Kiezersverlakkende Timmermans weet nu al dat hij baantje Juncker gaat innemen: ‘Verder totaal geen interesse!’

Er is nog geen stem uitgebracht voor de Europese Parlementsverkiezingen, maar Frans Timmermans maakt het allemaal niet uit. Hij weet nú al zeker dat hij de opvolger van Jean Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie gaat zijn. Hij heeft verder “totaal geen interesse” in andere banen. Ondanks dat hij dus wél op de lijst voor de Europese Parlementsverkiezingen staat, en in potentie dus aanstaand europarlementariër is.

De macht van de Nederlandse kartelpartijen rijkt dus zelfs tot in Brussel. Of in ieder geval: zo stelt Frans Timmermans (PvdA) zichzelf dat voor. Hij is zó zeker van zijn zaak dat hij nu alvast kan claimen dat hij na de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei aanstaande de opvolger wordt van Jean Claude Juncker als leider van de Europese Commissie. Het is de enige mogelijke uitkomst, aldus drammer Timmermans:

“PvdA’er Frans Timmermans is vastberaden de opvolger van Jean-Claude Juncker te worden als voorzitter van de Europese Commissie. “Voor andere baantjes heb ik totaal geen interesse.”

Er zijn ook andere belangrijke banen waarvoor nieuwe mensen gevonden moeten worden, zoals voor de functie van voorzitter van de Europese Raad – momenteel is dat Donald Tusk – en de hoge buitenlandvertegenwoordiger. Daar heeft Timmermans geen interesse in.”

Het is echt belachelijk dat Timmermans nú al weet wat zijn volgende baan wordt. Ten eerste omdat de kiezer zich nog niet heeft uitgesproken: dat gebeurt pas over drie weken. Het staat helemaal niet vast dat de PvdA en de zusterpartijen van die linkse club het zo goed gaan doen.

En ten tweede omdat Frans Timmermans voorlopig gewoon de lijsttrekker van die PvdA is bij de verkiezingen. Dat betekent dat hij in ieder geval interesse zou moeten hebben voor het ambt van europarlementariër: anders ga je niet op de lijst staan voor het Europese Parlement. Dat hij openlijk aangeeft “totaal geen interesse” te hebben om in het parlement in Brussel te gaan zitten, is totale minachting van de kiezer.

Maar hé: zijn we inmiddels wat anders gewend van het foie gras-verorberende veelverdienersvolk in de ivoren toren van de EU?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Rien Noppen

  Het zou geweldig zijn voor Nederland als onze Frans voorzitter van de Europese Commissie wordt.

  1. Tguard

   Zou inderdaad geweldig zijn! Duidelijk eerlijk en heel transparant. Een Europa met een Europees leger en minder zeggenschap voor de onafhankelijke landen. Dus idd de man om aan te tonen waarom we de PVV en het fvd zo hard nodig hebben. Ik zeg ja tegen deze aandachtsgeile PvdA’er

   1. Dik

    @Tguard: Je voert een zuigtrol.

  2. EnDanDit

   Licht eens toe waarom dit geweldig zou zijn voor Nederland?

   1. Rien Noppen

    Het plaatst Nederland op keus in de voorhoede van de Europese beweging. Een boegbeeld om trots op te zijn.

    1. EnDanDit

     Je snapt dat ons Frenske zich niet meer een Nederlander voelt, maar een Europeaan? Het is een klein beetje naïef om te denken dat Nederland hiermee een betere positie krijgt binnen de EU..

     1. Dik

      @EnDanDit: Jammer dat je de zuigtrol voert, zo zorg je er (mede) voor dat hij zijn ruïnerende spel kan blijven spelen.

  3. Nog1

   Het maakt voor het land van herkomst geen moer uit. Luxemburg (Juncker) en Portugal (Barosso) zijn er echt geen millimeter beter van geworden, en datzelfde geldt voor het volgende herkomstland.

 2. Scaldis

  Negeer de trol!!!

  1. Dik

   +1

 3. edoc431

  Het ventje is al weer vroeg wakker probeer hem te negeren, de zuigtrol heeft daar een bloedhekel aan .

  1. Dik

   @Code: +1

 4. Bart

  Timmermans is een facist, eigenlijk moeten we die idioot zijn nederlandse paspoort afpakken aangezien hij toch niet voor nederland daar in de eu zit maar alleen voor de bv timmermans.

  Die idioot heeft nog nooit op eigen kracht ergens een zetel bemachtigd maar altijd alles gekregen door partij politiek. Hoop dat hij met de eu verkiezingen dan ook een flinke duw krijgt en dat we het geluk hebben dan nooit meer wat van die achterlijke idioot te horen.

 5. poldi

  De opmars van de eurokritische partijen is onmiskenbaar en, hopelijk, ook onstuitbaar, het geraaskal van Rooie Timmerfranske ten spijt.
  Wordt het huidige beleid ongewijzigd voortgezet, dan zal dit tot grote, onoplosbare problemen leiden (de schier breidelloze immigratie van ongeschoolden, veelal moslims die niet integreren, een financiële ramp door de z.g. klimaat maatregelen enz.)
  Dit heilloze beleid moet worden gestopt.

  Nee, stem nooit op deze ijdeltuit en warhoofd bovendien.

 6. Peter Oudshoorn

  Frans Timmermans is een verachtelijke en gevaarlijke potentaat die, als hij Juncker werkelijk opvolgt, alles in het werk zal stellen om de soevereine staten in recordtempo te ontmantelen en de EU tot EUSSR om te smeden. Franske is een psychopaat, zoals vele politici, maar een van de ergste soort.

  1. Rien Noppen

   Timmermans zal de lijn van de Europese Commissie om de EU te versteken zonder twijfel voortzetten. Dat is ook wat de kiezer in meerderheid wil.

   1. Rien Noppen

    verteken = versterken

    1. santiago

     Versteken is verteken en daarna versterken. Net wakker rienie, gaat nog niet zo goed he. Neem eerst maar een bakkie en je pilletjes en dan lezen we je later weer. Heb je de alufolie al in je petje gedaan.

     1. Rien Noppen

      Als je me maar begrijpt, santiago.

      🙂

  2. Siemien

   Peter ++++++

   Timmermans is een zieke ijdeltuit

 7. poldi

  Door leugens en bedrog zijn we er ingeluisd.
  Geen zinnig mens heeft déze EU kunnen wensen.
  Deze machtbeluste, zakkenvullende, wereldvreemde mensen die stuk voor stuk zichzelf al zien als de koning van Europa, die miljoenen verslinden in hun ziekelijke strijd tussen Straatsburg en Brussel, die géén idee hebben wát onze burgers willen en er niet eens naar vragen, die onze boeren en vissers kapotmaken, die zouden wij moeten gehoorzamen????
  Nexit, alstublieft!!
  En dan zal het een paar jaar wat moeilijker worden, maar dan kunnen we tenminste zelf weer opkrabbelen. Nu worden we alleen maar steeds meer naar beneden gezogen, het failissement van Nederland staat voor de deur, dankzij deze EU.

  1. Rien Noppen

   Slechts een kleine minderheid van de Nederlanders is zo dwaas een Nexit te wensen, poldi.
   Kennelijk heeft men in meerderheid minder moeite met de EU dan jij.

   1. poldi

    @Rien Noppen, een kleine minderheid gebaseerd op 1000 ondervraagden !
    Oh ja… volgens “statistici” is dat aantal genoeg om over 17 miljoen Nederlanders een “betrouwbare” peiling te verkrijgen.
    Slaap lekker en duik maar weer onder jouw steen.

    1. Dik

     @poldi: Jammer dat je de zuigtrol voert.

   2. Nog1

    Dat lijkt me te kort door de bocht.

    Dat men er niet uit wil stappen is niet hetzelfde als er geen moeite mee hebben.

    Vrijwel alle pro-EU-ers hebben ook grote moeite met het gebrek aan democratie in de EU. Ook het gebrek aan effectief leiderschap, waardoor de Eurocrisis na 10 jaar nog steeds niet is opgelost, net zo min als er momenteel nog een Europees beleid mbt de buitengrenzen is.

    Er zijn maar weinig mensen die uit de EU willen stappen, maar het aantal mensen dat de EU een voldoende geeft is nog kleiner.

 8. Ries

  Het dictatoriale bewind in Brussel bepaalt wat de kiezer wil….

  1. Rien Noppen

   De kiezer kan morgen in meerderheid beslissen dat Nederland uit de EU moet stappen. Een overgrote meerderheid in Nederland is echter tegen een Nexit.

 9. Catalaanse kok

  Met de logica van Tim kan ik de volgende belachelijke stelling plaatsen:
  Een ieder die niet solliciteert, is tevreden met zijn huidige baan en steunt het beleid van zijn werkgever.

 10. Siemien

  Nexit is het beste voor Nederland zelf, de EU is een gedrocht dat traineert als het haar zin niet krijgt…

 11. santiago

  Het is sowieso leuker als de EU naar de kloten gáát met timmermans aan het roer. Na de brexit gaat het allemaal gebeuren he.

 12. Meriadoc Brandebok

  De Europese Unie heeft inmiddels zo’n macht dat voorzitter van de commissie een schitterende baan moet wezen. Hoewel ik er toch voor zou pleiten om de voorzitter democratisch te kiezen, middels een populair vote systeem. Een kiesstelsel naar het model van de VS, maar zonder electoraal college. De EU is te invloedrijk om nog langer te worden bestuurd door spitzenkandidaten.

  En dit zeg ik als tegenstander van de Directe Democratie.

  1. Peter Oudshoorn

   Meriadoc, blijkbaar zie je het belangrijkste deel van de directe democratie wel zitten: de rechtstreekse stem op een commissievoorzitter. Waarom dan niet voor de rest?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik denk dat een rechtstreeks gekozen commissievoorzitter past binnen de representatieve democratie.

    1. Rien Noppen

     Dat betwijfel ik, Meriadoc. De functie is te vergelijken met die van de premier in Nederland. Die wordt aangewezen door coalitiepartners die een Kabinet weten te vormen. Die kun je lastig van te voren kiezen.
     De voorzitter van de Europese Raad, die je wat mij betreft ook president zou kunnen noemen, zou je wel rechtstreeks kunnen verkiezen. Ik zou daar wel voor zijn.

 13. edoc431

  Ik zie tot genoegen dat de zuigtrol op zichzelf begint te antwoorden .
  hahahaahaaha
  De lullo denkt dat we het niet in de gaten hebben .

 14. Cootje

  De anti Europa partijen gaan de verkiezingen winnen, socialisten zijn overal op hun retour , vroeger. Waren ze met een. Hoog opgeleide opleiding , het arbeidsvolk te slim af , en hebben ze in heel Europa een spoor van vernieling en corruptie achtergelaten , met het snelle internet kunnen ze geen knollen meer voor citroenen verkopen, toen hebben ze zich als thee partij ontwikkeld , door zelfs hun verkiezing programma in het Turks en het Arabisch te vertalen, geen succes , want deze clubjes zijn ook voor hun zelf begonnen , die hebben in de socialistische keuken mogen kijken , die kennen alle subsidie stromen uit hun hoofd, maar het belangrijkste is een harde brexit , dan komen alle wonden naar boven in Europa, dan blijven de rijen niet gesloten, en op een vervanging van Europa van een dronkaard , naar een vet varken zit niemand te wachten ,

  1. Catalaanse kok

   Quote: socialisten zijn overal op hun retour
   .
   Nieuws welk DDS niet bereikt:
   Met de overtuigende verkiezingswinst van de Partido Socialista Obrero Español (PSOE) is de sociaaldemocratie in Spanje terug van weggeweest.

   1. Cootje

    In Spanje maak het niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt, zijn daar allemaal corrupt, dat ze 4 verkiezingen in 3 jaar moeten houden

 15. poldi

  @Rien Noppen,
  “Slechts een kleine minderheid van de Nederlanders is zo dwaas een Nexit te wensen, poldi.
  Kennelijk heeft men in meerderheid minder moeite met de EU dan jij.”

  Een kleine minderheid gebaseerd op 1000 ondervraagden volgens EU-buro Kantar !
  Oh ja… volgens “statistici” is dat aantal genoeg om over 17 miljoen Nederlanders een “betrouwbare” peiling te verkrijgen.
  Slaap lekker en duik maar weer onder jouw steen.

  1. Dik

   @Poldi: Je doet precies wat hij fijn vindt.

   1. Peter Oudshoorn

    Dik, kleine kampcapo: jij hebt er geen moer mee te maken op wie, waarop en hoe een ander reageert. Kun je jezelf niet achter je script stoppen?

    1. Original NL

     Ach ach petertje…op je plassertje getrapt omdat je wordt aangesproken op je uitgebreide catering van het trollen volk?

     #Zielig.

     1. Dik

      @Original NL: Petertje is een hypocriete schreeuwlelijk. Hij faciliteert de zuigtrol en loop aan zijn halsband.

     2. Peter Oudshoorn

      Original, misschien is het de moeite waard voor jou om te proberen zelfstandig na te denken en keuzes te maken. Hoewel – ik denk niet dat dat voor jou weggelegd is: je mist simpelweg elk vermogen tot inzicht en overzicht. Jij bent een meelopertje en useful idiot die zijn mening laat bepalen door wat een autist als Dikkie ‘script’ Dik zegt.

    2. Original NL

     Tja… peter als jij zo’n masochist bent moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.
     Maar in discussie gaan met de bekende zuigers is en blijft zinloos.
     Zij zijn:
     voor de EU
     voor de massa immigratie.
     voor de islamisering.
     voor het klimaat akkoort.
     voor Gl en D6666.
     tegen nederland in zijn huidige
     vorm.
     tegen zwarte piet.
     tegen het referendum.
     enz enz enz.
     Kortom tegen alles waar jij blijkbaar voor staat…

 16. Joop Klepzeikert

  Links denkt al heel lang dat ze zo’n grote meerderheid vormen dat ze daarmee oppermachtig zijn. Bij verkiezingen blijkt echter elke keer dat links slechts de allochtonen en zo’n 10% van de originele bevolking achter zich heeft.
  De rest van Europa stemt (centraal)rechts.
  Timmerfrans is ook zo’n dom figuur die denkt dat heel Europa achter hem staat, ondanks dat overduidelijk is dat Oost, Midden en Zuid Europa op hem kotsen, net als de meerderheid van Nederland.

  1. Heinz

   @Joop, Kotsen ?Hoe komt u bij deze onzin ? Het zijn juist deze landen die het meest profijt hebben van het EU beleid. Bijvoorbeeld Spanje:
   Met een oppervlakte van 505.968 km2 (12 keer Nederland), 46,5 miljoen inwoners en een bruto binnenlands product (bbp) van 1.164 miljard euro (2017) behoort Spanje tot de grote Europese landen. Met de toetreding tot de Europese Gemeenschap in 1986 en de deelname aan de Monetaire Unie in 1999 is de populariteit van Spanje onder Nederlandse ondernemers sterk gestegen. Door het wegvallen van de meeste douaneformaliteiten en het valutarisico is de drempel om de Spaanse markt te betreden steeds lager.
   De structurele hervormingen, die het land heeft doorgevoerd, maken Spanje tot een voorbeeld in de eurozone. Spanje heeft het begrotingstekort van 11,4% bbp in 2010 weten te verminderen tot 3,1% in 2017. Spanje heeft nog niet de doelstelling voor het begrotingstekort, die is afgesproken in Europa,  gehaald. In juli 2016 heeft Spanje van de Europese Commissie twee jaar extra gekregen om het begrotingstekort onder de 3% te krijgen. Spanje, nu nog in de correctieve arm van het Stabiliteits- en Groeipact, moet het begrotingstekort in 2018 verlagen tot 2,7% bbp en tot 1,7% bbp in 2019.

   1. Cootje

    Mooi en wel eerlijk verhaal , maar met 4 verkiezingen in een jaar , en de nationale onrust , geen stabiele factor, plus dat hun grote buurlanden Frankrijk / Italië hun boeltje niet in orde hebben, en Spanje er zelf ook nog niet is / die socialisten moeten eerst maar eens een regering daar krijgen/ een beetje onrust in Frankrijk Italië , en Spanje kan gewoon weer op nieuw beginnen , want de financiële markten hebben geen medelijden , en in dat geval zijn wij direct aan de beurt met onze garantstellingen van de euro , en dan hebben wij niets aan het vette varkentje Timmermans , dan zijn wij gewoon onze centen kwijt ! EEN europa , wel een ARM europa

    1. Cootje

     4 x verkiezingen in 4/5 jaar tijd

   2. Joop Klepzeikert

    @Heinz: Dat het jou alleen om direct 9korte termijn) geld gaat wil niet zeggen dat iedereen zo dom denkt. Ook landen die netto ontvanger van de EU zijn hebben zowel financieel als cultureel heel veel nadeel van de EU.
    Kijk maar eens naar Griekenland. Die zijn ook netto ontvanger, maar gaan wel financieel kapot aan het opgelegde beleid van de EU.
    Hongarije is ook netto ontvanger, maar kotsen op het extreem socialistische beleid.
    Polen het zelfde verhaal.
    Maar dat WIL jij als extreem socialist natuurlijk niet zien, want extreem socialistisch beleid is alleen maar goed in jouw ogen.
    Ga eens een jaartje in Venezuela wonen zou ik zeggen. Dan ben je zo genezen van je socialistische ziekte.

 17. C.A.Barstow

  Schrans Timmerfrans is smerige volgevreten zakkenvullende rooie landverrader.
  Ik wacht met ongeduld op het instorten van de EU waarbij die vuilak onderin de puinhopen komt te liggen, de linkse landverrader.

 18. Florissa

  In Venezuela hebben ze ook een socialist die het voor het zeggen heeft,gek dat het altijd slecht met ze afloopt ,op een gegeven moment krijgt toch iedereen het door dat het niks toevoegende parasieten zijn met een mooi pak aan .

  1. Joop Klepzeikert

   Socialisme en alle verbasteringen daarvan, zoals nazisme, fascisme, maoïsme, marxisme en nog veel meer van die narigheid hebben overal al voor ellende, dood en verderf gezorgd. Toch blijven de domste mensen op de wereld geloven dat socialisme een ‘fantastisch’ systeem is, omdat socialisten altijd ‘gratis geld’ beloven.
   Waar dat ‘gratis geld’ vandaan moet komen wordt er niet bijverteld en kunnen die domme figuren ook niet bedenken.

 19. Beukman

  @Tim timt:
  Maar hé: zijn we inmiddels wat anders gewend van het foie gras-verorberende veelverdienersvolk in de ivoren toren van de EU?

  Proef ik kinnesinne bij patatvreter Tim? Al die Timmerfrans-hatende weg-met-onsers, Tim incluis, zouden trots moet zijn dat ons eigen exportproduct, de heer Timmerfrans, spreekt zoals Ajax op het moment voetbalt: in de aanval en zonder angst. Timmerfrans wordt alom gerespecteerd, hij heeft autoriteit, en is aldus goeie reclame voor ons mooie land.

  1. Peter Oudshoorn

   Beukman, hoe kun jij in godsnaam als intelligent mens iets zien in die volgevreten papzak van een Timmermans? Even los van zijn verwerpelijke linkse signatuur – Franske is het prototype van de absolute nitwit, praalhans en braller die als megalomane narcist zichzelf voortdurend in de spiegel staat te bewonderen. Een hele enge en levensgevaarlijk menner.

 20. J.Rademaker

  Zonder moraal, MH17 mondkapje en ring, narcist dus de perfecte kandidaat.

 21. Peter Loosduinen

  Misschien begeeft zijn hart het door het opgehoopte vet in zijn vadsige lichaam.

 22. RvdBe

  Vreselijke man die elke tegenstander van het eu beleid als fascist bestempeld, natio alisme als een ziekte ziet.
  Voorstander van een tandeloos, besluiteloos, zielloos eu leger.
  Triest dat er blijkbaar nog zoveel mensen in NL rondlopen die naief alles slikken wat de npo voorschoteld en blind in de communistische val van Juncker en Timmermans lopen.

 23. Seneca

  het feit dat deze omhooggevallen socialist durft te beweren dat de EU ‘democratisch’ is maar zich wel laat welgevallen dat de ‘verkiezing’ door een stelletje zuiplappen en uitvreters wordt gedaan. 500 miljoen Europeanen staan erbij en keken er naar. dit links stuk vreten is door pure laster en een bedrog waar Goebbels jaloers op zou worden, eurocommissaris geworden. overigens valt het op dat van de kleine 60 reacties op dit topic er 19 nicknames zijn die voor een Nexit dan wel een voorstander zijn voor een grondige herziening van de EU met een terugkeer naar de EEG. er zijn 5 nicknames die pro Europa dan wel een voorstander zijn van nog meer Europa. dit geeft te denken over het sentiment dat in Nederland heerst t.a.v. de EU. één der stellingen – geuit door een voorstander – dat een minderheid van Nederland voor een Nexit zou zijn, is niet houdbaar. dit terzijde, de 5 die pro EU zijn, zijn de bekende nicknames t.w. noppes, kokkie, brandenbok, heinz en als alle argumenten zijn ontzenuwd, dan wordt de zgn. intellectueel der trollen, beuk erbij gehaald.

 24. Seneca

  voor de voorstanders van het 4e Reich:
  De democratische problemen van de EU zijn enorm. Er zijn steeds meer bevoegdheden en taken naar het EU niveau gegaan, maar de democratie is daarbij ver achtergebleven. Over de belangrijkste zaken – de inhoud van de EU-verdragen – worden achter gesloten deuren beslist door de Europese staatshoofden. De nationale parlementen kunnen hen niet controleren omdat ze niet weten wat er in het geheim gebeurt – en het Europees Parlement heeft geen zeggenschap over de verdragen. Bedrijfslobbyisten en allerlei deelbelangen vullen het democratisch vacuüm op. De burgers staan meestal machteloos.

  als u wilt reageren: ik reageer alleen op zinnige redenaties.

 25. shimeon

  denk dat juncker hem lekker van achteren mocht pakken jaaaah onze fransje heeft er alles voor over zou zelfs zn moeder aan een bordeel verkopen als juncker dat van m ijste

 26. Angelica de Sance

  Brusselmans, wat moet je over hem zeggen?
  Dat hij zijn talen spreekt?
  En een vetpens kweekt?
  Dat je’m ’t vuur aan de schenen wilt leggen?

  Hij heeft gekozen voor Europa in Brussel
  En Nederland kan stikken
  Wel begint hij je te likken
  Voor jouw stem, zoals een Jack Russell

  Hij wil graag ‘n Europees opperhoofd worden
  Dan krijgen wíj meer immigranten
  En Opsporing Verzocht nieuwe klanten
  Je herkent hem meteen op de verkiezingsborden

  Daarop zie je hem lachen met priemende ogen
  Dat komt door die vier ton per jaar
  Normaal doen is dan heel zwaar
  Zeker als je weet dat je iedereen hebt belogen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.