Thierry Baudet houdt zich van de domme: ‘Ich habe es nicht gewusst? Ik heb daarbij geen associatie met WOII!’

Thierry Baudet liep vanochted in een zelfopgevatte val bij Goedemorgen Nederland bij WNL. In het ontbijtprogramma ontkende de FVD-leider dat hij met een onlangs geplaatst filmpje over door asielzoekers aangevallen vrouwen met daarin de tekst “ich habe es nicht gewusst” een link naar de Tweede Wereldoorlog heeft willen leggen.

Wie oud genoeg is om het nog te hebben meegemaakt, of voor degene die zijn historische pappenheimers kent, is het natuurlijk zo klaar als een klontje. Op zichzelf klinkt de Duitse vertaling van de uitspraak “ik heb het niet geweten” misschien als een gemiddelde zin, maar schijn bedriegt. Aan “ich habe as nicht gewusst” kleeft een zeer zware lading: het is de tekst die voormalige nazi-leiders uitsloegen om aan de geallieerde rechtsmacht duidelijk te maken dat zij zogenaamd niets hebben afgeweten van de holocaust – de massamoord op miljoenen joden, roma en gehandicapten.

Toen in 2010 kardinaal Simonis de tekst uitkraamde, moest hij even later ook zijn excuses aanbieden voor het ongepast aanroepen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog om daarbij zijn eigen straatje schoon te vegen.

Toch weerhield het Baudet er niet van die tekst meermaals in een filmpje op social te laten verschijnen, waarin vrouwen vertellen over hoe ze door migranten zouden zijn misbruikt en vermoord. Of de claims van de vrouwen kloppen is niet na te gaan, maar wél is de achtergrond van die vrouwen bekend: het zijn extreem-rechtse, identitaire racistes. Dat maakt die video op zichzelf al fout genoeg, maar de uitsmijter maakt het nog erger: foto’s van onder anderen Rutte, Klaver en Jetten verschijnen die allemaal de woorden “ich habe es nicht gewusst” in de mond worden gelegd.

Daarover doet de FVD-voorman vanochtend of zijn neus bloedt:

“Forum voor Democratie-leider Baudet heeft bij de uitspraak “Ich habe es gewusst” geen associatie met de Tweede Wereldoorlog. Dat zei hij in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Hij heeft die woorden gebruikt omdat wat hem betreft duidelijk is dat vrouwen niet veilig zijn door een “ongecontroleerde immigratiestroom”.

FD-journalist Jean Dohmen, die ook te gast was bij Goedemorgen Nederland , zei dat die uitspraak hem onmiddellijk deed denken aan de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog, waarover Duitsers later zeiden dat zij niet hadden geweten (“nicht gewusst”) dat daar op grote schaal mensen werden vermoord. Baudet wilde aangeven dat “we niet meer kunnen wegduiken” voor de gevolgen van immigratie.”

Onzin, natuurlijk. Iedereen met een beetje historisch besef denkt bij “ich habe es nicht gewusst” aan de Tweede Wereldoorlog. Net zoals iedereen bij “veni, vidi, vici” aan Julius Caesar denkt en bij “ab sofort” aan het einde van Oost-Duitsland. De reden dat Baudet dit desalniettemin toch dommig ontkent, heeft te maken met de verkiezingen.

We gaan namelijk over twee dagen naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen, dus partijleiders kunnen zich geen fouten permitteren. Eén manier om het toegeven van een fout te voorkomen, is door je gewoon een weg door de ophef heen te bluffen. Een risicovolle strategie, en wellicht de enige optie voor handen, maar met eerlijke politiek heeft het allemaal niet bijster veel te maken. Dat is wat Baudet hier doet. Het is geen fijn gezicht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. Ragmilla

  Baudet kraamt alleen maar onzin uit. Als Rutte niet zo fatsoenlijk was kan hij Baudet fileren. Wat een leugenaar is die Baudet, mannen tot opdringerig gedrag naar vrouwen aan zetten bijvoorbeeld.

  1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Welke onzin?

   In dat essay staan goede dingen zoals dat werken, carrière maken en kinderen opvoeden niet samen gaan en dat klopt als een bus…dan krijg je van die caviakinderen. Je gooit er smorgens wat water en voedsel in en voor de rest bekijken ze het maar die dag..dan krijg je zo’n kansloze generatie

   1. Ragmilla

    Onzin. Het CBS maar ook diverse onderzoeken van universiteiten over de hele wereld bewijzen het tegendeel. Deze onderzoeken zijn diverse keren overgedaan met gelijke uitkomst.

   2. Marija

    @BSenZS. Mee eens.
    Vrouwen krijgen nu eenmaal kinderen en zorgen daar voor als het goed is. Daar komen goede volgende generaties van.
    Echter moeders lopen een verloren race als ze carrière vrouwen worden.
    Prima dat ze studeren, komen vaak wel te laat toe aan het krijgen van kinderen en zijn bezig met hun baan als carrière vrouw.
    Mannen die in principe voor het inkomen van hun gezin zorgen worden vaak een ondergeschoven kindje, moeder regelt alles, vader doet te weinig mee.
    Er valt echt wel wat te zeggen voor de oude regels, hoewel als ik zie wat er terecht komt van opvoeden bij allochtone gezinnen ik ook weer twijfels krijg.

    1. Siemien

     Je moet een carrièretruus eens vragen hoe ze een kind op moeten voeden die hebben daar veelal geen verstand van en geen flauw benul…

     Hoezo moeders die niet werken zijn dom? die snappen het echte leven tenminste

     1. Marija

      Dat heb ik niet gezegd, integendeel. @Siemien

    2. Ragmilla

     Misschien dat u de geschiedenis van de mens eens moet bestuderen. Er is slechts een hele korte tijd sprake geweest van vrouwen die geen gelijkwaardige prestatie leverden, max 40 jaar.

     Uit diverse gereproduceerde onderzoeken blijkt dat kinderen van ouders die beiden werken een veel grotere kans op succesvol zijn hebben, niet alleen in hun werk maar ook in relaties. Dat beide werken kan doorslaan naar 7 tot 19 crèche kinderen maar zoals het in Nederland over het algemeen gaat is het prima.

     Wanneer trekt u de burka aan?

     1. edoc431

      Ik vindt dat jij voor een zwarte een aardige grote waffel hebt vent ga hutu’s uitroeien

     2. Marija

      Doe jij hem maar uit, misschien gaan je hersens dan beter functioneren.

    3. Caro

     @ Marije,

     Laat u niet gek maken.

  2. Siemien

   “Wat een leugenaar is die Baudet”

   Gasten zoals jij zijn gewoon ziek in hun hoofd, leugenclown Rutte fatsoenlijk noemen! je bent gestoord, lastendruk van 35% naar 40%, Rutte die het gezin niet als hoeksteen in onze maatschappij ziet..

   1. PMG

    Rutte weet niet eens wat een gezin is, net als Jetten en die lesbo!!!

  3. Matig rechts

   Tardum viventem

   1. edoc431

    En zo ruikt het ook hahahahaahaha

   2. edoc431

    et ut odore hahahaha

 2. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Al die asielzoekertjes die halve winkels leeg jatten en opgepakt worden hoor ik ook steeds zeggen “habe es nicht gewusst”

 3. Henk Albarda

  Sorry Tim, ik heb Goedemorgen Nederland met Thierry Baudet en Derk Jan Eppink gezien en was zeer onaangenaam verrast over het optreden van de presentatrice. In volstrekte tegenstelling tot klaver vorige week vrijdag, werd Thierry Baudet in deze uitzending van zgn rechts meerdere malen persoonlijk aangevallen door haar, op onderwerpen die niets, maar dan ook niets met EU te maken hadden.
  Ook bleek het goed dat Jean Dohmen naar het FD is verhuisd (ex Elsevier Weekblad) , hij deed vrolijk mee met de persoonlijke aanval op Thierry Baudet.
  Nadat de linkse partijen en vele media ons onterecht maandenlang hebben uitgemaakt voor alles wat maar relateerde aan de 30’er jaren vorige eeuw, was het feitelijk niet meer dan redelijk die bal te leggen bij wie die thuishoort, Links. Links had zich zeker 10 jaar geleden moeten hebben bedacht dat we met de (moslim) immigratie een groep binnen haalden die (vanuit cultuur) vinden dat ze recht hebben vrouwen als bezits-objecten te zien.
  Natuurlijk had ook ik een voorkeur gehad de retweet enkele weken na de verkiezingen te zien gebeuren.

  1. poldi

   +++++, klopt als een bus.
   Vooral die belachelijke aanval van die representatrice.
   Volgens mij had zij instructies om Thierry aan te vallen.

   1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

    Via het oortje was het voortdurend “Maak hem kapot” op de Vvd zender.

    Ze schijten allemaal in de broek dat donderdag FvD de rechtse wind iets harder laat waaien

    1. Bolkestein

     De VVD tweette zojuist:

     Genoeg stof voor een pittig gesprek. Waarover vind jij dat Mark Rutte Thierry Baudet aan de tand moet voelen in het debat.

     Zoiets vraagt natuurlijk om reacties. En die kunnen dan bijvoorbeeld zijn:

     Het door Rutte:
     Sponsoren van terroristen in Syrie
     Faciliteren van de massa-immigratie
     Niet toenemen van de koopkracht
     Uitleveren van onze soevereiniteit
     Toenemen van de omvang van de overheid
     Toedekken van asielcriminaliteit
     Gevoerde klimaatgekkiesbeleid
     En zo nog 100 dingen

     1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

      En laat je nou net op al deze vragen geen antwoord krijgen. Net als dat we nog steeds geen antwoorden krijgen waarom onder kopje “overige” kinderporno, moord/doodslag en kindermisbruik staan

   2. Meester Kong

    @P
    Jij ziet natuurlijk liever die kwijlende vette pad Jensen.

    1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

     Beter een vette pad dan een linkse hond

    2. Original NL

     Alleen honden kwijlen als ze kongetje zien, vooral als deze met voer gevuld is.
     #lulhannes!!

  2. Korporaal Monty

   Neemt niet weg dat Baudet wel heel onnozel doet door te zeggen dat hij geen link legt bij de zin “ich habe es nicht gewusst”.

   Of spreekt hij gewoon graag Duits in Nederland?
   Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn de dit geloven.
   Of recht durven praten.

   1. Cootje

    Uitspraak kardinaal simonis

  3. Original NL

   @Henk….Quote…. en was zeer onaangenaam verrast over het optreden van de presentatrice….
   Meen je dat nou echt Henk..waarom denk je dat Baudet geen trek had om bij de npo met flutte te debatteren? laatst nieuwsuur niet gezien waar Wilders bijna door de “presentatrice” werd gekrabt?
   Dit gaat al sinds Hans Janmaat zo.
   Ben je niet links..dan ben je vogelvrij bij de msm.
   Dus stem Wilders of Baudet!!!

 4. F.C. Labrouste

  Dit is inderdaad pijnlijk ongeloofwaardig. Deze leugen van Baudet is overigens net zo doorzichtig als zijn bewering met het essay over Houellebecq slechts de woorden van deze auteur te hebben weergegeven. Het is in de context van het artikel volstrekt duidelijk dat hij instemt met de opvattingen van Houellebecq en deze in zijn eigen woorden verwoordt. Dit sluit ook aan op eerdere beweringen van Baudet waarin hij Houellebecq aanduidt als zijn ideologische leermeester.

  Ik vrees dat Boudet dezer dagen zij geloofwaardigheid aan gruzelementen heeft geslagen. Dit kan hij niet meer op een geloofwaardige manier herstellen.

  1. edoc431

   Tja als de naam spellen al moeilijk is …

   1. Trien Knoppen

    Is het nou een a of een o… hahahahaha

 5. Bolkestein

  Laten we eerlijk zijn: Klaver, Jetten en Rutte wisten ervan. Zo hebben ze de ernstige gewelds- en zedendelicten door asieleisers begaan bewust verdoezeld door deze onder het kopje overige te plaatsen.

  1. Meester Kong

   @B
   ”Laten we eerlijk zijn: Klaver, Jetten en Rutte wisten ervan”

   Eh Baudet, Wilders, Tiemen, Segers ez. ze wisten ervan.

   1. Stanly2000

    Ja, natuurlijk wisten en weten ze allemaal ervan. Het verschil is echter dat zowel Wilders en Baudet dit durven te uiten en maatregelen tegen deze uitwassen willen.

  2. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Klopt als een bus Bolkestein!

   Een ons beenham stelen bij de lokale buurtsuper staat leuker op je cv dan kinderporno, kindermisbruik en moord en doodslag, terwijl heel Nederland op de hoogte is wat die kansparels uitvreten..het mag alleen niet in de openbaarheid komen van de linkse kliek, want het zijn lieve tandartsen, apothekers en kerngeleerde

  3. NoDoubt

   zij zullen zich moeten verantwoorden voor het verraad aan de kiezers.

 6. Piet Klein

  We zien heel sterk in deze verkiezingscampagne dat het debat niet gevoerd kan worden. We zien dat partijen van links tot rechts zich bedienen van beelden en uitspraken die nogal over de top zijn om kennelijk door te dringen bij een murw publiek, een ingekakte journalistiek. Want de vraag is of het netto beleid van de migratie van de EU en ook Nederland wat bestaat uit wegkijken en proberen aaibaar over te komen bijdraagt aan Europa, Nederland en of het antwoord is op mensen die door oorlog of matige economische omstandigheden zoeken naar uitwegen. Als we kijken naar het migratie beleid dat bestond/bestaat uit vluchtelingen die een risicovolle weg mochten gaan over de Middellandse zee, later geholpen werden door organisaties als Sea Watch, vluchtelingen die stevig mochten betalen aan mensensmokkelaars, de EU die tegen haar zuidelijke staten zei zoek het maar uit, Italianen en Grieken die het beu werden, vluchtelingen die vooral naar de landen met goede sociale voorzieningen gingen, de noordelijke landen. In Nederland aankomen waar voor een groot gedeelte niet het geschikte werk is, de woningmarkt volledig uit balans is, files te lang zijn, de luchtkwaliteit onvoldoende is, er een groot beroep gedaan wordt op de sociale geld potten terwijl ouderen minimale zorg krijgen, de jongeren zorg steeds meer kosten op eist, sommige groepen migranten conservatieve waarden propageren die totaal niet in Europa en Nederland passen, waar sommigen zich heel sociaal voelen omdat ze ‘voor’ vluchtelingen zijn maar de verder er niets mee te maken willen hebben en anderen vragen om een realistisch beleid en uitgemaakt wordt voor alles wat vies en lelijk is. We zien een totaal intellectueel verloederd debat, een wegkwijnend wederzijds respect, Europese politici die de onderwerpen die er toe doen negeren en nep campagnes voeren over nep onderwerpen. We zijn kennelijk niet meer in staat om een redelijke manier over onderwerpen die er toe doen met elkaar in debat te gaan, te respecteren dat er verschillende wegen zijn, we blijven steken in over de top beelden en uitspraken en daarop volgend verontwaardiging. Ik houd er niet van dat proberen te linken naar de tweede wereld oorlog. Elke vergelijking met de tweede wereld oorlog doet te kort aan het leed wat toen is geschied. Maar dat we vandaag de dag niet meer in staat zijn op een redelijke manier de problemen die er toe doen met elkaar te bespreken is meer dan ernstig. Wat meer dan duidelijk is, is dat er grote veranderingen nodig zijn.

 7. Cootje

  Wij hebben het niet geweten stond de hele kerken gemeenschap met vol en nu zelf banaliseren ze het in het roomse Vaticaan de kindermisbruiken net als in de politiek alles zwart gelakt onder de tafel geveegd , gelukkig lopen overal de kerken leeg en nu hebben we nog zo stom zooitje die zich niet wil laten inenten tegen mazelen . Ze brengen hele bevolkingen in gevaar wegens geloofs overtuiging

 8. Dragonmaster969

  vond het zelf ook niet handig van hem. toch ga ik op FvD stemmen want de overige partijen (behalve PVV en SGP) zijn nog vele malen erger en brengen Nederland langzaam maar zeker naar een sociaal bankroet…

  1. Kapitein Haddock

   Dragonmaster969

   +++

 9. Meriadoc Brandebok

  Iedereen met enig historisch besef koppelt deze woorden automatisch aan de (vermeende) uitspraken van het Duitse volk na de Tweede Wereldoorlog.

  Er zijn twee mogelijkheden: Baudet is zo dom als het achtereind van een varken dat hij zijn geschiedenis niet kent, of hij houdt zich van de domme en draait als een paling in een emmer snot.

  Ik weet niet welke van de twee ik ergerlijker vindt.

  1. Stanly2000

   Natuurlijk Guus, iedereen weet ervan maar doet niets. Dat niets gedaan wordt is het probleem lijkt mij en niet de koppeling Tweede Wereldoorlog. Dat is maar een stok om de boodschapper mee te slaan en dient als afleiding van het probleem.

  2. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Het grote gros heeft de oorlog helemaal niet meegemaakt…als je tegen een 18 jarige zegt “ich habe es nicht gewusst” dan staan ze je aan te kijken alsof Mohammed en Youssef een varken aan het verorberen zijn.

   1. Joop Klepzeikert

    @BSZS: Inderdaad. Het historisch besef bij de jeugd is 0,00. Net als bij dom links, die werkelijk denken dat Hitler en de Nationaal SOCIALISTISCHE Duitse Arbeiders Partij ‘conservatief’ waren.
    Zelfs bij linkse politici, zoals Frans “islam hoort al 2000 jaar bij Europa” Timmerzwans, is dat historisch besef niet of nauwelijks aanwezig.
    Maar wel gillen en brullen als iemand een keer “ich habe es nicht gewusst” gebruikt tegen historische onbenullen als Rutte, Klaver en Jetten.
    Zwakzinnig links is nogal selectief verontwaardigd.

    1. Korporaal Monty

     Goedemorgen Joop jij hebt je ook weer even vrij kunnen maken van je keiharde werkzaamheden.

     Of ben je net wakker?

   2. Meriadoc Brandebok

    Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie, is Baudet een achttienjarige?

    1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

     Waar staat of moet staan dat Baudet 18 jaar is?

     En wat Joop Klepzeikert zegt bij mensen tot 40- 45 jaar is er 0.0 besef en hebben helemaal niets met de oorlog behalve dat ze op 4 mei even 2 min stil zijn en 5 mei de hele dag bezopen het bevrijdingsfeest vieren.

     1. Meriadoc Brandebok

      Sjors, je wordt belazerd waar je bij staat. Een man die allerhande boeken schreef, een studie deed en werd beschouwt als een intellectueel heeft geen benul van die uitspraak? Laat me niet lachen.

      Achttienjarigen misschien niet, maar daar zit Baudet al enige tijd overheen. Hij liegt en je weet het.

      Dat mensen van veertig tot vijfenveertig jaar over het algemeen niets met de oorlog hebben is onzin.

   3. Korporaal Monty

    “als je tegen een 18 jarige zegt “ich habe es nicht gewusst” dan staan ze je aan te kijken”

    Als een 18 jarige zo kijkt hebben hun ouders verzaakt in de opvoeding.
    Ieder jaar staan we hier bij stil om het niet te vergeten.
    Niet alleen het onderwijs is hiervoor verantwoordelijk ook de ouders.

 10. Joop Klepzeikert

  Rutte, Klaver en Jetten en nog meer van die smeerpijpen doen al heel lang of ze van niets weten. Net alsof er nooit iets gebeurt, net alsof crimigranten allemaal maar lieve mensjes zijn. Dat ruim 70% van dat tuig in de eerste 5 jaar hier al met politie in aanmerking komt doen ze ook net van of ze dat niet weten.
  De opmerking “ich habe es nicht gewusst” is in hun geval dus gewoon volledig gepast.
  Ook al wordt dat door zachte eitjes met de oorlog geassocieerd, het is wel de knijterharde waarheid over die smerige wegkijkers.

  1. Korporaal Monty

   “De opmerking “ich habe es nicht gewusst” is in hun geval dus gewoon volledig gepast.
   Ook al wordt dat door zachte eitjes met de oorlog geassocieerd,”

   Hiermee wil je toch gewoon aangeven dat de huidige politici net zo ontkennend doen als de Duitsers deden na de oorlog.

   Of spreek je ook liever Duits?

 11. Henk Albarda

  Kennelijk ben ik 1 van de weinigen die, hoe inhoudsloos sommige reacties ook zijn, alle reacties leest.
  Van enkelen, oa Ragmilla, staat een enkele keer een redelijke reactie op dit forum, vandaag niet.
  Of je hebt mijn reactie niet gelezen, of je verrekt het omdat mijn reactie niet in jouw (wellicht toch intolerante) straatje past.
  Je kunt het met Thierry Baudet oneens zijn, en sommige reacties van Thierry Baudet KUNNEN verkeerd opgevat worden. Maar volstrekt eraan voorbij gaan dat links plus groen links rutte van begin maart tot feitelijk nu een uiterst misselijk offensief hebben gehouden tegen EN Forum voor Democratie EN Thierry Baudet EN ONS, de kiezers, dat getuigt van een hypocrisie die zijn weerga niet heeft.
  Daarom ben ik het met de toonzetting van dit artikel grotendeels ONeens.

  1. Alicanter kok

   Quote :Of je hebt mijn reactie niet gelezen,
   .
   Dat kan ik me echt niet voorstellen.
   Een ieder leest toch vol aandacht de belevingswereld van Hilarische Henk.
   Ik denk dat mensen hier u verbaal niet aankunnen.
   Daarom reageert er vrijwel niemand op uw schrijfsels.
   U bent ze allemaal de baas.

  2. F.C. Labrouste

   Over toonzetting kan men altijd twisten maar mag ik concluderen dat u het met deze inhoudelijke conclusie in heet artikel heet wel eens bent: “Eén manier om het toegeven van een fout te voorkomen, is door je gewoon een weg door de ophef heen te bluffen. Een risicovolle strategie, en wellicht de enige optie voor handen, maar met eerlijke politiek heeft het allemaal niet bijster veel te maken. Dat is wat Baudet hier doet. Het is geen fijn gezicht.”

   1. Henk Albarda

    Als ik uw ‘toontje’ goed begrijp vond u het fantastisch zolang links (fascisten) tussen begin maart en nu FvD uitmaakten voor ‘bruinhemden’ , ‘doet me denken aan de 30’er jaren’, ‘neo-nazis’ , ‘fascisten’ en racisten.
    Zodra links ivm gedram van de afgelopen 10 jaar een terecht verwijt krijgt (de fotos) , is dat ‘plotseling’ not done. De fotoserie was al in Koln, oud / nieuw 2016 werkelijkheid en de schuld lag bij merkel en duits groen links.
    U bent kennelijk kiezer en lid FvD?

 12. Marija

  Citaat:
  “Waarin vrouwen vertellen over hoe ze door migranten zouden zijn misbruikt en vermoord”.
  Nadat je bent vermoord vertel je dat, Tim ff je tekst controleren voor het plaatsen.

  1. Superscript

   Dit is de meest zinnige reactie in de reeks !

 13. NoDoubt

  De kern van het verhaal is natuurlijk dat we de asielzoekers als kansenpareltjes binnenhalen aldus pinokkio. Ondertussen blijkt dat er van alles mis is met het massaal door de EU opgedrongen immigranten. De hele samenleving wordt ontwricht en dat kun je overal lezen maar de Merkels Macron’s en Rutteś clubjes verbieden om het te publiceren of wuiven het weg als verward. Juist Merkel moet weten dat de term door haar beleid nu al zwaarder weegt. Zij kan zich niet verschuilen achter de term Ich habe es nicht gewusst. Want zij laat alles in de doofpot stoppen. Erger nog zij stort Duitsland in de afgrond door haar open grenzen beleid. Het eigen volk moet het ontgelden en de kosten nu al zijn 1000 miljard en met de Marakesh wordt dat het viervoudige. Dus de term is gerechtvaardigd als heel EU naar de afgrond gaat door dit ondoordacht stompzinnig beleid. U wil kennelijk een Iran/Turkije land worden.

 14. kotenko

  Ich habe das nicht gewüst , nee mij deed dat niet denken aan de nazies die de holocaust ontkende . Mij deed het denken aan al die vrouwen die zich niet meer veilig voelen op straat en al die vrouwen die zich onveilig voelen als ze op een afgelegen straat of omgeving een groepje vluchtelingen of een enkele vluchteling die je als hongerige beesten aankijken tegenkomen en de angst wat er door je heen kan gaan . Daar deed mij dat aan denken , ich habe das nicht gewüst . Het deed me denken aan het half jaar dat ik zelf op een AZC heb gewerkt en keer in en keer uit angsten heb doorstaan , kom ik veilig thuis of niet . Dit filmpje spreekt de waarheid . Ze hebben het ook gewüst , heel kort . Geschreven door een Nederlandse vrouw wat met vluchtelingen werkt en haar hart ligt in haar werk maar toch stem ik FVD … Ich habe es gesehen und ich weiß es …. de groeten

 15. PMG

  Uit de categrie spijkers zoeken op laag water: heel dom verhaal Tim, de tekst in het duitstalige filmpje was ‘Ich habe es gewusst” da’s heel iets anders!

 16. Nuts

  Wat is er extreem rechts en rascistisch aan Identitair verzet ????

  Dat zijn geeoon mensen die benoemen wat er gebeurt en er actie tegen nemen..

  Ik steun deze mensen en voel mij extreem geframed door deze Linkse opmerking van Tim.

  Bertus,

 17. Korporaal Monty

  Baudet presenteert zich als een geschoolde man, intellectueel.

  Bij het woord ‘boreaal’ legt hij meteen de link noordelijke.
  Echter de zin “ich habe es nicht gewusst” doet bij hem geen beltje rinkelen in zijn bovenkamer.

  Dit zegt genoeg over dhr. Baudet.

 18. Cootje

  Ik ben van na de oorlog en ken alleen deze uitspraak van kardinaal Simonis aanleiding de vele kindermisbruiken in de kerken deze kardinaal riep in 2010 het is nu nog actueel wie haben es noch gewusst schijnheilige biblebelt en toen moest die tekst gauw onder het vloerkleed

  1. Cootje

   Nich

  2. Korporaal Monty

   Dus het zinnetje “ich habe es nicht gewusst” doet jou meteen denken aan kardinaal Simonis en niet aan de tweede wereldoorlog.

   Jij zal één van de weinigen zijn denk ik.

 19. J.C.

  Hoe oud is Baudet? Nou, dan…….

  Het gaat er in dat filmpje natuurlijk om, dat de politici die nu onnatuurlijk te vuur en te zwaard voor open grenzen pleiten, straks als het normaal geworden is dat jonge vrouwen zich moeten onderwerpen of bij in grote getale verkracht en vermoord worden, de vermoorde onschuld gaan uithangen. Zoals de moordende en verkrachtende beesten uit de Tweede oorlog dat ook hebben gedaan. Maar bijltjes mocht niet doorgaan, waarom eigenlijk niet? Hoezo, dan zouden wij net zo slecht zijn en keer je vijand de andere wang toe? De vijand heeft er kennelijk niet veel van geleerd………

  1. J.C.

   Bijltjes moet zijn bijltjesdag…..

 20. edoc431

  Ja nou en ????.hoe vaak is het niet andersom .je bent een huichelaar daar is alles mee gezegd

 21. struisvogelpolitiek

  Ik wil Baudet niet vergelijken met Trump, maar als ik kijk naar de afgelopen maanden dan zie ik toch wel wat overeenkomsten wat betreft het bashen en framen van Baudet en Trump. In Amerika proberen de democraten Trump op allerlei manieren te beschadigen, terwijl in Nederland de overwegend linkse partijen Baudet proberen te beschadigen. De Nederlandse politiek staat met weer verkiezingen in het vooruitzicht gelijk aan Amerikaanse toestanden, dat heeft het linkse partijkartel goed afgekeken van de democraten in Amerika. Trump houdt zich prima staande onder het democratische geweld en ik kan alleen maar hopen dat Baudet zich hier ook staande houdt. GO THIERRY!

  1. Trien Knoppen

   En straks allemaal weer heel verbaasd zijn vanwege de eclatante overwinning van FvD… Linkse struisvogels! haha

   1. Bosche draak

    Geef de tegenstander genoeg touw en hij hangt zichzelf op.
    Laat de linkse sloeries maar janken, mopperen, etteren en schelden.
    Deze non-issue gaat de mensen echt niet op andere gedachten brengen.

  2. Fortiori

   Trump zal zich moeten verantwoorden bij de Amerikaanse belastingdienst voor zijn strapatsen.
   En deze dienst is niet kinderachtig. Met een Amerikaanse moeder maar hier in Nederland geboren, bezit je de Amerikaanse nationaliteit en belastingplichtig. Daar komt de Eindbaas niet onderuit.
   Opzettelijke faillissementen van Trumps bedrijven gaan onder de loupe.

 22. fusilier

  Wir haben as nicht gewusst,of Wir schaffen das, zit weinig verschil tussen. Het waren niet alleen de nazi uitvoerders die dat riepen,maar bijna het gehele Duitse volk,plus de N.S.B landverraders die hier rondliepen.

 23. Jantje

  De islam is een stuk wreder en haatdragender t.o.v. niet moslims dan de Nazi’s.
  Daar is 1400 jaar bewijs voor met 270.000.000 doden (dit is wetenschap en ook nog eens laag ingeschat.) en enorm veel ander leed zoals slavernij, Gezins uiteen rukking, onderdrukking, kleinering enz.
  Volkomen terecht dat Baudet degenen, die de islam faciliteren, dit in de mond legt.
  De islam is het kwaad.

 24. Alicanter kok

  Bij FvD zijn de personele problemen groot.
  Het aantal mensen met dubbelfuncties is opmerkelijk.
  Bij een succesvolle verkiezing op 23 mei zou FvD de ontstane zeteltjes niet kunnen vullen.
  Het zou mij niets verwonderen als Baudet via afkeurenswaardige acties zelf op de rem trapt.

 25. struisvogelpolitiek

  Baudet heeft dit omstreden filmpje geretweet om links Nederland wakker te schudden. Helaas zijn er enkele linkse sneu hazen die de inhoud van dit filmpje uit het verband scheuren en er een godwin op plakken en hopen dat de kiezers emotioneel op links gaan stemmen. Niet het filmpje, maar links is laag bij de grond. Het filmpje laat ons alleen maar zien wat ons mn. vrouwen te wachten staat als je links hun gang laat gaan.

  1. F.C. Labrouste

   Meent u niet dat Baudet met de uitspraak in zijn tweet “ich habe es nicht gewusst” zich aan een Godwin schuldig maakte?

   1. Trien Knoppen

    Het woordje ‘nicht’ komt er helemaal niet in voor!

    1. F.C. Labrouste

     Dat is correct. Meent u nochtans niet dat het een toespeling was op die beruchte uitspraak?

     1. Trien Knoppen

      Dat zou goed kunnen. Ik zou daar niet voor gekozen hebben… dat ben ik met u eens.
      Maar bijvoorbeeld ‘moord en verkrachting’ onder het kopje overige verschuilen vind ik veel erger… maar daar mogen we het pas na de verkiezingen over hebben…

     2. Hans Brusselmans

      Laat gaan man…

     3. Trien Knoppen

      Harbers gaat aftreden! Kijk, dat is pas (goed) nieuws…

    2. Original NL

     Ach Fc trollemans……noppen weer een nieuwe nick???

   2. Stanly2000

    Labrouse het was niet zijn tweet!!

    1. Hans Brusselmans

     Precies Stanly2000

   3. struisvogelpolitiek

    @F.C. L
    Neen, meen ik niet. Er is een Godwin van gemaakt door links. Ik vermoedt door de VVD in de wereld geslingerd en gretig opgepakt door links om met Baudet af te rekenen tijdens het debat morgenavond. Het is zo als Baudet al zei: Zetel jagers zijn het.

    1. Superscript

     Met ‘Ik vermoedt’ is de reactie niet serieus te noemen.

     1. struisvogelpolitiek

      @S
      De reactie van deze frik is niet serieus te noemen.

  2. Trien Knoppen

   Oud & Nieuw in Keulen zijn ze allang weer vergeten… stelletje hypocrieten!

 26. Fortiori

  Ik houd het maar op een meesterzet van Baudet voor het imago van het Forum van ‘het moet anders’ Verheugender is de uitkomst van een onderzoek naar politieke overeenkomst tussen GL en PvdA in de Volkskrant. Het kan raar lopen voor Baudet. Een ziener waar je wat aan hebt.

 27. poldi

  Het is bizar hoe politieke tegenstanders reageren op Baudets stuk. Gisteren een schuimbekkende Klaver en Jetten bij de ‘onafhankelijke’ NPO om Baudet weg te zetten als een gevaarlijke man. Als een reactionaire vrouwenhater die ons terug wil voeren naar de 19e eeuw.
  Terwijl Baudet niets anders doet dan een aantal zaken (westerse verworvenheden?) ter discussie te stellen. Hij slaat daarmee de spijker op zijn kop. In een land waar een LHBTG-er als normaler wordt gezien dan een hetero is een beetje tegengeluid welkom. Abnormaal is niet langer de norm.
  Als Piketty zaken ter discussie stelt is dat goed. Maar als Baudet dat doet rolt politiek Den Haag over hem heen. Kwalijk.

  Ik weet in ieder geval wel op wie ik stem! FvD.

 28. poldi

  Plagiaat
  ———
  Eigenlijk klopt het allemaal wel wat dhr Baudet zegt.
  Die stomme Lillian Ploumen begint al meteen over dat hij vrouwen naar het aanrecht wil terug bannen. Dat is een gemeen en dom en vals. Want dat zegt hij nergens.
  Wel is het opvallend dat er VEEL burn out problemen zijn bij jongeren. met name bij vrouwen. Zou hij misschien toch gelijk kunnen hebben? Dat zou zomaar kunnen.
  IK stem op Thierry’s partij en mijn partner ook. NIETS brengt mij daar van af.
  De zittende partijen zijn voorbeelden van vriendjespoltiek om het eigen gewin en incapabele mensen als mw Ploumen bederven alles wat met goede politiek en bestuur te maken heeft.

  1. Trien Knoppen

   +1

   Die Ploumen denkt dat ze met hard schreeuwen nog enige waarde heeft in het debat… gewoon zielig!

 29. Godefroy France

  HA HA HA NORMAAL BEDIENT DE LINKERKANT ZICH VAN DE TEKSTEN VAN OPPERSOCIALIST ADOLF,,,,,,,,, DUS REPOST VAN BAUDET IS EEN KOEK VAN EIGEN DEEG,,,, DUS HUILLIE HUILLIE BIJ DE ISLAMPIJPENDE BRUINHEMDEN !

  PVV EN FVD EERST WINNEN DAN DE BEUK ERIN!!!!

 30. santiago

  Wat moet je nu nog meer zeggen over Baudet. Ik roep al een jaar lang dat het een charlatan is die in opdracht van de elite moet zorgen dat de PVV niet te groot wordt en dat het politieke stelsel verdeeld blijft. Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  1. santiago

   Voorts ben ik van mening , dat wanneer we onze democratie willen terugkrijgen, de monarchie moet worden afgeschaft.

   1. Vit

    Nee hoor Willem mag van mij blijven én het mag wat kosten, topgozer.

 31. Marija

  Of topic:
  Harbers zal vandaag aftreden.

  1. Trien Knoppen

   Ik ga de vlag vast buiten hangen! 🙂

  2. santiago

   So what, de volgende lul staat al weer klaar hoor dus wat maakt het uit. Ze zijn nog te laf om zich in een debat te verantwoorden voor hun labbekakkerigheid. Tuig is het en zijn opvolger dus ook.

   1. Trien Knoppen

    Volgens de NOS heeft hij om een debat gevraagd! Er zijn dingen boven water gekomen waar de honden geen brood van lusten… Er was binnen het ministerie gewaarschuwd om niet met een top 10 te werken maar daar is niets mee gedaan…

 32. Caro

  @Kasja
  https://twitter.com/KajsaOllongren

  Uw oproep voor het combi leven.
  Gericht aan vrouwen.

  Wat een unieke treurnis.
  Als u de koppeling maakt tussen baan, GECOMBINEERD met huwelijk en opvoeden kinderen…
  Duidelijk waar de prio ligt.
  Ik wens haar veel liefde toe.

 33. Kapitein Haddock

  Even terzijde:

  De Linkse Ministeries zijn de baas in Nederland!
  Niets meer en niets minder!
  Zie Ministerie V & J.
  De zeer Linkse zakkenvullende Asielindustrie, wortelend in ALLE, Ministeries heeft gewonnen!
  (zaak Harbers)

 34. Kapitein Haddock

  De Linkse Ministeries zijn de baas in Nederland!
  Niets meer en niets minder!
  Zie Ministerie V & J.
  De zeer Linkse zakkenvullende Asielindustrie, wortelend in ALLE, Ministeries heeft gewonnen!

 35. fretFred

  De man die zich voorstaat op zijn academische vorming (bachelor geschiedenis, doctoraal rechten), schreef voor het universiteitsblad Mare in Leiden, bekende historici / columnisten als Geert Waalingen Rene Cuperus rekent tot zijn vrienden, zegt geen associatie te hebben met deze uitspraak. Als het niet zo triest was en herinnert aan een gitzwarte periode in de geschiedenis zou je er nog om lachen ook.

 36. J.Rademaker

  Heb het gezien die meneer die was uitgenodigd om hem te bestrijden ondersteunde het fanatieke beeld van een …. volledig.
  Overigens maakt het beeld, wir haben es nicht gewusst terecht duidelijk dat de misleiding en het afbraak beleid moedwillig zijn.
  Dat is een betere en terechte associatie dan de inmiddels wel erg grijs gedraaide plaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.