Sneu hoor! GroenLinks gedwongen om anti-Zwarte Pietenbijeenkomst af te lassen: ‘Dat vinden wij jammer!’

snapshot
Foto: GroenLinks-leider Jesse Klaver met z'n GroenLinks-vriendelijke Sinterklaas. Bron: Screenshost Oxfam Novib / YouTube.

Dikke tranen van verdriet bij GroenLinks: alhoewel de lokale Haagse fractie alles op alles heeft gezet om ook in de Hofstad de loyale kindervriend Zwarte Piet te verbieden, ging die wens gisteren in rook op. In tegenstelling tot andere randstedelijke gemeente waren rechtse partijen hier wél zo krachtdadig om een stokje te steken voor dit linkse feestje.

Vette waterlanders biggelen over de wangetjes van de gemeenteraadsleden van GroenLinks Den Haag. Ze hadden nog wel zo hun best gedaan om te proberen Zwarte Piet te verdrijven uit Den Haag, zoals die onschuldige kindervriend ook al de nek is omgedraaid in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en elders. Maar in Den Haag krijgt men het niet voor elkaar, ondanks dat men zelfs de hulp had ingeroepen van opperpietenhater Jerry Afriyie en van Amnesty International.

Een voorbereidende bijeenkomst om het verbod in te luiden moest echter van de agenda geschrapt worden. Men had er namelijk wel een héél erg doorzichtig propagandafeestje van gemaakt, en dus hielden VVD en Groep de Mos de boot volledig af: geen Zwarte Pietenpraatsessie. Met je inclusiviteitsgepruttel. Gewoon niet, dus:

“Eind van de dinsdagmiddag heeft de griffie van de gemeente de werkbespreking afgeblazen omdat Amnesty International en mensenrechten-juriste Marjolein Kuijers hebben afgezegd. ‘Dat betekent dat het programma nu slechts zou bestaan uit een blok, terwijl de commissie oorspronkelijk diverse perspectieven voor ogen had’, schrijft de griffie aan de gemeenteraad.

Ates vindt het jammer dat de werkbespreking niet doorgaat. ‘En zoals het er nu naar uitziet, komt er geen nieuwe datum’, reageerde ze. Overigens stelde het GroenLinks-raadslid dat zij het ook betreurde dat er alleen tegenstanders van Zwarte Piet op de sprekerslijst stonden. ‘Dat vinden wij jammer. Graag hadden we een ander geluid gehad maar de mensen die dit geluid vertolken en die wij hebben uitgenodigd, wilden niet komen.’ Volgens Ates hebben alle partijen de mogelijkheid gehad om sprekers aan te dragen. ‘Maar daar hebben deze partijen geen gebruik van gemaakt. Dat is jammer.’

VVD’er De Graaf ontkende dat hij in het voortraject actief is betrokken bij de organisatie. De Graaf: ‘Een aantal linkse partijen had het programma opgezet’.”

Jammer joh. Vooropgezet plannetje om de enige echte onvervangbare rechterhand van Sinterklaas te vervangen door een politiekcorrect slap exemplaar is in Den Haag faliekant mislukt. Ga maar weer gewoon braaf zonnepanelen op daken leggen, GroenLinkse flinkerds.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Jeetje, alweer over zwarte Piet. Het is Mei. Mijn dochter is heel wat minder onder de indruk van het Sinterklaas feest. Deze obsessie is niet zuiver.

  1.   

   Dat zie je verkeerd. De meeste denken dat de Sint en de Pieten de rest van het jaar niets doen, maar die zijn nu al hard aan het werk voor 5 december.

   Mei of geen Mei, werk aan de winkel.

 2.   

  Amnesty is nu echt ongeloofwaardig geworden.

  1.   

   Amnesty had al lang isLamnesty moeten heten. Die doen al decennia niets meer voor mensen, alleen nog voor moslims. Ook als die de oorzaak van de ellende zijn.
   Christenen en Joden in het midden-oosten en noord Aapfrika kunnen al decennia doodvallen van isLamnesty.
   Ook de Papua’s op Nieuw-Guinea, die massaal afgeslacht worden door Indonesische moslims kunnen sterven wat isLamnesty betreft.
   Ook de blanken in Zuid-Aapfrika interesseert isLamnesty zich niet voor. Die mogen daar gewoon massaal afgeslacht worden door de aanhangers van de terreurorganisatie ANC.

 3.   

  Hè wat jammer nou dat er in Hagenesië geen gezeur en gezever over ZWARTE Piet gehouden mag worden door onze ‘fijne vrienden’ van GroenRaRa. Echt verschrikkelijk hoor.
  Kleenex zal daar vast weer goede zaken doen. Huilebalken.

 4.   

  Zwarte Piet is al op alle basisscholen in Den Haag geschrapt. Dit gaat dus nergens meer over.

 5.   

  Groen links, ook weer zo’n partij die je echt links moet laten liggen. En er zeker niet op gaan stemmen. Groen links is een partij die net als cda, dram66, vvd, Nederland naar de afgrond lijden. Stem FvD of PVV, weg met die linkse extremisten.

 6.   

  GROENEN KMER DOET WAAR ZE GOED IN IS,,,,,,, BLANKEN HATEN,,, JODEN HATEN,,,,,
  WERKENDEN HATEN,,,,,,, HOLLANDSE NORMEN EN WAARDEN HATEN,,,,,,CRIMINELE ORGANISATIE,,,,,,,, ISLAMIETEN KNUFFELEN,,,,,, HAATBAARDEN BINNENHALEN!!!!!!!!

  1.   

   +1

 7.   

  In Iran wordt al jaren een vergelijkbare zwarte pieten feest gevierd. De mensen daar maken hun gezicht zwart en maken hun lippen rood en zingen liederen voor de kinderen. Dat is traditie zoals wij dat hier kennen. Zoek het maar op. Hier in Nederland willen ze straks alles aan banden te leggen om steeds meer van onze vrijheden te beperken en beginnen ze met het eindigen van het Sinterklaasfeest om zodoende het vrije westen steeds verder in een houdgreep te krijgen. En we werken er bijna allemaal aan mee. Zoek het maar op.

 8.   

  Zou Links Lam zijn ?

 9.   

  Werkbespreking,geschift zijn ze .

 10.   

  Valt me mee. Wel een Sinterklaas met een echt kruis!

 11.   

  Zwarte piet is zwart zoals smurfen blauw zijn. Kan geen politicus of andere drammer iets anders van maken.

  Op youtube kan je een filmpje vinden over hoe de smurfen denken over een blauwe piet.

  :) :) :)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!