Groteske Baudet-obsessie in de spotlights van de Volkskrant-etalage: “voor Baudet zijn vrouwen bijzaak”

In de Volkskrant lijkt de campagne nog niet voorbij want Thierry Baudet (FVD) moet het wederom ontzien in een stukje. Zijn misdaad? Nou, het gaat nog steeds over vrouwen. Zo schrijft Volkskrant-scribent Loes Reijmer: ‘voor Baudet zijn vrouwen bijzaak, tenzij ze hem van pas komen’. Opmerkelijk want de 3.878 woorden van de tekst van het essay bevatte slechts vier keer het woord ‘vrouw’. Het essay ging dus definitief niet over vrouwen. 

Het is ook nooit goed eigenlijk. Adoreer je de vrouw om haar schoonheid dan is dat seksisme. Zeg je dat ze anders zijn dan mannen dan is het dat seksisme weer. Voor sommige mensen is het niet goed of het deugt niet. Zo ook voor Reijmer die in haar artikel van alles ter berde brengt, maar nauwelijks een punt weet te maken. Het is alsof je op het strand loopt en dan ineens een ijsco-tentje ziet. Je loopt erheen en het blijkt een fata morgana. Geen ijs!

Zo gaat het essay van Baudet ook niet over vrouwen, maar wel voor Loes Reijmer:

“In de voortuinen stonden fietsen geparkeerd. Mannen- en vrouwenfietsen, allemaal met kinderzitjes. Een mooi Nederlands beeld, hoopgevende symboliek voor de verdeling van zorg voor de kinderen. Vanzelfsprekend ook, maar daarin leek iets veranderd. Had ik online niet velen zien opmerken dat Thierry Baudet best een punt had? En was in een verkiezingsdebat tussen de twee grootste partijen van Nederland niet de werkende vrouw als discussiepuntje voorbijgekomen?

Vooruit, Mark Rutte greep het thema aan om te illustreren hoe extreem Baudets denkbeelden zijn. Logisch ook dat hij erover begon, maar de wijze waarop was onthullend.”

Zoals we eerder al schreven is een essay geen wetsvoorstel, maar toch lijkt men deze bizarre interpretatielijn te willen voortzetten. Om te laten zien dat Baudets denkbeelden ‘extreem’ zijn aldus Reijmer. Het is alsof je een cursus schrijven voor het web volgt en de trainer stelt overmatig veel bijvoeglijke naamwoorden te vermijden. Bij die cursus hebben we Reijmer niet gezien getuige haar stukje. Extreem hoor. Een tekst met bijna 4.000 woorden waar slechts 4 keer het woord vrouw in staat. En dan zeggen dat de tekst over vrouwen gaat? Dat is nog eens een extreme interpretatie. Misschien meet Reijmer zichzelf te grote schoen aan?

In het stukje van Reijmer dat over Baudet gaat en slechts 634 woorden telt, staat het woord vrouw ruim 13 keer vermeld. Drie keer zo vaak als in het essay van Baudet met slechts ~15% van de woorden. Het stukje van Reijmer ging dus overduidelijk méér over vrouwen dan het essay van Baudet. Maar de feiten doen er niet meer toe. Men zoekt altijd wel weer iets om politieke tegenstanders kapot te maken.

De vraag is echter hoe laag lieden als Reijmer nog willen zinken in hun bizarre interpretaties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Augustus

  Vrouwen worden vanaf het begin van het stemrecht al gebruikt als hoofddoelwit van linkse propaganda. Als je respect voor vrouwen hebt dan behandel je zoals volwassen, net zoals mannen. Niet als groep die speciale rechten nodig heeft.

  1. Siemien

   Je wordt als man gediscrimineerd waar we bij staan

   1. Brazil

    Siemien een man ? Hahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Sealgaire

     Hahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 2. Bolkestein

  Thierry Baudet is geliefder bij vrouwen dan Mark Rutte. Iemand een idee waarom?

  1. Ruiter

   Mark is onzijdig, hetero noch homo. Daar kun je niks mee als vrouw. En als man evenmin.

   1. santiago

    Als land ook niet.

  2. Brazil

   Vooral vrouwen die labiel zijn.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Sealgaire

    Hahahahahah gewoon hilarisch 🙂

  3. m.van.rosmalen

   Sjerry is een half wijf.

   1. Bosche draak

    Aldus manwijf van rosmalen

    1. m.van.rosmalen

     Wauw heb je dat helemaal zelf verzonnen of ben je ook een poot.
     De meeste mannen voor zover je ze mannen kunt noemen die op Sjerrie stemmen zijn Poten.
     Een echte vent stemt niet op zo’n geschoren half wijf die in een zwembad op zichzelf ligt te kicken

 3. Janna47

  Tja jammer, de meeste mensen (vrouwen meestal) begrijpen Baudet niet….maar gaan vervolgens wel aan de haal met wat hij zegt….ik kan niet anders zeggen dan dat ik medelijden met ze heb…..het IQ daalt is wetenschappelijk bewezen…

  1. m.van.rosmalen

   En ik heb medelijden met jou met je inhoudsloze gezever.
   Aan de haal met wat hij zegt??
   Er zit geen hond te wachten op wat die nicht te zeggen heeft met z’n interessante gelul .
   Mer als de helft snapt ws ook niet eens waar ie het over heeft.
   Ik ga liever aan de haal met wat Wilders zegt
   Die heeft het nl vrijwel altijd bij het rechte eind.

 4. Meester Kong

  Het belangrijkste uit de column vergeet Teunis bewust te vermelden.

  Prominente FvD’rs waar onder Baudet zijn tegen abortus en euthanasie..
  Kijk en zo conservatief en vrouw onvriendelijk is het FvD.

  1. Teunis Dokter

   Dit is onjuist.

   Ik verwijs je graag naar de uitspraken van Derk Jan Eppink (FVD): “ik ben voor het recht op abortus”, en Thierry Baudet: “ik ben voor het behouden van de huidige wetgeving”

   1. Meester Kong

    Ook abortus en euthanasie worden door Baudet ter discussie gesteld. Hij stelt dat de liberale verworvenheden het resultaat zijn van de nadruk op individuele vrijheden en het belang dat westerse landen daaraan hechten.

    “Zelfs het nieuwe leven (in de baarmoeder) kan vernietigd worden om de individuele vrijheid niet te verstoren”, aldus Baudet. Verder beschrijft hij euthanasie als “zelfmoord”, die hij koppelt aan het individuele recht van mensen om niet voor hun ouders te zorgen.

    Daarom voelen veel ex SGP’rs zich thuis bij FvD.

    1. m.van.rosmalen

     Daar heeft Sjerty wel een punt .
     Zeker wat betreft abortus.
     Is gewoon moord als je op een filmpje ziet hoe dat gaat
     Ken iemand die 3 x abortus heeft laten plegen omdat ze te beroerd was om zich te beschermen
     te walgelijk voor woord3n met hun baas in eigen buik

 5. F.C. Labrouste

  Baudet heeft zich met zijn denigrerende opmerkingen over vrouwen, met name ook in het debat met Rutte, onvoldoende gerealiseerd dat vrouwen 50% van het electoraat vormen.

  Ik acht het aannemelijk dat dit hem een zetel heeft gekost. Dat ijkt me ook terecht.

  1. Sealgaire

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

  2. Siemien

   Wat weet jij nou van vrouwen Rientje, precies he-le-maal niets

  3. oknarf

   Het gaat hier om een essay over het werk van de omstreden Franse schrijver Michel Houellebecq. Jammer, maar helaas begrijpelijk dat de meeste (linkse?) mensen niet open staan voor debat. Als men iets schrijft OVER het werk van iemand wil dat niet zeggen dat men dezelfde mening toegedaan is. Men vind de mening hooguit interessant en wil deze ter discussie stellen.

   De meeste mensen die hierop zo allergisch reageren hebben nooit een letter van deze schrijver gelezen, ook het werk van Thierry Baudet is hen onbekend.

   Thierry mag dan een pedant en narcistisch mannetje zijn maar hij is zeker niet dom en verre van vrouwonvriendelijk. Lees eens iets voor je uitspraken doet!

   Ik word hier zo moe van!

 6. Ruiter

  Riooljournalistiek. Daar zijn de linkse media heel goed in. Volkskrant, NRC, Trouw, iedereen die niet denkt zoals zij, kan verbaal afgemaakt worden. En soms zelfs letterlijk!

 7. koeiepoep

  “Rutte greep het thema aan”. Ja hoor. Theorieën op alles en iedereen loslaten kan pinokkio wel. Later ontwijkt hij alle vragen toch weer. Maar: als er nu 1 iemand is, die zelf in de praktijk nog nooit dichter bij een vrouw is geweest, dan de afstand tussen vak- K en voorzitter Arib, is het deze wasco stift wel. En díe grijpt dan dit thema aan…

  Zoiets als met je kapotte auto naar de bloemist gaan.

 8. Regina

  Poepen is zo lekker

  1. Brazil

   Ja praat de laatste tijd behoorlijk veel poep, maar eens naar de dokter gaan.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 9. Beukman

  Er worden Baudet wel erg veel uitspraken in de mond gelegd die hij niet gedaan heeft. Zo vertelden een paar progressieve werknemers van een bedrijf waar ik vorige week was me dat Baudet tegen abortus is, en dat hij vindt dat vrouwen weer huisvrouwen moeten worden. Zij baseerden zich als ik het goed begreep op de recensie van Baudet van het boek van Houellebecq.

  Tegenstanders van Baudet lijken elkaar na te wauwelen in hun morele superioriteit, zonder zelf eens goed te lezen wat de man nou eigenlijk wél heeft beweerd.

  Welnu: Baudet heeft niet geschreven dat vrouwen weer huisvrouw moeten worden. Hij heeft niet geschreven dat abortus moet worden verboden. Hij heeft slechts aangestipt wat volgens hem de keerzijde is van het feminisme, en dat is zijn goed recht.

  Baudet de schrijver, recensent en filosoof is een ander dan Baudet de politicus. Van de laatste wordt een zekere eenduidigheid beschouwd, terwijl ambivalentie een volstrekt geoorloofd werktuig is van een schrijver, filosoof en/of filosoof.

  Er is genoeg om FvD op te bekritiseren. Het lijkt mij verstandiger om hiertoe het verkiezingsprogramma te gebruiken, danwel uitspraken door FvD-politici gedaan in een politieke context. Ook mijn vriend Sealgaire zal het daar mee eens zijn.

  1. Regina

   Ga maar lekker in de beerput baden. Is lekker hoor hahahahahahhahahhahahma

   1. Bosche draak

    KAN DEZE DEMENTE ZWAKZINNIGE EINDELIJK EENS VAN DE FORA AF?

    DIT ONBENUL HEEFT TOCH NUL TOEGEVOEGDE WAARDE!!?

  2. EU kok

   Op zich is het juist dat Baudet 2 petten heeft.
   Maar hoort een politicus niet te waken voor de misverstanden die kunnen ontstaan in plaats van ze zo veel mogelijk te veroorzaken.
   Is de onduidelijkheid de veroorzaker of de toeschouwer aan te rekenen?

   1. Sealgaire

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   2. Beukman

    @Kok
    De meeste opmerkingen waar men over valt maakte hij voordat hij politicus werd.
    En wat die recensie van 1 of 2 weken betreft: er stáát eenvoudig niet dat hij vindt dat vrouwen terug moeten naar de keuken of dat abortus moet worden verboden.

    Stel dat jij schrijft dat mobiele telefoons ervoor zorgen dat mensen het persoonlijke contact mijden, en pak hem beet Labrouste maakt hier vervolgens van dat jij hebt beweerd tegen mobiele telefoons te zijn. Dan kunnen we toch concluderen dat Labrouste er met jouw uitspraak vandaar is gegaan?

    Op dezelfde manier gaat men om met een paar zinnen uit Baudets recensie.

    Dat ik die man nog moet verdedigen, zo heel leuk is dat niet, mijn vriend Sealgaire zal dit beamen!

    1. toetssteen

     @Beukman
     Well said! Helemaal correct.

 10. J.Rademaker

  Framen werkt nog steeds omdat je moet kunnen lezen en begrijpen wat de feiten zijn.

 11. Arnoniemuss

  @Teunis. Hoge bomen hangen veel wind. Wil je de wind verhinderen tegen Baudet aan te blazen, die zich zo nadrukkelijk als hoge boom profileert? Hij is toch geen watje die.niet tegen kritiek kan.

  1. Bosche draak

   Dan moet de kritiek wel een punt hebben en niet zo vergezocht en compleet uit verband getrokken zijn.

 12. victus

  Bedoelen ze de stoere meiden die bijvoorbeeld in de zorg werken of die hysterische, leipe wijven met het “ pappa doet alles voor me” syndroom en non-stop met een lachgas ballon aan hun bek staan?

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Volgens Hanneke Groenteman en Frits Wester is het antisemitisme…

 14. Rosasolis

  Enkele jaren geleden heeft Baudet verklaard, toen hij nog jonger was, dat
  “vrouwen minder intelligent dan mannen zijn, en daarom mogen vrouwen geen hoge posities hebben”! Toen ik dit las lachte ik met zo’n domme uitspraak… Sindsdien gaat er geen dag erbij zonder te lezen dat tenminste 2 of 3 vrouwen in ons land directie hoofd is geworden van een bekende bedrijf, of een hoge functie binnen een politieke partij heeft gekregen, of hoog-leraar bij een universiteit is benoemd. Vorige week was er een artikel in Trouw over de KIM in Den Helder, die steeds meer vrouwen krijgen voor officier opleiding; Nederland heeft nu 4 vrouwelijke Admiralen, waarbij de jongste leider is van onze nieuwste fregat. In mijn vak muziek, hebben we nu 2 vrouwelijke
  dirigenten: de Radio Filharmonisch Orkest krijgt binnenkort een vaste dirigente, en vorige week werd bekend gemaakt dat ook Residentie Orkest (Den Haag) krijgt een
  dirigente.
  Helaas heeft Baudet het alweer mis vorige week, toen hij verklaarde dat vrouwen moeten thuis blijven en zorgen voor een demographfisch Europese bevolking. Ik kan me niet voorstellen dat welke intelligent studente of hoog-opgeleide vrouwelijke werknemer dan ook zou op zo’n idioot zou gaan stemmen! Gelooft Baudet werkelijk dat een vrouw die hard heeft gewerkt voor haar eind-diploma, en nu verder gaat met haar werk in haar geliefde vak, dit allemaal terzijde legt, om plotseling huismoedertje
  worden en kinderen te gaan baren voor een “demographfisch Europa”!
  Copy-cat Baudet heeft dit van Orban overgenomen, die recentelijk verklaarde dat “vrouwen moet thuis blijven en kinderen voor Hongarije baren”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.