LOL! Te absurd voor woorden: Guy Verhofstadt claimt de “echte” euroscepticus te zijn

Veel hilarischer gaat het vermoedelijk niet worden: ALDE-voorman Guy Verhofstadt beweert de eerste, échte euroscepticus te zijn van de EU. En hij durft dat zonder gene te beweren op televisie. Wat een grap!

Nou wordt-ie mooi hoor, jongens! Guy Verhofstadt, de aartseurofederalist, beweert dat hij de originele euroscepticus is. Dat doet hij in een video-interview met het door niemand bekeken EU-propagandakanaal Euronews. Mijnheer de soevereiniteitsafschaffer vindt zichzelf enorm eurosceptisch, hi ha ho:

“I am perhaps the first Eurosceptic and even more Eurosceptic than nationalists and populists when it concerns the working of the European Union,” Verhofstadt said.

“I am not at ease with the direction of the European Union either. That’s why I am saying I’m the first Eurosceptic. I think this EU as it works today — or as it doesn’t work today — will not even survive the 21st century. But the solution for the challenges we are facing today is not to go back to nationalist and populists rhetoric of the 20th century.”

Leuk retorisch trucje, natuurlijk, maar we trappen er niet in. Want Guy wil niet de macht van de EU uitbreiden, in plaats van inkrimpen. Hij wil de EU-lidstaten macht afpakken, ten faveure van een almachtig politiek apparaat in Brussel. Dat zijn geen einddoelen die een rechtgeaarde euroscepticus voor zichzelf formuleert: die wil meer laten regelen door afzonderlijke lidstaten, en het pompeuze Brussel buiten de deur houden.

Betekent dat dat iedere eurofederalist dan ook dezelfde prioriteiten heeft en exact hetzelfde Brusselse staatsapparaat wil installeren? Nee, natuurlijk niet. Net zoals euroscepticisme in vele smaken komt (PvdD, SP, PVV, FVD), zo is ook eurofilie in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar. Maar om dan te beweren dat je een euroscepticus bent, omdat je een bepaalde andere vorm van eurofilie ook niet ziet zitten? Dat is natuurlijk belachelijk.

What’s next? Geert Wilders als de grootste proponent van de islamisering van Europa, of Thierry Baudet die de belangen van het partijkartel gaat verdedigen. Hmm! Misschien zelfs een DENK dat aangeeft dat grote groepen immigranten beter moeten integreren. Allemaal volkomen onverwachte en onnatuurlijke stellingnames. Maar politieke clown Guy Verhofstadt weet het gewoon klaar te spelen. Ook een soort prestatie, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Dragonmaster969

  dat is nou wat ik een mafklapper noem!

 2. Rien Noppen

  Verhofstadt legt helder uit waar zijn scepsis uit bestaat: als de EU blijft functioneren zoals dat nu gebeurt voorziet hij niet dat het de 21e eeuw kan overleven.

  Dat lijkt me een juiste constatering.

  1. NoDoubt

   Hij is mede verantwoordelijk voor het huidige beleid in EU. Legale massa immigratie uit Afrika. “Asiel’zoekers eerst. Pensioenen herverdelen ten koste van de betaler. Miljarden per maand bijdrukken door ECB. Vrijheid van democratie inperken. Het is gewoon verkiezingsretoriek omdat mensen als Wilder. LePen, Farage Robinson, de vinger op de zere plek al jaren leggen. Door de Marakesh deal (niet democratisch bepaald) of het verdrag van Lisabon (niet democratisch bepaald) worden wij gedwongen 2,5 triljoen euro te gaan betalen. 2,4 miljoen niet geresistreerde asielzoekers hebben een creditcard met elke maand 500euro. En die moeten dus nog worden geplaatst. Ik heb er niet voor gestemd om vrijwillig een islamitsche 3e wereldland te worden. Maar u kennelijk wel.

   1. Niet L niet R

    Helaas die linkse elite maken de dienst uit, maar eens gaan ze totaal onderuit!

  2. Jv

   RN, was dat maar eind deze maand!

 3. Joop Klepzeikert

  Het ergste is niet dat die methamfetamine verslaafde zo gruwelijk gestoord is, maar dat hij nog steeds vrij rond mag lopen en zijn volkomen debiele gevaarlijke geraaskal overal mag verspreiden.

 4. Niet L niet R

  Als ik dat haar zie, vergelijk ik hem altijd met Hitler.
  Bijde extremisten! Ip

  1. Buzz68

   Ja dat is geen reclame voor zijn kapper zo’n patatten kapsel.

 5. Regina

  Ik ben een beetje verliefd op hem

  1. marco1

   Hahaha ik hoop dat jij nooit een ban krijgt Regina.

   1. Tip

    Reginaal jij bent niet zo bijster kritisch dat zegt genoeg

   2. Original NL

    Ik wel!!

 6. Godefroy France

  VOLKSVERLAKKER, VOLKSMENNER, AARTSLEUGENAAR, HYPOCRIET GEDROCHT, ANTISEMIET, BRUINHEMD, GOEBELIAANS DEMAGOOG

  TBS LEVENSLANG

 7. Kees

  Hij heeft zijn zakken weer gevuld via Ukraine.

 8. logisch denken

  Geboren leugenaar en derhalve onbetrouwbare salon socialist

 9. C.A.Barstow

  Hoe meer idioten er in Brussel zitten, des te beter het gaat,
  het gedrocht dat EU heet vernietigd zichzelf wel.

  Stem op FvD!

  1. DidiMadloba

   trol! Wat schuift dat nou, om de EU telkens een schop te geven? Zeg het gerust want Poetin betaalt.

 10. Jv

  Doe deze man zijn zijn bril af, geef ‘m zo’n klein 2 cm snorretje en het kon het evenbeeld zijn van?

 11. DidiMadloba

  Gaat DDS boven de pet.
  Gelukkig zijn er intelligentere mensen op de wereld.

 12. Niet L niet R

  Wij hebben in Europa een mannetje met een klein snorretje gehad, die Europa naar de verdoemenis heeft geholpen!
  Die Verhofstadt is ook een gevaarlijk persoon, ziet u hem nog staan brullen op het beroemde plein in Oekraïne!
  Duurt niet lang meer en men haalt die boeven daar de EU in!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.