Marcel van Roosmalen hakt EU-nepparlement finaal in de pan: ‘Doema onder Stalin en gemeenteraad van Rheden in één!’

In een fantastische column voor Radio 1 heeft gisteren schrijver Marcel van Roosmalen gehakt gemaakt van de meest debiele volksvergadering van heel de wereld: het Europees Parlement. Het gaat daarbij over alles, maar eigenlijk over niets, aldus Van Roosmalen. Die het parlement verder vergelijkt met de knulligheid van een gemeenteraad van een groot dorp, en anderszijds met de grootheidswaanzin van een dictatoriale communistische republiek.

Heerlijk! De Europese Parlementsverkeizingen komen er weer aan, en dan is natuurlijk niets zo “lekker” als nog even de burgers van Nederland herinneren aan de absurditeit van het hele Brusselse circus. We mogen straks allemaal gaan stemmen, en dan kunnen we wel 26 van de 751 zetels vullen. Poe, hee! Maar waar het Europese Parlement straks over gaat? Eigenlijk vrijwel niks. Men heeft slechts een adviserende rol, en maar weinig formele macht. Hard roeptoeteren over de richting waarin Europa straks moet inslaan, en dat is het wel.

Reden voor columnist Marcel van Roosmalen om eens goed de kachel aan te maken met dit verdorven Europese sprookje:

“Het is dus niet zo, dat uw stem het verschil maakt. Sterker nog: u stemt voor de vorm. Niemand weet waar zijn stem neerdwarrelt.

Het Europees Parlement is de Doema onder Stalin, het Chinees nationaal volkscongres en de gemeenteraad van Rheden in één. Het gaat over alles, maar uiteindelijk over niets.”

Marcel van Roosmalen heeft vaker legendarische columns die echt de moeite van het beluisteren waard zijn. Zo heeft hij ooit het episch domme DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk op geweldige wijze gefileerd, maar ook Sylvana Simons (“Praalgansje!“) en ook van het D66 van Alexander Pechtold (“Hypocriet!“) werd geen spaan heel gelaten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  De columns van Marcel zijn vaak de moeite van het luisteren waard. Deze manier ook zeker weer.
  Hij slaat de spijker weer snoeihard op de kop.

  1. Top

   Ik woon en leef al wat jaren in Ierland. Ik kom met regelmaat naar NL, om familie te bezoeken en zie, van buitenaf naar binnen kijkend, de teloorgang, van een eens zo mooi en fijn land. Ik volg het nieuws dagelijks en moet helaas constateren, dat er absoluut GEEN autonomie meer is in NL. Rutte voert gewoon het dictaat van Brussel uit en gedraagt zich als zetbaas. De tweede kamer bestaat op enkelen na, alleen maar uit verplichte ja en nee knikkers. Geen enkele parlementariër durft voor zijn eigen inzichten uit te komen, uit angst, dat hij voor de toekomst, zijn eigen glazen in gooit. De ministers, die de leiding hebben zijn van een dusdanig niveau, dat het eigenlijk te zot voor woorden is, dat ze op zo’n plaats terecht zijn gekomen. De partijen, die binnen het raamwerk van de EU opereert, worden op het schild gehesen en elk afwijkende mening wordt zo snel mogelijk in de fascistische hoek geplaatst. In de toekomst, zal elk programma, wat de EU oplegt geïmplementeerd worden, zonder dat de burger er invloed op zal hebben. Stemmen? Zonde van je tijd en je blijft gefrustreerd achter. Ik voorspel, dat de toekomst voor de NL burger er absoluut, niet beter op wordt. Alleen zij, die het dichtst bij het vuur zitten, zullen zich nog kunnen ‘warmen’. Ik zie die tweedeling van een afstand en dat gaat sneller dan menig een denkt. Maar goed. Als er mensen zijn die op partijen stemmen, om van NL een ‘Metropolis’ te maken? Het zij zo. De meeste stemgerechtigden, nemen niet eens de moeite, om te gaan stemmen. Maar wel het hoogste woord, als er maatregelen komen, waar ze door geraakt worden. Het zal mijn tijd nog wel duren. Maar ik voorzie in mijn geboorteland, grote problemen in het verschiet.

   1. Rien Noppen

    Top is een economische gelukzoeker en durft vanuit het verre buitenland nog mee te praten over Nederland.

    Moet kunnen, maar erg geloofwaardig is het natuurlijk niet.

    1. Joop Klepzeikert

     Rien is nog te dom om het verschil tussen een werkend migrant en een agressieve gratis geld parasiet te herkennen. Ga je hersentjes eens uit de kelder halen Rien. Die liggen daar te beschimmelen.

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek. En zo lang wij nog belasting betalen, voor jouw uitkering heb ik, niet zo veel moeite, met jouw twijfels, over mijn geloofwaardigheid. Je bent niet meer dan een lintworm, die zich vet vreet, als een echte parasiet. Uitgekotst door je omgeving en maatschappij. Wat een armzalig leven! Gelukkig, is jouw tijd beperkt, want, van wat je heb, kom je nooit meer af. En er is niemand die gaat missen, helemaal niemand. Goed gedaan hoor!

     1. Dik

      @Top: +1

   2. Ries

    Top ziet het wat mij betreft heel goed. Wie niet in Nederland woont, kan wat afstand nemen. Dat is bij de op hun zolderkamer vastgeroeste trollen absoluut niet het geval. Ze draaien in de stront en zullen er uiteindelijk in verzuipen.

   3. Joop Klepzeikert

    @Top: Ik heb een aantal jaren in Israël gewerkt en gewoond en daarvoor in USA. Na 10 jaar uit Nederland geweest te zijn nu zo’n 6 jaar geleden terug gekomen, omdat ik een heel mooie baan aangeboden kreeg.
    Ik ben me toen het lazarus geschrokken hoe hard het ooit zo mooie Nederland achteruit was gegaan en verbaas me er nog steeds over hoe hard we het nog steeds achteruit laten gaan.
    Ik ben me dus ook weer aan het oriënteren waar ik naartoe wil gaan, om dat ook zo snel mogelijk weer ten uitvoer te brengen.
    Ben ik de 6 jaar dat ik nu terug ben van 52 naar ruim 60% van mijn bruto inkomen naar de staat gaan brengen en de kosten voor levensonderhoud, vooral de vaste lasten, stijgen hier steeds harder de pot uit. Allemaal omdat ‘onze’ roverheid zonodig steeds meer werkschuwe moslims op moet vangen.

   4. Peter Oudshoorn

    Heel juist gezien Top. Ik woon in Duitsland en kom regelmatig op familiebezoek in Nederland en zie net als jij alleen maar negatieve ontwikkelingen: krankzinnige huizenprijzen, vrienden en kinderen die steeds meer moeite hebben rond te komen, overvolle wegen en steden, smerige lucht en stank overal, verloederde steden, overal moslimgespuis – Nederland dendert in een sneltreinvaart richting afgrond.

    De komende verkiezingen zijn cruciaal: ieder weldenkend en fatsoenlijk mens stemt dus PVV of FvD.

  2. Meester Kong

   @J K

   Proest, Joop vindt die linkse NRC schrijver gewoon goed…

   1. Joop Klepzeikert

    @Meester debiel: Marcel schrijft inderdaad in het ultra-linkse NSB handelsblad, maar is zelf niet extreem links. Marcel is realistisch. Dat kunnen we van totaalidioten zoals jij niet zeggen.

    1. Meester Kong

     Ach, je had nog nooit gehoord van de beste man….

     1. Joop Klepzeikert

      @Meester mongool: Jij weet niet van wie ik wel of niet gehoord had. Dat jij wereldvreemd en hersenloos bent kunnen andere mensen niets aan doen.

    2. Meester Kong

     @J
     IQ 138 en je laat dat gelukkig niet merken, poeh anders werden wij ‘trollen’ toch mooi omver geblazen.. dank voor je mededogen.

     1. Joop Klepzeikert

      @Meester randdebiel: Geestelijk gehandicapten zoals jij herkennen intelligentie nooit. Dat jij denkt dat Somaliërs, met een gemiddeld IQ van 60, ‘intelligent’ zijn en mensen met een hoog IQ ‘dom’ zegt heel veel over jouw IQ. Dat is zo gruwelijk laag dat je niet in staat bent normaal na te denken.

     2. Meester Kong

      🙂

    3. edoc431

     joop joop je voert hem weer eens

  3. DidiMadloba

   Het is schrijnend te zien dat de armoede onder het journaille zover is opgerukt dat ze alleen het hoofd boven water houden met ellendige leugenachtige en opruiende teksten.

  4. Peter Loosduinen

   Eens met Joop Klepzeikert !

 2. Catalaanse kok

  Tim promoot een NPO1 columnist.
  Moet niet gekker worden

 3. Rien Noppen

  Ik dacht dat de informatie van de NPO hier niet als betrouwbaar werd gezien?

 4. C.A.Barstow

  Hoe debiel de EU ook is, zij hebben en zijn aan de macht.
  We moeten niet vergeten dat er een levensgroot gevaar in de EU schuilt, namelijk, in de nabije toekomst draagt het stel landverraders in politiek Den Haag alles aan Brussel over waaronder ook onze soevereiniteit, met andere woorden er bestaat dan geen Nederland meer je raakt je land kwijt in een Europese superstaat waarin je als soeverein land niets meer te zeggen hebt.

  Stem tegen de EU,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. DidiMadloba

   Ik heb een hekel aan mensen die de kantjes eraf lopen in hun werk, en u bent wel een zeldzaam fantasieloze trol, die almaar dezelfde teksten herhaalt.

   De bevoegdheden van de EU zijn principieel beperkt door het “subsidiariteitsbeginsel”, dat de EU verbiedt zich met zaken te bemoeien die de lidstaten net zo goed zelf kunnen regelen. Gaat “Brussel” te ver, dan staat een gang naar de rechter open.
   In een globaliserende wereld moet de EU zich wel met bepaalde dingen bemoeien waarvan je dat niet meteen verwacht.

   En de fameuze anekdote over de verordening over de kromming van komkommers is ook al doorgeprikt: die verving 28 regelingen, voor elke lidstaat één. Wat ook de handel in komkommers tussen de lidstaten vergemakkelijkt, zodat u en ik goedkoper deze groente kunnen aanschaffen.

 5. Ries

  Dat zijn andere teksten dan die ik hier van de trollen lees, dat de vergaderiing zo’n succes was.

  1. Dik

   @Ries: Die (trollenteksten) kun je dan beter niet lezen… 😉

   1. Ries

    Voor een deel heb je wel gelijk Dik, maar ik schep er vaak genoegen in om de pennenvruchten van geestelijk zwakzinnigen te lezen. Daarna kun je heerlijk met het hoofd schudden en vaststellen dat van deze ‘vermeende’ vijand absoluut niets te vrezen valt. Het zijn carnavalsfanaten die zich hullen in geestelijk bizarre kledij en die in de geschiedschrijving te boek zullen staan als de arme drommels die het meest onder de kwalijke effecten van een CO2-arm milieu hebben geleden.

    1. Meester Kong

     @R
     Je leger is maar een kleine minderheid en heeft als munitie, -losse flodders

 6. Baron von Munchhausen

  C.A.Barstow

  Nederland is zijn soevereiniteit allang kwijt. Rutte is Reichskommissar van Nederland; handelt in opdracht van Berlijn en Brussel.
  Het kleine beetje, dat Rutte mag, is niets anders dan de politiek van Groen-Links uitvoeren. Zie de onthutsende klimaat politiek, onbeperkt Moslims importeren, Nederlanders op plaats twee zetten ; alles is Groen-Links politiek!

  1. Dik

   “Rutte is Reichskommissar van Nederland”

   En de poedel van Merkel.

   1. Joop Klepzeikert

    Nigel Farage had inderdaad volkomen gelijk dat hij Rutte de bedrijfspoedel van Merkel noemde.

  2. DidiMadloba

   Dat het EU parlement niet zo heel veel te vertellen heeft komt doordat de EU ook gecontroleerd wordt door de machtige “Raad van Regeringsleiders”. Dus Rutte loopt feitelijk aan zijn eigen leiband.

   Gek dat de Kamer dat niet doorprikt: als Rutte een onaangename maar noodzakelijke maatregel wil doordrukken geeft hij zichzelf opdracht via die Raad. Bij voorbeeld begrotingsdiscipline.

 7. J.Rademaker

  De begroting 2019 is ca 300 miljard en het parlement mag daarover niet beslissen alleen suggesties doen.

 8. Regina

  GELUKKIG 1 MEI IEDEREEN!

  A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA

  1. Top

   Dus gewoon ”kapitalist’?

  2. Meester Kong

   @r
   Andere jaren werd de Dag van de Arbeid hier op DDS voorgesteld als belachelijk.
   Nu dus niet meer want veel reaguurders zijn linkse arbeiders zonder het te weten waardoor DDS toch teveel kritiek kreeg….

 9. Siemien

  Marcel is een droogkloot en wat voor 1, hij slaat, net als ieder gezond verstand en weldenkend mens de spijker keihard op z’n kop…
  Nexit is voor Nederland zélf het allerbeste, de EU is een gedrocht en dient opgeheven te worden.

 10. DidiMadloba

  De EU zit ingewikkeld in elkaar maar deze luie journalist snapt er in elk geval niets van.

  1. Bosche draak

   De journalist weet het anders beter te verwoorden dan jij, je gezever is als een wind in de badkamer in de vroege ochtend.
   Eenmaal in de hal ben je ‘m al weer vergeten…

 11. Caro

  Radio fragment beluisterd. Ik vond het interessant omdat ik aan het worstelen ben op welke partij te stemmen maar mij nu afvraag of wel te stemmen.

  Voor zover mijn kennis afdoende is weet ik enerzijds dat Nederland percentueel weinig invloed heeft en anderzijds dat landen zich binnen het EP in fracties verbinden.

  Ik las een peiling van 18 maart jl. (voor wat het waard is) waar het aantal zetels per fractie wordt afgezet ten opzichte van het huidig aantal zetels. Best interessant.
  Ik heb bij de betreffende fracties in het EP ook kunnen terugvinden welke nederlandse politieke partij bij welke fractie hoort.

  Het blijft nog even nadenken.
  N.b betreffende peiling nu er niet bij anders bericht voor nu mijnerzijds te lang

 12. Bes Tolen

  Volgens DiDiMadloba verving de EU 28 krommingen om één rechte te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.