Video! ‘Anti-vluchtelingenboten minister’ Salvini wenst Wilders en PVV veel succes bij EP-verkiezingen

Vanuit Italië wenst Matteo Salvini, de leider van regeringspartij Lega, PVV-voorman Geert Wilders veel succes bij de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen. Over drie weken gaan we naar de stembus, en volgens Salvini zou het mooi zijn als de PVV het daar heel goed gaat doen.

“Grazie Matteo,” aldus een dolblije PVV-voorman Geert Wilders tegen de Italiaanse politicus Matteo Salvini. De PVV-campagne voor de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen wordt namelijk gesteund door niemand minder dan Matteo Salvini – minister van binnenlandse zaken van Italië, en leider van het rechts-nationalistische Lega. Als bewindsman kreeg Salvini meermaals te maken met vluchtelingenboten die probeerden aan te meren in zijn land. De vice-premier heeft die schepen steevast geweigerd, en bouwde daar een reputatie mee op.

Salvini lijkt te denken dat Wilders dit trucje kan herhalen in Nederland. Volgens hem gaan Lega en de PVV zorgen voor “een Europa gebaseerd op respect, de wet, de verdediging van grenzen en voor onze toekomst.”

Wilders kan de boodschap van Salvini in ieder geval goed gebruiken, want de PVV staat er rampzalig voor op dit moment in de campagne. In een vandaag gepubliceerde peiling houdt de club van Geert Wilders nog maar één zetel in het Europese Parlement over en zou daarmee slechts net aan vertegenwoordigd blijven in Brussel. Of Salvini de salvation voor de PVV kan brengen? We zullen het moeten afwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Tman

  Sympathieke kerel met visie,die Matteo Salvini.
  Geert en Matteo bellen vaker,het zijn goede vrienden!

 2. Blokkeer-Fries

  Recentelijk riep communist, Niet GroenSnik, Rutger Groot Wassink nog op voor het beschikbaar stellen van panden voor het deug pamperen van uitgeprocedeerde zielige illegale economische crimigrantengraaiers. Vreemd dat de opper Groen gif heks Halsema dan haar woning met een paar ton linkse communistische socialistische winst heeft verkocht, alvorens de ambtswoning te betreden. In dat huis had “We are here” makkelijk hun CO2 houtkacheltje kunnen stoken. Heel socialistisch en barmhartig.

 3. Ritter

  “Video! ‘Anti-vluchtelingenboten minister’”

  Naar mijn idee niet de juiste kop.

  Meer bij de feiten zou het de volgende kop moeten zijn: ” Video! Anti-illegale migrantenboten minister”.

  Omdat de meeste z.g “vluchtelingen” in werkelijkheid illegale migranten zijn die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  Het “gratis geld” (=ons sociaal stelsel) heeft een sterke aanzuigende werking op deze illegale migranten. Daarom willen ze naar Noord/West Europa.

 4. Trien Knoppen

  Over 3 weken zijn er verkiezingen en hier in Nederland zijn ze lekker met reces… zo ‘serieus’ nemen ze Europa dus…

 5. Jumping

  Dit Nederland is anno 2019 steeds onveiliger geworden vraag het Sander Dekker Minister Rutte 3 (VVD).
  Dus sluit de grenzen, vechtpartijen zoals in het Hofbad Den Haag komen dagelijks voor.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 6. Scarletti

  Sinds Tim tot over zijn oren verliefd is op Thiëry, kan er bij hem geen goed woord over Wilders meer af.
  Tim vergeet in zijn verliefdheid dat Thiëry praktisch gezien dezelfde doelen nastreeft als de PVV, echter doet dat in een meer elitaire bewoording. De uil van minerva heeft door de kalverliefde geen grip meer op Tim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.