij juist tot minder begrip voor hun acties gebracht, voor zover ik dat had.

    4. Beukman

     @Peter beweert:
     Een hand geven hoort geen dwangbuis te zijn maar een wezenlijk gevoelde begroeting gebaseerd op wederzijds respect.

     Welnee, hoort gewoon bij je opvoeding en bij deze cultuur. Je geeft de ander gewoon een hand. Ook aan iemand met wie je een meningsverschil hebt. Punt.

     Het is bovendien in deze situatie onbeschoft, nog het meest van de vrouw die er ook nog bij loopt te telefoneren (vermoedelijk in scene gezet). Gelukkig waren het er maar twee.
     Eens te meer blijkt dat die gele hesjes een grote aantrekkingskracht uitoefenen op onbeschofte mensen. Wie is daar verbaasd over? Lekker een geel hesje over je kop en lekker gratis keet trappen en jezelf belangrijk vinden.

     1. Peter Oudshoorn

      Beuk beweert: “Welnee, hoort gewoon bij je opvoeding en bij deze cultuur. Je geeft de ander gewoon een hand. Ook aan iemand met wie je een meningsverschil hebt. Punt.”.

      Flauwekul natuurlijk Beukman. We hebben allemaal dingen in onze opvoeding meegekregen die nu helemaal niet meer gelden of waar we anders tegenaan kijken. Culzuur en beleefdheidsvormen evolueren nu eenmaal, net zoals taal.

      Iemand die je totaal disrespecteert of waarmee je een zwaar conflict hebt een hand geven, getuigt van een mateloze hypocrisie. Maar misschien past dat wel bij je.

     2. Beukman

      Wat heeft iemand te zoeken bij een persoon die hij of zij volledig “disrespecteert”, @Peter? Blijf dan gewoon weg uit dat Torentje.

      Die ad hominem van jou laat ik maar voor wat ie is.

     3. Peter Oudshoorn

      Beuk, nog een keer uitgelegd dan: je kunt iemand totaal disrespecteren en om die reden weigeren een hand te geven. Toch kan het noodzakelijk zijn met diezelfde persoon een gesprek, debat of discussie te voeren. Daarvoor is geen beleefd beginhandje noodzakelijk – er kan gewoon gepraat worden.

     4. Beukman

      Met een handje geven aan het begin geef je aan dat er überhaupt een basis bestaat voor een gesprek, @ouwe hippie. Geen hand geven is ultiem onbeschoft, en niet bepaald geschikt gedrag om te laten merken: “Ik wil er met jou uitkomen.”

      Deze horkerigheid stond in pijnlijk contrast met Rutte’s onverstoorbare gastvrijheid. Hij heeft de hesjes notabene een vervolggesprek toegezegd.
      Ikzelf sta ook bekend om mijn goede manieren, maar bij mij was een dergelijke toezegging uit mijn tenen gekomen.

     5. Sealgaire

      Aldus de bejaarde profiteur, vriendje van blablabla blaaskaak. Heeft geen leven, nooit gehad. Heeft nooit een kroket gebakken, vetklep en speklap.

     6. Rien Noppen

      “Heeft nooit een kroket gebakken”

      Dat klopt wel. Ik heb er weleens kroketten gefrituurd. Is dat ook goed?

     7. Meriadoc Brandebok

      Dikke Sealgair bakt de kroketten op in de braadpan.

    5. Joop van Leeuwarden

     Ja joh, het is heel normaal wanneer iemand je uitnodigt en je vervolgens diegene totaal gaat negeren. Ga er dan gewoon niet heen. Asociaal gedrag.

   2. edoc431

    Moet je horen wie het zegt pfffffff

 3. Siemien

  Ja het is een dingetje geworden hè dat niet de hand schudden, het ergste is nog de minachting die de islam ons land binnenbrengt want daar komt dit immers vandaan.
  Islam is satanische ideologie die zijn weerga niet kent…

  1. Rien Noppen

   Gelukkig, we hebben de schuldige gevonden.

   🙂

  2. Regina

   Tuurlijk! Het ligt allemaal aan de duivelse islam! Dat het vandaag gaat regenen ligt ook aan de islam en als er een tsoenami plaatsvind ergens op de wereld ligt dat natuurlijk ook aan de islam. Hahahahaha

  3. Ruiter

   Zo is dat, Siemen.

   Als een imam vrouwen geen hand wil geven, wordt dat goedgepraat. Geeft een vrouw een man geen hand, dan is zij een oproerkraaier.

   Hypocrisie is nooit ver weg bij de deugmensjes.

   1. Bosche draak

    Als links geen dubbele moraal had, dan hadden ze helemaal geen moraal

  4. Fortiori

   Het was u, meen ik, die zich toch op veilige afstand schaarde achter de gele hesjes bij elke vorm van protest? Maar die Islam van u had met dit bezoek toch niets van doen. Teminste, ik heb geen niqaab gezien. Handen schudden was niet het hoofddoel van het bezoek, het ging ergens anders om.

  5. Korporaal Monty

   “het ergste is nog de minachting die de islam ons land binnenbrengt
   want daar komt dit immers vandaan.”

   Dus jij denkt dat deze vrouwen geïnspireerd zijn door de islam?

   Niet omdat ze gewoon onbeleefd zijn of slecht opgevoed.

 4. santiago

  Goeie zet van rutte.
  5 mongeaulen uitnodigen en daarna aan nederland laten zien dat het mongeaulen zijn.

  1. santiago

   Show. Alleen maar voor de bühne. Misselijk mannetje díe rutte.

   1. AS210854

    Santiago, +++++++++

  2. Joop Klepzeikert

   Marx Rutler weet uiteraard heel goed wie hij wel en niet uitnodigt. Zoekt de ergste debielen uit om Nederland te kunnen laten zien dat de hele groep die tegen zijn wanbeleid protesteert dus debielen zijn.
   Half Nederland stinkt daar weer in en blijft daarom op het partijkartel stemmen.
   Als voorstanders zal hij nooit debielen als Rien Noppen en dergelijke trollen uitnodigen. Ook daarvan weet hij dat het hem geen goed zal doen.

 5. Regina

  Terecht. Waarom zou je nou de ander een hand geven als je iemand niet mag? Wat deze dame deed was niets meer dan een eerlijke vertoning van haar gevoelens te uiten

  1. Rien Noppen

   De mentaliteit van de gemiddelde reageerder op dit blog verspilt weinig van het Gele Hesjes-volk.

   1. Peter Oudshoorn

    Onbegrijpelijke reactie. Afasie patient Noppen moet eerst nog zijn medicijnen innemen.

   2. Stanly2000

    “verspilt weinig”?

   3. Rien Noppen

    verspilt = verschilt

    Excuses.

    1. Peter Oudshoorn

     Met ‘de gemiddelde reageerder’ bedoel je ongetwijfeld jezelf. Mooi, zelfkennis is het begin van alle wijsheid Noppen.

     1. Sealgaire

      Aldus de grootbek, hypocriet en speklapsupporter.

     2. Peter Oudshoorn

      Je zit op een verkeerd spoor Sealgaire. Maar als jou dat plezier en genoegen schenkt, ga gerust je gang.

   4. Joop Klepzeikert

    De mentaliteit van de gemiddelde linkse trol op dit blog versCHilt weinig van het Gele Hesjes-volk

   5. Trien Knoppen

    hahaha… Zelfs wereldkampioentaalverbeteren Rientje maakt foutjes…
    Vervelend hè… als mensen je verbeteren! Krijg je dan ook een inferieur gevoel? Zoals jij anderen graag geeft…

  2. tomygun

   Juist het is terecht om al die Afro moslims het land uit te trappen.
   Totaal gebrek aan normen en waarden een rat blijft een rat .

 6. tomygun

  Yep aso`s en een mobil junk dit komt mij zo verdomd
  links over drammers!
  Als iemand uit het midden zou ik bij die rubber duck
  niet eens langs gaan het is een stro pop van Brussel
  een schande om dat een Nederlands bewinds persoon
  te noemen een Brusselse komt meer to zijn recht .

 7. Robert75

  Gele hesjes gaan vergelijken met Kuzu en Netanyahu hoe verzin je het? Kuzu is gewoon een volksvertegenwoordiger. En als volksvertegenwoordiger dien je een andere volksvertegenwoordiger die hier te gast is gewoon een hand te geven. Ook al ben je het politiek niet met elkaar eens. Die gele hesjes zijn gewoon burgers die zich zorgen maken over de toekomst van dit land waar Rutte mede voor verantwoordelijk is.

  1. Saskia Haan

   @ Robert75 en Santiago,
   Ik ben kiezer van PVV, maar ik zal deze 5 mensen nou nooit mongolen noemen..ze zeggen best wel zinnige dingen. Ze worden nu geframed als onbeleefd, tokkie..etc,..als ik lees en hoor, dat minimaal één van deze vrouwen voor Nexit is, tegen de EU tegen Timmermans tegen Rutte… als dat mongolen zijn, dan ben ik dat ook..kortom let niet op beelden, deze dames hebben meer inhoud dan dit fragment laat zien..

 8. Catalaanse kok

  De berichten over de ontmoeting op diverse media gelezen.
  Wat een stelletje simpele zielen.
  De delegatie had de premier gevraagd op te stappen, maar dat deed hij niet.
  De simpelheid en onbeschoftheid á la HendrikJan.

  1. Robert75

   Ja in het in landsbelang zou het inderdaad beter zijn als die prutser zijn biezen pakt.

   1. Catalaanse kok

    Dat kan via een motie in de 2e kamer.
    Niet door demonstranten tegen te hoge bierprijzen.

    1. Robert75

     Uiteindelijk wordt de regering gekozen door het volk. En daar reken ik de gele hesjes natuurlijk ook onder. Die behoren ook tot het volk. Als het volk het recht heeft om ze kiezen dan zou ik niet inzien waarom ze niet het recht hebben om te eisen dat ze opzouten als ze er een potje van maken.

     1. Catalaanse kok

      Robert, u, ik, wij kiezen de 2e kamer.
      Geen regering.

     2. santiago

      Robert en Kok. Jullie zouden gelijk hebben als we in Nederland een echte democratie hadden. Dan valt er wat te kiezen en krijg je meestal wel een regering die je middels een partij hebt gekozen. Zo hoort het in een democratie. Nu in Nederland mogen we nog wel kiezen, maar de elite maakt uit wie er wel en wie niet mee mag doen in de regering . Wij hebben dus niets te kiezen. Tegen beter weten in stem ik altijd toch maar PVV, maar daar kan ik ook beter mee stoppen. De elite bedenk iedere keer weer een manier om Geert Wilders buitenspel te zetten. Dat is ze nu weer gelukt door de truuk met het FvD. Wel goed bedacht trouwens.
      Daarom blijf ik van mening dat we eerst de monarchie moeten afschaffen en een goede leider moeten kiezen. De monarchie werkt nepotisme en corruptie in de hand en zo heeft onze verrotte elite vrij spel.

     3. santiago

      Met de monarchie bedoel ik overigens het systeem. Wat de familie van Amsberg betreft, die moeten het maar uitzoeken, die redden zichzelf wel heur. Laat ze lekker voor de rest van hun leven op vakantie gaan. Met enkele tientallen miljarden heb je best nog wel een prettig leven. Voor onze dikke prins zou dat ook veel prettiger zijn om niet meer aan die poppenkast mee te doen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Als hij nu opstapt is dat een schoffering van de kiezer die hem een mandaat heeft gegeven van vier jaar.

   1. Sealgaire

    Aldus het ouderlingevriendje, de pisvlekkensteuner, sadomasochist en bejaarde profiteur.

    1. Peter Oudshoorn

     Je mag alles tegen Meriadoc roepen, Sealgaire. Als je hem maar wel beleefd een handje geeft. Dan is alles goed.

     1. Ruiter

      Wel eerst wassen als je daarvoor je zwager een hand hebt gegeven.

 9. Pedrito

  Rutte een hand geven ! Wie garandeert je dat je jouw hand van het broertje van Pinokkio terug krijgt ?

 10. edoc431

  Iemand die Nederland niet respecteerd hoef ik geen hand te geven .

  1. Catalaanse kok

   Iemand die onze prachtige Nederlandse taal niet waardeert, verdient geen enkel respect.

   1. Sealgaire

    Aldus de bejaarde zwetser en profiteur.

    1. edoc431

     Je voerdtdt een trol een flikker galbak die ze in 40/45 vergeten zijn jammer genoeg een hapje cyclon B had ik hem wel gegundtd . Of nog beter een zeeer langsamer deaud en vatsoenlijk pijnleik .

  2. santiago

   edoc. Gelijk heb je, ik zou jou ook geen hand geven. Erger nog, ik zou nog niet over je heen pissen als je in de brand stond.

   1. edoc431

    Jou prostaat laat dat ook niet toe rioolrat
    Zou jouw ook gewoon dood laten gaan hoor .
    Verder wens ik je een kort leven toe vent de balle he hahahahahaahah jankorgel

    1. santiago

     Hahahaha, boos, kinderachtig mannetje. Flauw hoor, wel uitdelen, maar nooit incasseren. Typisch edoc.

 11. Rien Noppen

  Wel geniaal hoe Rutte dit debiele volk zichzelf laat afbranden.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening.

   Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Rien Noppen

    Zoek hulp, Sealgaire, je obsessie met seksuele afwijkingen is pijnlijk om te zien.

    1. Catalaanse kok

     Een nieuwe naam, een TOP reactie

     1. Sealgaire

      Aldus de bejaarde profiteur, vriendje van blablabla blaaskaak. Heeft geen leven, nooit gehad. Heeft misschien ooit een kroket gebakken, vetklep en speklap.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik vrees dat het een DIKke reactie betreft.

    2. Joop Klepzeikert

     Zoek hulp, Rien, je obsessies met peso en geestelijke afwijkingen is pijnlijk om te zien

 12. Jumping

  Inderdaad Rutte moet vertrekken, hij is de persoon die vanaf 8 December 2018, DUS 5 MAANDEN geleden, de Gele Hesjes heeft genegeerd.
  De slogan is: Rutte die praat over ons, Maar niet met ons.
  Het is na RUTTUP en NEXIT een gegeven.

 13. AS210854

  Sommige mensen zijn het niet waard om een hand te geven.

 14. Joop Klepzeikert

  Als je dan zo nodig een statement naar die oplichter wilt maken geef hem dan gewoon een hand en tel daarna heel demonstratief je vingers.
  Dit is gewoon onbeschoft en onopgevoed gedrag, wat je enkel van een moslim verwacht. Deze ‘dames’ zijn een blamage voor de fatsoenlijke mensen die ook kotsmisselijk worden van de wanpraktijken van Rutte en zijn rariteitenkabinet.

 15. marco1

  Ach als ze met hem geen hand geven een soort van punt willen maken , so be it. Vraag me wel af of iemand die bellend langs de premier naar binnen loopt de aangewezen persoon is om in een gesprek met de minister president aantegeven wat er volgens een groot deel van de bevolking niet goed gaat en anders moet in Nederland.

  1. Caro

   @ Marco,
   Precies dat dus.
   En ik probeer nog steeds boven water te krijgen waar ze zich zorgen over maken.
   Er is een website van de gele hesjes, enorm veel punten begrijp ik.

 16. Joop van Leeuwarden

  Ongelofelijk hoe die zwakbegaafde gele sukkels zich laten naaien door Rutte. Die wist precies wat er ging gebeuren en had de camera al klaar staan en die gele sukkels trappen er in. Ze kunnen nu wel stoppen met die gele onzin, er is namelijk geen mens meer die ze nog serieus neemt. Hoe dom kan je zijn.

 17. Kristalix

  Alles begint met respekt. Dat hoeft niemand te hebben voor lapzwans Rutte. Dus ja? Ophef? Waarom?

  1. PMG

   Als er iemand geen respect heeft, echt totaal schijt heeft aan alles en iedereen dan is het RUTTE!
   Deze egoistische alleenstaande narcist komt niet verder dan een “sorry”, gewoon een klap in het gezicht van iedereen, is alleen maar met zichzelf bezig!
   Let op: straks zit hij toch in Brussel!!! Net als Halsema die we nooit meer terug zouden zien nu als burgemeester zit. Gewoon een hele grote club van enge mensen is de politiek geworden!!!
   Gelukkig is de EU verleden tijd aan het worden, laatste stuiptrekkingen voordat de 23ste de tafels gedraaid gaan worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.