Knettergekke minister Kaag (D66, natuurlijk) verkwanselt €500 miljoen (!) aan “internationale klimaatfinanciering”

Nederland is weer eens de gekke Henkie van de wereld, en de portemonnee van de geldverkwisters. Onder het mom van klimaatverandering heeft ons land dankzij de spilzoeke minister Kaag zomaar een half miljard euro overgemaakt. Zonder dus precies te weten waar dat geld aan wordt uitgegeven.

Eén ding lijkt zo goed als zeker: in Afrika zijn een paar corrupte regeringsleiders of hoge ambtenaren bezig flink feest te vieren. Dankzij dat domme Nederland, dat zonder te kijken een half miljard euro in één of ander schimmig klimaatfonds gestopt heeft. Om het klimaat te redden, ja, maar voornamelijk om ons schuldgevoel af te kopen. En om minister Sigrid Kaag straks een argument te geven waarom zij de nieuwe D66-lijsttrekker moet worden. En daar mag de belastingbetaler inderdaad best wel een beetje voor bloeden.

Van D66 dan. De Algemene Rekenkamer denkt daar gelukkig wel een beetje anders over:

“Meer dan half miljard euro heeft minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) vorig jaar uitgegeven aan internationale klimaatmaatregelen, zonder precies te weten wat er met dat geld gebeurt. De Algemene Rekenkamer is kritisch.

„De minister geeft echter beperkt inzicht in de beleidsdoelen waaraan het geld is besteed”, zo merkt de Rekenkamer op. Bovendien brengt de bewindsvrouw de Tweede Kamer maar mondjesmaat op de hoogte van de resultaten. Daardoor kan de Kamer z’n controlerende taak op die internationale uitgaven maar moeilijk uitoefenen. De mogelijkheden vanuit de Kamer om in te grijpen of zelfs maar bij te sturen zijn beperkt.”

Fijn hè, die D66’ers die zo lekker aan het klimaat denken. En er zo gul geld tegenaan smijten! Beetje jammer dat het ons geld is, en er geen enkele controle plaatsvindt. Maar gelukkig kunnen de D66’ers zichzelf weer voldaan op de borst kloppen. Dat is ook wel wat waard, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. koeiepoep

  Wat is in ’s hemelsnaam het doel van ’66? Gooit er iemand coke in de airco op het hoofdkantoor en gaan ze daarna kijken, wie er de mafste dingen durft te doen? Het zijn me toch een collectie mafketels bij elkaar, net te leauwen!

  1. Heinz

   @koeiepoep, …D66 levert ons de toekomstige MP, de eminente vice premier, mevrouw Kajsa Ollongren. Dat is het doel van D66…

   1. Sealgaire

    Blablablabla Zouaaf

 2. PMG

  Kan iemand mij eens uitleggen hoe het goddonderju mogelijk is dat iemand VIJFHONDERD MILJOEN straffeloos kwijt kan raken?

  Nou, komop dan D666 met al jullie support en vooral grote bek? Waar is die homo-trekpop nou en die blonde lesbo met haar gore grote smoel?

 3. santiago

  We moeten haast maken met die Nexit, anders houden we geen cent meer over. Die hufters die er nu zitten brengen het met bakken naar die gangsterbende in Brussel.

 4. vrijgezel42

  Het wordt tijd dat deze “minister” oneervol de laan wordt uitgestuurd en ook zonder vervanging.
  Overbodig om te vermelden dat ze uiteraard geen aanspraak mag maken op een wachtgeldregeling.
  Ook dient dit geld tot op de laatste (Euro)cent terug betaald te worden, verhoogt met rente en/of “boete”.
  Indien het niet teruggevorderd kan worden uit die corrupte “bodemloze putten”, zal deze “minister” het uit eigen zak moeten terugbetalen. Dat geldt ook met terugwerkende kracht voor haar voorgangers (m/v)!

 5. victus

  Geld wat direct wordt afgejat van werkenden en ouderen. Maar toch zijn er talloze mensen in dit land die dit beleid toejuichen en er volledig achter staan. ‘Omdat anders de wereld vergaat’ nonsens.

 6. Peter Oudshoorn

  Wat een fantastische partij is D66 toch! Een half miljard voor oncontroleerbare klimaatfinanciering: dat is peanuts voor het neerzetten van een internationaal imago. Afrikaanse dictators en mensenrechtenschenders dragen haar op handen. En ook nog getrouwd met de voormalige rechterhand van Yassie Arafat – ze voldoet aan alle voorwaarden van links om de eerste Nederlandse premier te worden.

  1. Marija

   Dat wordt dan een nachtmerrie….

 7. ajamhavermans

  Ongelooflijk wat een onkunde. Dit is voetballen met onze centen waar wij keihard voor gewerkt hebben. Dit soort arrogante lieden welke ons zuur verdiende geld verkwisten levenslang opsluiten. En wij dadelijk doorwerken tot ons 90e jaar om die Afrikanen welke met 2 vingers in hun neus onder een palmboom liggen in plaats van te werken te onderhouden. Wij zijn de nieuwe slaven geworden voor al die mensen die zielig lopen te doen.

 8. santiago

  Jeaaah, buma burgemeester van Leeuwarden. Je verwacht het niet he. Godverdomme , het baantjes verdelen gaat gewoon door. Als we niet snel de monarchie afschaffen gaat Nederland echt naar de kloten. Je schaamt je toch kapot voor dat hele circus. Ze hebben schijt aan de democratie.

  1. Catalaanse kok

   Stil, redactie DDS slaapt tot morgen 9:00 uur.

   1. Piet Agoras

    Songfestival classificatie in de Eurozone

 9. tonna

  Het zijn niet meer de ministers van vroeger,vooral de vele politiek ongeschikte vrouwen met onderbuik besluitvorming,ze kunnen beter paaldanseres of kleuterleidster worden,kunnen ze hun eigen verdiende geld uitgeven,inplaats dat van de belastingbetalers!

 10. J.Rademaker

  Met haar connecties in die landen komt het wel goed voor mevrouw Anis al-Qaq

 11. Kiliaan Noppen

  “Nederland heeft met 17 andere landen op de klimaattop in Parijs beloofd ontwikkelingslanden te helpen hun CO2-uitstoot terug te brengen. Daartoe wordt een fonds opgezet van 100 miljard dollar, waarvan een deel door private partijen wordt betaald.”

  Even de eigen bron lezen, Tim.

  1. Sealgaire

   et je adres erbij, dan kom ik ‘hulp’ bij ‘U’ halen, want ‘U’ heeft blijkbaar ‘de wijsheid in pacht’. Ik kan komen wanneer ik wil, want ‘U’ bent altijd thuis, want ‘U’ zit thuis, net zoals flopper de handjes op te houden, en die denkt hier Jantje bijdehandje te moeten uithangen. Dus? Een opvreter met weinig tot geen fatsoen. Tipje; U bent NIET interessant genoeg. Ik zal daarom, geen letter fatsoen, met u delen.

  2. PMG

   Jij moet gewoon je gore D666 bek houden trol, die moslimhur weet niet waar het is gebleven en jij verzint wel even een smoes?

   NL heeft niet beloofd maar AFGESPROKEN dat ze 2% aan de NAVO bijdragen en dat gebeurt niet!!!

  3. Matig rechts

   Medicijnen weer vergeten Noppen?
   #Negeer Noppen, deze linkse trol en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
   {plus alle andere accounts waar deze treurwilg heeft.}

 12. PMG

  Let op: In de GTST van NL komt D666 straks niet meer voor! Worden eruit gestemd wegens ‘eigen glazen ingooien met andermans geld’

 13. Kapitein Haddock

  VIJFHONDERD MILLIOEN!!!
  leren ze het nooit???
  Weer een stuk of twintig MILJONAIRS, in Afrika, erbij! Uiteraard wel Islamitische!!!
  PS,
  Geld voor waanzin en pensioenen consequent achteruit!
  Kort door de bocht: Moslimvrouwen ( KAAG) behoren de afwas, etc,. te doen! Ze is immers gedregadeerd als onderbroeken wasser van haar Palestijnse (sic!) echtgenoot.
  O ja, ….ze is lid van D66??!! De partij die een homo,tje als leider heeft maar het liefst, door haar geliefde Moslims, hem van de Stevenskerk ( Nijmegen) zien afgooien!
  Stevenskerk over 20 jaar een Moskee!
  Dit land is
  knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter,knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter, knetter:
  GEK en VERDWAASD!

 14. RvdBe

  Typische linkse “oplossing”, is er een probleem?
  Stort dan gewoon geld en kijk er niet meer naat om.
  Links lost altijd problemen op met iemand anders zijn geld, hoef je zelf nergens je vingers aan te branden.

 15. RvdBe

  @Kiliaan Noppen,
  Die 100 miljard was tekengeld, zonder dat geld hadden de Afrikaanse landen het klimaatakkoord niet getekend, en voor de eensgezindheid kon dit natuurlijk niet.
  Chantage dus, de enige die dit door had was die domme Trump.

  1. Sealgaire

   Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

 16. Mar155

  Mag hopen dat D66 met de Europese verkiezing als een baksteen gaat vallen !

  1. Kiliaan Noppen

   Ik denk niet dat dit gaat gebeuren. D’66 is een pro-Europese partij en met driekwart van de stemmers die dat ook is verlies je geen verkiezingen.

   1. Sealgaire

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. Arie B

    Dat betwijfel ik. Zeker op NL niveau. We zullen zien. Gelukkig zijn er in andere Europese landen ook realistische mensen te vinden die een hekel hebben aan Eurofielen als Timmerfrans.

    1. Kiliaan Noppen

     Klopt, zo’n 15% van het electoraat is tegen de EU.

     1. Siemien

      15% van maar 1000 ondervraagden die 17.000.000 mensen moeten vertegenwoordigen!
      Je bent echt op je Eurofiele smoel gevallen..

     2. Kiliaan Noppen

      Siemien vindt statistiek best wel moeilijk te begrijpen.

      🙂

     3. Siemien

      Tuurlijk Rientje, ik sla je om je oren met je eigen domheid

    2. Sealgaire

     Blablabla. Blablabla Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     1. Top

      De Uitslagen van enquêtes, zijn altijd beïnvloedbaar, door de mannier waarop ‘de vraag’ gesteld wordt. Dit is een uitspraak, van professor van Gils, die in de jaren 70/80 statistiek professor was, op de Erasmus universiteit. “De vraag, bepaald het antwoord”, zei hij altijd.

   3. PMG

    Nou Rukkertje Nopstra, ik zou nou maar eens een beetje dimmen wat dat half miljard over de balk gooien gaat een hele vette staart krijgen, dus geniet nog even want binnenkort gaat bij jou echt het licht uit …..

 17. tonna

  Als de slapende reus wakker wordt komt er er oorlog!
  Die slapende reus zijn de tot nu toe ongeïnteresseerde en ongefocuste kiezers,die nooit hebben nagedacht over links of rechts,deze enorme groep is niet politiek georiënteerd maar gaat reageren (rechts kiezen) als aan hun vertrouwde wereldje wordt geschud!
  Als dit leger gaat nadenken over de waanzinnige gebeurtenissen in de politiek,is er geen houden aan!
  Bekijk maar eens een propaganda filmpje met een stevige Hitler speech,het hele Duitse volk lag aan zijn voeten,zo vlug kan het gaan!
  Links Nederland gaat verdwijnen,Baudet en Wilders gaan de reus van Nederland wekken!

  1. Kapitein Haddock

   tonna

   Juist!
   Er heerst een enorme heidebrand!
   Als deze echt gaat ontvlammen breekt de hel los!

   1. Marija

    Ik zie dat niet gaan gebeuren, wij zijn een laf volk.
    Hoe heeft het anders ooit zo ver uit de klauwen kunnen lopen.
    Dat gekke Kaagwijf staat ook al als een moslim met haar vingertje te wijzen.
    Ik geloof niet meer in een ommekeer.

 18. Behold My Negativity

  Ipv een half miljard kunnen we beter Ollongren weggeven aan Afrika. Wie weet hoe zij haar gaan gebruiken.

  1. Behold My Negativity

   En Kaag ook, kan deze twee mafklappers moeilijk uit elkaar houden.

  2. Kiliaan Noppen

   Beetje zieke reactie, Behold. Ga je mond spoelen.

   1. Sealgaire

    Koekoek, blablabla, blaaskaak, uitgekotste pisvlek, niemand moet je, niemand wil je, eenzame vette speklap!

   2. Siemien

    Zieke reactie, weet je wat ziek is, de ziekte van abortus, abortus promoten waarvan feitelijke cijfers zeggen dat het vermoorden van kindertjes, waar jij zo je mond van vol hebt, grotere vormen heeft aangenomen dan de holocaust en dit zijn jou zieke gedachten…

    1. Kiliaan Noppen

     Siemien wil abortus verbieden.

     Die mensen bestaan echt!

     1. Sealgaire

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     2. Kiliaan Noppen

      “Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, “

      Freudiaanse verschrijving.

      🙂

     3. Siemien

      Mensen als Rientje die het vermoorden van ongeboren kindertjes rechtvaardigen bestaan echt.

      Het vermoorden van ongeboren kinderen moet stoppen, jij immers, hebt ab-so-luut geen respect voor het ongeboren kind en zijn/haar rechten.

      1,5 miljard kinderen sinds de telling vermoord dat is meer dan de hele 2de wereldoorlog.
      50.000.000 vermoorde kindertjes per jaar dat is meer dan de holocaust.
      30.000 kindertjes vermoord alleen al in Nederland in 1 jaar.

      Er zijn bestaan echt mensen die dit rechtvaardigen!

     4. Sealgaire

      Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

 19. Cesare

  Zal Noppie wel heel erg blij mee wezen. Stelletje debielen.

  1. Siemien

   Het schijnt dat hij er een potje vaseline bij gebruikt..

   1. Kiliaan Noppen

    Siemien en Sealgaire hebben de mond vol van vaseline.

    Voer voor psychologen.

    1. Siemien

     Beter een mond vol van vaseline dan een mond vol over het verheerlijken van pedopartijtjes, vuile smeerlap dat je bent…

 20. logisch denken

  Ach Eurofielen kennen geen schaamte. We verhogen een of ander belastinkje. Als we het stiekum doen merkt dat domme stemvee het toch niet

 21. logisch denken

  Huiswerk beter doen.

  QUOTE Noppen 30 minuten ago Beantwoorden
  Klopt, zo’n 15% van het electoraat is tegen de EU.

  end

  De teller staat inmiddels op 46% 🙂 🙂

  1. Kiliaan Noppen

   Nee hoor, dat getal slaat nergens op.

   1. edoc431

    ja hoor dat getal klopt wel degelijk .

  2. Siemien

   And counting

 22. sander007

  Wat een kutvolk is Nederland , allemaal lkker janken en volop VVD GroenLinks D66 blijven stemmen !!!! Kut volk !!
  Klimaat en EU is grootste blunder wat er bestaat.. dit gaat Nederland failiet maken het nadert snel tot de economie inelkaar stort !!! stelletje kut GroenLinks partijen !!
  Ik stem zekker op Fvd mijn steun hebben ze ..
  EU is de grootste oplichter die er bestaat ! En Timmerman die vieze varken moeten ze in de oceaan dumpen !

  1. Behold My Negativity

   Laten we hem niet in de oceaan dumpen, want hij zal alles wat daar zwemt opvreten.
   Weet je hoe iemand verdrinkt wanneer je zijn hoofd onder water houdt? Juist ja.
   En nu met een vulkaan. Ik verbeeld me nu al zijn gezicht wanneer zijn lichaamsvloeistoffen veranderen in stoom en zijn lichaam zwart wordt en verbrandt.

 23. Vrijedenkert

  Eurofiele D666.

  Dit kabinet heeft een begrotingsoverschot wat richting 12 Miljard gaat oplopen, daarvan heeft deze D666 PLO-heks Al-Qaq alweer 500 Miljoen door het riool gemikt dus voorgoed verkwanseld!

  Het personeel van defensie verantwoordelijk voor onze veiligheid krijgt maar geen fatsoenlijke CAO maar wel 500 Miljoen over de balk richting bananenrepublieken die geen cent daarvan uitgeven aan klimaatgeneuzel maar waarschijnlijk zal verdwijnen in zakken van corrupte bestuurders …

  D666 drie-eenheid en as van het kwaad:
  PLO-heks Al-Qaq
  Feeks Ollongren
  Sidonia in ’t Veld

  Fractie-bot en wandelend algoritme Jetten heeft totaal niks te vertellen als leider van D666 daar wordt de dienst uitgemaakt door de 3 bovengenoemde feeksen die daar alles bepalen en beslissen en Jetten dient alleen als spreekbuis aka spreekpop en als Jetten tegensputtert gaat daar flink de heksenbezem over…

 24. victus

  Zolang er mensen zijn die het allemaal zo zielig vinden daar in Afrika en zelf leven in een soort pretpark modus blijf je dit soort fratsen houden. Soms hoor je ( vooral van die hysterische belegen wijven) hoe naar en zielig het allemaal is en dat er iets moet gebeuren, door anderen uiteraard, zelf doen ze niks behalve winkelen en zeiken over anderen.

 25. Heras

  Ze steekt haar wijsvinger op dezelfde manier op als al die imams, nl naar allah.
  Het zal mij daarom niets verbazen als het geld naar terroristen gegaan is.
  Nu heet het nog ‘klimaatveranderingsproject’.

  Ik hoop van harte dat d66 nog kleiner wordt door al die vreselijke beslissingen.

 26. Ritter

  “Meer dan half miljard euro heeft minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) vorig jaar uitgegeven aan internationale klimaatmaatregelen, zonder precies te weten wat er met dat geld gebeurt.”
  ————-
  Het is belastinggeld…………opgehoest door de belastingbetaler. Dus dat geld is gemakkelijk uitgeven.

  1. Niet L niet R

   In mijn opinie, steelt zij dit bedrag van het Nederlandse volk, als zij niet weet waarvoor het voor gebruikt wordt!

 27. Duckday

  Stem in mei alvast op FvD of PVV dan worden we misschien weer blij Daarna NL exit

 28. Vit

  Hoi Sigrid

  Als je dit leest, doe mij een ton zodat ik nog wat nuttigs kan doen voor de mensheid in de herfst van mijn leven, dan kan ik ook wat aan het klimaat doen door o.a fatsoenlijke groenten te nuttigen want van bruine bonen (het goedkoopste) word ik nogal winderig, op verzoek geef ik jou/u mijn bankrekening.

  Ik vind je een tof mens en knap ook.

 29. Jv

  Was dat geld niet bedoeld voor Jeugdzorg?
  Wel toevallig dat de gemeentes bijna hetzelfde bedrag te kort komen.
  Dus onze regering heeft de rotzooi die, die ze zelf veroorzaakt hebben, bij de gemeentes over de schutting gegooid, maar een half miljard achter gehouden om het feestje van die lesbo en homo partij te kunnen bekostigen.
  En die Afrikanen maar juichen omdat onze kamer en regering zichzelf een schuldgevoel aanpraten over hoe slecht wij niet zijn geweest voor dit volk.
  Regering, als toentertijd onze, en ook de andere landen zoals Spanje, Portugal en Engeland, niet zo vooruitstrevend waren geweest ( wel zonder slavenhandel), zaten we nu nog in de bomen te klauteren op zoek naar voedsel.

 30. Pescador

  Ja hoor die snotneuzen club heeft het weer eens voor elkaar , ik snap echt niet dat een minister zomaar zoveel geld mag uitgeven zonder toestemming en controle van de hele club

 31. NoDoubt

  een miljoen mensen zit in NL onder de armoegrens

  1. Heinz

   Met € 500 de man had je ze tenminste voor de rest van hun leven kunnen helpen.

 32. Jantje

  Dat mens hoort in de gevangenis.

 33. Godefroy France

  DEZE ANTISEMITISCHE ISLAMPIJPSTER IN DE BEKLAAGDENBANK
  PVV EN FVD REDDEN NEDERLAND!!!

 34. Niet L niet R

  Wij hebben een President, die dit allemaal toelaat!
  Deze linkse juffrouw kan doen en laten wat zij wil, en de meerderheid van de tweede kamer zal ook wel akkoord gaan, met ongecontroleerd deze bedragen naar het buitenland te sluizen!
  Nederland huilt waar het eens heeft gelachen!

 35. O.k.

  De realiteit is helaas dat elke cent ooit overgemaakt inzake ontwikkelingshulp een weggegooide cent is geweest. Nederland krijgt vast wel weer wat voedselbanken extra zodat we hier ook allen elke dag minimaal 1x kunnen eten,dus het zal door de politiek wel afgeschilderd worden als “zeer goed besteed en er komen banen voor terug”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.