Video! Baudet wil geen debat met Rutte bij “gekleurde en bevooroordeelde” NPO met ‘aaneenschakeling one-liners’

Thierry Baudet kaatst de bal vandaag terug naar VVD-voorman Mark Rutte. Laatstgenoemde daagde Baudet maandag uit voor een debat, maar wees het door FVD voorgestelde format – op internet – af. Jammer, aldus Baudet, die liever niet bij de “gekleurde en bevooroordeelde” NPO een potje komt debatteren.

Of het inmiddels al legendarische debat tussen Thierry Baudet en Mark Rutte er nog zal komen, moeten we afwachten. Maar een montere Thierry Baudet heeft er vandaag voor de camera’s van de onafhankelijke parlementaire verslaggever Ernst Lissauer in ieder geval nog een rotsvast geloof in. “Wat mij betreft doen we het gewoon online,” aldus Baudet. Die voor de gelegenheid zijn debatidee nog eenmaal uit de doeken doet: Lagerhuisformat, met allebei 150 aanhangers. Eén of twee debatleiders, en dan reageren op stellingen en vragen uit de zaal.

De VVD wees dat van de hand. Rutte gaat liever bij zijn vrienden van de NPO één op één het gesprek aan met Baudet, maar dát ziet de FVD-voorman niet zitten. Hij wil een ‘echt’ debat, of niets. En ook dat de EU-lijsttrekkers van beide partijen aanwezig zijn. Hij zegt:

“Ik wil graag dat het een debat wordt dat ruimte biedt, écht aan de ideeënstrijd. En niet een soort aaneenschakeling van ingestudeerde one-liners. Met een gekleurde en bevooroordeelde redactie van een tv-programma erbij.”

En legt de bal dan weer op de stip voor Rutte: “In principe ga ik alle uitdagingen aan, maar het moet wel op goede voorwaarden gebeuren.” Aan de VVD nu dus de schone opdracht dit uit te onderhandelen met de heren van Forum voor Democratie… en hopelijk krijgen wij kiezers dan een mooi spektakel voorgeschoteld volgende week dinsdag of woensdag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  In 2017 is er een debat geweest bij EenVandaag met Wilders en Rutte ergens rond halfacht ’s avonds. Er is toen niet geklaagd over partijdigheid. Iedere werkende Nederlander kon het zien door even te zappen. Beide heren kregen het woord.

  Waarom niet gewoon een debat op TV in plaats van ergens rond bedtijd weggestopt op het internet?

  1. DeBruijn

   @ Meriadoc

   Afgelopen maandag kreeg vooral de VVD het woord in Nieuwsuur. Zonde van mijn tijd was het, loze kreten en beloften.

   1. Meriadoc Brandebok

    En morgen is Baudet weer aan het woord en overmorgen Marijnissen. De politiek heeft de media nodig om zieltjes te winnen.

   2. Vliegenvanger

    Stem in Mei een anti EU partij.
    Stem PVV of FvD.

  2. santiago

   Daarbij, de NPO is eigendom van de elite dus de VVD. Niet helemaal objectief dacht ik zo.

 2. Pescador

  omdat ze bij de NPO wel degelijk partijdig dat hebben we de afgelopen dagen wel gezien, het is ook daarom dat baudet het anders wil , en het is ook daarom dat rutte dat niet wil want dan wordt hij niet geholpen door de debat master. dus schijt hij nu in zijn broek want dat hij dit gaat verliezen weet hij zelf ook wel.
  ik heb rutte de afgelopen dagen horen wauwelen over de EU en daar kwam weer de grootst mogelijke onzin uit, en als bij die timmerdoos hun hebben het allemaal prachtig geregeld maar als de uitvoerders het niet uitvoeren kunnen ze er ook niks aan doen.
  je moet ook niet teveel doen voor maar € 30.000,00 per maand

  1. Robert75

   Een debat voer je op TV het gaat hier om verkiezingen en dus moet je iedereen in Nederland de mogelijkheid bieden om dat debat te kunnen zien als ze dat willen. Dat is toch niet zo moeilijk? Politici roepen altijd dat verkiezingen altijd heel belangrijk zijn dus moet je ook iedereen die mogelijkheid bieden. Dit is gewoon een belachelijk voorstel.

   Maar ik begrijp wel waarom Baudet dat zegt. Want hij weet dat Rutte dat hoogstwaarschijnlijk weigert en dan hij zeggen zie je nu wel dat het lafaard is. Want als inderdaad vind dat de ze partijdig zijn op TV dan moet die ook niet meedoen aan debatten vlak voor verkiezingen op TV.

   1. J.C.

    @Robert75

    “Een debat voer je op TV het gaat hier om verkiezingen en dus moet je iedereen in Nederland de mogelijkheid bieden om dat debat te kunnen zien als ze dat willen.”

    Veel verstandige mensen kijken niet meer naar TV, omdat deze zwaar gesubsidieerde staatsomroep bevooroordeeld is. En nagenoeg altijd in het nadeel van de PVV of het FvD. Je argument is leuk bedacht, maar voor de kiezer serieus nemende debaters niet van toepassing.

    1. Arie B

     Inderdaad JC! Tv is een stervende zwaan. Alleen het linkse volk kijkt er nog slaafs naar. Heeft er doorgaans ook bijna de hele dag de tijd voor.

    2. Jackpot

     Heel veel mensen hebben ook geen ervaring met Facebook. Bovendien is het ook nog dat we nog niet weten welke debatleider het debat in richting gaat sturen, dit kan dus ook een bevoordeelt persoon worden…

 3. bejaarde

  De heer Baudet heeft meer dan gelijk. Ik ergerde mij ook aan de afgelopen debatten bij de NPO. Tenenkrommend. Ik hoef niet te vertellen waarom, dat spreekt geheel voor zich; niet laten uitpraten en de debatleiders zijn bij voorbaat al vooringenomen en laten de kleur van de zender meer dan …meewegen/meetellen. Dus heer Baudet graag digitaal.

  1. Caro

   Dat dus bejaarde.

 4. Seneca

  Jammer dat dit niet op TV wordt uitgezonden. ik ben geen fan van sociale media en ik ben van mening, dat een ruimte met de heren Baudet en Rutte, samen met de respectievelijke lijsttrekkers en per partij één gespreksleider, eventueel zonder publiek, dit een goed en pittig debat kan worden.

 5. tonna

  Als men Jensen niet van de buis had gehaald kon het debat óók aldaar plaatsvinden!
  Waarom zou Baudet op voorstel van Rutte ingaan,om in een subjectieve omgeving afgebekt te worden?
  Rutte had een neutrale omgeving moeten aanbieden,maar dat is natuurlijk te riskant voor ons vals lachebekje!

  1. Caro

   Dat dus tonna

  2. Ragmilla

   Dit zijn uw verzinsels, Baudet heeft juist een veel minder kritisch interview gekregen uit angst voor deze beschuldigingen.

   1. edoc431

    Gelul

 6. PMG

  Dat gaat hem dus niet worden. De grootste bepaalt en dat is de FVD in dit geval. Als Rutte niet wil dan gaat dat de VVD stemmen kosten.

 7. J.C.

  Als een bange hond slaat Mark Rutte van de leeglopende VVD deze acceptatie onder voorwaarden voor een debat van Thierry Baudet van de explosief groeiende FvD af.

  Mark Rutte van de VVD probeerde eerder met een grote mond Baudet van FvD voor het blok te zetten, door hem uit te nodigen voor een debat tussen hen twee, en nu druipt Mark Rutte van de VVD af, een echte wegloper dus.

  Gisteren stelde ik hier op DDS de vraag of dat ene telefoontje van het grootkapitaal, waardoor Mark Rutte (en in z’n kielzog de regeringspartijtjes CDA, D66 en CU) plotsklaps 180graden deed draaien, voor wat betreft zijn te vuur en te zwaard verdedigde standpunt over het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders, misschien een signaal van het grootkapitaal is dat zij klaar is met Mark Rutte. Vandaag geeft Jean Claude Juncker ook nog eens vernietigend signaal, met zijn veronderstelling dat Mark Rutte niet de man is die hem zal opvolgen. De VVD loopt leeg. Conclusie: de houdbaarheidsdatum………………

  1. Robert75

   Nee Baudet moet geen eisen stellen maar gewoon doen. Laten zien dat het vent is en geen eisen stellen. Willen ze debatteren dan moeten ze iedereen in Nederland de mogelijkheid bieden om dat debat te volgen en dus op TV en niet via facebook of weet ik veel wat.

   Vanmorgen was Wilders nog bij WNL en die zei Rutte mag ik met mij in debat desnoods nog op de markt. Gewoon doen dus,

 8. Joop Klepzeikert

  Heerlijk eerlijke en goed doordachte antwoorden weer van Baudet.
  Zwakzinnig links zal het vast wel weer fascistisch, xenofoob of zelfs nazistisch vinden wat hij hier weer zegt, maar dat zegt niets over Baudet. Wel heel veel over die linkse idioten.

 9. Ragmilla

  En weer trapt het vee erin.

  1. tonna

   @Ragmilla
   In vergelijk met Nederlandse inwoners met een migratieachtergrond en alle verdere allochtonen,zijn autochtone Nederlanders de kroon der schepping!
   Voorgenoemde import,is het spreekwoordelijke vee!

  2. DeBruijn

   @ Ragmilla / Satty

   Lekker respectvol weer om mensen vee te noemen.

   Maar ja, racisme is jou niet vreemd.

 10. Ragmilla

  Op social media. Hier moet Rutte niet in meegaan. FVD zal alles manipuleren, op social media zijn ze daar meesters in.

  1. DeBruijn

   @ Ragmilla

   Daar weet je toch zelf ook alles van met opmerking dat we niets mogen zeggen over buitenlandse verkrachters, omdat er ook Nederlandse verkrachters zijn.

   Dat is pas manipuleren of mensen moordenaars noemen, omdat er mensen verdrinken.

 11. Jumping

  Inderdaad Baudet,
  NOS =FAKE NEWS.
  Rutte die praat niet MET ONS.
  Rutte die praat OVER ONS.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 12. Kiliaan Noppen

  Nogal laf van Thierry. Hij beseft echter terecht dat hij geen partij is voor Rutte.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Meriadoc Brandebok

    Sealgaire is een trol.
    In ’t zieken van DDS,
    beleeft hij veel lol.

  2. Siemien

   Nee hoor, Nopje laat precies het gekleurde en bevooroordeelde zien waar Baudet het over heeft, domoor

  3. Matig rechts

   #Negeer Noppen, deze linkse trol en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!

   1. Kapitein Haddock

    Matig rechts

    Nopje is ook weer op komen dagen als vRosmalen. Een van de vele namen.
    Probleem is dat reageerders ingaan op zijn waanzin.
    Daardoor wordt hij/zij/het gevoed. Duidelijk Masochisme!

  4. Janna47

   @Noppen
   Echt weer zo voorspelbaar at omgedraai….verzin eens wat anders…man man

 13. Vit

  Het voordeel bij Twitter of wat dan ook is dat je de ander laat uitpraten, de opponent en presentators/presentatrices hebben nogal eens de rot-gewoonte om door een betoog heen te lullen, bijvoorbeeld Jinek is daar een ster in. Overigens dolle pret laatst bij haar dat Thierry gewoon doorging met zijn punt en deed of zij er niet was.

  1. Piet51

   @Vit
   Ik neem toch wel aan, dat Baudet een via Facebook gestreamd debat voorstelt. Ik heb de indruk, dat jij wat anders voor ogen hebt. Je ziet toch geen debat in chatvorm, hoop ik???
   verder wordt de Lagerhuis-vorm voorgesteld, maar ook daar was een gespreksleider aanwezig. Dus het overeenkomen van die persoon blijft. Ik heb Eva Jinek eens op een heel open, vriendelijke en informatieve manier Baudet zien interviewen. Een idee?

   1. Vit

    @Piet51

    Het beroep van een presentator/presentatrice is om het gesprek te leiden en die van het NPO zijn nogal vooringenomen, dat kunnen we in dit verband niet gebruiken, daarom schreef ik ook via Twitter of wat dan ook, bijna iedereen heeft tegenwoordig zo’n vingerapparaat. zelf kan ik het dan niet volgen want ik heb nog een ouderwets lul-ijzer.

   2. DeBruijn

    @ Piet51

    Laat we het dan maar doen door Frits Wester.

    1. Piet51

     @DeBruijn
     Lijkt me een prima plan.

     1. Vit

      Lijkt me een goed alternatief, goeie gespreksleider die Frits.

 14. m.van.rosmalen

  Dit word geen debat.
  Een echt debat word gevoerd door 2 partijen die op vrijwel alle punten van elkaar verschillen en dat is bij deze 2 acteurs want dat zijn het niet het geval.
  Forum v Debielen=de VVD.
  Ze gaan dadelijk lekker vrolijk samen verder om het afbraakbeleid verder voort te zetten
  Het is nu op het moment alleen even belangrijk om onzen Derrie even de ster van de avond te laten wezen om de PVV voorgoed buiten spel te zetten

  1. santiago

   Scherp mevrouw, ik had het niet beter kunnen zeggen+ veel.

 15. Kiliaan Noppen

  Wel een pijnlijke afgang voor Baudet.

  1. Siemien

   Nee hoor, jij laat precies het gekleurde en bevooroordeelde zien waar Baudet het over heeft, domoor

  2. Vliegenvanger

   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD.

 16. plakband

  Baudet heeft groot gelijk. Wordt een groot staatsman.

 17. Brazil

  Baudet is een watje, maar ja die is geen nieuws
  Hahahahahahaha geweldig gewoon 🙂

 18. Henk Albarda

  Voor de FvD haters:
  Jullie willen toch naar de moderne tijd? Modern IS direct op internet. Maar groen links ouderwetse rutte is bang dat hij in een dan ongebruikelijke situatie er niet uitkomt en geen totale controle heeft.
  En laten we er geen doekjes omwinden, rutte is nog maar een jaar uit de kast als groen links, hij moet nog wennen en moet z’n groen links argumenten nog uit z’n hoofd leren. Beetje kaal toch, al die groen links oneliners door een zgn VVD mp?

 19. Original NL

  Heel verstandig van Baudet..de linkse npo zal ongetwijfeld een politiek gekleurd publiek in de studio laten aanrukken.
  Rutte weet dat zijn stemvee als de dood is voor een nexit, hij probeert daar zeker misbruik van te maken.
  Thierry heeft dit goed gezien.
  #rutte al vele jaren over de tht datum!!
  Stemzeweg!!

 20. Vliegenvanger

  Ik geef Baudet groot gelijk. Niks Nederlandse Populistische Omroep. Vanmorgen ook weer bij WNL, Wilders geeft ergens een reactie op en die trut van WNL zit er doorheen te wauwelen. Respect kent trutje Timmerdoos niet. Nederlandse Populistische Omroep moet grondig op de schop. Totaal geen subsidie meer. Weg met die demoniserende omroep. Weg met de oplichters en leugenaars van de vuile vieze donders.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 21. sander007

  Ik ga zowieso op Fvd stemmen ..
  De heer Baudet heeft meer dan gelijk. Ik ergerde mij ook aan de afgelopen debatten bij de NPO. Tenenkrommend. Ik hoef niet te vertellen waarom, dat spreekt geheel voor zich; niet laten uitpraten en de debatleiders zijn bij voorbaat al vooringenomen en laten de kleur van de zender meer dan …meewegen/meetellen. Dus heer Baudet graag digitaal.
  Rutte gaat flink verliezen hij schijt nu al in zijn broek oplichter !

 22. Kapitein Haddock

  Ach,….ach……..
  Rutte laat zich tijdens Ministerraad beinvloeden door een Moslima!
  T.w. Moslima Kaag. Een gedegradeerde Nederlandse (Minister(sic!) vrouw; middels het trouwen met een Palestijnse Moslim, het aanrecht en ondergoed mag doen.
  Rutte staat toe dat deze Moslima effetjes VIJFHONDERD MILJOEN over mag maken naar Afrika; welk land, welke leider?
  In ieder geval minimaal 20 Miljonairs erbij, in Afrika!
  En Rutte???
  EU voor, EU na!
  Rutte: heeft geen idee wat de werkelijkheid is!
  Wordt tijd dat hij/zij een partner gaat nemen: vrouw of man of weet ik veel. Komt Rutte er achter dat de maatschappij niet uit eenlingen bestaat!
  Wat een …………………… is deze man! (zelf invullen)

 23. oknarf

  Dit geeft dit precies weer hoe de oude garde de oude (linkse) media aan blijft hangen. Het hun zo bekende format met oneliners en uitgekauwde teksten van hun spindoctors.

  Aan de andere kant de nieuwe media, meer actueel, speels en zonder script en één op één. Rutte schijf in zijn broek nu.

  Waar ik wel moeite mee zou hebben is als dit via Facebook zou moeten gebeuren, want juist dit platform is mij te gekleurd.

 24. Fritsie

  FvD krijgt mijn stem en hoop vele met mij in Edam Volendam

 25. Florissa

  BBC dacht Farage even te piepelen voor de buis ,maar dan moeten ze vroeger opstaan ,geweldig hoe hij die linkse kliek terecht weg zet .

 26. Heras

  Daar heeft Baudet groot gelijk in.
  Hij herinnert zich vast het interview van dat schreeuwmens Jojanneke bij Geert Wilders. Die man heeft letterlijk niet 1 keer een volle zin kunnen uitspreken.
  Ze krijste er steeds doorheen.
  Hoezo interview?

 27. Jantje

  Zwaktebod van de VVD na het opnemen van de handschoen door Baudet.
  Het is de VVD niet om het debat te doen, blijkt nu.
  Maar gewoon om de pr.

 28. Godefroy France

  GROOT GELIJK,,,,, AANPAKKEN DIE LEUGENACHTIGE RUTTE,,,, OP NEUTRAAL TERREIN!!!

 29. DidiMadloba

  Getrainde top-politici trekken zich natuurlijk niets aan van de kleur van de omroep waar ze staan.
  Dus Baudet is gewoon laf. Rutte is echt heel handig en het is wel heftig dat Baudet dat niet aan durft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.