Ja hoor! D66-graaidief Sophie in ’t Veld spreekt nu ineens van “administratieve fout”

D66 is in volledige spinmodus gegaan nadat HP/De Tijd gisteren onthulde dat Sophie in ’t Veld veel te veel vergoedingen bij het Europese Parlements opstrijkt. Ze laat luxe hoteltripjes betalen van haar kantoorbudget, en heeft door die grappenmakerij vermoedelijk ruim €400.000 opgestreken in het afgelopen anderhalve decennium. De partij spreekt nu quasi-onschuldig van een “administratieve fout”.

Je moet maar durven hè. Eerst neem je een maandelijks abonnement op de pot leegroven, en daarna – als de pers je strapatsen ontdekt – ga je de vermoorde onschuldig spelen, en spreek je met een aureooltje boven je hoofd van een “administratieve fout” die er door al je harde werken ingeslopen is. Kan gebeuren toch, maandelijks duizenden euro’s teveel uit je EU-pot graaien? Dat is althans de verklaring van D66 in #sophiegate. Gewoon puppy-ogen opzetten en net met een hand over het hart zeggen dat je eigen klunzigheid je hier parten speelde:

“Een D66-woordvoerder zegt dat er een administratieve fout is gemaakt, die sowieso boven water zou zijn gekomen bij de controle van de boeken. De hotelkosten die niet gedeclareerd hadden moeten worden, zijn inmiddels terugbetaald. Dat was voor publicatie van het artikel, maar wel na vragen van HP/De Tijd.

In ’t Veld wijst er in haar reactie ook zelf op dat D66 in Brussel al jaren hamert op de ruime EU-onkostenvergoedingen, samen met onder meer de SP.”

Súúúúre! Net zoals dat het penthouse van Alexander Pechtold ‘sowieso’ zou zijn opgedoken in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, nietwaar? Gewoon Sophie op haar blauwe ogen (met gele sterretjes!) geloven, en next.

Althans, dat is wat D66 hoopt dat er nu gaat gebeuren. Maar wedden dat haar politieke en journalistieke (hoi!) tegenstanders haar dit voorlopig nog wel even blijven nadragen? Precies: wrijf maar in je handen, en smullen maar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. tomygun

  Als ze net als Ruk Knopje nu zou bukken en roepen
  kom er maar in mannen dan zou ik bedanken.
  Ik wil gewoon geen lijken virus oplopen .

 2. Rien Noppen

  Zoals ik al vermoedde blijkt het verhaal flinterdun en overtrad in ”t Veld geen enkele regel.

  1. Reganto

   Aldus de blablablabla blaaskaak, vetklep, leugenaar, narcistische psychopaat en pisvlek.

   1. Veteraan

    @ Reganto
    Namens Rien noppen oftewel de jodenhater dank ik je voor je reactie.
    Hij zou anders geen leven hebben wanneer hij niemand kon frustreren.

    Negeren aub, zo saai.

   2. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

  2. Siemien

   Jouwvermoeden is bij uitstek uiter-mate selectief….

  3. Bart

   je bedoelt ze ontkent alles en de media zal haar dekken.

   Je bent weer eens de gebruikelijke hypocriete lul aan het uithangen.

  4. Sealgaire

   Deze pisvlek is een masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Sealgaire

    Het genot van pijn haalt een masochist uit de aanmaak van endorfine in het lichaam. Dit natuurlijke chemische proces in het lichaam wat mensen beschermt voor te heftige pijnen is tevens een proces dat door een masochist als prettig wordt ervaren en dat zelfs verslavend kan werken. Bij een grote hoeveelheid endorfines die in het bloed vrijkomen als gevolg van de pijn die wordt gegeven, kan men zelfs in een soort trance raken. In deze trance wordt pijn niet meer waargenomen en raakt men in een diepontspannen toestand, waarin het reactievermogen vertraagt en praten of nadenken nauwelijks of niet meer mogelijk is. In een diepe trance kunnen zelfs verschijnselen optreden alsof men aan het “trippen” is. Voor een goed verloop in de aanmaak van endorfines is een goede dosering van de pijn nodig. Een vinger tussen de deur zal dus niet het gewenste prettige effect geven. Afkickverschijnselen van de endorfines openbaren zich vrij snel na een pijnspel, door middel van koude rillingen en schokken door het lichaam.

    Het genieten van pijn is voor de masochist vaak alleen mogelijk in combinatie met seksuele stimulatie. Men geniet niet van pijn door andere oorzaken, zoals Freud heeft gesuggereerd. Anders gezegd wil de masochist dat de pijn uit liefde wordt toegebracht, en is het genot van de ander hierin erg belangrijk (dan wel noodzakelijk).

   2. Top

    Narcisten snakken niet naar liefde, want ze kennen die gevoelens niet. Ze willen worden gevreesd of geadoreerd. Narcisten zijn zelfs bang voor de liefde, daar kunnen ze niet mee omgaan. Hoe meer liefde je ze geeft, hoe minder je terugkrijgt. Narcisten hongeren naar aandacht en bevestiging, wat ze proberen te verbergen met arrogantie en bravoure.’’
    Kan iemand zonder uw ervaring een narcist er snel uitpikken?
    ,,Nee, want Narcisten zien er vaak goed uit, hebben een vlotte babbel en kunnen zeer charmant zijn als het ze uitkomt. Ze dragen een perfect masker. Een giftig mens is net een giftige paddenstoel, die moet je leren herkennen. Veel slachtoffers van narcistische mishandeling zijn zich er niet van bewust dat ze een vorm van geestelijk misbruik ondergaan.’’

    1. Sealgaire

     LOL

 3. struisvogelpolitiek

  Dat Hiddema nieuw in de politiek door onwetendheid in de fout gaat, dat kan ik nog geloven. Sophie in ’t Veld loopt al jaren mee, die weet verduveld goed waar zij mee bezig is. Men kan van alles roepen van, volgens de regels tot administratieve fout. Ik zie het als oplichting.

  1. Siemien

   tuurlijk weet die hoe je de boel kan flessen, je ziet ook aan haar dat ze is “gesnapt”

   1. Reganto

    @Siemien: Witte overhemden kunnen nu eenmaal meer flikken dan uitkeringsmoeders.

 4. Dik

  Woorden uit de mond van een wijze zijn aangenaam, maar de lippen van een dwaas verslinden hemzelf. — Prediker 10:12

 5. Rien Noppen

  In ’t Veld een dief noemen is bizar over de top.

  1. Bart

   In het veld is een dief, en rien noppen is een hypocriete lul die daar geen problemen mee heeft.

   1. Reganto

    @Bart: Je voert een zuigtrol die graag zijn podium in stand houdt, waarom zou je daaraan meewerken?

    1. Meriadoc Brandebok

     Reganto gebruikt exact een en dezelfde bewoordingen als Dik.

     Hij is de grootste trol op dit forum.

     1. Sealgaire

      Aldus het ouderlingenvriendje, van de psychopaat, de blaaskaak, de vetklep en de pisvlek.

     2. Sealgaire

      Sadomasochisme (sm) is een combinatie van de begrippen sadisme en masochisme. Hiermee wordt, kort door de bocht, het liefdesspel van twee partners (Noppen & Guus Geluk) bedoeld: de één sadist en de ander masochist.

   2. Veteraan

    @ Bart
    Namens Rien noppen oftewel de jodenhater dank ik je voor je reactie.
    Hij zou anders geen leven hebben wanneer hij niemand kon frustreren.

    Negeren aub, zo saai.

  2. Mars020

   Rien, hoe bevalt de ramadan?. Begint je je onderbuik al een beetje te rommelen?. Valt zeker niet mee, die hongerstaking?. Even volhouden, want je mag jezelf vanavond weer volproppen.

  3. Mars020

   Dieven66, met de ex roverhoofdman Penthouse rechts op de foto…

 6. Heras

  Ze zouden de administratie van elke minister in de EU moeten doorspitten.
  En eindelijk eens alle vergoedingen stopzetten. Hoe verder weg ze wonen des te hoger de vergoeding. …misschien is klaver daarom naar Brabant verhuisd..T”is niet echt groen he, van belgie naar nederland reizen. Of zou ze met de trein reizen.

 7. Regina

  Fake feministe! Een echte vrouw wil het liefst ieder man in zijn ballen trapem. Kijk haar bij de patriarch pechtHOL slijmen

 8. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  In de leer geweest bij de abortuskoning van de lage landen…dan kan je dit soort dingen verwachten…al die linkse deugertjes zijn zo dol op graaien van de blanke hardwerkende man

 9. struisvogelpolitiek

  Als het goed is word haar administratie gecontroleerd door een accountant, Die moet mi. al jaren geleden al hebben aangegeven dat haar administratie niet deugde wat de onkosten vergoedingen aan gaat. Als je niet luistert naar een accountant en liever graait. Tja, dan ben je een dief, beste heer Noppen.

 10. LNGR

  Ach zo lang het met haar linkerhand was is er toch niks aan de hand?

  1. Sealgaire

   Zoek de verschillen; Groen Links – D66

 11. Cootje

  Flinter dun overtreden ze geen ene regel ? Maar de Nederlandse terugloop in de politiek is nu precies daarom, klaver met het klimaat in een huis gestookt met een houtkachel, en een grote auto. Pechthold met zijn penthouse en zijn gerotzooi met een ondergeschikte , zijlstra op visite bij Poetin Henry keizer koopt voor weinig zijn begrafenis onderneming terwijl hij aan twee kanten in het bestuur zat, luxe reisjes van politici politie/ douane / leger officieren . Poolse vakantie dagen betaald Van belasting centen , alle onterechte en dubieuze declaraties van bestuurders en politici , terwijl de Sofi nummerhouders het gelach moeten betalen . En in de politiek de ene hand de andere wast, in het belang banen carrousel . ‘t veld is gewoon een ordinaire zakkenvuller die zich naadloos kan aansluiten bij die andere dronkaards en vetzakken in Brussel een zeer ondemocratisch gedrocht . Flinter dun is beschamend /onethisch./ Maar met dat woord begeleide zich naar de uitgang

 12. Sealgaire

  D66 kan iets makkelijker van fouten spreken, ze zitten iets dieper in het politiek corrupte moeras.

 13. Tman

  Een reactie op Rien Noppen kan,maar is zinloos.
  Hij reageert als een geestelijke in diepe contemplatie,en speelt de zondeloze altruïst.
  Dat is allemaal farce,hij is gewoon een gemiddelde laffe hypocriet met geacteerde rechtschapenheid,gewoon een niets betekenend docentje Nederlands in het basisonderwijs!
  Ik durf zelfs te verwedden dat hij zielig en alleen woont,zijn vrouw al jaren geleden op de vlucht geslagen met een positiever mens,dan azijnzeiker Rien!

  1. Sealgaire

   Hij smult ervan!

   1. Tman

    @Sealgaire
    Was de wijziging een verplichting of vrijwillig?

    1. Sealgaire

     Vrijwillig

 14. Ruiter

  Als je op onterechte gronden zomaar 400.000 euro kan binnenharken, en het blijkt ook nog geen overtreding van de regels te zijn, dan deugt er helemaal niks van het declaratiesysteem voor Europarlementariërs. Dat systeem is totaal verrot. En degenen die het goed praten zijn ook moreel verrot.

  1. Ruiter

   Overigens, denk nu niet dat de betrapte graaiteef in ‘t Veld nu 4 ton gaat terug betalen. Ook geen 10% daarvan. Een paar duizend euro, op zijn hoogst.

 15. Cootje

  Deze vrouw is een ordinaire dief, gehuld in een passend politiek jasje, mevr Jorritsma heeft ook zo jasje en verwijt de pot dat de ketel zwart ziet, steekpenningen en leuke uitjes invloed op bouwvergunningen invloed op derde onterechte declaraties betrouwbare informatie voorzieningen aan derde alles wordt ten gelde gemaakt in de politiek , en soms als de politieke opinie het een persoon te veel op de korrel neemt . Dan neemt men er afscheid van met een riant wachtgeld stil houden in de luwte om er daarna een mooie functie voor te vinden. Wegens mondje houden en bewezen diensten en zo pas een politiek jasje alleen huichelaars mensen zonder norm en waarden . Behalve met hun mond

 16. FJ

  Noppie, wel eens gehoord van morele verantwoordelijkheid of telt die alleen voor rechts en bestaat zoiets niet in de linkse kring.
  Je ziet het bij de VARA, waar men pleit voor een hoger salaris voor Nieuwkerk ipv rekening te houden met degene die betaalt, hoofdzakelijk de man met de kleine portemonnee.
  Gaat het spreekwoord “Links lullen, rechts zakkenvullen” weer eens op.
  Je ziet het ook aan de linkse universiteiten, waar ons geld over de balk wordt gegooid, dat mij het schaamrood op de wangen komt, terwijl verantwoordelijken deze uitgaven verdedigen. Een schop in hun hol hebben ze nodig ipv een budget.

  Ook deze D66 EU vertegenwoordiger voelde zich niet eerder fout, nadat ze betrapt is en dan kom jij dat ze geen regel overtrad.
  Het spijt me, maar ook jij hebt geen enkel moreel besef en het wordt tijd, dat je van dit forum verdwijnt, want met deze handvatten kan elke klojo zich hier melden.

 17. Pescador

  Tja D66 is een grote graai groep en niet alleen D66 natuurlijk , die snotneus vliegt veel en graag en geeft geen moer om het millieu maar wel zijken over het klimaat want het wordt warmer, vreemt genoeg niet in nederland waar het nu nog veel te koud is en in spanje hebben ze de koudste en slechtste april gehad in 50 jaar , hoezo opwarming. Maar het is heel eenvoudig als je zelf eerst de burgers besteeld dan kun je je eigen huis wel isoleren en van aardwarmte voorzien de burger betaald wel en ook kun je dan bijna gratis een elektrische auto kopen en zonnepanelen op je dak laten leggen zodat je de rest van je leven zelf stroom genoeg hebt voor je autootje, de burger betaald wel. En als je die buit dan binnen hebt kun je toch ook de rest van het land wel dwingen om dat te doen, oke de mensen moeten dan allemaal een hypotheek erbij nemen maar dat is goed voor de banken en het is goed voor het rijkere bedrijfs leven die hier ook stevig aan zullen verdienen dan kunnen we weer brullen dat het goed gaat met de economie in nederland ook al is dat een grote leugen. En het volk dan? Zult u zich afvragen, nou het volk zijn verworven tot slaven die nog minder worden behandeld als emigranten, zodra de mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen pakken we hun huizen af en verhuren die aan de poolse en roemeense gast arbeiders zodat we daar ook weer aan verdienen . Het gaat in een woord geweldig in nederland

  1. Cootje

   Geweldig he onze politieke nep parlement en de even geweldige nep poltici

   1. Cootje

    Politici

 18. Mars020

  De administratie bij het bevolkingsregister was toen ook niet echt op orde. Ze hebben haar per ongeluk als vrouw ingeschreven, maar was eigenlijk een kerel.

 19. Henk Albarda

  Zouden diegenen die hier het gedrag van Sophie in t’ Veld volledig goedpraten en zeer recent Theo Hiddema voor een veel kleiner bedrag volledig demoniseerden eens met specificatie aantonen dat Sophie in t’ Veld moreel niets te verwijten is, nadat zij al vele jaren in Brussel aanwezig is? Het telefoontje van Robo naar de NPO heeft ook uitstekend geholpen, een melding is alles wat we hebben gehoord.
  Mijn reactie zal ik maar weer eindigen met een dankwoord aan oa de heer Noppen voor zijn FvD kiezers en leden werving……..

 20. Jumping

  Is dit een passende naam voor D66.
  Dievenbende 66.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 21. F. Domela Nienhuis

  D’66-ers zijn cleptocraten. Straf ze af 23 mei! Stem PVV of FvD!

 22. Meriadoc Brandebok

  Tim ziet voor het gemak over het hoofd dat er geen bewijs is dat het flatje van Pechtold ook maar op enigerlei wijze illegaal is verkregen.

  1. Sealgaire

   Aldus de sadomasochistische partner met Noppen en vriendje van de pisvlek, eenzame speklap, blaaskaak en psychopathische narcist.

   1. Meriadoc Brandebok

    Hou op met zieken Dik.

 23. Joop Klepzeikert

  Hoe zou Soppie naar haar werk gaan? Op de bezem of een vliegend tapijt?

  1. Julian

   Theo kan meevliegen…..

   1. Joop Klepzeikert

    Welke Theo? D66 heeft nogal een voorraad Theo’s.

    1. Julian

     Oh en Dion ook! Zou ik bijna vergeten…

     1. Joop Klepzeikert

      Ah, jij hebt niets maar dan ook werkelijk helemaal niets bij te dragen. Lekker blijven trollen hoor, maar verwacht van mij geen inhoudelijke reacties meer op jouw gebrabbel.

 24. Jimmy

  Het zou DDS sieren geen anonieme reacties te plaatsen. Het zou het debat ten goede komen en trollen voorkomen. Wees een vent en durf onder eigen naam je mening te geven. Anoniem en met nickname is meer de stijl van de Denk mietjes. Van mij mag DDS mijn e-mail adres tonen.

 25. Julian

  Waarom las ik niet zo’n artikel over Hiddema? Meten met 2 maten?

 26. Vraagtekentje

  Kan iemand mij eens vertellen waarom die mensen nooit een cent terug hoeven te betalen van hun onrechtmatig ontvangen tonnen? En wij als klootjesvolk elk teveel ontvangen euro met rente.

 27. Niet L niet R

  Zij liegen en bedriegen de boel, wie gelooft en heeft nog vertrouwen in die EU?

 28. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Al die lamlullen hier zouden het zelfde doen als Sofietje als ze de kans kregen HAHAHA !
  Jaloersssssss !

  1. Bosche draak

   Spreek voor jezelf lamlul

 29. Arie B

  Precies zo’n reactie afkomstig van de spindokters. Afzwakken en het als foutje in het nieuws brengen. Wim Hutten slikt het voor zoete koek. De rest weet beter.

 30. Godefroy France

  D66, de schaamte al vele jaren voorbij,,,,,antisemitische PISVLEK JETTE,,,,,,,,geen probleem hij lacht alles met zijn religrijns weg
  PVV EN FVD REDDERS VAN HET VADERLAND !!!!!!!!!!

 31. Kristalix

  Jongetje Pechtold, hij kwijlt nog na.

 32. Cesare

  Heeft ze echt 400.000 € achterovergedrukt? Die betaalt ze nooit terug. Haar vriendjes van het kartel dekken d’r wel en blijft ze gewoon zitten.

 33. Vrijedenkert

  Deze D666-Sidonia heeft gewoon op een kleptomane manier flink zitten cashen!

 34. logisch denken

  400.000 euris fraude. Valt toch mee voor een politica. Valsema houdt aan de verhuizing naar de ambtswoning ruim 1 miljoen over. Links lullen rechts vullen wordt steeds een groter probleem

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.