Henk Bres denkt dat PVV meerderheid haalde en met verkiezingsoverwinning is gefraudeerd: ‘Hoe kan deze uitslag???’

Niet iedere PVV’er wil aannemen dat Nederland binnenkort een nieuwe delegatie naar het Europese Parlement stuurt waarin geen PVV’ers zitten. Henk Bres, fractievertegenwoordiger in Den Haag, denkt dat er met de uitslag is geknoeid, zo zeker is hij er van dat met de uitslag gerommeld is. “Iedereen in mijn omgeving heeft PVV gestemd, en ja hoe kan dat dan deze uitslag?????”

henk bres fraude

Politiek is een kwestie van soms winnen, en soms verliezen. Wie dat niet kan accepteren en altijd alleen maar wil winnen kan beter weg blijven bij het openbaar bestuur. Dan ben je geen echte democraat. Dat lijkt zeker ook te gelden voor PVV’er Henk Bres, die op Twitter aan het janken is geslagen over de Europese Parlementsverkiezingen van afgelopen week. Die eindigde – zoals bekend – in 0 zetels voor de partij van Geert Wilders.

Henk Bres weigert dat te accepteren en gaat er vanuit dat van hogerhand geknoeid is met de uitslag. Kortom: hij verdenkt de regering van een zeer ernstige misdaad: verkiezingsfraude. Dat schrijft hij op Twitter:

“Ik heb ook zo mijn twijfels…..iedereen in mijn omgeving heeft PVV gestemd, en ja hoe kan dat dan deze uitslag????? Pure verkiezingsfraude”

Bres haalt daarbij complotsite Eunmask aan, die een beetje feitvrij aan het tamboereren is geslagen over verkiezingsfraude:

“En als de resultaten dan laten zien dat de PVV ineens geen zetels meer heeft, terwijl blijkt dat gewoon een grote meerderheid wel heeft gestemd op Wilders, kan er maar van één ding sprake zijn, namelijk; fraude! Want de PvdA deed het immers al zo slecht de laatste jaren en was heel wat zetels kwijt geraakt. En plots, uit het niets, wint de PvdA de Europese verkiezingen. Dat ruikt naar fraude.”

Het is natuurlijk klinkklare onzin. Met een duur woord noem je het cognitieve dissonantie – de waarheid niet willen zien voor wat-ie is, en daarom allerlei fabeltjes verzinnen. Het is in Nederland namelijk praktisch onmogelijk om de klungelen met de uitslag. Verkiezingen zijn niet het werk van Mark Rutte of Lodewijk Asscher persoonlijk: er zijn daarbij duizenden mensen betrokken, die allemaal aan de bel kunnen trekken op het moment dat zij onraad ruiken. Alle stemmen worden daarbij in de openbaarheid geteld, en het publiek kan daarbij aanwezig zijn. GeenPeil deed dat dit jaar ook. En guess what? Geen van die stemmentellers heeft geroepen dat het allemaal doorgestoken was. Iedereen die erbij betrokken was, was het er over eens dat de Europese Parlementsverkiezingen eerlijk verliepen.

En ja, ook dat de PVV dus eerlijk alle vier haar zetels kwijtraakt in Brussel. Dat hoef je als PVV’er natuurlijk niet leuk te vinden, maar wees tenminste een democraat en accepteer dát het gebeurt. Ga vervolgens niet de hele democratie in ons land in diskrediet brengen. Dan ben je gewoon een slecht verliezer en geen knip voor de neus waard.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Houtvuur1990

  Die homomepper is nog te dom om te poepen

 2. EU kok

  Quote : Met een duur woord noem je het cognitieve dissonantie – de waarheid niet willen zien voor wat-ie is, en daarom allerlei fabeltjes verzinnen.
  .

  Cognitieve dissonantie is de onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging.

 3. Siemien

  We moeten iig niet denken dat het in Nederland niet mogelijk om te frauderen, Nederland lijkt wel achterlijk als je bedenkt dat de VVD nog steeds aan het roer zit

 4. Regina

  Ok, ook al heb ik totaal niks met de PVV denk ik dat Henk Bres gelijk heeft. Kijk naar de peilingen vlak voor de verkiezingen waar het verschil tussen SP en PvdA misschien uit 2 zetels bestaat, kijk naar de zetels waar de Partij voor de Dieren nog groter was dan de PvdA. Nu ineens heeft de PvdA die totaal ten onder was 6 zetels meer dan de de SP en PvdD samen, nog maar te zwijgen over de FvD die op lange tijd op nr 1 stond in de peilingen. De uitslag klopt voor geen meter!

 5. Heras

  Soms bekruipt mij ook een gevoel dat er iets niet klopt; (controleren kan natuurlijk niet) want niemand zag aankomen dat de pvda zo zou groeien. Is er een stapeltje stemmen niet meegenomen ofzo??? alles is mogelijk; of heeft de pvv echt zo slecht gepresteerd.

 6. F.C. Labrouste

  Het minste dat je bij dit soort krasse beweringen mag vragen is een begin van onderbouwing. Die ontbreekt dus dit lijkt me eerder een vorm van rouwverwerking.
  Het ziet er naar uit dat het voorlopig afgelopen is met Wilders en zijn PVV. Dat is natuurlijk een bittere pil.

 7. Meriadoc Brandebok

  Hoe is dat dan mogelijk? Het stemmen tellen wordt gedaan door burgers, dus dan moeten er in tal van stembureaus PvdA-stemmen zijn toegevoegd en PVV-stemmen zijn verwijderd. Die stembiljetten moeten bovendien eerst zijn bijgedrukt.

  Bovendien hebben die lui van GeenStijl meegekeken, zoals elke burger kan meekijken. Stemfraude lijkt me alles overwegende een moeilijk houdbare verklaring.

  1. DeBruijn

   @ Meriadoc

   Fraude is overal mogelijk, overal.

   Sophie in ’t Veldt fraudeerde voor 4 ton en komt ermee weg. Pedofiele officier van jusitie, je weet wel die zijn computer met kinderp.rno buiten zette, die werd niet vervolgd. Erik Staal die bijna overal mee weg komt, Prins Bernard, enzovoorts.

   Is het ook niet een beetje vreemd dat Fortuyn doodgeschoten werd door een dierenactivist, terwijl hij weinig over dieren heeft gezegd? Dat is de opvatting van veel van zijn aanhangers.

   1. Meriadoc Brandebok

    Stemfraude is oets anders dan fraude met de financiën en ik kan me niet herinneren dat Tonino heeft gefraudeerd.

    In 2017 riepen diverse complotgekkies ook dat er fraude was gepleegd ten nadele van de PVV. Ik vermoed dat Trump een en dezelfde smoes had bedacht als hij was afgegaan. Rechtspopulisten zitten hopeloos vast in de overtuiging dat zij namens het gehele volk spreken. Als dat bij de verkiezingen niet blijkt te kloppen komt men met de alternatieve feiten, in de volksmond ook wel nepnieuws genoemd.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc

     ‘Rechtspopulisten zitten hopeloos vast in de overtuiging dat zij namens het gehele volk spreken.’

     Dat doen de linksen natuurlijk helemaal niet. Kijk naar de media in het algemeen. Baudet werd nog even afgebrand over een essay wat nergens over ging. Zelfs Beukman vond het overdreven al die aandacht. Hij kwam in de kranten niet aan het woord, maar wel Jetten, Klaver en Rutte. Baudet werd in het AD alleen maar onderuit gehaald en anderen, zoals CDA kwamen helemaal niet aan het woord.

     Nieuwe partijen worden ook steevast genegeerd, tenzij ze controversieel zijn of de goedkeuring van de media krijgen.

     1. Meriadoc Brandebok

      De hele discours van populistisch rechts is gericht op “namens het volk spreken”. Het is altijd “het volk tegen de elite”, maar bij elke verkiezingsuitslag blijkt dat weer niet te kloppen, waarna populisten om het hardst roepen dat Nederland een dom volk is of dat er stemfraude is gepleegd.

      Dat Baudet in de kranten niet aan het woord kwam is onzin. Sinds zijn overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen is er niemand anders aan het woord. Dit ergerde de VVD mateloos, en die begon de campagne als een tweestrijd, waardoor Baudets hoofd nog eens langer in de krant en op televisie waren te zien. De kranten stonden er vol mee.

   2. santiago

    De Bruijn. Zo is het. Wie er stemt is niet belangrijk, maar die de stemmen telt. Uiteindelijk wordt er aan het eind van het verhaal gecontroleerd door, je raadt het al, “de overheid”. Nou en dan kan er van alles gebeuren.

  2. DeBruijn

   @ Meriadoc

   En het Timmermanseffect? Hij heeft het in de Nederlandse politiek nooit goed gedaan en was nooit populair.

   Je moet eens naar zijn toespraken luisteren, die man staat heel vaak gewoon te schreeuwen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Timmermans is momenteel spitzenkandidaat en maakt van alle Nederlandse politici het meeste kans om de felbegeerde post van commissievoorzitter binnen te slepen. Daarmee heeft Nederland de hoofdprijs. Zulks noemt men het Timmermans-effect.

    Bovendien was de PvdA in de peilingen al aan het stijgen. IPSOS noteerde de PvdA als grootste partij, door Timmermans, en ook door de futloze campagne van D66, het ranzige filmpje van de SP en de afbladderende charme van GroenLinks.

    Mensen moeten gewoon hun verlies nemen.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc

     Als jij Timmermans een goede kandidaat vindt: ‘meer EU, meer macht naar Brussel’ waren zijn woorden.

     Een arrogante mannetje, die gaat staan schreeuwen en wordt boos als hij zijn zin niet krijgt.

     Nederland de hoofdprijs? De helft van de mensen heeft niet eens gestemd.

     Lekkere democratie als de helft maar opkomt dagen. De meeste mensen stemmen niet, omdat het volgens hen toch niet uitmaakt, de EU gaat maar één richting op. Mensen die dat ontkennen, die zijn naïef.

     IJzer en leem vermengen niet Meriadoc. Daniel wist dat al en laat de EU ook nog één van haar kantoren als de toren van Babel gebouwd hebben naar aanleiding van het schilderij van Pieter Breugel.

     Gaat er geen lampje branden?

     1. Meriadoc Brandebok

      De Europese Unie bestaat uit een serie gebouwen en het is te betwijfelen of de Toren van Babel er zo uit heeft gezien als Breugel deze schilderde. Men moet overigens wel de fantasie gebruiken. Met een en dezelfde fantasie is een foto van het Colosseum ook met het schilderij van Breugel te vergelijken.

      Wie de hoogste posten binnrnhaalt heeft het meeste invloed. Een tijdje geleden lachte iedereen Timmermans nog uit, maar nu is de kans dat hij voorzitter wordt reëel. Heel democratisch, dankzij de kiezers die wel kwamen opdagen en ale PVV-ers die niet kwamen stemmen – want van fraude was geen sprake – moeten dan ook niet zeiken als door hun toedoen de PVV uit het parlement verdwijnt.

     2. DeBruijn

      @ Meriadoc

      De architect en de commissie die het gebouw ontworpen en goed keurden, die hebben zich laten inspireren door het schilderij van Breughel.

      Het betreft het parlementsgebouw in Straatsburg van de EU.

      Vele talen, één tong was het motto.

      Als je het niet geloofd, zoek het maar op.

     3. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, heb je er een bron van?

     4. Meriadoc Brandebok

      Je sprak nonsens. De architect die het gebouw heeft ontworpen schrijft op haar website:

      “A CLASSIC AND BAROQUE BUILDING : 
      The Circle and the Ellipse.
      Representing Democracy…Two large geometric figures preside over the development of this whole whose scale is that of a city. Entirely designed around the circle containing the ellipse – the tower – and the ellipse which contains a circle – the amphitheater-the project, as architecture and allegory, is almost essentially based on this dialectic between a classical reference and a baroque reference. The initial symbolic challenge of representing democracy finds its expression in this tension between the circle and the ellipse, in their dialogue, their confrontation and their alliance. This choice, which roots the building a double historic heritage, is also its combining factor. It renews the vocabulary while referring to it like a quotation, thus situating the project at the interface of its anchorage in European culture, and of its openness to modernity, the future.”

     5. DeBruijn

      @ Meriadoc

      Onzin? Je haalt iets in waar niet in staat dat het niet zijn inspiratiebron was.

      IJzer en leem, het voetstuk van het beeld. EU: verdeelt als de neten.

      Dit is een menselijk rijk en zal verbrijzeld worden, als de steen los komt van de berg, zonder mensen handen.

      Geloof het maar niet, maar dit is net een rijk als alle anderen.

     6. DeBruijn

      @ Meriadoc

      De bouw van de toren van Babel was ook democratie.

      Je hebt weinig kennis van de zaken of je wilt het niet zien.

      Maar ja, Eurofiel in hard en nieren.

     7. DeBruijn

      @ Meriadoc

      Een ‘amphitheater’, ja dat is ook een goed idee. Hoeveel mensen zijn in die theaters vermoord? En hoeveel gelovigen?

      Dat is hetzelfde als een land een Maya tempel na bouwt als parlements gebouwd waar mensen opgeofferd zijn.

     8. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, ik heb het nog cursief gemaakt.

      “Entirely designed around the circle containing the ellipse – the tower – and the ellipse which contains a circle – *the amphitheater-the project,* as architecture and allegory, is almost essentially based on this dialectic between a classical reference and a baroque reference.”

      De architect heeft zich dus niet laten inspireren door Breugel, maar door de Romeinse architectuur.

      De Europese Unie is ook geen rijk. Het is een verband van individuele staten die de handen ineen hebben geslagen om de grensoverschrijdende problemen aan te pakken. De leiding van de Europese Unie ligt bovendien in handen van de regeringsleiders, die de grote lijnen uitzetten.

      Je trekt bijbelse verbanden die mank gaan. En de architectuur van Babel was een onzin-bewering.

  3. J.C.

   @Meriadoc Brandebok

   “Die stembiljetten moeten bovendien eerst zijn bijgedrukt.”

   Bij een lage opkomt zou dat niet nodig zijn, tenzij achteraf, als de bureau’s gesloten zijn, ook de niet ingevulde biljetten geteld worden. Dus een totaalcontrole plaatsvindt, waarbij de totale hoeveel ingevulde biljetten en de totale hoeveelheid niet ingevulde biljetten overeenkomen met het aantal waarmee ’s morgens de stemming begonnen werd. Dit is een interessante vraag. Misschien wel voor minister Ollongren (D66), een van de grote verliezers van de EP verkiezingen. Als die totaalcontrole niet plaatsvindt, si de stemming op z’n minst fraudegevoelig………..

 8. peetjoh. k

  Nou is het logisch dat mensen dat gaan denken. Waarom mogen we stemmen tot 9 uur en brengt de npo om kwart voor 9 al naar buiten dat de pvda gewonnen heeft. Dat is raar en op zich onmogelijk want er kan dan nog niet geteld zijn. Ze creëeren wantrouwen op deze manier.

  1. EU kok

   Exitpoll`s?

 9. EU kok

  Zouden al die vrijwilligers van Geenpeil ook in het complot zitten en voor de regering werken ?

  1. Meriadoc Brandebok

   Omgekocht door de linkse elite.

  2. peetjoh. k

   Ik geloof niet zo in stemfraude. Maar er zijn zat complot denkers.

   1. J.C.

    @peetjoh. k

    “Ik geloof niet zo in stemfraude. Maar er zijn zat complot denkers”.

    U bedoelt: war rook is, is vuur?

 10. Piet Klein

  Cognitieve dissonantie is ook precies er de oorzaak van dat Europa / Nederland geen antwoord kan vinden op dat deel van de islam dat met foute ideeën Nederland probeert te veranderen. Tel daar bij op het verlangen om aardig gevonden te worden en dus niet duidelijk proberen te zijn wat kiezers doet overstappen van de taal van Wilders naar het boreale sentiment van Baudet. Geholpen door het foute framen van politiek correcten. Klokkenluiders, Assange, Snowden, Wilders die het lef hebben om evidente misstanden aan de orde te stellen lijken bijna altijd met een grote persoonlijke opoffering te moeten betalen. Dat ligt niet aan hen maar aan ons. En ook dat moeten we verwerken met een cognitieve dissonantie.

 11. ikweetwatikwil

  Als je verteld dat je FVD gestemd hebt, ben je in. Als je verteld dat je PVV gestemd hebt dan lig je eruit. En zo zijn de zetels van de PVV verdwenen.

 12. Piet Klein

  Wil je nog een rondje cognitieve dissonnatie, vergelijk dan het openbaar ministerie in de case gisteren waarin 100-den moslims een tiental demonstranten en politie te lijf gingen met de acties naar de blokkeerfriezen.

  1. Ragmilla

   Volgens velen hier is Pegida provocerend en zijn de acties daarom gerechtvaardigd. De enige gerechtvaardigde actie tegen Pegida is de rechtse huftertjes uitlachen.

   Uw vergelijking met de blokkeerfriezen gaat overigens niet op. Die waren heel wat fouter bezig en zijn er genadig afgekomen, die hadden beste celstraffen moeten krijgen.

   1. J.C.

    @Ragmilla

    Ik zie nog die oude man, die nagenoeg alleen op het Binnenhof stond met z’n gele hesje en z’n Nederlandse vlag. Hij werd op brute wijze overweldigd door vijf potige politieagenten. Achter werd verklaard, dat het om de stok ging in de vlag, ha,ha,ha.

    Zie je die gedresseerde politieagenten nooit bij naar hen trappende en vuurwerk gooiende allochtone Nederlanders doen. Ook al lopen die groepen ook altijd met vlaggen met stokken.

    Uw opmerking over de blokkeerfriezen ontbeert een inhoudelijk argument, maar daar ging het u ook niet om, ha,ha,ha.

   2. ikweetwatikwil

    En dan vergeet Ragmilla even die Marokkanen op die brug bij Rotterdam of die luid toeterende bruiloft gasten . Moslims die homo’s in elkaar slaan.

   3. edoc431

    LEKKER ARROGANT OOK WEER PIS WIJF VENT OF DING WAT JIJ MAAR BENT
    IN IEDER GEVAL GA HUTU’S SLACHTEN VARKEN .

 13. Dropje

  “…..iedereen in mijn omgeving heeft PVV gestemd”
  Dat had ik totaal niet verwacht 🙂

 14. Piet51

  Dat vermoeden van Henk Bres zegt meer over de diversiteit van zijn kennissenkring dan over de stembusuitslag.

 15. Heinz

  Arnoud van Doorn heeft ermee te maken

 16. Piet51

  Het verbaast me een beetje, dat nu de oorzaak van het verlies van de PVV en de tegenvaller bij het FvD buiten de eigen kring wordt gezocht. Binnen de eigen gelederen zijn blijkbaar geen fouten gemaakt. Dus weer die simpele slachtofferrol, waardoor er geen steek zal veranderen, omdat alleen de ander fout was.
  Dan is de SP heel wat constructiever bezig, door vooral over missers in de eigen campagne te spreken en zelfs afscheid te nemen van de partijvoorzitter. Ik hoop daarom, dat ook D66 eens kritischer naar zichzelf zal kijken in plaats van te pochen op de pro-Europese stemmen, maar helaas wel op andere partijen.

  1. DeBruijn

   @ Piet51

   Verbaasd je dat? De media heeft er alles aan gedaan om vuile was te vinden van Baudet. Hebben alles doorgelezen, zelfs essays van vele jaren terug. En als zij niets kunnen vinden, dan blazen ze het uit proportie dat hij vrouwen terug naar het aanrecht wilt en alle media plaatsen het of het afgesproken werk was.

   Van welke anderen kandidaat hebben zij dat gedaan?

   Ik kan ook nog wel wat uitspraken van Timmermans terughalen, maar voor Timmermans zijn ze heel vriendelijk en maken gratis reclame.

   1. Piet51

    @DeBruijn
    “Van welke anderen kandidaat hebben zij dat gedaan?” Wat dacht je van Rosenmöller over zijn activistische verleden? Of over In ’t Veld met haar declaraties? En Martin Gaus met zijn onkostenvergoedingen? En Henk Krol met zijn missers, iets langer geleden? En buiten de laatste verkiezingen al die VVD-ers die het veld moesten ruimen, vaak nadat de media bericht hadden. Het lijkt me niet dat Baudet zich moet beklagen.
    Maar Baudet gaf met zijn ondoordachte uitspraken, inderdaad ook langer geleden (maar dat terugkijken doet men bij Rosenmöller ook, en terecht), wel heel gemakkelijk aanleiding tot die kritiek. Ik verdenk hem niet eens ervan, dat hij dat ook letterlijk zo meende. Maar hij is dan wel zo naïef geweest om de media die kans te bieden die zo eenvoudig vermeden had kunnen worden.

    1. DeBruijn

     @ Piet51

     Rosenmöler komt er bijna ongeschonden vanaf en is een van de lievelingetjes van de media. Balkenende daarentegen werd altijd afgezeken. Cohen kon ook niets fout doen. Heb nog wat artikelen bewaard uit die tijd.

     AD haalde Cohen binnen als messias en gaf Balkenende trap na trap.

     Ik heb heel veel van de overige fractievoorzitters niet een keer in de media gehoord. Media is veel te selectief, zij hebben hun lievelingetjes en daarnaast hun zogenaamde vijanden, waar ze een soort haat-liefde verhouding mee hebben, omdat het lezers en kijkers trekt.

     1. Piet51

      @DeBruijn
      Dat is misschien toevallig met de Europese verkiezingen zo geweest. Maar als je over een wat langere periode de kritiek vanuit de media op politici bekijkt, ik gaf eerder wat voorbeelden, zie je dat politici van elke kleur dankbare objecten voor kritiek en beschuldigingen zijn. Ik heb de indruk, maar niet geverifieerd, dat alleen SGP en CU buiten schot blijven.

     2. DeBruijn

      @ Piet51

      Segers en v/d Staaij komen helemaal weinig aan bod in de media, de SGP wordt alleen tentoongesteld als het over homo’s of iets gaat. Dan is de media er altijd als eerste bij.

      Over alles en iedereen mag je iets zeggen of een andere mening hebben, behalve over de lhgbtqi gemeenschap, dan valt heel de Nederlandse media over je heen. Dan moet zelfs vrijheid van meningsuiting wijken of de pek en veren staan klaar.

      Diversiteit in Nederland gaat altijd maar één richting op.

  2. Fortiori

   Correct. De juiste beschrijving van cognitieve dissonantie.

 17. plakband

  Er is drie dagen gelegenheid geweest om te frauderen. Dan wordt er zeker gefraudeerd.
  Er zijn veel teveel PvdA burgemeesters.
  #stemzeweg
  Stem PVV of FvD.

 18. Kim Verlouw

  Stemfraude uitsluiten is altijd naïef. Waar ook ter wereld.

 19. Vit

  Van mij mag er net als in België een stemplicht komen.

  1. F.C. Labrouste

   Een stemplicht werkt inderdaad in het voordeel van populisten.
   Mogelijk kan dit Baudet en Wilders redden.

  2. Vit

   Als je niet gaat stemmen mag je ook niet zeuren.

  3. Joop Klepzeikert

   @Vit:
   Dan wordt de uitslag héél anders dan het nu is.
   90% van de mensen die nu niet gaat stemmen is ontevreden met hoe het nu in de politiek gaat en hebben er, vooral door het cordon sanitair rond PVV en FvD, geen vertrouwen in dat die verschil kunnen maken.
   Zouden die mensen moeten gaan stemmen worden PVV en FvD samen wel met overmacht de grootste en kunnen ze ONS land wel weer ONS land maken.

   1. Korporaal Monty

    “ONS land”

    Doe niet zo hypocriet.
    Jij verruild straks met plezier en liefde voor een paar zilverlingen je Nederlandse paspoort voor een Amerikaans Australiër of Singaporese paspoort.

    Omdat jij je schaamt om Nederlander te zijn.

    1. EU kok

     Zou Joop zijn emigratie sneller regelen dan Volkert?

     1. Joop Klepzeikert

      @Trol kok: Volkert KAN niet emigreren. Geen enkel land ter wereld wat een moordenaar opneemt.

     2. Korporaal Monty

      Volgens Joop kan hij ONS land eind van de zomer of uiterlijk eind van dit jaar de rug toe keren.

      Hopelijk komt hij hier dan niet dagelijks trollen zoals enkelen hier ook doen vanuit het buitenland.

      Of ze blijven Erdoganetje spelen.

    2. Joop Klepzeikert

     @Trol Monty: Tegen het einde van dit jaar bestaat DDS niet meer. De bezoekersaantallen lopen al steeds verder terug. Vooral doordat ze niets tegen het linkse getrol van jou, jouw 12 aliassen en 8 medestanders hier doen. Men wordt dat gezeik van jullie spuugzat. Over een maand of 6 is DDS daardoor failliet en hebben jullie je zin.

     1. Korporaal Monty

      ” jou, jouw 12 aliassen”

      Ik heb maar 1 nickname en daar red ik mij goed mee. In de paar maanden dat ik hier reageer heb ik al veel namen zien komen en gaan. Maar aan de reacties lees je dat velen ander nicks aannemen.

      Maar wees niet bang over 6 maanden is DDS er nog en ben ik er ook.

      Alleen heb jij ons dan de rug toe gekeerd.

 20. Joop Klepzeikert

  Henk heeft schijnbaar nog niet door dat heel veel mensen die zeggen dat ze PVV of FvD zouden gaan stemmen toch niet zijn gaan stemmen.
  Ik had hem minder dom ingeschat.

 21. Robert Leiden

  Tja… het is ook niet heel slim dat een gesjeesde student iets over Nichts Gewusst en de MH17 gaat roepen.
  Het is niet heel slim dat de SP een dergelijk laster filmpje publiceert tijdens de campagne.
  Het is niet slim dat Geert niet verder komt dan grenzen en moskeeën dicht.
  Dat afgezet tegen de problemen in UK omtrent de Brexit….
  Kiezers lezen internet, zien debatten en vertalen dat naar: het is zo slecht nog niet in NL

  Het Volk heeft gekozen.
  In grote meerderheid voor EU en milieu en tegen populistisch onbenul.
  Deal with it!

 22. logisch denken

  Ach je kan het noemen hoe je wilt maar dat er geen zetel behaald is blijft uiterst merkwaardig.

 23. logisch denken

  quote F.C. Labrouste 2 uur ago Beantwoorden
  Een stemplicht werkt inderdaad in het voordeel van populisten.
  Mogelijk kan dit Baudet en Wilders redden. end quote

  Wat een complete onzinnige bewering. De populisten komen uit het kamp wir schaffen das

 24. Rosasolis

  Er was geen fraude in Nederland tijdens of na de EU verkiezing. Het is wel te begrijpen dat de PVV weinig steun heeft gekregen. Gelukkig was Wilders’ Mohammed cartoon wedstrijd verboden. Wat een opluchting was het dat dit gevaarlijke vorm van pesten niet door ging. Dit waanzinnig idee had misschien tot een aanslag kunnen leiden, als het doorging. Waarschijnlijk herinneren vele kiezers nog de Charlie Hebro aanslag on Parijs van enkele jaren geleden. Waarom jaag een groep mensen de harness in? De meeste mensen willen in rust en vrede leven. Daarom krijgt nu de PVV geen zegel in de komende EU parlement.

 25. Hamer Sikkel

  Henk Bres is het prototype van een PVV-stemmer; zielig en dom. Er wordt veel gekozen voor de partij van Wilders in plaatsjes als Rucphen, Volendam en op Urk, waar men bloemkooloren heeft van de inteelt.

  1. logisch denken

   ijzersterke argumentatie of staat u in de spiegel te koekeloeren ?

 26. Duke

  De Hond peilde dat 71% van de PVV-ers op de PVV zou stemmen. Met 71% van 4 zetels eindig je niet met 0 zetels. De SP naar 0 zetels en de PvdA naar 6 is ook heel verdacht.

 27. Bap

  Nou vreemd is het wel.
  Dat de PVV geen zetel heeft is nog te snappen.
  Maar dat de PVDA de grootste is niet.
  En waarom vraag jij je dan af.

  1 ik heb ze werkelijk waar niet gezien op de weg naar de verkiezing toe.
  2 landelijk doen ze het ook niet echt goed.
  3 in almere zijn ze de grootste geworden en laat ik daar nou wonen.
  Daar haalde het FVD nog eens heel veel zetels en dus stemmen en daarvoor de PVV.

  Toen begon ik te twijfelen.
  En ja ik weet het, het is een taboe in Nederland om over stemfraude te praten.
  Maar ik sta open voor een uitleg.
  Als het maar niet het Timmermans effect is.

  1. F.C. Labrouste

   Als je opgesloten zit in de rechtspopulistische bubble kan het je inderdaad ontgaan dat een grote meerderheid van de kiezers pro-Europees is en het gewauwel over de Islam een beetje zat.
   Fantaseren over verkiezingsfraude is dan de enige manier om de cognitieve dissonantie een beetje te verzachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.