Partijkartel steekt mes nog dieper in rug van FVD: na maanden onderhandelen uit coalitie Flevoland gebonjourd

Het Forum voor Democratie is na in bijna alle provincies al te zijn kaltgestellt, nu ook in Flevoland onceremonieel uit de formatie geschopt. Bij nader inzien gingen de windmolenbouwers van VVD toch liever met hun windmolenvriendjes van GroenLinks regeren, en willen ze geen nieuw bestuur met FVD. Ondanks dat FVD in de jongste provincie van Nederland de grootste partij werd, is toch de partij van dissidentenhakker Klaver aan zet nu.

Dikke pech voor Forum voor Democratie: de kiezers zien het openbreken van het op sterven na dood zijnde partijkartel wel zitten, maar de plucheklevende establishment wil het moment van hun onvermijdelijke machtsverlies tóch nog even uitstellen, met alle gevolgen van dien. En dat pakt nu heel jammerlijk ondemocratisch uit in Flevoland, waar de grootste partij van de provincie met een opgestoken middelvinger uit het college wordt gehouden.

Die arrogante machtsgreep tegen het renaissanceschip vond al plaats in vrijwel alle provincies van Nederland, maar in Flevoland leek het er lange tijd tóch op dat de volgelingen van Thierry Baudet mochten gaan regeren. Er werd zelfs een principeakkoord gesloten met enkele partijen waaronder het CDA en de VVD.

Maar nu puntje bij paaltje komt, gaan die zogenaamde rechtse klapharken toch liever over links, en leveren ze zich uit aan de belastingverhogingsliefhebbers van D66, de PvdA en GroenLinks. FVD heeft het nakijken:

“Het lijkt er sterk op dat Forum voor Democratie niet gaat meebesturen in de provincie Flevoland, ondanks dat de nieuwkomer hier de grootste werd bij de Provinciale Statenverkiezingen met acht zetels.

Woensdagavond laat werd duidelijk dat het huidige college van Gedeputeerde Staten met elkaar verder wil en niet met Forum, waar eerst gesprekken mee waren. De huidige coalitie bestaat uit VVD, CDA, ChristenUnie, PvdA en D66. Daar zou GroenLinks dan nog bij moeten komen voor een meerderheid.”

Houd vol, jongens. Dat renaissanceschip arriveert heus nog wel een keer in de haven van Urk. Met nóg meer matrozen aan boord. Wel even geduld hebben, want de aankomende vier jaar mag GroenLinks het IJsselmeer nog volbouwen met die stalen subsidiemolens. Want democratie? Ach, dat zit uiteindelijk alleen maar in de weg als je linkse idealen hebt en die graag wil uitvoeren…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Meester Kong

  Jammeren zit in de genen van DDS.
  FVD is de grootse en was aan zet.
  Dat is dus mislukt en dan moet je naar jezelf wijzen.

  Dat is geen dolksteek Tim,..

  1. Ragmilla

   Poeh, nu maak je het erg lastig voor niet democraten.

   1. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 2. Piet51

  FvD beschikt niet over de politieke vaardigheden om een verkiezingswinst om te zetten in regeerverantwoordelijkheid. Dat leren ze op deze manier misschien nog wel eens, maar deze keer nog niet.

  1. logisch denken

   welke vaardigheden doelt u op ? Als je kan liegen en bedriegen ben je geslaagd voor de test van het partijkartel

  2. F.C. Labrouste

   Ik denk dat de bizarre en onverantwoordelijke uitspraken van Baudet over vrouwen, abortus, euthanasie, Nexit en MH17 coalitiepartijen bijzonder kopschuw hebben gemaakt. Niemand wil daarmee geassocieerd worden en daarmee gooit het FvD zijn eigen glazen in. Het toont het gelijk van Otten c.s. aan.
   Het zal ook een oorzaak zijn van de interne partijtwisten die de komende maanden zullen ontstaan. Binnen het FvD bevinden zich mensen die graag willen meebesturen en wars zijn van boreaal gewauwel. Die gaan dat op enig moment niet meer pikken.

   1. Sealgaire

    Blablablabla pisvlek en antisemiet.

 3. fusilier

  Ragmilla vind dat we de welvaart beter verdelen moeten.Maar gaan we dan met zijn allen ook even hard werken voor ons loon .En laten wij het bij 1 partner, of nemen wij er 4 zoals in donker Afrika met alle gevolgen van dien.

  1. toetssteen

   @fusilier
   Lol, als ik vier vrouwen zou hebben gehad van hetzelfde niveau, dan had ik op mijn luie achterste kunnen blijven liggen. Meh, niks voor mij. Ik vond/vind eentje van niveau perfect.

 4. EU kok

  7 Reacties in 4 uur tijd.
  Ook hier is de animo duidelijk aan het zakken.

 5. EU kok

  29-05-2019: Video! Baudet sloopt partijkartel
  30-05-2019: Partijkartel steekt mes nog dieper in rug van FVD..
  .
  Dat slopen is dus ook finaal mislukt.
  Morgen samenstelling 1e kamer, ben benieuwd.

 6. plakband

  Welke politieke vaardigheden bedoelt u ?
  Liegen, bedriegen, vriendjespolitiek, plucheplakken of zoiets als oprechte samenwerking?
  Wellicht bedoelt u andere vaardigheden zoals bv politiek reageren: onthutst, geschokt, verbijsterd of gespeeld verontwaardigd.
  Kortom: uw commentaar is oppervlakkig en er sijpelt zelfs enig leedvermaak in door.

 7. Heras

  Forum zal op een pijnlijke manier ervaren wat de pvv al jaren ondergaat: ze worden gewoon opzij gezet. Het is om moedeloos van te worden.

  1. logisch denken

   exact

 8. logisch denken

  Ik lach me werkelijk helemaal slap. Was er nou echt iemand die gedacht heeft dat FvD een eerlijke kans zou krijgen in het partijkartel ? Baudet en Hiddema zijn straks hetzelfde lot beschoren als Wilders. Gedemoniseerd, 24-7 bewaking, cordon sanitaire.

  Al wordt je de grootste dan nog schuift het partijkartel je aan de kant en kliekt de rest samen ongeacht politieke stroming of partijprogramma. Daarom valt er ook niets te kiezen.

  Wanneer ontwaakt de Nederlander en stemt men massaal de regenten weg. Een revolutie via het stemlokaal

  1. Trien Knoppen

   Als het in Vlaanderen kan… 🙂

 9. Theo_de_CEO

  Meerderheid blijkt geen heil te zien in samenwerking met de Don Quichots-aluhoedjes. Bizar dat dat voor sommigen nog als een verrassing lijkt te komen.

 10. Michael M

  Er wordt niet meer gekeken naar de grootste partij van Nederland, hier in Nederland denken ze alleen maar voor zichzelf en niet aan Nederland. Mensen welke zich keren tegen de FVD of een andere nieuwkomers zijn nepmensen dat niets met democratie hebben evenals Ollongeren D66 welke onze referendum verkracht heeft. Het zijn mensen in een schijndemocratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.