Ook Groningen gaat full cultuurrelativist: Zwarte Piet-traditie “op termijn” volledig vermoord

Dat je Groningen een hoop lieden hebt die volkomen van lotje getikt zijn, dat is me al een flinke tijd bekend. Maar dat inmiddels ook de bestuurders van die stad zijn toegetreden tot de klasse van de waanzinnigen, dat is wél nieuws voor me. Het stadsbestuur heeft namelijk besloten om Zwarte Piet in de noordelijke stad volledig te zullen uitroeien.

De anti-Zwarte Pietengekte heeft inmiddels het Randstad-reservaat verlaten. Niet alleen staan busjes vol opdringere Amsterdammers te popelen om Sinterklaasintochten in Friesland te verzieken, maar in Groningen hebben ze de weg-met-ons-ziekte inmiddels zélf onder de leden gehaald. Geen Quinsy Gario en z’n ophitsersbende voor nodig, zelfs!

Daar beslist het partijkartelliaanse stadsbestuur gewoon helemaal uit eigen beweging dat Zwarte Piet een misdadiger figuur uit een ver en bruin verleden is, en kapot moet. Of zo maakte de Martinitorenstad vandaag bekend:

“Burgemeester Peter den Oudsten schrijft in de beantwoording dat het stadsbestuur achter de verandering staat rond het sinterklaasfeest.

‘De verschijningsvorm van Zwarte Piet als onderdeel van het sinterklaasfeest is al enkele jaren aan geleidelijke verandering onderhevig. Deze verandering juichen wij toe’, zo schrijft Den Oudsten.

‘Voor de intocht van Sinterklaas in onze gemeente streven wij er naar dat de traditioneel zwart gekleurde piet binnen een tijdsbestek van enkele jaren niet meer te zien zal zijn.'”

Nog even, en we hebben alleen nog Volendam en Urk als bolwerken tegen het oprukkende cultuurrelativisme. Dus sterkte alvast, traditieminnend Nederland….


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  En het gaat maar door. Zucht.

 2. Regina

  Een stervende boom kun je het beste laten uitsterven. Daar hoef je geen moeite voor te doen. We hebben figuren als Gario en Sylvana niet nodig voor de natuurlijke verandering van Zwarte Piet

  1. hoolie295

   stervende boom is europa als t zo doorgaat met de hele sahara hier heen te halen

  2. marco1

   Idd Regina en als de boom dood is kunnen we het beste met de minderwaardigheidscomplex mensen met een donkere huid rond het kampvuur gaan zitten en gitaarmuziek spelen om samen te zingen voor verbinding. Misschien kunnen we zelfs marsmellows eten en een joint in de rondte laten gaan.

   1. Peter Oudshoorn

    🙂 🙂

 3. hoolie295

  Groningen is nog niet zover met het ondervinden, maar
  dat gaat super snel voordat de kansparels ook daar geworteld
  zijn en dan gaan we horen of ze nog steeds meedenken met het
  rovende, verkrachten en nederland kapot makende asielparels

 4. Ragmilla

  Wat willen ze ervoor in de plaats? Vind de doelgroep, kleine kinderen het dramatisch of alleen volwassenen die over “cultuurrelativisme???” spreken?

  Volwassenen die erg onzeker zijn zullen dit soort dingen veel te groot opblazen, blanken en negers. Nou en als zwarte Piet veranderd en so what als ze zichzelf zwart schminken? Beide groeperingen nemen zichzelf veel te serieus.

  1. Henk Albarda

   Jij lijkt de diepste vorm van racisme te steunen. Met je commentaar toon je kind vijandig en kinderfeest vijandig. Zonder het hardop te zeggen (dus feitelijk de laffe manier van reageren van communistisch groen links), steun je de idioten die zich kick out zwarte piet steunen. Ons racist noemen, spiegel je maar eens, je hebt zon plezier zonder dat openlijk te zeggen de racisme kaart te spelen en wenst het zelf niet te zien, blind en doof.
   Ben je kiezer en lid FvD? Met een direct antwoord (ja of nee) zou je een heel klein beetje respect terugverdienen.

   1. Ragmilla

    U praat onzin. Ik zou liever zien dat u inhoudelijk reageert op mijn commentaar van vanmiddag waarin u valse informatie probeert te verschaffen over douane handelingen in internationale handel. Ik stem absoluut geen FvD, ik denk dat ik VVD of PvdA stem ook al ben ik er nog niet over uit. Europa zal in ieder geval sociaal democratie mijn stem krijgen.

    Sinterklaas is een kinderfeest en volwassenen, huidskleur onbelangrijk die daaromheen lopen te drammen, standpunt onbelangrijk dreigen het te verpesten voor mijn dochter, dat stoort mij mateloos.

  2. marco1

   Nou ja vooruit hier ben ik het dan voor het grootste deek mee eens. Ergens hoop ik dat er een groepje blanken opstaat die zich dusdanig gekwetst voelt doordat het ketikuti(of hoe dat ook noemt) festival hun maar constant herrinerd aan die donkere periode van slavenhandel dat ,dat dan ook maar afgeschaft word binnen een paar jaar.

   1. Ragmilla

    Ik geloof niet dat dat enig verband heeft en maar weinig mensen mensen zullen u als schuldig aanwijzen hoor. Doen ze dat wel zou ik ze uitlachen als ik u was. Ik vind zwarte Piet geen probleem en vind het erg fout zoals Sylvana Simons ermee omgaat, gewoon als zwakzinnig beschouwen maar de tegen reacties zijn soms net zo zwakzinnig. Ik ben voor een middenweg met mensen die praten en rekening met elkaar houden en naar elkaar luisteren.

    1. marco1

     O maar ik denk wel een beetje te weten hoe jij erover denkt en als ik dat goed denk dan denk ik dat we op waf detail s na redelijk hetzelfde denken. Maar ik kan het natuurlijk verkeerd denken en dan sla ik zoals wel vaker de plank volledig mi s.

     1. Ragmilla

      Dat zou zo maar kunnen, ik heb begrepen dat hier ook mensen reageren die wel normaal denken.

     2. marco1

      Slechts een enkeling en dan schaar ik mezelf niet tot de normaaldenkende mens.

     3. Ragmilla

      Jouw reactie vind ik dan wel normaal. Wie weet wat er nog meer komt en herzie ik mijn mening.

     4. marco1

      Ik zal er mijn best voor gaan doen want als er iets is wat ik probeer te vermijden is het wel voorspelbaar zijn en mocht meneer Oudshoorn gelijk hebben al was je soms een beetje drammerig en t egendraads welkom terug ik ben waarschijnlijk 1 van de weinige die je wel kan waarderen en gemist had hier.

     5. koeiepoep

      uuuuh, marco.. Onze vriendin heef geen kinderen, weet je nog?

     6. marco1

      @koeiepoep: dat kind verhaal kon ik idd niet plaatsen maar dacht misschien bedoelt ze haar nichtje. En misschien is ze het wel niet en reageert ze hier met een andere naam of heeft ze het hier zo gehad dat ze hier helemaal niet meer komt , wat jammer is maar wel goed voor te stellen.

    2. Peter Oudshoorn

     Het ziet er naar uit dat Satty/Aytas is teruggekeerd in de gelederen. Wee ons.

     1. koeiepoep

      Was het maar waar. Kregen we wat meer feiten en wat minder gescheld. Lijkt hier af en toe nét pow, voor het ten onder ging gaan….aan kennisloze scheldscenes.

 5. ikweetwatikwil

  Zolang we in Groningen een Rood en Groen stads bestuur hebben en die hebben we al jaren, keldert de stad . Maar de burgers zijn dan ook stekeblind. Veel studenten vaak uit het Westen . En die overstemmen de Groningers, hoewel de Groningers er zelf ook wat van kunnen. Jongeren stemmen Groen en ouderen Rood. Nou en dan gaat de stad de vernieling in . Denk je anders, dan ben je een racist. Net zo makkelijk.

  1. Ragmilla

   Dan ben ik nieuwsgierig hoe u anders denkt.

   Groningen is nog steeds een prettige stad. Dit komt omdat men nog enige onderlinge verbondenheid probeert te houden. Nederland is er met jaren rechts beleid niet beter op geworden. Dit zal ook voor Groningen gaan gelden. Nederland zal het nog veel zwaarder gaan krijgen, links of rechts kan dat niet veranderen.

   1. ikweetwatikwil

    Totaal anders dan Ragmilla. Maar ik ben dan ook een geboren en getogen Groningse even als mijn ouders .

    En ik hou niet van kopjes thee om de boel glad te strijken.

    1. Joop Klepzeikert

     @ikweetwatikwil: Ragmilla is een extreem linkse trol, die met een uitkering vanaf z’n zolderkamertje met verschillende namen hier 24/7 alleen maar zit te trollen.
     Is nog nooit buiten geweest, laat staan in Groningen.

    2. Ragmilla

     Ik ben geboren en getogen in de buurt. Ik kom geregeld in de stad en vind het er prettig. Dat u er het niet meer leuk vindt is jammer. Tenzij u in Vinkhuizen of iets dergelijks woont begrijp ik dat niet, als u in Vinkhuizen woont tja zoek dat lekker bij uzelf.

 6. Rien Noppen

  “Dat je Groningen een hoop lieden hebt die volkomen van lotje getikt zijn, dat is me al een flinke tijd bekend. ”

  Waar hebben Groningers deze rare laster aan te danken?

  1. van Urk

   Aan die volkomen getikte lieden natuurlijk.

  2. toetssteen

   Mwah, elf zetels voor Groen Links….. Met dank aan de studenten die het woord werken niet kunnen spellen.

   1. Ragmilla

    Ehm u bent bekend met Groningen?

    1. toetssteen

     @Ragmilla
     Ik kom uit het noorden, dus???? Het gaat over een stel studentikoze zeurpieten!

  3. Siemien

   Waar heeft Nederland de anti-zwarte pieten discussie aan te danken?

   Precies aan een stel smerige racisten die mijn cultuur en de Nederlandse tradities niet wensen te aanvaarden

 7. Joop Klepzeikert

  Dit soort narigheid krijg je als mensen op kartelpartijen blijven stemmen. Die schuiven afgeserveerde landelijke kwezels door naar baantjes in lokale besturen.
  Dom volk krijgt waar het op stemt.
  De mensen met verstand, die iets anders stemmen hebben daaronder te leiden, maar gelukkig ook de mogelijkheid om weg te gaan. Daarom heb ik ook besloten die door extreem socialistische parasieten verziekte land dit jaar nog te verlaten.
  Het mooiste is dat steeds meer hoogopgeleide mensen dat doen, waardoor er steeds minder hoogopgeleide mensen over blijven in dit zieke land. Daardoor zullen uitkeringen en subsidies zeer binnenkort nog meer in het gedrang komen dan het nu al is en zal zelfs links en hun allochtone vrienden voor zichzelf moeten gaan zorgen.
  Dat wordt een gigantisch probleem voor ze, omdat ze dat nog nooit van hun leven gedaan hebben en dus ook niet kunnen.
  Ik vind dat een prachtig vooruitzicht.
  Links graaft z’n eigen graf.

 8. Angelica de Sance

  9-5-2019: ZP discussie? In Denemarken beginnen ze in juni met de eerste voorbereidingen voor Kerstmis. Dat vond ik al vroeg!

  Er gaan veel verhalen de ronde over ZP.
  Als je naar de kleding kijkt, zie je de klederdracht van de Spanjaarden uit de tijd van Alva. ‘Knechten’ van een bisschop. Alva was geen bisschop maar vocht tegen de Nederlanden om die onder de katholieke knoet van Spanje te houden. Dus daarmee is de bisschop verklaard.
  Alva heeft inderdaad Moren in zijn leger opgenomen. Die Moren hadden destijds geen goede naam. Net zo’n slechte naam eigenlijk als de Moren die Italie vanaf 1943 hielpen bevrijden.
  Tegenwoordig zijn het kindervrienden en als de kinderen dat vinden zou de kous af moeten zijn. ZP wordt gezien als ‘slaaf’ maar in het straatbeeld is hij dat allerminst. Een vrolijke snoepuitdeler. Over bisschoppen kun je ook veel negatiefs vertellen. Welke ouder vertrouwt zijn kind, ongezien, nog toe aan een priester of bisschop? Toch is het absurd om Sinterklaas een pedofiel te noemen. Sinterklaas is net als ZP een kindervriend in de juiste betekenis van het woord. Verder is het traditie. Een oude NLse traditie. Mag dat? Als je dat ter discussie stelt, mag je nieuwkomers ook vragen zich volledig aan te passen. Is de ramadan dan nog wel mogelijk? In NL overdag werken en niet eten, vermindert de prestatie en kost de werkgever geld. ‘Ja maar, cultuur en dat moet je respecteren!’ Oke, dan respecteren we dat. Respecteer dan ook oud NLse kinderfeesten. Respecteer elkaar! Dan wordt samenleven leuk misschien.

  1. Caro

   @AdS

   Met name uw laatste alinea spreekt mij aan.
   In mijn gemeente wordt ook Sint Maarten gevierd, lagere scholen maken dan lampionnen met kinderen.
   Koningsdag is ook typische traditie, ook voor kinderen in mijn gemeente.

 9. J.C.

  Stop met Sinterklaas vieren, en dan kijken of de oikofobe beslissers het uit kunnen leggen aan de middenstand……..

 10. Brazil

  Zwart Piet is racisme.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Sealgaire

   Zwakzinnige kwijl, vastgeplakte speklap.

  2. Siemien

   Vooringenomen Brazilaantje zo zwart als roet

  3. Bosche draak

   Het is inderdaad een goede grap, als iemand aan die zielepieten van
   Kei-jaloers—-Op—-Zwarte—-Piet
   Dat nou ook eens meegeeft.
   Kunnen ze misschien eens een baan gaan zoeken.

  4. DeBruijn

   @ Brazil

   Aha, dus jij vind racisme hilarisch.

   Je valt door de mand.

   1. Bosche draak

    Zegt DE BRUIjN…..
    Ohoooo zo’n naam kan eigenlijk ook niet meer, wel? Is niet correct genoeg meer!
    Ik stel voor dat u zich voor de toekomst introduceert als “DE GETHINTE”

    De enige rascisten op het sinterklaasfeest zijn die halve zolen die pieterman weg willen hebben vanwege z’n donkere kleur.
    9 van de 10 zijn er dolblij mee en de rest van die patjakkers moeten maar fijn met vakantie gaan als heerlijk avondje weer is gekomen…

    1. Siemien

     Pre-ciesss Jij begrijpt het, net als elk gezond denkend mens dat begrijpt dat die onnozele kozp dé racisten zijn…

    2. koeiepoep

     De betekenis van patjakker is:
     hufter, ploert, schoft, smeerlap.
     Nounounou; wat een taal.

     1. Bosche draak

      Als het je teveel opwindt vriendje vlaai, dan moet je maar even in je “safe space” gaan zitten okay?
      Dan kunnen de volwassenen verder met het gesprek.

    3. DeBruijn

     @ Bosche draak

     Blank mag ook al niet meer, zucht.

     Hadden er vanaf het begin alleen blanke of witte Pieten geweest, dan hadden ze nu staan demonstreren om juist zwarte Pieten te willen.

     1. Bosche draak

      @DeBruijn
      Precies, dat soort mensen zijn nooit tevreden en zullen altijd iets vinden om over te zeuren.
      Gewoon met regelmaat een ferme NEE! Verkopen.

 11. Rien Noppen

  Ik zie dat het inzicht dat het racistische symbool van Zwarte Piet niet meer is te handhaven na de Randstad ook tot de provincie begint door te dringen.

  Misschien houden ze het in Staphorst en andere cultureel geïsoleerde dorpjes die dapper weerstand blijven bieden nog een paar jaar vol.

  1. Siemien

   Rientje is een zieke hond die zo snel mogelijk het land uit getrapt dient te worden, naar een door Rientje zo geliefd islamitisch land

   1. DeBruijn

    @ Siemien

    Als christen mag je best op je woorden letten:

    Efeziërs 4:29 Laat er ook geen vuile taal uit uw mond komen; dat doet alleen maar kwaad.

    Jakobus 3:9 De ene keer prijst ze onze Here en Vader en de andere keer vervloekt zij mensen, die naar het beeld van God gemaakt zijn.
    10 Wij prijzen en vervloeken met dezelfde mond. Maar dat is niet goed, broeders!

    1. Sealgaire

     Blablablabla, holy cherrypicker, slapjanus en pisvleksupporter.

     1. K.Dopper

      🙂

     2. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

      En ach doppertje toch er is maar een trol en die komt van links op dit platform en dat ben jij. Je hebt ook geen enkele reden hier überhaupt te reageren behalve als je natuurlijk de waarheid verteld; uitzuigen / dwarsliggen / kapot maken / verkeerde feiten rond strooit / betaald krijgt van de baas van Livestro oid

      Beste oplossing is toch echt gewoon op zijn zachtst gezegd oprotten naar je vrindjes van Joopie.nl oke? mooi! DOEG!

    2. Meriadoc Brandebok

     Bedankt voor deze vermaning, DeBruijn, hoewel deze niet aan mij was geadresseerd.

 12. Henk Albarda

  Voor de kind vijandigen en kinderfeest vijandigen hier (dus alle Zwarte Piet criticasters), voor de diegenen die Nederland kennelijk het slechtse land ter wereld vinden, voor diegenen die iedere andere mening dan de hunne verafschuwen, voor diegenen die de volledige historie van Europa in de wereld willen herschrijven.
  Uit een eerlijke enquete (dus niet die door jullie tegen alles Nederlands anti zonder argumenten) zouden jullie de voor jullie zeer onaangename conclusie krijgen dat 85 – 95 % van Nederland het Zwarte Piet (en, oah ja, Sinterklaas) feest wil laten wat het nu is, ook die domme studenten huppelcutten.
  Als je Nederland dan zo racistisch vind, verhuis dan naar het islamitisch paradijs Iran. Daar heb je het lef niet voor……..

  1. Stopperspil

   Dit is een zinnige en afdoende reactie. Inderdaad wil het overgrote deel van de Nederlanders dat Zwarte Piet gewoon zwart blijft. Alleen in een aantal “linkse” steden – en daar hoort Groningen dankzij het grote aantal studenten ook bij – zwichten de bestuurders voor die vreselijke anti ZP-activisten. Bang dat ze voor racist worden uitgemaakt.

  2. koeiepoep

   In Iran viert men ook een soort van zwarte piet. En wat heeft kozp met islam?

 13. Vrijedenkert

  Groene Khmer dus ook al druk bezig Groningen cultureel uit te leveren…

 14. Rud56

  De totaal doorgeslagen politieke correctheid is dus tot complete waanzin verworden!
  Het eeuwoude prachtige en nog steeds door vele miljoenen op handen gedragen Sinterklaasfeest mét Zwarte Piet gaat dus ten onder dankzij een hier vertoevende parasiterende minderheid én walgelijk deugvolk!

  Groningen gaat, na het verpesten van het mooie Sinterklaasfeest, zich vast opmaken voor het faciliteren van islamitische feesten. Zoals waanzinnigen zijn gewend te doen.

 15. toetssteen

  Mooi plaatje bij het artikel Tim! Dat is zwart! Geen levend mens heeft zulk een teint. Het gaat dus om een fictie figuur.

 16. Kapitein Haddock

  Wat mij opvalt is dat niet een van de ” volksvertegenwoordigers” (2e kamer) zegt:
  “Afgelopen met het afbreken Nederlandse traditie!”
  Stelletje angsthazen in Den-Haag: niets meer en niets minder!

  1. DidiMadloba

   Bij de volgende formatie krijgt u een Ministerie van Traditie. Geleid door een Baudet-adept.
   Maar pas op: mislukt historicus Baudet schuift steeds verder naar het verleden op. De Verlichting (17de eeuw) wijst hij af, dus weldra zit hij in de Middeleeuwen. Of bij de Batavieren. Of bij de manmoedige Neadertalers die 30.000 jaar geleden de strijd verloren tegen linkse cultuurrelativisten.

 17. Bes Tolen

  In verschillende gebieden in West en Midden Europa bestaat Zwarte Piet. Vaak als eenling zonder dat sprake is van een Sinterklaas er bij. Zwarte Piet stamt uit heidense tijd dus zal hij toen anders hebben geheten. Dat hij Piet of Peter ging heten had te maken met de Rooms katholieke kerk, die alle jaarlijks terugkerende heidense feesten en eigenaardige gebruiken verbood. De bevolking gaf evenwel massaal die feesten en gebruiken niet op en zo kon het gebeuren dat veertig of vijftig jaar later die feesten en gebruiken gekerstend werden. Onder harde dwang. Zo ontstonden dus bijvoorbeeld kerst, pasen, sinterklaas, zwarte piet, enzovoort.
  Zwarte Pieten waren in de noordelijke streek jongens van een jaar of zestien, zeventien die hun gezichten zwart maakten. Ergens een dag in het najaar. Dan maakten ze meisjes en kleine kinderen bang. Ook ’s avonds. De jongens deden erg vervelend tegen de meisjes. Wat de achtergrond hiervan was, is me onbekend. Dat soort Zwarte Pietengedoe was tegen 1800 aan al verdwenen. Het Zwarte Pietengedoe in oude tijden geeft wel aan dat zulks als Zwarte Piet helemaal niet met negers te maken heeft.
  De huidige linkse bestuur van de stad Groningen bestaat blijkbaar louter uit politieke psychoten, die er in ieder geval voor zorgen dat de stad een steeds achterlijker karakter krijgt.
  Voorkeursregelingen hebben zo kwam mij ter ore er ook al voor gezorgd dat bepaalde organisaties failliet gingen (eentje met negentig miljoen euro tekort) en het werk in het vervolg vanuit een ander deel van het land werd geleid. Ook werden plaatselijke kunstorganisaties opgeheven om een dansgroep met vrijwel alleen dansers, die vanuit het verre buietnland moesten worden gehaald, op te richten. Dat ging om miljoenen euro’s per jaar zo heb ik begrepen. Werknemer danser werd ook een achtendertigjarige vrouw, ex gedeputeerde. Achtendertig is anders net een leeftijd waarop dansers stoppen. Initiator was en directeur werd een jood uit de Oekraïne, die beweerde dat hij daar vervolgd werd. Wat niet iedereen in de stad geloofde. Maar blijkbaar wel genoeg geloofwaardig voor de politiek om de Oekraïner te helpen.
  Die dansgroep zou nu beperkt zijn en vast onderdeel vormen van het stedelijk toneel daar. De initiator zou nu een directeursfunctie in Amsterdam hebben.
  Over het gebouw voor cultuur dat Forum (een foute naam) heet is in Groningen heel wat te doen geweest. Het forse gebouw, dat er voor zorgt dat heel veel panden leeg komen te staan, geldt als toonbeeld van Groen Linkse doordrijverij. Over het vullen van die panden moet ik bij gelegenheid nog eens vragen. Uiteraard moest er een Italiaanse architect worden ingehuurd. Dat terwijl juist het ambacht architectuur in het noorden altijd goed kon mee komen. Niet voor de eerste keer het geval.
  Symptomatisch voor de epidemie daar was dat bij de FC Groningen de twee voetballers, die bewezen capaciteiten hadden doelpunten te maken, mochten vertrekken. Gratis. Het gevolg was dat daarmee deze FC Groningen in het huidige seizoen de slechtst scorende voorhoede had van de eredivisie. Wel een zware taak voor de eigen achterhoede dus. Want met één tegendoelpunt was je al verloren.

 18. Heras

  Als je als gemeente geen aandacht besteedt aan een paar schreeuwers en gewoon zwarte piet toelaat, dan is het zo voorbij. Gewoon rechte rug houden, en zeggen dat de traditie blijft.

 19. Godefroy France

  VAN MUISWINKEL GOUVERNEUR VAN PROVINCI GRONINGEN,,, KOMT ALLES GOED!!!

 20. Flip Flipt

  Huh geen reactie Rien,uhh ik bedoel Sylvana

 21. Flip Flipt

  Oja khad t f niet gezien Rien/Sylvana/Noppen/Simons

 22. Fritsie

  Kan niet wachten tot de klootzakken hier komen
  demonstreren.
  Edam Volendam

 23. DidiMadloba

  Als je heel veel idiote ziet moet je toch aan die Belgische spookrijder denken.
  Bericht op de radio: “tussen Brussel en Antwerpen is een spookrijder geconstateerd”. Belg: “één spookrijder? Iedereen rijdt hier de verkeerde kant uit”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.