LOL! Algemeen Dagblad stookt vuurtje op: “Henk Otten keert tegen wil van Baudet terug in centrum van de macht!”

Baudet zou al “genoeg kopzorgen” hebben.

Bij het Algemeen Dagblad zijn ze vandaag dolblij. Ze hebben namelijk een excuus om weer eens uit te halen naar Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie. De reden? Vandaag kiezen de Provinciale Staten de nieuwe Eerste Kamer. Henk Otten, de man die uit zijn bestuursfunctie werd gezet nadat hij Baudet met een mes in de rug stak, zal daardoor nu plaats nemen in de Senaat.

Volgens het AD is dat vre-se-lijk voor Baudet:

Zo keert de verstoten medeoprichter van Forum voor Democratie (FvD) terug naar het Binnenhof, hoe graag FvD-leider Thierry Baudet hem daar ook van had willen weerhouden… [H]et is onontkoombaar dat Otten als lijsttrekker van de beoogde Eerste Kamerfractie vandaag daar zijn zetel grijpt. Vanaf die plek zal Otten zich ongetwijfeld weer gaan roeren over de partijkoers.

Met alle respect, maar dit onderwerp ligt al heel lang achter ons. Otten heeft zijn excuses aangeboden. Baudet heeft dat geaccepteerd en aangegeven dat hij uitkijkt naar verdere samenwerking met Otten als die eenmaal officieel senator is. Er is geen stress achter de schermen, alles gaat zijn gangetje.

Maar ja, dat maakt het AD allemaal niets uit. De extreemlinkse krant heeft zich namelijk tot doel gesteld om Forum voor Democratie te beschadigen. In oorlog en liefde is alles toegestaan… en dit is duidelijk een voorbeeld van het eerste. De mainstream media, met het AD voorop, voeren oorlog tegen FVD. Als ze moeten liegen en bedriegen om dat doel te bereiken? Soit, het zij zo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Michael M

  Dat is wat er zich al een eeuwigheid afspeelt. Alles moet op 1 lijn zitten. Als je daar als nieuweling enigszins wat afwijkt dan moet je het ontgelden. Dat is met Extreem Links al zo geweest.

 2. Michael M

  Dat is wat er zich al een eeuwigheid afspeelt. Alles moet op 1 lijn zitten. Als je daar als nieuweling enigszins wat afwijkt dan moet je het ontgelden.

 3. Joop Klepzeikert

  Het Allochtonen Deughblad raaskalt weer eens volledig feitenvrij. Het was al lang bekend dat Henk Otten gewoon senator voor FvD in de eerste kamer zou worden.
  De ‘verstoten medeoprichter van Forum voor Democratie (FvD)’ keert helemaal niet ‘terug naar het Binnenhof’. Hij is nooit weg geweest. Heeft slechts zijn functies als voorzitter en penningmeester neer moeten leggen.
  Maar ja, Allochtonen Deughblad hè, die hebben het niet zo op feiten. Die kunnen enkel gruwelijk zwakzinnig links blaten.

  1. Piet51

   Welja, een kleinigheid. Nu heeft Otten tenminste de handen vrij: “Heeft slechts zijn functies als voorzitter en penningmeester neer moeten leggen.” Dus is hem alle macht ontnomen, zowel in de partij als in de politiek. Zo kun je alles wel goedpraten. Hem is gewoon afgenomen waar hij zich jarenlang voor uit de naad heeft gewerkt. Als hij dit gewoon accepteert zegt dat iets over zijn inzet en betrokkenheid. Als hij zich ertegen verzet, kunnen we nog wat beleven.

   1. Joop Klepzeikert

    @Piet51: Die 51 is jouw IQ merk ik. Best zielig voor je.

    1. Piet51

     @Joop Klepzeikert
     Knappe reactie, klasse en zo waar helemaal zonder foutjes opgeschreven. Helemaal zelf gedaan? Knap, hoor! Ik heb gelukkig geen last van mijn IQ, integendeel, en jij?

     1. Joop Klepzeikert

      Een IQ van 138 is soms best vervelend. Vooral in combinatie met een fotografisch geheugen.
      Zul jij geen last van hebben met jouw IQ van 51 hè.

     2. Piet51

      @Joop Klepzeikert
      Ik begrijp wat je bedoelt en ik leef met je mee. Zo’n IQ hebben, dat niemand je meer begrijpt, maakt eenzaam. Ik merk het aan je. Hou je taai. Sterkte!

   2. Ruiter

    Piet51, die Henk Otten had zo maar eventjes 30.000 eurootjes uit de partijkas gehaald voor eigen gewin. Dat deed hij ook, naast het zich ‘uit de naad werken’.

    In een bedrijf of bij de overheid word je voor zo’n vergrijp op staande voet ontslagen. En wordt er aangifte gedaan, zodat je ook nog eens vervolgd wordt.

    Het Forum (Baudet dus en zijn mensen) waren echter zo goedmoedig om Otten niet te hard aan te pakken. Hij werd niet ontslagen en er werd geen aangifte gedaan. Slechts zijn bestuursfuncties moest hij inleveren.

    Als er wel aangifte was gedaan, was er geen VOG (Verklaring omtrent Gedrag) afgegeven. En had Otten nooit beëdigd kunnen worden als senator.

    Otten mag in zijn handjes knijpen dat hij er zo genadig vanaf komt.

    1. Beukman

     @Ruiter
     Baudet heeft diverse manieren verklaard dat de partij niet zonder Otten kan.

     Verder heeft hij dat geld gepakt om er zijn eigen onkosten mee te vergoeden, en als een vorm van salaris. Zeker is dat niet netjes gegaan, maar de suggestie van “diefstal”, die je in je woorden legt, lijkt me een brug te ver.

     Vind je trouwens dat Hidde ook zou moeten aangepakt? De man heeft immers ook met geld lopen sjoemelen.

    2. Piet51

     @Ruiter
     Je bent heel coulant voor zowel Otten als Baudet. Dat siert je, maar of het werkelijk zo gezien moet worden, betwijfel ik. Je vergeet nu uitspraken als dat het binnen FvD heel gebruikelijk was, of dat Baudet hem lang heeft laten bungelen en toen toch liet vallen. Maar of dat allemaal waar is, kan ik niet bepalen en interesseert me eigenlijk ook niet zo. Ik ben alleen benieuwd hoe het verder met betrokkenen gaat.

     1. Beukman

      Nou @Piet, Baudet heeft ernstige kritiek geuit over de persoonsverheerlijking en het narcisme van de leider van FvD, én over het feit dat Thierry het moeilijk vindt om succes te delen met anderen – zo belangrijk voor een organisatie in de groei.

      Inmiddels weten we ook dat de heer Baudet de Wet van de Communicerende Vaten toepast op media-aandacht: als er aandacht uitgaat naar iemand anders van FvD dan naar Baudet, dan gaat er minder aandacht uit naar Baudet zelf, en dat is iets dat hij niet wil.

      Wat is er gedaan met deze kritiek? Tijdens het debat met Rutte begon Baudet alweer te zwalken en te zwetsen dat het een lieve lust was, met als dieptepunt de impertinente vraag over Ruttes laatste huilbui.

      Otten zal dit met lede ogen hebben aangezien. Zolang de kou niet uit de lucht is, zal Otten de potentiële splijtzwam blijven: de man die niet bang is zijn leider te bekritiseren.

    3. EU kok

     Quote : Otten mag in zijn handjes knijpen dat hij er zo genadig vanaf komt.
     .
     Baudet mag in zijn handjes knijpen dat hij er zo genadig vanaf komt.
     Otten heeft voorlopig zijn mond gehouden over de financiële gang van zaken bij FVD.
     Tot hij in de eerste kamer zit en Lavendeltje weer verbaal over de schreef gaat.
     Verwacht dat Otten dan zijn mond niet meer houdt.

     1. Ruiter

      Wat een onzin toch weer, EU-kok. Daar hebt u wel patent op, hè.

      Er is echt wel een verschil tussen een ‘praatje houden over vliegende uilen en boreale werelden’ en ‘het graaien van tienduizenden euro’s uit de kas’.

      Als je dat niet snapt, zou ik in uw geval maar eens een afspraakje gaan maken met de GGD in uw woonplaats.

     2. EU kok

      @Ruiter
      Een gecorrigeerde banktransactie ( omschrijving volgens FvD) noemt u
      ” het graaien van tienduizenden euro’s uit de kas’.
      .
      Dichterlijke vrijheid of beetje overdreven?

  2. Ragmilla

   De zwakzinnigen nemen DDS in de reacties steeds verder over. U staat voor een eng gedachtegoed, wat u niet zint moet gedemoniseerst worden.

   1. Joop Klepzeikert

    @Ragmilla: Je hoeft niet te melden dat je zwakzinnig bent hoor. Dat weet iedereen al lang. Je hoeft ook niet te melden dat je DDS graag over zou willen nemen met je zwakzinnig linkse vriendjes. Ook daar geven jullie heel duidelijk blijk van door elke dag minstens 16 uur, 365 dagen per jaar hier zo veel mogelijk trol berichten te plaatsen.
    Get a life en ga eens werken.

    1. Korporaal Monty

     Joop jij bent echt het toonbeeld van hoe hoogopgeleide mensen reageren.
     Werkelijk niet te evenaren hoe jij alles zo intellectueel onderbouwd en uitlegt.

     1. Siemien

      Waarom verdedig jij ragmilla eigenlijk KM?

     2. Korporaal Monty

      Waar verdedig ik haar.
      Ik geef feedback aan Joop.

  3. Korporaal Monty

   365 dagen 16 uur.
   Heb jij echt wel een baan?

 4. F.C. Labrouste

  De heer van der Galien gedraagt zich als een persvoorlichter van het FvD die met de moed der wanhoop probeert de interne partijtwisten aan het oog te onttrekken.

 5. Brazil

  Der afgang voor het FvD.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Tripartite

   Droom maar lekker verder
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Brazil

    Dat heb ik ook gedaan bij de PVV , deze droom is uitgekomen.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 6. Henk Albarda

  Toch weer reden het met MVDG minstens deels oneens te zijn. De top demoniseerders van FvD zijn NRC, Trouw, Volkskrant, NPO (fake-nieuws) en pas daarna AD. De laatste wil scoops.
  Ik ben kiezer en lid FvD en zeker geen fan van Henk Otten, die ik niet geschikt vind voor EK of TK. Thierry Baudet heeft een gewapende vrede getekend met Henk Otten, heel slim.
  Kennelijk had AD dezer dagen geen scoops, bedacht men zich dat de EK vandaag ‘gekozen’ wordt en dus kon Henk Otten weer in de spotlight………
  MVDG heeft natuurlijk gelijk dat de bewering ‘tegen de wil van’ een volstrekt ongefundeerde bewering is.

  1. Brazil

   Zo zo ben je lid van de kasgrabbelaars, gefeliciteerd.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

  2. F.C. Labrouste

   Als een ‘gewapende vrede’ de enige manier is om een partij bij elkaar te houden dan is een scheuring meestal niet ver weg.

 7. Beukman

  Een stemmetje zegt me dat we spoedig weer van Otten zullen horen – en dan op een wijze die kapitein Baudet niet aanstaat.

 8. Meriadoc Brandebok

  Ik kan niet geloven dat Otten de publieke vernedering door Baudet op zich laat zitten; of tenminste, dat hij in het vervolg alles doet wat het nieuwe politbureau hem voorschrijft. Otten gaat Baudet nog een hoop hoofdpijn bezorgen.

 9. Vrijedenkert

  Iedere partij heeft problemen, problemen gehad of zal ooit problemen gaan krijgen met individuen binnen de partij…

  FvD:
  Otten.

  VVD:
  Harbers, Duthler, ten Broeke, Zijlstra, Hennis, Keizer, Van der Steur, Van Miltenburg, van Rey, Leegte, De Kruif, Opstelten, Teeven, Verheijen, Weekers

  Otten en Baudet hadden een geschil, toch blijven politiek-correcte pers en media zich maar focussen op FvD om die zwart te maken en proberen in diskrediet te brengen!

  De problemen binnen bij de partij van Pinokkio zijn gigantisch doofpot, misleiding, intrige, leugens, verdoezelen etc etc…
  Problemen met personen binnen deze partij zijn zeer ernstig en van een geheel andere orde dan bij het FvD…

  Media brengen problemen van de VVD graag naar buiten op het moment dat het aan het licht komt maar als de storm is gaan liggen geen aandacht meer.
  Je zou verwachten dat de politiek-correcte pers en media zich daar wel blijvend op de VVD zouden storten met al dat geboefte en addergebroed binnen deze partij maar nee, men blijft zich maar druk maken om het FvD…

  1. DidiMadloba

   Bij de VVD is iets heel anders aan de orde, namelijk dat haar vertegenwoordigers hun vak niet altijd integer uitvoeren.
   Van een richtingenstrijd is bij de VVD geen sprake. Al zal de hoogbejaarde Bolkestein (samen met DDS) de VVD wel veels te links vinden.

 10. DidiMadloba

  Voor FvD haters is het feest. Otten vertegenwoordigt een sterke stroming in de partij die tegen Baudet is.
  Dus is een schisma te verwachten, en dat wordt het einde van de partij.

  En dan kan Wilders zijn zegenrijke werk voortzetten.

 11. Godefroy France

  PVV EN FVD VOOR HET BEHOUDEN VAN NEDERLANDSE NORMEN EN WAARDEN DIE DOOR LINKSEN EN ISLAMMERS WORDEN VERKWANSELT!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.