Hoppa! Monty Python-held John Cleese pakt massa-immigratie aan: ‘Londen is geen Engelse stad meer!’

Dat is nog even wennen! In Nederland zijn (bijna) alle komieken links to zeer links: Dolf Jansen, Freek de Jonge, Claudia de Breij, Youp van ’t Hek… geen spoortje rechtse meelevendheid te vinden. Gelukkig nemen ze aan de overzijde van de Noordzee het wat minder nauw met die politieke correctheid. Zie hier John Cleese, die bekend werd met Monty Python. Hij geeft aan dat het wel een tandje minder mag met de massa-immigratie.

Dat is dan weer flink traantjes laten voor linkse beroepsbeledigden. Hadden ze pakweg een jaar geleden nog reden om aan te nemen dat John Cleese, Mr Ministry of Silly Walks, aan hun kant stond; zo moeten ze nu lezen dat John Cleese toch echt de paradepaardjes van linkse politici in een luid knapperend haardvuur gooit. Zo merkt Cleese op dat met name de hoofdstad Londen niet echt meer ‘Engels‘ te noemen is:

Daarvan ging heel politiek-correct links natuurlijk van overkoken. Zelfs burgemeester Sadiq Khan bemoeide zich ermee en vond dat John Cleese een absurdistisch personage uit één van z’n programma’s was geworden. Ook een hoop scheldwoorden, en mensen die hem van racisme en verwantschap met Nigel Farage beschuldigen.

Geduldig legt Cleese uit dat het hem niet te doen is om ras of huidskleur, maar om het langzaam vervagen van de cultuur die hem heeft grootgebracht, het “Englishness”. Cleese:

“I think it’s legitimate to prefer one culture to another For example, I prefer cultures that do not tolerate female genital mutilation. Will this will be considered racist by all those who hover, eagerly hoping that someone will offend them – on someone else’s behalf, naturally”

Bingo! Nu jullie weer, hetzerige beroepsbeledigden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Trien Knoppen

  Ook Engeland ontkomt niet aan de homeopathische verdunning…

  RACIST RACIST! lol

 2. C.A.Barstow

  Voor Monty Python zouden het nu Gouden tijden zijn.
  Cleese heeft natuurlijk gelijk.
  In ons door links verpeste land gaat het dezelfde kant op, je herkent door al die geitenn**kende neanderthalers soms je eigen land niet meer.

  1. Zwetsnek

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

   1. C.A.Barstow

    @Zwetsnek:

    Wie of wat bent u?

    1. santiago

     Een enorme zwetsnek. Hij doet zijn nick wel eer aan.

   2. Crassus

    Wat is vpn ?

   3. Mars020

    Waar heb jij het eigenlijk over?.. Jouw gelul is niet te volgen.. Kansparels zullen het misschien kunnen volgen, maar wij niet..

 3. Ab Infinitum

  Als je de scepter zwaaide in Oost Afrika, India, Pakistan enz. dan moet je niet raar opkijken wanneer de inwoners van die landen graag emigreerden naar het moederland.
  Dat merkt Frankrijk ook. Wij ook… En dat is maar goed ook. Er is goed verdiend destijds.

  1. Trien Knoppen

   Ja wij hebben Noord-Afrika destijds echt helemaal leeggeplunderd!… kuch kuch

 4. Kapitein Haddock

  Londen?
  Grote Europese steden worden/zijn al overgenomen door Moslims.
  Berlijn/Londen/Marseille/Amsterdam/Malmo/Rotterdam en zelfs kleinere steden, b.v. (in Nederland) Dordrecht zij al overgenomen, enz,. enz,.
  Wachten is op de “vredelievende” Moslims om de hoofden van de “ongelovigen” af te hakken!
  Gaat morgen niet gebeuren, maar…………….binnen 10 a 15 jaar!
  PS
  Voorts kan GEEN ENKELE Moslim-knuffelaar vertellen wat de ECHTE meerwaarde is van import woestijngeloof!

  1. Trien Knoppen

   De vrouw terug aan het aanrecht misschien? En dan mag je er nog meerdere hebben ook! lol

   1. marco1

    Hmmm dat klinkt eigenlijk nog niet eens zo slecht.

    1. Trien Knoppen

     En geen alcohol meer Marco!

     NEEEEEEEEEE!!!!!

     🙂

     1. marco1

      Oooo nu je het zo zegt heb ik mijn bedenkingen bij het niet zo slecht klinken.

   2. van Urk

    Ik neem aan dat elk huishouden nog een aanrecht heeft ondanks dat 1 op de zes vrouwen tegenwoordig niet meer kunnen koken.

    1. Trien Knoppen

     Dat valt op Urk dan nog mee… 😉 🙂

    2. Crassus

     Je loopt behoorlijk achter, @van Urk. Tegenwoordig zijn de kook eilanden in.
     Dat had je als eilandbewoner moeten weten.

  2. Crassus

   Wat verdiep jij je toch in het geloof, Haddock. Ga toch varen, man!

   1. Kapitein Haddock

    Crassus

    Ga, in plaats naar Spanje of weet ik veel wel vakantie-oord, naar Noord-Afrika.
    Marokko, Algerije, Tunesie, Lybie en Egypte.
    Dan praat je niet over geloof, maar onder het mom van Islam, gigantische jalouzie t.o. het Westen.
    Zelfs,…………nu nadenken:
    al zijn/waren genoemde landen Christelijk, dan nog de alles verpletterende jalouzie!
    Arabische mentaliteit zal nooit en te nimmer stroken met de Westerse (lees Nrd-Europese) manier van leven/denken/doen!
    Daarbij de Islam, die de haat verstevigd!

    1. Giovi

     @Kapitein Haddock. Arabische mentaliteit zal nooit en te nimmer stroken met de Westerse (lees Nrd-Europese) manier van leven/denken/doen!
     Daarbij de Islam, die de haat verstevigd!

     Menselijke evolutie -lees vooruitgang van de wetenschap- is kennelijk in strijd met de aartsconservatieve Islam die de menselijke evolutie met grof geweld wil terugslaan naar de 6e eeuw, de tijd van Mohammed. Terroristen als IS en Boko Haram, maar ook die psychopathische imam uit Pakistan die Asia Bibi graag aan de galg zag hangen, willen niets liever. Wanneer de Islam in het Westen de dienst gaat uitmaken komt de wetenschap/evolutie tot stilstand. Wetenschap en Islam zijn nu eenmaal als water en vuur. Reden waarom er in die zandbaklanden niets van de grond komt en ze liever aan het infuus hangen van Europese ontwikkelingshulp. En landbouw/voedselproductie is in die landen ook al niet mogelijk als je als boer continu bedreigd wordt door Islamitisch geweld. Gevolg is armoede en hongersnoden en dat is precies wat de Salafisten/Wahabisten willen om de 21e eeuw terug te slaan naar de 6e eeuw. Werkelijk kansloos dat Islamitische addergebroed. Zullen we het in dat verband nog even hebben over de constante aanslagen op Christenen in landen als Egypte en recent ook op Sri Lanka? Voor de Islam haar intrede deed in SA, Iran en Afghanistan waren dat moderne landen, maar de Islam heeft daar alles kapot gemaakt en het Westen krijgt daar nu de schuld van. Wil de Islam meegaan in de vaart der volkeren dan zal Europa het moeten hebben van jonge, leergierige en enthousiaste Moslima’s. 🙂 Hun mannelijke evenknieën gooien liever stenen in Eindhoven naar de ME.

  3. Peter Loosduinen

   Kapitein Haddock
   Deel niet uw visie over het hoofden afhakken, maar ben het hartstochtelijk eens met de opmerking na PS:
   Voorts kan GEEN ENKELE Moslim-knuffelaar vertellen wat de ECHTE meerwaarde is van import woestijngeloof!
   Die meerwaarde zie ik echt niet !
   In een column van Theodor Holman ,11-10-2012 stond de volgende vraag:
   Kan iemand mij uitleggen wat het verrijkende, spirituele, mooie, intelligente, ware, aangename of verfrissende van deze godsdienst is?
   Ik heb nog nooit iemand gehoord die mij dit kon vertellen.

   1. Kapitein Haddock

    Peter Loosduinen

    Wist niet van de colomn T.Holman. Maar opvallend dat hij hetzelfde vermeld dan ik.
    Welterusten!

 5. van Urk

  “Zelfs burgemeester Sadiq Khan bemoeide zich ermee” Klinkt als een Pakistaan dat op zijn zere teen is getrapt.

  1. Trien Knoppen

   Moeten ze maar schoenen gaan dragen… haha

 6. Lay down your souls to the gods rock and roll

  C.A.Barstow!!!! dat zouden inderdaad gouden tijden zijn en aangezien Nederland dezelfde kant opgaat zou er ook een Hollandse versie van Monthy Python Flying Circus kunnen worden gemaakt, alleen moeten ze er voor waken dat zij hun eigen niveau aan houden. En niet het niveau proberen te verhogen naar Cleese/Idle/Jones/Palin/Chapman/Gilliam. Dat niveau wordt bij lange na niet gehaald omdat de Engelse humor nooit kan worden overtroffen of geëvenaard, dit terzijde. Ook in Nederland en niet alleen in de grote steden voel je je steeds meer vreemdeling in je eigen stad/dorp/land. De gevolgen van finaal doorgeslagen links ‘beleid’

 7. Rosasolis

  Hoe lang kunnen wij blijven vast houden aan de vaste tradities van onze westerlijke maatschappij, die oorsprong in de joods-christelijk geloof hebben? Maar jaren geleden kwamen vele arbeiders uit moslim en oosterse landen naar Europa. En daarna hun vrouwen en kinderen. En hun bevolking blijft groeien. Omdat vrijheid van religie blijft in onze grondwet, kan het niet plotseling afgeschaft worden. Zodat zowel Nederland als Groot Brittannie heeft overal moskeeen, hindoe, en boeddist tempels. Als de vreemde geloof van de Jehova Sekte mag bestaan en doorgaan met mensen aan de duur lokken,
  ongeacht hun geheime corrupte mannen-raad, en vrouwen discriminatie, waarom moeten de andere religies uitgesloten en gediscrimineerd worden? Den helder heeft nu een nieuwe Hindoe tempel. Mag dat niet? Niemand kan een bevolkingsgroepering
  dwingen hun religie op de geven. Maar ook niet dwingen het te volgen.
  Vrijheid, blijheid voor mannen en vrouwen. Daarom zien we steeds meer vrouwen in westerse kleding zonder hoofddoek of Burka.
  Hoe ver moet de bekende komieken gaan met hun acts? Ik kan nog steeds een aflevering van de oude TV Hotel series met John Cleese herinneren, dat ik niet zo gezellig vond. In het kort, de hotel kreeg een leuke stel uit Duitsland bij hen te logeren. Terwijl dit heel gewone stel die uitstekend Engels spraak,
  aan een tafel zat om voor hun diner te wachten, werd er een nare komische akte door Cleese uitgevoerd: hij liep met stijve poten heen en weer, met de nazi groet vlak voor deze gewone stel,
  en zei een paar keer “heil Hitler”. Zodat de vrouw begon te huilen, en kort daarna was die stel uit de hotel. Dit aflevering vond ik discriminerend. Er waren ook goede Duitsers in de oorlog. Kortom: hoe ver moet de “Funny Men” gaan met hun acts?

 8. Piet Patat

  Naast Londen zou dhr. Clees nog vele andere steden kunnen noemen want wat in het VK is gebeurd qua massa (illegale)immigratie is vreselijk.
  Vlak vooral de tweede stad van het land niet uit.
  Birmingham is een verschrikking waar je wijken hebt die soms meer dan 80% moslim zijn. De stad zelf heeft bijna 25% moslims onder zijn inwoners.
  Dat dit een demografische ramp is blijkt wel uit het straatbeeld.
  Als blanke kun je je amper vertonen in wijken als Sparkbrook, Sparkhill, Small Heath, Alum Rock of Ward End, Cape Hill etc. Je waant je in Baghdad, Tripoli of een soortgelijk shithole. Sharia wetgeving wordt gebezigd, waag het op scholen eens te hebben over rechten voor vrouwen, homo’s. De hele islamitische santenkraam valt over je heen. In diverse parken op vrijdagmiddag ziet het letterlijk zwart van die lui. Het gebed in de buitenlucht met gorilla’s die rond lopen om nieuwsgieren weg te bossen. Hier is het gierend uit de klauwen gelopen en is er geen sprake meer van multi-culti maar van mono culti. Dat weten die lieden en dat zullen ze laten zien en merken ook. Kom er meer dan 30 jaar. Wat een verschil met toen. Dit is een andere
  “untergang”, die van de Engelse identeit, de Engelsen zelf want die zijn daar in de minderheid nu. En dan moeten luisteren naar de (s)linkse multi-culti heilstaat ? Hel op aarde is het.

  1. Rosasolis

   @Piet Patat. Nou ja we weten hoe het gaat met de islam. Het is overal in Groot-Brittannie heel erg, en het wordt nog steeds erger ook in Nederland. De enige hoop op controle is de EU, maar als Groot Brittannie eruit wil, dan staan ze alleen. Dan gaan ze verder alleen met hun migraten problemen. Wie kan zeggen aan welke vrouw dan ook dat zij geen kinderen mogen baren? En wie kan zeggen aan een hoog-geschoolde Nederlandse vrouw, die geen interesse heeft in baby-farming! dat zij alles moet opgeven van haar studie en diploma’s om thuis te gaan vegeteren en kinderen te gaan baren!!! Omdat de jonge gestoorde T. Baudet dat wil? Omdat er steeds meer moslims zijn, MOETEN ONZE INTELLIGENTE NEDERLANDSE VROUWEN NIET DOORGAAN MET HUN STUDIE EN WERK? Vrouwen willen nog steeds genieten van hun onderwijs, en een goede baan, Dit heeft niets te makken met kinderen baren. Als een vrouw wil zwanger worden, is dat haar eigenlijk persoonlijke keuze. Maar niet van Baudet, en ook niet van haar man.

 9. Godefroy France

  HULDE AAN DE NIEUWE HELDEN!!!!

 10. koeiepoep

  Ik denk dat Cleese het eerder over expats en rijke niksnutten heeft, dan moslims. Wel typisch, dat dan juist díé lange tenen luidkeels beginnen te miepen.

 11. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Rosasolis!!! ik begrijp niet wat Fawlty Towers (Hotel op stelten) te maken heeft met het onderwerp. Dat jij die serie niet leuk vindt, prima dat is jouw mening. Maar van discriminatie was in deze hilarische aflevering geen sprake. Er werd een typische Duitse eigenschap op de hak genomen : ten alle tijden in hun eigen taal spreken, ook al ben je in het buitenland. Op de opmerking van Polly : they can’t speak Englisch de opmerking van Basil Fawlty : Thats their problem -volledig mee eens overigens- de act die hij opvoerde is omdat hij op dat moment gestoord was, gevlucht uit het ziekenhuis. Dat één van die actrices op een gegeven moment huilde, nou het was eerder lachen, want probeer je maar eens goed te houden op dat moment. Er is ook een aflevering gemaakt over een Amerikaans stel daar werden de typische Amerikaanse eigenschappen op de hak genomen, al met al waren het allemaal hilarische afleveringen, dit terzijde. Nogmaals ik ben het volledig met John Cleese eens. “Hoe lang kunnen we nog vast houden aan onze tradities” tradities moet je ten alle tijde in stand houden en als sommige immigranten/asielzoekers er moeite mee hebben heb je in Nederland niets te zoeken. En er is niks mis mee dat John Cleese zich zorgen maakt over zijn vaderland. De Nederlandse komieken houden angstvallig hun mond dicht, alleen een boekenbal verstoren is het enige van zeer kleine betekenis.

  1. Menno B

   Lay down; sorry maar je hebt er geen reet van begrepen. In de genoemde aflevering werd niet een typische Duitse eigenschap op de hak genomen, zoals jij het noemt, maar het was juist een persiflage op het nogal lachwekkende Britse superioriteitsgevoel tov Duitsers (“after all, we won the war”). Dat was juist de enorme kracht van Monty Python; zelfspot tot aan het gaatje. Kom daar maar eens om in deze tijd.
   En wat betreft “angstvallig je mond houden” betreft heeft Cleese zelf meerdere malen in interviews toegegeven nu ook niet meer alles te durven zeggen. De wereld is helaas wel een ietsie pietsie veranderd sinds de zorgeloze jaren zeventig.

   1. Bosche draak

    Menno B

    Ietsie pietsie? Blijkbaar heb je er zelf helemaal niks van begrepen.
    Inplaats van oude series kijken zou je eens wat vaker om je heen moeten kijken.

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Menno B ik heb er wel degelijk een ene reet van begrepen en Britse superioriteitsgevoel is dat typisch British?? vele jaren later werd de hilarische serie Keeping up appearances (Schone schijn) uitgezonden op de Nederlandse televisie. Daar kwam het superioriteitsgevoel uitgebreid aan de orde : rijk en bekakt, kijk mij eens en de neus ophalen voor de arme kant en de buitenwereld mag vooral niet weten dat ze familie van elkaar zijn. George & Mildred was daar ook op gebaseerd ook hilarisch, maar welke Britse comedy serie is dat niet???? ook zijn er verschillende soorten humor in de Britse humor. John Cleese kan je niet vergelijken met Rowan Atkinson, je kan dat eerder vergelijken met Peter Sellers (Inspector Clouseau, Pink panther films) en met Patrick Macnee van de Avengers (de wrekers).In de zorgeloze jaren zeventig zijn er een hoop Engelse comedy series uitgezonden waar je anno 2019 nog om kan lachen. De plank was zo’n film waar alle Engels top komieken inzaten ook daar kan je nog steeds om lachen. Dat is de kracht van de Engelse humor : onbeperkte houdbaarheids datum. Komen ze ooit terug de zorgeloze jaren??????

  1. Original NL

   Nope.!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.