Hoera! Antifa-sympathisant Erik van Muiswinkel wordt geen Sint in Amsterdam: ‘Kan niet boven de partijen staan!’

Feest voor alle inwoners van Amsterdam! Dit jaar krijgen zij misschien dan de onpartijdige en onafhankelijke Sinterklaas die zij verdienen. En dus niet de linkse hack en Thierry Baudet-basher, die flirt met Antifa en andere linkse terroristen. Jawel: Erik van Muiswinkel trekt zich terug.

Extreem-linkse ouders kunnen teleurgesteld zijn. Voor zover ze überhaupt Sinterklaas vieren en dit neokoloniale feest niet haten, natuurlijk. Maar toch: Erik van Muiswinkel, één van de grootste linksgekkies onder de Nederlandse cabaratiers. Neemt ontslag. Hij zal tóch niet de rol van de Goedheiligman op zich nemen bij de gemeentelijke intocht aanstaande december. Want – shocker! – meneer is er uiteindelijk dan toch achtergekomen dat je als Sinterklaas er voor álle kindjes moet zijn, en niet voor alleen de kindjes met radicaal-linkse ouders. Daarom treedt Van Muiswinkel nu terug:

“Cabaretier Erik van Muiswinkel heeft besloten dat hij toch niet de nieuwe Sinterklaas bij de Amsterdamse intocht wordt.

‘Als cabaretier en columnist ben ik vaak wat activistisch’, laat hij via de Stichting Sinterklaas in Amsterdam (SSIA) aan AT5 weten. ‘Een onopvallende, boven de partijen staande rol vervullen, staat op gespannen voet met mijn werk, levenshouding en mijn karakter. Dat vooruitzicht werd een steen op mijn maag en dat is op de lange duur niet goed.'”

Een goed besluit, te meer omdat Eer de Communist de laatste tijd flink aan het radicaliseren is. De teloorgang van zijn artistieke carrière loopt omgekeerd ovenredig aan z’n politieke radicalisering. Gisteren nog schold hij Thierry Baudet voor een “muppet from hell“, en riep hij dat de “geestverwanten” van Telegraaf-journalist Wierd Duk momenteel kerken aan het platbranden zijn. We leven momenteel namelijk in “fascistische tijden“, en daarin is kennelijk een hoop geoorloofd.

Dat valt natuurlijk allemaal onder de vrijheid van meningsuiting – alhoewel het natuurlijk knettergekke zieke linkse onzin is – maar toch mogen we opgelucht zijn dat kleine kinderen niet meer met dit figuur geconfronteerd hoeven te worden. Laat Sinterklaas weer een kinderfiguur zijn, in plaats van een radicale bolsjewistische haatopa die steeds meer opschuift richting het goedpraten van geweld tegen Thierry Baudet en de zijnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. logisch denken

  sinterklaas hoort er voor elk kind te zijn dus ook kinderen uit de pvv aanhang. Daaaagg Eric

 2. Godefroy France

  DIT ANTISEMITISCH GEDROCHT HEEFT HET TE DRUK MET Z’N BRUINHEMDEN BESTAAN!!!

  Binnenkort te bezichtigen als lid bij “BLACK KKK” (BIJ1) van blankenhaatster SS.

 3. Dragonmaster969

  Eric wie????

 4. Piet Patat

  Wat een ongelooflijke dwaas is die Muiswinkel toch geworden. Van het vrolijke, gewiektste panellid bij Ook dat nog tot een zure, azijnzeikende, Nederland hatende druiloor. Wat wil, of moet zo’n gozer nou ? Waar komt toch die zelfhaat vandaan ? Besmet door het VARA virus ? Links extremistische zielepoot. Och arme !

  1. trutje

   Ja inderdaad terwijl hij zelf jaren hoofdpiet heeft gespeeld. Of kreeg hij geen schnabbels meer en daarom zoals vele BN’ers opeens zo omslaan. Het enige waar je de BN’ers nooit over hoort is over het klimaat maar dat zeggen ze natuurlijk niet omdat ze dan niet meer zoveel kunnen vliegen terwijl ze normaal altijd een mening hadden over van alles.

 5. peetjoh. k

  Ja ach vroeger sloten we ze op. Nu zitten ze deze prietpraat overal te verkondigen. De vooruitgang zullen we maar denken.

 6. F.C. Labrouste

  Het is een wijze beslissing van Van Muiswinkel om zich terug te trekken in een gepolitiseerde discussie waarin hij zich niet neutraal opstelde. Het feit dat hij op dit punt een juist standpunt innam doet daar niets an af.

  1. logisch denken

   Terugtreden omdat je niet mag discrimineren een wijs besluit noemen geeft een goede kijk in je bovenkamer. PBC kan jezelfs niet helpen

 7. Suidland

  Nou…Erika laat ik trots zijn op mijn afkomst, mijn blanke huidskleur, Sint en Zwarte Piet, Kerst, de VOC, onze mooie indrukwekkende geschiedenis, onze bloedverwanten in Suid-Afrika, 1652, JP Koen, stampot, rooie kool met hachee.

  Ga lekker ……

 8. Joop Klepzeikert

  Zou die verslaafde geestelijk gehandicapte eindelijk een keer naar z’n GGZ begeleider geluisterd hebben? Zo’n gevaarlijke gek moeten we heel ver bij kinderen weghouden.

 9. Jantje

  Van Muiswinkel, Je bent een Goebbels wannabee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.