Popcorn! PVV’ers in Eerste Kamer slaan elkaar welhaast de hersens in na historische verliezen

Het zal weer eens niet: met de PVV zijn ze weer eens met elkaar op de vuist gegaan. Ditmaal in de Eerste Kamerfractie, waar enkele zittende senatoren van de partijleiding (lees: Geert Wilders himself) niet doormogen voor een nieuwe termijn. Aangezien de PVV daarbij ook fors verloren heeft, moeten er een hoop fractieleden hun imposante baantje opgeven. En dat leidt tot protestacties en ruzies.

Het moge bekend zijn: de PVV was één van de absolute losers van de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen. Dat effect gaat zich volgende week herhalen, als de statenleden een nieuwe Eerste Kamer mogen kiezen. Daar zullen significant minder PVV’ers bij zijn dan vier jaar geleden. Bovendien zijn veel van de huidige senatoren niet terug op de kieslijst geplaatst, en dat zorgt voor egobotsingen, sabotage en ruzies binnen de Eerste Kamerfractie van de PVV. Als een stel verongelijkte kleuters stampvoeten ze heel wat af:

“Binnen de PVV-fractie in de Eerste Kamer is grote onenigheid ontstaan. Drie PVV’ers komen al een week niet meer opdagen bij fractievergaderingen en voeren ook geen debatten meer voor de PVV, melden bronnen aan EenVandaag.

PVV-senatoren René Dercksen, Kees Kok en Dannij van der Sluijs voelen zich afgedankt omdat zij geen plek kregen op de lijst voor de Eerste Kamer. De drie PVV’ers willen zelf niet inhoudelijk reageren op de ruzie.”

Aan de ene kant hoeft deze specifieke ruzie de PVV niet veel schade te doen. De opstandige senatoren die moeite hebben met het begrip ‘democratie’ zijn over een paar weken vertrokken. Maar naar mate de PVV meer en meer vertegenwoordigers verliest, zullen dit soort akkefietjes dan ook in aantal flink toenemen. Radio 1 publiceerde daar gisteren een zeer leesbare column over:

“Nu heeft de PVV vaker verloren, maar als de trend doorzet, wordt de strijd voor het eerst welhaast existentieel. Decimering dreigt. Binnenhof-veteraan Wilders weet als geen ander wat dat betekent. Gedoe! Interne discussies over de koers, maar vooral dreigend baanverlies voor Kamerleden en hun medewerkers. En met de PVV op je cv is het nu eenmaal bijzonder moeilijk werk vinden. Permanent chagrijn in de eigen gelederen ligt dus op de loer, harde onderlinge concurrentie en collega’s die mogelijk gaan lonken naar Forum. Geen prettig vooruitzicht voor Wilders.”

Dikke kans, dus, dat de PVV de aankomende jaren ruziënd ten onder gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. DidiMadloba

  Je mag de dag niet prijzen voor het avond is.

  De haarscheuren in het FvD zijn inmiddels diepe kloven geworden: lieden als Henk Otten die een fris nieuw bestuur wendden staan lijnrecht tegenover luchtfietser Baudet met zijn quasi-intellectuele arrogantie. LPF toestanden zijn dan niet ver meer.

  Ik ben niet van de PVV maar zie wel dat Wilders z’n dictatuur haar vruchten afwerpt. Bedenk wel dat als Wilders het ooit voor het zeggen krijgt, hij het land net zo zal organiseren als zijn partij: geen democratie want daar krijg je maar genoeg van.

  1. Lugar

   “De haarscheuren in het FvD zijn inmiddels diepe kloven geworden…”

   Het is eigenlijk geen reactie waard, zulk bedroevend slecht gewauwel!

   Forum voor Democratie is na de verkiezingen van 20 maart 2019 de grootste partij van Nederland geworden. Als je rimpels wil zien moet je gaan kijken bij de arroganten van VVD, daar kun je rimpels, zo groot als oceaangolven zien, moet je natuurlijk wel even je ultralinkse fascistenbril afzetten.

   Wees verstandig en stem Forum voor Democratie.

  2. Stanly2000

   Fritsje gaat het wel goed met je?

 2. DidiMadloba

  Je mag de dag niet prijzen voor het avond is.

  De haarscheuren in het FvD zijn inmiddels diepe kloven geworden: lieden als Henk Otten die een fris nieuw bestuur wendden staan lijnrecht tegenover luchtfietser Baudet met zijn quasi-intellectuele arrogantie. LPF toestanden zijn dan niet ver meer.

  Ik ben niet van de PVV maar zie wel dat Wilders z’n dictatuur haar vruchten afwerpt. Bedenk wel dat als Wilders het ooit voor het zeggen krijgt, hij het land net zo zal organiseren als zijn partij: geen democratie want daar krijg je maar gedoe van.

  1. Siemien

   Wat je in Nederland met name ziet is wat de VVD en co aanrichten en het feit dat jij met anti-Nederlandse islamitische harses dit ontkent zegt natuurlijk alles.
   Wij zijn helemaal geen democratie, het volk heeft het immers niet voor het zeggen gezien de laatste referenda’s, wij zijn een particratie…

   1. Lugar

    Even een paar VVD-falers op een rijtje:

    – Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën)
    – Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie)
    – Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie)
    – Jos Van Rey (wethouder en Eerste Kamerlid)
    – Anouchka van Miltenburg (voorzitter Tweede Kamer)
    – Ad Van der Steur (minister van Veiligheid en Justitie)
    – Henry Keizer (VVD voorzitter)
    – Jeanine Hennis-Plasschaert (minister van Defensie)
    – Halbe Zijlstra (minister van Buitenlandse Zaken)
    – Han Ten Broeke (Tweede Kamerlid)
    – Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
    – Mark Harbers (staatssecretaris van het Ministerie van Justitie)

    Stem Forum voor Democratie!

    1. santiago

     Stem voor democratie. Stem PVV.

     1. Lugar

      @Santiaga: Waarom, leg eens uit waarom iemand op PVV zou moeten stemmen?

     2. santiago

      Beste Lugor. Alle FvD stemmers van nu waren voornamelijk eerder PVV stemmers. Ze zijn overgelopen naar een onduidelijke partij en hebben hiermee Geert bedrogen en in de steek gelaten. Geert die al 15 jaar lang zijn vrijheid heeft opgegeven om te vechten voor het nederlandse volk. Dat duurt lang, iets wat al 10 tallen jaren licht te rotten maak je niet in een keer weer vers. Die tijd hebben jullie hem niet gegeven. Jullie rennen nu achter een charlatan aan die zegt het wel even allemaal te gaan regelen en jij gelooft dat. Moet je zelf weten hoor, maar ik denk dat je de deksel op je neus krijgt en dan spreken we elkaar .
      Opboksen tegen de gevestigde en totaal verrotte elite, valt niet mee. Trouwens leuk dat je weer op me reageert.

     3. Julian

      Voor mij zijn het allebei Charlatans! Die van FvD en die van de PVV.
      Baudet doet eerst vage uitspraken en als de wereld deze dan vertaald en duidt klopt het ineens niet… Hij is altijd en overal te laat… ALS hij al komt..

     4. santiago

      licht=ligt.

     5. Lugar

      @Santiago:

      Beste Lugor.
      Ik heet Lugar, al zie ik dat ik mij ook vergiste in jouw naam.

      Alle FvD stemmers van nu waren voornamelijk eerder PVV stemmers.
      Dat zou kunnen, ik heb de cijfers niet paraat. Ik ben inderdaad overgestapt op FvD.

      Ze zijn overgelopen naar een onduidelijke partij en hebben hiermee Geert bedrogen en in de steek gelaten.
      FvD is beslist geen onduidelijke partij. Ze hanteren een overduidelijk verkiezingsprogramma, hebben glasheldere partijstandpunten en gaan de discussie, anders dan fascistisch links, niet uit de weg.

      Geert die al 15 jaar lang zijn vrijheid heeft opgegeven om te vechten voor het nederlandse volk. Dat duurt lang, iets wat al 10 tallen jaren licht te rotten maak je niet in een keer weer vers. Die tijd hebben jullie hem niet gegeven.
      Geert Wilders heeft een lans gebroken en heeft de islam en de migratieproblematiek duidelijk op de politieke agenda gezet! Daarvoor is Geert inderdaad veel dank verschuldigd.

      Jullie rennen nu achter een charlatan aan die zegt het wel even allemaal te gaan regelen en jij gelooft dat. Moet je zelf weten hoor, maar ik denk dat je de deksel op je neus krijgt en dan spreken we elkaar.
      Een charlatan is niet hetzelfde als Baudet en Baudet is geen charlatan. Zoek de betekenis maar eens op en toon maar aan dat ik ongelijk heb. Wij krijgen de deksel niet op onze neus want Baudet heeft meermalen verkondigd dat hij beslist de samenwerking wil zoeken en aangaan met de PVV, anders dan alle andere partijen sluit FvD de PVV juist niét uit. Doe er je voordeel mee, zou’k zeggen.

      Opboksen tegen de gevestigde en totaal verrotte elite, valt niet mee.
      Helaas kunnen we niet zonder elite, ook FvD is zich daarvan bewust. Je moet wel zorgen dat je de juiste elite hebt. Daarom wil en gaat FvD afrekenen met het zittend pluche en ze wil de kartel-elite naar huis sturen. Het kan mij niet snel genoeg!

      Trouwens leuk dat je weer op me reageert.
      Tijdens de verkiezingen kan het soms gebeuren dat ik m’n script er even afgooi, een goede discussie op inhoud is altijd prima, toch?

     6. Lugar

      @Julian: Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties.

      Kom maar met voorbeelden.

      ================================

      Ik geef alvast een voorbeeld van 8 jaar met de liegende Rutte, als je het over een charlatan hebt dan is hij het!

      1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep.

      2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

      Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

      Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…

      3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende…

      4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel.

      5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om.

      6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

      Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd.

      7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend.

      8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”

     7. santiago

      Lugar. Helaas kunnen we niet zonder elite, maar daar had ik het ook niet over. Ik zei verrotte elite, daarmee bedoel ik de Minerva club rond mevrouw Beatrix. De club die nepotisme en corruptie in de hand werkt door ongeschikte mensen op belangrijke posities te zetten.
      We kunnen blijven bakkeleien, maar je moet toch wel met me eens zijn , dat wanneer we de monarchie niet afschaffen, we nooit van deze verrotte Minerva kliek af zullen komen. Zij hebben het geld en dus de macht, zij bepalen wat er gebeurd en niet ons parlement. Het parlement is door coalitie vorming van 4/5 partijen zo vleugellam dat er niet valt te regeren en voor ons niets te kiezen. Baudet heeft de PVV klein gemaakt, want daar waren ze bang voor. Baudet moet straks met de VVD meegaan als hij wil regeren, moet er dus zoveel water bij de wijn dat daar ook niets van overblijft.
      Het systeem werkt dus niet meer en daar kan, als dat al de bedoeling was, Baudet helemaal niets aan veranderen.

     8. Kim Verlouw

      Volkomen eens met Lugar.

     9. Kim Verlouw

      Santiago, stop met FvD bashen. FvD kan met PVV heel groot worden. Als je een echte PVV-er bent hou op met liegen over Baudet.

    2. Matig rechts

     Even een paar VVD-falers op een rijtje:

     – Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën)
     – Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie)
     – Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie)
     – Jos Van Rey (wethouder en Eerste Kamerlid)
     – Anouchka van Miltenburg (voorzitter Tweede Kamer)
     – Ad Van der Steur (minister van Veiligheid en Justitie)
     – Henry Keizer (VVD voorzitter)
     – Jeanine Hennis-Plasschaert (minister van Defensie)
     – Halbe Zijlstra (minister van Buitenlandse Zaken)
     – Han Ten Broeke (Tweede Kamerlid)
     – Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
     – Mark Harbers (staatssecretaris van het Ministerie van Justitie)

     Stem Forum voor Democratie!

     +1

     Dat zijn geen haarscheurtjes meer, maar totaal falen van een beleid.
     En dan zeiken als een NIEUWE partij nog de goede zetting moet krijgen.

 3. Meriadoc Brandebok

  Wilders heeft verzuimd zijn pijlen op Baudet te richten: want Baudet is de PVV aan het leegeten. Had hij dat gedaan, dan was zijn partij vermoedelijk niet gehalveerd.

  Hij zou de vloer kunnen aanvegen met Baudet en vervolgens zijn verloren kiezers kunnen terugtrekken.

 4. santiago

  Valt allemaal wel erg mee hoor Tim. Zij weten ook wel dat het er voor de PVV over een jaar helemaal anders uitziet.

 5. Henk Albarda

  Geachte heer Engelbart, een wat genuanceerdere toonzetting naar de PVV zou dit soort artikelen een stuk geloofwaardiger maken.
  Ik ben en blijf FvD en geen fan van Henk Otten. De PVV is een deels rechts conservatieve partij, deels socialistische partij, maar met voldoende aandacht voor klein MKB om in het rijtje te passen: FvD, PVV, Bolkesteijn VVD, CDA, 50 PLUS.
  Demoniseren van FvD EN PVV doen mn de linkse partijen en NRC, Volkskrant, Trouw, Parool en vele andere al vrijwel non stop, dus ik lees graag de correcte positieve artikelen over FvD en PVV hier.
  FvD wordt hier positief genoeg over geschreven, nu PVV nog en het plaatje is compleet.

  1. Meester Kong

   Geachte heer Alberda, met de zin– ik lees graag de correcte positieve artikelen over FvD en PVV hier– is gelijk duidelijk dat u tot de groep Lugar, Joop, siemien behoort.
   Zeg maar gewoon groep FANTASTEN,,..

  2. Alicanter kok

   Henk stelde vanochtend:Een progressief mens (rechts staat voor progressief)
   En nu: De PVV is een deels rechts conservatieve partij,
   .
   En morgen weer een nieuwe mening.

 6. santiago

  Verstandige en vooral fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  1. Lugar

   Ze stemmen in elk geval geen VVD:

   – Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën)
   – Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie)
   – Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie)
   – Jos Van Rey (wethouder en Eerste Kamerlid)
   – Anouchka van Miltenburg (voorzitter Tweede Kamer)
   – Ad Van der Steur (minister van Veiligheid en Justitie)
   – Henry Keizer (VVD voorzitter)
   – Jeanine Hennis-Plasschaert (minister van Defensie)
   – Halbe Zijlstra (minister van Buitenlandse Zaken)
   – Han Ten Broeke (Tweede Kamerlid)
   – Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
   – Mark Harbers (staatssecretaris van het Ministerie van Justitie)

 7. Robert75

  Lugar 11 minuten ago
  @Santiaga: Waarom, leg eens uit waarom iemand op PVV zou moeten stemmen?

  ………………………………………………………………………………………………………

  Leg eens waarom iemand het Forum zou moeten stemmen?

  1. santiago

   Dank je vriend.

  2. Lugar

   “Leg eens waarom iemand het Forum zou moeten stemmen?”

   Forum voor Democratie (FvD) is niet zomaar en alleen een partij, het is een beweging. Het is een beweging die de totale en noodzakelijke vernieuwing van de Nederlandse, maar ook de Europese politiek voor ogen heeft.

   FvD is een authentieke partij en komt niet voort uit de ‘oude boom’. Dat betekent dat ze geen zetels hebben gekregen of meegenomen van de oude politieke en gevestigde partijen zoals de VVD, CDA, PvdA etc. FvD staat voor vernieuwing en wordt gedragen door een steeds groter wordende groep van kiezers die daarmee laten weten dat ze niet langer geleid willen worden door partijen die het partijbelang en het EU-belang voorop blijven zetten, ten koste van het landsbelang.

   FvD wil hier een einde aan maken. Ze is niet alleen de snelstgroeiende maar ook de grootste partij van Nederland geworden sinds de laatste verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart 2019. Deze groei zal zich doorzetten en FvD zal de samenwerking zoeken met andere anti-EU partijen om zo een alliantie te vormen tegen de oprukkende EU ten koste van ons mooie Nederland. En ja… daarbij zal FvD zeker de samenwerking zoeken én vinden met de PVV.

   1. Kim Verlouw

    Precies.

    1. Robert75

     Het zijn een hoop aannames en meer niet. Ze gaan dit doen, ze gaan dat doen. Ze gaan zus en zo doen. Ja zal wel allemaal maar om daar je vertrouwen op te baseren. Maar goed ik begrijp het ook wel hoor. Want we spreken al 20 jaar lang over deze problemen. Over islam, immigratie, over de onbetrouwbare regering. Al 20 jaar lang horen we deze geluiden. Maar er gebeurd nooit iets en dat maakt de bevolking ongeduldig. Het volk wil al 20 jaar verandering maar het komt er niet. En de partij die zich daar tegen uitsprak wordt monddood gemaakt. Wordt genegeerd en buiten gesloten. Iets waar je Wilders niet de schuld van kan geven maar alleen maar die elite die hem buiten sluit.

     En een volk wat ongeduldig wordt wandelt achter iedereen aan die hun verandering belooft. Maar zoals altijd komt het volk terug van een koude kermis en maken ze niets waar van die gouden bergen die ze je beloven.

 8. tomygun

  Tim plemt hier ff een joop stukje ( je andere broodheer? )
  Linkse reactie ( omdraaien ).
  Mit verteld de waarheid ( niet ).
  Trump heeft ook zo,n mannetje .

 9. DutchOutlaw

  Wat nou Popcorn! Dit is natuurlijk weer zo’n zinloos artikel over de PVV om deze partij weer eens de grond in te trappen. Ik bestempeld dit artikel als “LB”….juist ja “Lekker Belangrijk”. En nee: De PVV zal echt niet ruziënd ten onder gaan.

  Ik denk dat Nederland eerder ten onder gaat (dan de PVV) als de PVV niet alle onderwerpen onder de aandacht brengt waar niemand (ik bedoel dus de VVD,CDA,D66
  en Groen Links enz…) zijn handen aan durft te branden.

  Dus in plaats van de PVV de grond in te trappen kunnen we beter gaan schrijven over de onderwerpen waar de PVV het over heeft,dus dat ons land wordt overspoeld door kansloze migranten,criminele activiteiten van migranten in Nederland die door Justitie onder het tapijt worden geveegd,dat er IS-terroristen in Nederland wonen,dat overlastgevende asielzoekers een eigen buslijn krijgen,dat we zo’n partij als DENK per direct uit de Tweede Kamer moeten trappen,dat de politie Iftar feestje organiseerd,dat statushouders hier in Nederland massaal in de uitkering belanden met als cadeau de nodige huur en zorgtoeslagen. Dat de EU steeds meer verstikkende regels verzint en we nu dus daardoor ook geen criminele asielzoekers meer kunnen uitzetten. Dat de haatimams zonder problemen Nederland in komen en hun preek doen. Tja ons kabinet schijnt daar niks aan te kunnen doen. Tenzij je natuurlijk een Amerikaanse dominee bent en naar Nederland wilt komen,maar ja die had iets gezegd over homo’s,mooi dat onze overheid toen wél meteen in actie kwam. (ofwel meten met twee maten)
  En zo zijn er nog wel een paar duizend van dit soort onderwerpen die zich in Nederland afspelen. Dus het is pas Popcorn-tijd als Rutte en zijn kornuiten (incl.Brussel) daar op afgerekend gaan worden. Want deze figuren hebben Nederland aan de rand van de afgrond gebracht. Dus wat meer respect voor Dhr.Wilders. Want dat er partijen als de PVV en FVD ontstaan komt door het falende beleid van onze regering. Dus het spreek woord “boontje komt om zijn loontje” is dus wel van toepassing.
  PVV forever! Ik wens de PVV en FVD (en hun Europese bondgenoten) veel succes met de verkiezingen. Want als er één ruziënd ten ondergaat is dat de EU met zijn kornuiten als Macron,Merkel,Timmermans,Verhofstadt enz,enz… en dan is het pas echt POPCORN!!!

 10. santiago

  Je bent toch ook wel echt naief als je nog niet door hebt dat baudet is bedacht door de elite met als enkel doel, de PVV klein te houden. Dat is een beetje gelukt, maar niet helemaal. Over een poosje gaat de PVV weer groeien en wordt groter dan ooit. Onze verrotte elite zal iets nieuws moeten bedenken.

  1. Lugar

   “Onze verrotte elite zal iets nieuws moeten bedenken.”

   Nee hoor, die ‘verrotte elite’ moet verdwijnen en worden vervangen door betrouwbare, volksgezinde elite. Je kunt namelijk niet zonder elite. Zij zullen ons land moeten besturen, dit kun je niet met (uitsluitend) VMBO’rs en MAVO-leerlingen.

   Elite:

   1) Afgesloten maatschappelijke kring
   2) Beschaafde mensen
   3) Beste
   4) Bevoorrechte groep
   5) Bevoorrechte mensen
   6) Bovenlaag
   7) De besten
   8) Een bevoorrechte groep
   9) Groep mensen
   10) Groep uitgelezenen
   11) Groep van voorname mensen
   12) Groep voorname mensen
   13) Het beste
   14) High society

   1. santiago

    Lugar. En dat gaat Tjerry allemaal even regelen. Bijna lachwekkend. Een verrotte elite is niet af te zetten. Zij zijn de baas en de overheid. Zij zijn de dictators die alles bepalen.
    Of wil jij er de politie op af sturen. Haha, kom op Lugar, je kan beter en stop met uitleggen wat een elite is. Dat weten we allemaal wel en met een elite is niks mis.
    Met een verrotte elite wel, dat snap je toch wel hoop ik.

   2. m.van.rosmalen

    Dit kun je niet met MBO ers en VMBO leerlingen.
    Arrogantie te top.
    Ik denk dat MBO ers feilloos doorhebben wat er speelt in de samenleving en heel wat meer weten hoe alles in elkaar steekt dan al die omhooggevallen kwallekes die denk3n dat ze alles weten.
    Forum v Debielen is enkel en alleen opgericht om de PVV monddood te maken.
    Niks meer en niks minder En voor al die oetlullen hier die denken dat ze gaan samenwerken met de PVV.
    Er blijft geen zak meer over van de PVV
    dus de samenwerking gaat verder met de VVD en de rest van die klotekliek.
    Vandaar ook dat toneelstukje wat gaat opgevoerd worden vanavond.
    Net doen of ze elkaars tegenpolen zijn maar het is gewoon 1 en dezelfde partij
    Met als doel Ned verder afbreken

   3. santiago

    Lugar. Ik lees het met verbazing nog een keer. Je zegt dat onze verrotte elite moet verdwijnen en vervangen moet worden door een betrouwbare, volksgezinde elite. Hoe wil jij dat doen/
    .

 11. Caro

  @ Tim,
  Dit lijkt een broodje aap verhaal.
  De linkjes die je plaatst ondersteunen dat verhaal.
  Linkje 1; Bronnen melden…
  Linkje 2; PVV op je c.v.. De 3 heren hadden en hebben gewoon nog een andere baan naast het senator schap.

  Uit het verslag op de website van de 1e kamer over debat klimaatplannen blijkt dat de 3 heren gewoon aanwezig zijn.
  Alle 3 de heren zijn politiek namen PVV actief op twitter account.

  Tot zover mijn popcorn.

 12. Robert75

  Geert die al 15 jaar lang zijn vrijheid heeft opgegeven om te vechten voor het nederlandse volk. Dat duurt lang, iets wat al 10 tallen jaren licht te rotten maak je niet in een keer weer vers. Die tijd hebben jullie hem niet gegeven.
  Geert Wilders heeft een lans gebroken en heeft de islam en de migratieproblematiek duidelijk op de politieke agenda gezet! Daarvoor is Geert inderdaad veel dank verschuldigd.

  ————————————————————————————–

  Toch vind ik het opvallend dat iemand kan overstappen van een Anti-islam partij naar een partij die dat eigenlijk helemaal niet is. Wilders heeft een heel duidelijk standpunt over de islam die totaal niet overeenkomt met die visie van Baudet.

  Wilders zegt de islam is een totalitaire ideologie. Baudet zegt dat er ook vrolijke interpretaties te vinden zijn. Ja weet je. Je hoeft niet eens een hoog IQ te hebben om te begrijpen dat ze beide enorm verschillen in opvatting. Dat is een wereld van verschil. Maar om de een of andere reden denken veel Forum stemmers nog steeds dat Baudet de aangewezen man is en dat ook hij de islamisering wil bestrijden. Dan denk ik bij mezelf dan denk je absoluut niet na.

  Het zelfde met de EU. Wilders is daar duidelijk in. Baudet steeds minder. Hij was eerst duidelijk. Baudet sprak zich altijd uit nadrukkelijk voor een Nexit te zijn. Maar dat wordt steeds minder. Ze spreken steeds minder over een Nexit en steeds meer over hervormen. En hervormen is totaal wat anders als dat je je zou willen afscheiden. Ik zie de logica ook helemaal niet als je iets wil hervormen waar je van plan bent uit te stappen. Als je wil hervormen dan wil je er denk ik niet uit hoor. Maar goed.

  1. Niet L niet R

   Ben het met je eens, maar dit geeft een vertekend beeld, en moet hij ingrijpen!

 13. staleo

  Tim, Je laat met dit stuk weer heel goed merken dat je een vreselijke afkeer hebt van Wilders en de PVV.

 14. Niet L niet R

  Helaas, de ideeën van Wilders zijn voor een groot gedeelte goed, maar hij heeft zijn mensniet meer onder controle!
  Hoop dat hij hier van leert, en met de goede overblijvers weer een vuist gaat maken, dat verdient hij!!!

 15. F.C. Labrouste

  De PVV vertegenwoordigde een substantiële bevolkingsgroep die politieke veranderingen wilde op het gebied van met name immigratie, godsdienstvrijheid en de deelname van Nederland aan de EU.
  Op geen van die punten heeft ze iets bereikt, met name ook omdat ze niet bereid of in staat was was regeringsverantwoordelijkheid te nemen, compromissen te sluiten en een professionele partijorganisatie op te bouwen.
  Het is niet meer dan logisch dat hun electoraat afhaakt en op zoek gaat naar een alternatief. Of het FvD dat kan bieden is overigens de vraag.

  1. tomygun

   Aldus F.C.knude een paar meer nicks en je hebt een elftal .

 16. Heras

  Het kan over 1 dag zomaar veranderen. Misschien wint de pvv weer zetels. Als we niet op een rechtse partij stemmen dan blijven we in deze situatie zitten . Voor beide partijen is iets te zeggen, en zullen ze moeten samenwerken. Dat de elite nu zelf “geschokt” is, is een goede ontwikkeling. Krijgen we nu een perfecte E.P.? Nee: maar laten ze nu maar eens werken voor hun geld.

 17. Bes Tolen

  De opkomst voor de Europese verkiezingen zal hier wel laag zijn en dat is het behoud van wat oude partijen, die evenwel van binnenuit langzaamaan worden opgegeten. Dat geldt allereerst voor het CDA. Die partij heeft altijd geteerd op hondentrouw en van dat soort komen er minder. Vooral een extreem linkse vleugel tast de geloofwaardigheid aan. Een geloofwaardigheid, die al te vaak al te snel werd geschonken aan onbezonnen volksvertegenwoordigers, zoals recent in de Tweede Kamer. Dat is ook de betekenis van de keuze van de nieuwe fractieleider in de Tweede Kamer. Het gevolg, voorzichtigheid staat nu voorop.

 18. Fred Plantinga

  Ik zou zeggen: “Hoe meer rotzooi binnen de PVV hoe beter”. Komen we er eindelijk vanaf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.