Tuurlijk! Judith Sargentini gaat weer los op Hongarije: ‘schendt mensenrechten van asielzoekers’

Judith Sargentini van het Europees Parlement wil actie tegen Hongarije. Screenshot Twittervideo.
Foto: Judith Sargentini van het Europees Parlement wil actie tegen Hongarije. Screenshot Twittervideo.

Judith Sargentini (GroenLinks) continueert vandaag één dag voor de Europese Parlementsverkiezingen haar campagne tegen Hongarije en Viktor Orbán. Ze citeert de Europese Raad die stelt dat Hongarije de rechten van asielzoekers schendt. Een flinke sneer dus en geheel in lijn met haar haatcampagne tegen de Hongaren

Sargentini kennen we onder andere van haar legendarische Tweet waarin ze haar gezond verstand even uitschakelde en overging op de robotmodus van informatie-input-verwerking-output. En vandaag deelt ze dus een bericht waarin wordt gesteld dat ‘Hongarije de mensenrechten van asielzoekers schendt’. Dit keer geen Sargentini-rapport, maar het zogenaamde Mijatovic-rapport.

De ironie wil dat het rapport van Dunja Mijatovic ook over haar eigen land had kunnen gaan. De focus ligt gewoon wéér op Hongarije, maar had net zo goed kunnen gaan over de Catalanen in Spanje of de Gele hesjes in Frankrijk. Dát is de hypocrisie van deze mensen. Ze ondermijnen Viktor Orbán, maar komen niet consistent op voor mensenrechten getuige hun cherrypicking-methoden. 

Het is algemeen bekend dat de mensenrechten in Servië nou ook niet echt ‘je van het’ te noemen zijn. Een typisch geval dus van ‘de splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen’. Sneu. Toch opent Sargentini wel een interessante discussie met haar Tweet en de eerste reactie waarover kan worden nagedacht is dan ook binnen:

Een zeer terechte vraag natuurlijk.

Wat nu als het onvoorwaardelijk toelaten van asielzoekers tot het territorium van een land kan leiden tot moord, verkrachting en andere misdrijven? Wat nu als de relatie tussen deze fenomenen al lang en breed is bewezen? Welke rechten zijn dan belangrijker voor nationale politici? De rechten van vreemdelingen of de rechten van de inwoners van het land door wie zij zijn verkozen? Een discussie die ongetwijfeld zal losbarsten zodra het door Henk Krol (50Plus) gewenste debat over asiel- en migratiebeleid wordt gevoerd.

En dan weten we nu al waar waar Sargentini staat.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

55 reacties

 1.   

  Orban moet eens goed in zijn reet genomen worden.

  1.   

   Moet je weer poepen, Regina?

  2.   

   Stuur hem een e-mail en stel het hem voor. Misschien nodigt hij je wel uit.
   Zijn e-mail adres is: [email protected]

   1.   

    Geluk zoekers en linkse mafklappers weten donders
    goed dat de rechten van landen overtreden worden .
    Normaal staat daar een kogel op!!!

  3.   

   Hij heeft groot gelijk, dat de grens van zijn land dicht blijft voor criminelen uit Afrika. Hier zitten er al genoeg, dat kunnen we allemaal volgen op internet en TV. Die mensen in Hongarije kijken ook TV en hebben internet. Daar zien ze hoe immigranten zich misdragen in West Europa. Logisch, dat ze geen trek hebben in al dat gezeik met die klaplopers.

   1.   

    Mars020
    Hij heeft groot gelijk !!!
    Mee eens.

  4.   

   Is toch jetten meer gewend of wil u iemand pijn doen? Want wat u wil zonder voorspel. Is zeer pijnlijk vraag maar aan jetten of heeft u een positieve ervaring er mee . Graag delen aub

  5.   

   Orban moet in zijn reet genomen worden wilt u dat herhalen op deze pagina , want een ervaren man in het reed neuken is een aanwinst op deze web site zijn ervaring kan goed te pas komen bij de onervaren toekomstige bewindslieden. Bijv jetten dus moeten we blij wezen met de ervaring deskundige Regina die alles weet van de roepend tot de poeperd een duidelijke aanwinst

  6.   

   En als zei een vrouw is helemaal mij petje af want zonder voorspel aan het klitje gelijk in het nauwste gaatje moet je echt veel ervaring mee hebben daar kan je tranen van in je ogen krijgen en dat wil je orban toch niet aandoen. Maar we zijn blij met de ervaringsdeskundige

  7.   

   Orbán is een held die respect verdient !

  8.   

   @Regina Als jouw soort homophobe onzin hier de Eurocratie moet vertegenwoordigen, staan wij populisten er goed voor ! Doe vooral zo verder !

  9.   

   Zelf ook al aan de beurt geweest, Regina. En vond je het lekker?

 2.   

  Laatste stuiptrekking van dit hysterische GroenLinkse vrouwtje. Na morgen verdwijnt Sargentini in de vergetelheid.

  1.   

   Laatste stuiptrekking van dit hysterische GroenLinkse vrouwtje.
   Ik hoop dit van harte !

 3.   

  Dat linksgekkie met tunnelvisie is compleet geopsedeerd door Hongarije en ziet door haar gruwelijke domheid niet wat er in werkelijkheid aan de hand is.
  Snapt niet dat die gratis geld eisers er zelf voor gekozen hebben geen visum aan te vragen, maar illegaal de grens overgestoken zijn. Daar staat in normale landen nu eenmaal straf op.
  Dat zij misdaden niet wil bestraffen is haar achterlijke idee, maar niet dat van normale mensen.
  Het wordt hoog tijd dat ze ergens als pleejuffrouw wordt aangesteld. Dat scheelt een hoop gezeik en de pleeborstel heeft ze altijd bij zich. Op haar rotkop.

  1.   

   @ Joop K ook wel bekend als de grote fantast, gebruikt het woord – tunnelvisie.
   Jammer dat hij dat gebruikt voor de – linksgekkies – en niet ziet dat hij zelf aan een tunnelvisie lijdt..

   Ziet niet de ondemocratische Orban, maar richt zich alleen op de asielzoeker, oftewel -de islam.
   Ben je niet met Joop,Lugar,Peter, Siemien eens dan ben je een zwakzinnige.

   1.   

    Ik moet zeggen Kongsülsün, je zit er wel heel dichtbij, sterker nog, jou gedachtes gaan parallel met die van Nazi’s, een tandje erger zelfs, aangezien jij het prima vindt om 50.000.000 weerloze ongeboren baby’s per jaar te aborteren…

    1.   

     @S
     Ach je bent een christen gekkie die als leidraad de bijbel gebruikt en totaal voorbij gaat aan het democratisch recht van de vrouw.

     Blij zeker met de nieuwe wet in Alabama :)

     1.   

      De vraag naar recht eist gevoel van plicht. Bepaalde vrouwen denken gewoon eerst niet goed na tijdens de plicht.

     2.   

      Van Urk. Zou u die stelling willen toelichten?

     3.   

      ”Zou u de stelling willen toelichten?” Dom is niet hij die een domheid begaat, doch die ze daarna niet weet te verbergen. A.Schopenhauer 1788-1860

     4.   

      Van Urk

      Ik ben toch baas over mijn lichaam?

      Dank voor uw antwoord overigens.

     5.   

      Je bent echt ziek in je hoofd door moord te rechtvaardigen, je zou het goed hebben gedaan bij de Nurnberg processen. Dat zeg ik je bent nog erger dan Nazi’s, de ziekte die abortus heet is nog erger dan de aids epidemie en de ww2 bij elkaar.
      Voor jou eventjes waar is het recht op leven voor het kind?

     6.   

      Wat is het leven van een ongewenst kind.

     7.   

      Ongewenst? het is een schande dat jij het woord “ongewenst” gebruikt overigens, geen enkel kind is ongewenst, het is het egoïsme van de mens en nog veel erger, doktoren die levens dienen te redden vermoorden weerloze baby’s die het probleem zijn.
      Elk kind heeft RECHT op leven, dat figuren zoals jij geen waarde hechten aan het leven van een kind is duidelijk, ik noem abortus niet voor niets een ziekte…

     8.   

      “die het probleem zijn”
      moet zijn “die zijn het probleem”

    2.   

     @Siemien: Links is inderdaad nog veel erger dan de extreem socialisten rond WWII. Ze worden ook nog steeds met de dag extremer.
     Waar Hitler nog iedereen behalve de elite een gelijk inkomen wilde geven wil links nu iedereen behalve de elite en werkende slaven een ‘gelijk inkomen’ geven; elite AL het geld van werkende slaven, werkende slaven een hongerloontje en werkschuwe parasieten een riante oetkering van de elite.

     1.   

      U spoort werkelijk niet. U aanbidt Hitler.

     2.   

      Ik zeg je Joop, de gedachtegangen over het soort waar ik het over heb lopen parallel met die van Nazi’s

    3.   

     @siemien: Je bent niet goed. Je weet ook helemaal niets van foetissen. Moord noem jij dus ook al het wegzuigen van 4 dagen oude ‘vruchten’. Ook nog steeds van de : gaat heen en vermenigvuldig? 50 miljoen per jaar? Jongen. Met zulke getallen. Zonder abortus zou de bevolking dus met 1 miljard per 20 jaar extra toenemen. En dat bovenop de 3 miljard, die er alleen al voor Afrika in de komende 30 wordt voorspeld? 4.5 miljard mensen erbij, in 30 jaar.

     En luister ook naar het argument: ongewenst kind; waar je zo hemeltergend moraliserend aan voorbij gaat. Ik ga het geeneens uitleggen. Fundamentalisten zijn onbeargumenteerbaar.

 4.   

  “Net zo goed” is geen argument. De Raad van Europa kan ook net zo goed over de frisdrank in de kantine klagen, als over het schenden van de burgerrechten in Hongarije, of over een onvoldoende functionerend koffieautomaat op de gang. Het gaat echter dit maal over de mensenrechten in Hongarije.

  Het bewijst ook geen cherrypicking, of tenminste: dat bewijs moet je kunnen leveren. Klaagt de Raad van Europa uitsluitend over mensenrechten in Hongarije of rapporteert het ook over andere mensenrechtenschendingen?

 5.   

  Die Sargentini is net zo koekoek als die Greta Thunberg

  1.   

   Greta “Ik kan CO2 in de lucht zien” Thunberg met autisme.

 6.   

  Wie is deze Sargentini, dat zij meent om Orban dus de Hongaren, de maat te mogen nemen.
  Kom op Sargentini, maak mij als Nederlander niet belachelijk in Europa.
  Orban is een Hongaar en samen met de Hongaren, maakt hij de dienst uit in Hongarije.
  Stem 23 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 7.   

  Onzin artikel, omdat het ene land rechten schendt mag het andere het ook. Zoiets?

  1.   

   Landen schenden geen rechten. Mensen wel. Onlangs is gebleken dat mensen uit het buitenland rechten hebben geschaad tegenover gastvrije mensen die ze een veilige haven hebben aangeboden.

   1.   

    Allemaal? Of niet? Waar uw waarden zijn in deze reactie ontgaat mij.

    1.   

     Je islamitische harses in het zand stoppen vinden de mensen die uit het buitenland komen en de rechten hebben geschaad tegenover gastvrije mensen die ze een veilige haven hebben aangeboden, nogal prettig achmedmilla

     1.   

      Ja. Jij klinkt echt als het toonbeeld van gastvrij mens. inclusief bijvoegelijk gebruikte woorden.

 8.   

  Lang niet alle asielzoekers zijn vluchtelingen. Nep-asielzoekers zijn de criminelen.
  Vluchtelingen verdienen asiel. Dat hebben we zo besloten sinds joodse vluchtelingen 80 jaar geleden alleen “welkom” waren in Auschwitz.

 9.   

  Asielzoekers willen helemaal niet naar Oost-Europese landen want wat hebben die landen hun te bieden. Half Oost Europa zit toch ook in het westen omdat ze in hun thuisland niks hebben. Laatst een documentaire gezien op de Engelse tv over Birmingham daar wonen ongeveer 35.000 Eritreers die eerst asiel hadden aangevraagd in Nederland en toen ze het paspoort hadden naar Birmingham vertrokken. Nu de Brexit dreigt willen ze allemaal terug naar Nederland. Dus als ze asielzoekers in Oost-Europa opnemen en ze een paspoort hebben reizen ze gewoon naar het westen.

  1.   

   Inderdaad. Veel vluchtelingen die verdeeld werden in Oost Europa en de Baltische staten zijn ook meteen daarna weer uit die landen vertrokken omdat Duitsland en Nederland betere sociale voorzieningen hebben. Hongarije ligt gewoon in de meest logische route voor asielzoekers om naar Duitsland en Nederland te kunnen. Hongarije voorkomt dus dat wij overstelpt worden met vluchtelingen.

 10.   

  Wat vind ze er van dat Spanje, onder deze EU, politieke gevangenen heeft, of spreekt ze daar niet over??

 11.   

  Judith Sargentini ?

  Was will diese Schlampe?
  Wel uit de Europese potten Vreten en commentaar op een lid!
  Orban is een Minister-President die in ieder geval voor zijn land opkomt! Deze laat zijn land niet overstromen met allerlei pluimage die de sociale potten en regels toekomstig ondermijnen!
  Sargentini zou diep respect voor Orban MOETEN hebben!
  Oeps,……..foutje……. Sargentini is lid van Groen-Links wat betekent Nederlanders wegjagen uit eigen land (Moslimiseren), daarna Europa Moslimiseren; te beginnen met Turks lidmaatschap.
  Sargentini: ” ga naar het aanrecht, trek een Boerka aan!” Zoals bij je geliefde Moslim vrienden.

 12.   

  Zoveelste generatie communisten doen het goed in Nederland, dat zich voor hen moet schamen.

 13.   

  @ragmilla
  Uw reactie 16
  natuurlijk bent u baas over uw eigen lichaam, dat is het probleem niet. het probleem is dat abortus dikwijls wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel achteraf.

  1.   

   ++++

 14.   

  Mijatovic komt uit Bosna Herzegovina. Welaan, wat betekende de westerse en daarvan de Europese bemoeienis daar? Botte machtspolitiek, die de oorlog en daarmee de huidige toestand alleen maar erger heeft gemaakt. Altijd dezelfde fouten. Voor macht van dubieuze belangen.

 15.   

  Zijn er dus wél asielzoekers in Hongarije? Of gearresteerde illegalen? Het eerste werd altijd ontkent door de eu. Het 2e is gewoon volgens de wet.

 16.   

  Ik hoop dat ze goed doorgaat, des te eerder zijn we van die achtelijke graaiende EU af

 17.   

  JK,(9 uur ago,)
  bedankt voor de link naar Hongarije.
  Heb namens de nederiglandse bevolking eerst excuses gevraagd voor de laffe houding t.o.v de gelukszoekersrinvasie… daarna de MP gecomplimenteerd voor hun stringente manier van hekwerkuitvoering, eentje die hier van toepassing zou moeten zijn.
  Hulde aan uw land en uw regering!

 18.   

  Het feit dat Judith zich zorgen maakt om vluchtelingen is voor mij toch wel een beetje gek. Er zijn veel betere dingen om je zorgen over te maken bij Hongarije, zoals dat corruptieschandaal dat Orban heeft gehad. Dit is voor mij toch echt zo’n 2de rangs ding.
  Als je het mij vraagt dan hoeven vluchtelingen niet ‘op te flikkeren’. Ik ben niet zo van dat breindode gedrag. Ik vind het beter dat we ze niet toelaten in de EU, om vervolgens een deel van het geld dat we dan besparen te steken in die overgrote kampen in het midden oosten, waar de meeste vluchtelingen zitten. Judith Sargentini had zichzelf eigelijk al van dat politieke stuk moeten verwijderen toen ze begon met het continue herhalen van dit soort dingen in de media…..
  Ik vraag me af wie belangrijker is voor haar, die mensen in Hongarije die (misschien) een corrupte leider hebben (en ik zal je zeggen dat dat er inderdaad zo uitziet, ik weet echt niet wat daar anders voor te denken) of die hoogopgeleide mensen uit Afrika, die de ruggengraat van hun natie zijn, en waar zonder hun de armoede nooit wordt bestreden. Als je het mij vraagt is het gewoon een beetje zoals dit: de EU steelt hoogopgeleide Afrikanen en Klein-Aziaten om hun eigen bevolkingskrimp in te perken. EU burgers willen ze niet, en velen zitten dat al wel langer dan een week te vertellen. Mijn vraag is dus: Wanneer stopt deze rotzooi?

 19.   

  Het vluchtelingenverdrag bij de VN is toe aan een herziening, dus zeg het op:
  En vertel niet dat dit niet kan, waar een wil is, is een weg.

 20.   

  De meeste van die kluchtelingen zijn door veilige landen gekomen en hadden daar eventueel assiel moeten aanvragen.
  Dit staat in alle akkoorden, maar “vergeet” deze dame voor het gemak maar even.
  Verder heeft het hele Arabische schiereiland niet 1 vluchteling opgenomen, terwijl ze stinkend rijk zijn, voor de meeste vluchtelingen hetzelfde geloof hebben, dichterbij zijn en bijna dezelfde cultuur hebben!
  Orban is eerlijk, Sargentini is een bedrieger.

 21.   

  ORBAN GROTE HELD!!!!!! HOU HET WOESTIJNGETEISEM BUITEN DE DEUR!!!!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!