Hoppa! Hans Teeuwen maakt gehakt van asielzoekers-privébus in Ter Apel: ‘Onwaarschijnlijke decadentie, nikserig!’

In een nieuw interview in de Nieuwe Revu laat cabaretier Hans Teeuwen geen spaan hele van het idiote beleid van VVD-staatssecretaris Mark Harbers, die besloten heeft dat overlastgevende asielzoekers in Ter Apel vanaf nu met hun eigen privébus het land in mogen. “Dit is kennelijk hoe ver het kan gaan als mensen zo sterk als slachtoffer worden gezien,” aldus de komiek: “dat ze van iedere morele verantwoordelijkheid worden ontslagen.”

Anno 2019 zijn er nog maar weinig tijdschriften écht de moeite waard om te lezen. Dode bomen, zo noemen we ze inmiddels en masse. Maar deze week gebeurt er iets interessants: er is daadwerkelijk een magazine met leesbare artikelen verschenen. Welja! Het gaat om de Nieuwe Revu, waar cabaretier Hans Teeuwen uitgebreid uiteen mag zetten wat hij vindt van het begrip vrijheid. Want ja: Hans Teeuwen mag dan een absurdistische komiek zijn, maar dat betekent niet dat hij dom of oppervlakkig is.

Integendeel. Hij weet zeer kernachtig te omschrijven wat er in dit land in vredesnaam verkeerd gaat. Het is de slachtofferrol die we anderen zonder te vragen hebben opgeplakt. En daardoor doen we onszelf én immigranten die goed van wil zijn allebei te kort. Teeuwen:

Ik bedoel het misschien praktischer. In Groningen worden overlast gevende asielzoekers op lijn 73 beloond met hun eigen buslijn, van VVD-staatssecretaris Mark Harbers. Weet hij niet hoe je de confrontatie met onvrijheid aan moet gaan?

‘Je kan een confrontatie heel lang uitstellen. Of geld naar het probleem gooien om die confrontatie te vermijden. Maar er zit wel een einde aan die strategie. Dit is kennelijk hoe ver het kan gaan als mensen zo sterk als slachtoffer worden gezien, dat ze van iedere morele verantwoordelijkheid worden ontslagen. In dit geval is het ook nog eens piëtisme, en dat is een gevolg van de bij sommige mensen wel heel hoge interesse in het zichzelf moreel verheven maken of voelen. Totdat ze met de realiteit van dat streven worden geconfronteerd, en die realiteit is vaak best ingewikkeld. Dan krijg je te maken met cultuurverschillen, die linksom of rechtsom overbrugd zullen moeten worden. Met een enigszins koket patriarchaal schuldgevoel kom je dan niet erg ver.’

Maar is het dan zo moeilijk om te vragen of iemand zich gewoon een beetje wil gedragen?

‘Het cliché-idee wat er de afgelopen decennia bij heel veel mensen is ingestampt, is dat wij als westerlingen een morele schuld hebben bij met name Afrika en het Midden-Oosten, plekken waar veel immigranten vandaan komen. Dat maakt dat veel mensen het domweg ongepast lijken te vinden om welke eis dan ook te stellen aan iemand die uit zo’n gebied hiernaartoe komt. “Wie denken we wel niet dat we zijn?” Zeker ten opzichte van welwillende immigranten die onze cultuur willen verkennen en willen weten hoe het hier werkt, is het raar als die dan ontdekken dat onze spelregel is dat wij ons hier vooral heel erg schuldig voelen. Daar heb je niet zoveel aan. “Maar jullie hebben de zaakjes wel goed voor elkaar,” zal die migrant zeggen. “Ja, maar allemaal gebouwd op het bloed van jouw voorvaderen,” zeggen wij dan. Ik denk niet dat iemand, die uit een oorlogsgebied komt en die onbeschrijfelijke gruwelijkheid heeft moeten zien, er op zit te wachten dat wij straatnamen veranderen. Het is van een onwaarschijnlijke decadentie, een nikserig luchtgevecht dat over de hoofden van immigranten wordt uitgevochten. Je kan heel veel dingen aan nieuwkomers in onze cultuur uitgelegd krijgen, maar dit nooit. “

Game. Set. En de match!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Lugar

  DE WEGGEEFZIEKTE IN NEDERLAND IS HARDNEKKIG!

  Het gemak waarmee wij onze sociale voorzieningen laten uithollen door het binnenlaten van honderdduizenden vluchtelingen en immigranten is ongekend! Aangevoerd door de politieke kartelelite die onze vrijheden en onze soevereiniteit hebben overgedragen aan een ondemocratische Moloch die huist in Brussel.

  Op 4 en 5 mei herdachten wij o.a. onze herwonnen vrijheid op de toenmalige bezetter, maar de collectieve weggeefziekte heeft ervoor gezorgd dat we zijn vergeten wat de prijs was voor die vrijheid en wat het heeft gekost.

  Onze waarden, onze normen, onze tradities, onze verworvenheden, onze taal en zelfs onze geschiedenis worden geofferd aan een opgelegd ideaal waar niets dan ellende voor terugkomt.

  1. Bolkestein

   Nog even doorgaan met die collectieve weggeefziekte en we zijn onze vrijheid en onze soevereiniteit voorgoed kwijt. Waarvoor dan eigenlijk nog 4/5 mei herdenken en vieren? Dat gaat toch over onze vrijheid en onze soevereiniteit? En daarom: Keer het tij en stop die collectieve weggeefziekte. We geven ons land prijs aan een ons vijandig gezinde invasie- en bezettingsmacht. En inderdaad: Het kost ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.

  2. Marija

   Ons land wordt een waardeloos weggegeven land, aan handophouders en gelukszoekers, die nooit iets zullen bijdragen aan vrijheid en welvaart.
   Hoe is het in godesnaam mogelijk dat dit maar blijft voortduren en er geen halt wordt toegeroepen aan al dat tuig-opvreters.
   Wat moet er gebeuren om heel die zooi weer te verwijderen uit de Nederlandse samenleving? Zij veroorzaken onze ondergang, vernietiging van cultuur en onze normen en waarden, zoals die voor de invasie gebruikelijk waren.
   Weg er mee, zo snel mogelijk.

   1. Caro

    Eens Marije.
    Hiddema had daar een goede oplossing voor, zet de criminele asielzoekers vast, dan gaan ze weg.
    Op YouTube deze bijdrage in 2e kamer te zien.
    Ik ga voor EP niet op Fvd stemmen omdat lijst niet op orde.
    Ik stem dus Auke Zijlstra PVV.

  3. Bolkestein

   School zegt kamp op camping in Ter Apel af uit angst voor azc

   De openbare basisschool J. Emmens in Gasselternijveen heeft het verblijf op camping Moekesgat in Ter Apel geschrapt. De afzegging kwam doordat de schoolleiding de zorgen van ouders over het asielzoekerscentrum in Ter Apel niet weg heeft kunnen nemen.

   De beheerder van de camping Moekesgat maakte de gemeenteraad van Westerwolde woensdagavond deelgenoot van de afzegging van de school.

   Slecht imago

   ,,We zijn erg geschrokken van de afzegging’’, aldus woordvoerster Mariëtte Scholte van Moekesgat. ,,We hebben nooit last van asielzoekers en hebben dat ook tegen de school gezegd. Maar ze hebben afgezegd. Dit laat zien hoe slecht het met het imago van ons dorp is gesteld.’’

   De school verbleef twee jaar geleden ook enkele dagen op de camping. ,,Dat ging heel goed en toen zeiden ze dat terug zouden komen’’, aldus Scholte. ,,Eind mei was weer een schoolkamp gepland.’’

   De dag nadat een filmpje over een overlast veroorzakende assielzoeker uit Ter Apel opdook nam de school contact met de camping op. ,,We kregen te horen dat ouders bang waren dat hun kinderen niet veilig waren in Ter Apel.’’

   Politie kon ongerustheid niet wegnemen

   De school nam volgens Scholte ook nog contact op met de politie en de wijkagent. ,,Maar die konden de ongerustheid niet wegnemen en uiteindelijk hebben ze afgezegd. We zijn daar erg van geschrokken. Onze camping ligt ver weg van het asielcentrum, de asielzoekers die hier komen, gedragen zich keurig. En toch zo’n afzegging.’’

   Scholte hoopt dat de gemeente en andere betrokken partijen, zoals de rijksoverheid, er in slagen het imago van Ter Apel weer op te poetsen en de bestaande overlast terug te dringen. Die overlast wordt veroorzaakt door een kleine groep bewoners van het asielcentrum, met name Veiligelanders. Ze plegen volgens de politie winkeldiefstallen en misdragen zich regelmatig in de bus. Daarom rijdt sinds deze week een speciale pendelbus voor asielzoekers.

   Bezorgde ouders

   Schooldirecteur Jantinus Esschendal van de basisschool in Gasselternijveen verklaart dat het geplande verblijf van leerlingen op de camping is geschrapt omdat bezorgde ouders van die leerlingen niet gerustgesteld konden worden. ,,Er is inderdaad ook nog contact gezocht met de politie maar dat leverde geen bevredigend antwoord op vragen over de veiligheid in Ter Apel op. We hebben daarom besloten het verblijf op de camping af te zeggen. Als schoolteam houden we natuurlijk rekening met de gevoelens die bij ouders leven.’’

   Prachtig verblijf

   Twee jaar geleden verbleven de oudste leerlingen van de school ook op Moekesgat. ,,Het asielcentrum was toen ook al in Ter Apel, maar last hebben we totaal niet gehad. We zijn op de fiets naar de camping gegaan, hebben overnacht in tentjes. Het was een prachtig verblijf en daarom wilden we er eind deze maand weer naar toe.’’

   De vele berichten over de overlast die de asielzoekers, Veiligelanders met name, veroorzaken in Ter Apel, baarden ouders dit keer zorgen. Het filmpje waarop te zien was hoe een asielzoeker zich misdraagt in een bus, vergrootte die zorgen nog. Met als uiteindelijk gevolg dat het zomerkamp werd geschrapt.

   Volgens schooldirecteur Esschendal is het zeker de bedoeling om volgend jaar wel weer de tenten op te slaan op Moekesgat.

  4. Joop Klepzeikert

   Het is inderdaad de weggeefziekte van links die ons ooit zo mooie land naar de kloten helpt.
   Als hier geen duizenden pleuro’s per maand aan gratis geld te halen was geweest voor crimigranten waren ze hier ook nooit heen gekomen.
   Het is niet voor niets dat ze niet naar de buurlanden Saudi-Arabie of Qatar gaan. Daar is met werken véél meer geld te verdienen dan hier en hoeven ze geen moeilijke nieuwe taal te leren, maar gaan ze niet heen, omdat die landen geen gratis geld uitdelen.

 2. Heras

  De linkse partijen zijn te lui dat ze kijken.
  Hiddema had al een oplossing aangedragen maar daar is natuurlijk niets mee gedaan. Totdat ze zelf slachtoffer worden van dat tuig. Moet je kijken hoe snel er maatregelen genomen zullen worden.
  Daarom ga ik pvv stemmen zodat ze eens wakker worden en moeten erkennen dat hun beleid nergens op slaat.
  O sorry, dat ze geen beleid hebben…

 3. Heras

  En maar Coa’s openen ondanks de weerzin van de bevolking.

 4. tonna

  Wat Hans Teeuwen ventileert weet het grootste gedeelte van autochtoon Nederland inmiddels wel,maar het is de politiek die zich pretentieloos verplicht voelt de “vluchtelingen” te knuffelen,motivator is Rutte de landverrader in dienst v/d EU!
  Hopelijk blijft rechts Nederland in de stijgende lijn om deze waanzin te stoppen,men mag immers verwachten dat de kiezer is ontwaakt!

  1. Lugar

   “Wat Hans Teeuwen ventileert weet het grootste gedeelte van autochtoon Nederland inmiddels wel…”

   Dat is dan ook de reden dat FvD bij de laatste én de komende verkiezingen de grootste werd en wordt!

   1. tonna

    @Lugar
    vanzelfsprekend!

    1. santiago

     Tonna. Zit je nou mee te lullen met de grootste en domste trol van het noordelijk halfrond?

     1. Siemien

      “Dat is dan ook de reden dat FvD bij de laatste én de komende verkiezingen de grootste werd en wordt!”

      Zeker weten…+++

     2. Bosche draak

      Santiago, en zit jij een beetje dom te lullen om maar iets om handen te hebben?
      Daar je zo’n stumperig danwel miezerig mensje bent?
      Het is je vergeven hoor, dit zou zomaar het hoogtepunt van je dag kunnen zijn.

  2. Behold My Negativity

   Hopelijk inderdaad. Er wordt meer slechts naar binnen gebracht dan goeds. Als het ware wordt de bevolking vergiftigd en omsingeld door parasieten. Het is dan natuurlijk dat er afweer optreedt.

 5. Joop Klepzeikert

  Hans Teeuwen is helaas één van de weinige BN’ers die wel normaal na kan denken. De rest vormt een kudde en blaat elkaar na als makke schapen naar de slachtbank.
  We zouden meer BN’ers als Hans Teeuwen moeten hebben, maar helaas zijn de meeste nooit verder gekomen dan een toneel opleiding na de MAVO of VMBO-kader, waardoor ze vaak op de grote soepsidiepot van de linkse roverheid teren, dus links te vuur en te zwaard blijven verdedigen.
  Alleen goede artiesten, die dus geen soepsidies nodig hebben, zijn in staat fatsoenlijk en normaal na te denken.

 6. DeBruijn

  Rien en Satty/Ragmilla vinden alle kritiek hier onzin, dus mijn voorstel: stap in dezelfde bus als die gasten en laat hen Nederland zien. Even naar de ‘Landman'(homobar) in Den Haag, daarna even naar de Nederlandse feministen en een dagje Westerbork en dan naar de Synagoge in Amsterdam.

  Kijken of die mensen echt allemaal van die lieverdjes zijn en hoe respectvol zij zijn.

  1. Joop Klepzeikert

   @DeBruikn: Dat gaan linkse trollen nooit doen. Dan moeten ze achter hun toetsenbord op hun kamertje vandaan en dat is eng.
   Dat soort volk zit liever 16 uur per dag 365 dagen per jaar op internet te trollen, zodat ze de werkelijke wereld maar niet hoeven te aanschouwen.
   Doordat de roverheid ze grote hoeveelheden gratis geld geeft hoeven ze ook nooit naar buiten. Hun bier, wiet en fastfood laten ze bezorgen. Meer heeft dat krakers volk niet nodig.

   1. DeBruijn

    @ Joop

    Was natuurlijk te verwachten. Zij zeggen dat wij veel te hard zijn en de mensen veroordelen, maar zelf willen ze er ook niet mee omgaan.

    Misschien had een dagje naaktstrand Rien over de streep getrokken?

    1. Sealgaire

     Aldus sprak supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 7. victus

  Wat hebben die gasten eigenlijk elke dag in de stad te zoeken? Kamparrest tot er eindelijk een keer wat gebeurt. 24/7 binnen de hekken van het kamp blijven. Ga maar de hele dag bidden ofzo. Laat de bewoners van de omliggende dorpen en stadjes zich weer thuis voelen in hun omgeving. Ze betalen er meer dan genoeg belasting voor.

  1. victus

   Maar ja, het beleid kan niet slap, ruggegraatloos, begripvol, meebuigend, onderdanig, ten koste van…en weekhartig genoeg zijn. De Hollandse nieuwe manier van ‘ gettin things done’ mentaliteit. Prop ze in die speciale bus en rij in 1 stuk door naar Gibraltar, op de boot naar Marokko en laat die bus lekker daar staan in de brandende zon. Welkom thuis!!

 8. PMG

  Het is ook gewoon te gek voor woorden en al deze ellende wordt ons aangedaan door landgenoten die op de zittende club gestemd hebben, schaam je dood!!!

  Stem 23 mei op FVD of PVV!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.