Thierry Baudet (FVD) pleit voor 'positiever beleid van de Europese Unie richting Israël'

Geen categoriemei 04 2019, 19:00
Thierry Baudet (FVD) wil een meer 'positief beleid' van de Europese Unie richting Israël. Positief detail: de Israëlische wapenindustrie ontvangt nu al miljoenen euro's aan subsidie vanuit de Europese Horizon 2020 subsidieprogramma, betaald door Europese belastingbetalers. Maar het moet natuurlijk nog positiever.
Maar de vraag is hoe en wanneer. Zo stelt Thierry Baudet het volgende:
De relatie tussen de EU en Israël moet niet 'positiever', maar vooral consistenter. Dat laatste is het namelijk helemaal niet. Er is in feite geen lijn op te trekken. Enerzijds hebben we een EU dat Israël op allerlei manieren steunt en miljoenen euro's richting het Israëlische bedrijfsleven stuurt. En tegelijkertijd verdwijnt er óók Europees geld in het zwarte gat van de BDS-boycotbeweging.
Een beetje inconsistent? Het lijkt wel alsof de EU van alle walletjes eet en aan iedereen geld geeft met de gedachte 'als we iedereen wat geven zijn we ook met iedereen vriendjes'. Bi-zar! In ieder geval wil Baudet iets veranderen aan de relatie. De vraag is dan ook wat de EU precies wil. Zoals hieronder weer zo'n knap staaltje EU-wewaaienmetallewindenmee:
Tegelijkertijd is EU-opperhoofd Frederica Mocceria het toppunt van deze ondoordachte relatie tussen de EU en Israël. Ze houdt vast aan illusies waarover ze vertelt dat deze 'worden ontmanteld':

“ The two-state solution is not only fading away. It is being dismantled piece by piece.”

Verder komt de opmerking van Thierry Baudet op een bijzonder moment.
De banden aanhalen met Israël terwijl deze staat de territoriale ambities heeft vergroot en gebieden wil annexeren, is zeer riskant. Zeker vanuit het standpunt van Europese veiligheid. Je kunt ook neutraal blijven omdat de risico's van het kiezen van een bepaalde zijde gewoon groot zijn. Tijd dat Baudet uitlegt wat hij precies bedoelt en of hij ook voorstander is van consistent beleid want het huidige is zeer chaotisch. En dat is pas écht negatief.
Daarnaast is het natuurlijk opmerkelijk dat een EU-scepticus als Baudet ineens begint over EU-buitenlandbeleid. Soms is Baudet écht onnavolgbaar. Verder vroeg Baudet aandacht voor deze petitie. Teken hem ook vooral even.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten