Video! FVD-lijsttrekker Eppink veegt vloer aan met opengrenzenlakeien van PvdA en GroenLinks: ‘Wordt steeds leuker!’

Zonder enige zichtbare moeite heeft FVD-voorman Derk Jan Eppink zich gisteren ontdaan van zijn linkse tegenstanders in de race voor het Europese Parlement. Zowel PvdA als GroenLinks probeerden de matroos op het renaissanceschip te kielhalen, maar faalden daar vrij opzichtig in. GroenLinks-voorman Bas Eickhout presteerder het zelfs om de FVD’er te beschuldigen van het willen “uithongeren van vluchtelingen in Libische kampen.”

Het kostte hem niet veel moeite om te zegevieren: Derk Jan Eppink wist gisteren tijdens het “Grote BNR Europadebat,” georganiseerd ter ere van de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen, glansrijk te triomferen. Specifiek was hij tijdens het blokje over migratie te sterk voor Paul Tang van de PvdA en Bas Eickhout van GroenLinks, die de FVD’er allerlei ridicule zaken voor de voeten worpen.

Ten eerste wilde Paul Tang dat Eppink ging verklaren dat Matteo Salvini, de Italiaanse minister van binnenlandse zaken, voor de rechter gesleept moest worden. Dat is dus hoe ze denken in Brussel, hè? Als je het links opengrenzenbeleid niet steunt, dan wordt er gefantaseerd over je vervolging. Het strafrechtelijke aanpakken van andersdenkenden is een gevaarlijke route, maar de professionele Brusselaars zoals Tang bewandelen hem schijnbaar graag.

Eppink hoefde eigenlijk alleen het ridicule statement maar te herhalen om al te laten horen hoe belachelijk het was:

“De minister van binnenlandse zaken van Italië voor de rechter slepen? Hij heeft Italië op slot gezet. Hij heeft gezegd: meer kan niet. Met als gevolg dat de toestroom is verminderd. Dat minder mensen zijn verdronken. En dat de mensenhandelaren zijn beperkt in hun activiteit. En ik vind dat een goede zaak. Iemand moet dat doen!”

Even later mocht ook Bas Eickhout van GroenLinks het proberen bij Eppink, die hem zelfs voorhield een soort sadist te zijn. Want wat FVD écht wil, aldus de Jesseklaveriaan, is vluchtelingen uithongeren onder barbaarse omstandigheden in Libische kampen. Eppink keek zelf ook verbaasd op toen hij uit de mond van de GroenLinks-querulant hoorde welk standpunt hij kennelijk huldigt: “Het wordt steeds leuker!” Aldus zijn commentaar. Verder hoefde Eppink alleen maar glimlachend toe te kijken: dit punt had hij gescoord.

Hierna kwam nog VVD’er Malik Azmani die nog met een afgezwakte versie van Eppinks verhaal op de proppen kwam. Te laat: de FVD-voorman had de buit al binnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Catalaanse kok

  Quote : Zonder enige zichtbare moeite heeft FVD-voorman Derk Jan Eppink zich gisteren ontdaan van zijn linkse tegenstanders in de race voor het Europese Parlement.
  .
  Dus malle Eppie gaat veel meer stemmen krijgen dan Timmermans.
  Ik zal deze uitspraak van DDS maar even opslaan voor over een week.

  1. Ries

   Je scherpt het wel heel merkwaardig aan, maar wie gisteravond gekeken heeft naar het debat tussen Weber en Timmermans (ZDF) moet Eppink een goede kans geven (glimlach). Veel verder dan geschutter en een steeds roder wordende kop kwam Timmerfransje niet. Zijn houding had hij ook niet mee. Een beetje voorover hangend alsof hem een uittrredende drol lastig zat. Het leukste was dat dat Timmerfrans antwoordde op de vraag of de islam tot Europa behoort. Zegt de stommerik ‘Al 2000 jaar!’. Hij verbeterde dat snel, maar toch. Jammer dat hem niet gevraagd werd hoe lang het christendom in Saudia-Arabia al behoort. Timmerfrans is een manipulator die oude cd’s afdraait en daarmee als een heuse zendeling de boodschap van de linkse kerk openbaart. Hij neemt daarbij wel spiegeltjes en kraaltjes mee. Dat dan weer wel.

   1. Kees

    ++++

 2. Catalaanse kok

  Quote : “Grote BNR Europadebat,” georganiseerd ter ere van de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen, glansrijk te triomferen.
  .
  Geen NPO, geen FB.
  Hier ligt dus de oplossing, schijnbaar onpartijdig.
  Wie van de 2 durft?

 3. NoDoubt

  Grappig dat de deal van Pinokkio de stroom met 95% verminderde. Waarom werden er dan hekken neergezet want de massa bleef komen. Waarom de Marakeshdeal zonder democratie.Waarom worden er pendeldiensten ingezet voor Libie waar miljoenen aan verdiend worden. EU was niet opgezet voor massaimmigratie ????? alhoewel Marakesh anders doet geloven. De regel dat waar de vluchteling het eerst binnen komt daar zal hij blijven is bewust los gelaten. Waarom niet opvangen in de regio, waarom niet de andere moslimlanden, waarom willen ze per se naar Duitsland terwijl je al in een vrij land zit. Dit zijn geen vluchtelingen, dit zijn gelukszoekers.

 4. J.Rademaker

  Is duidelijk dat de moderator helemaal onpartijdig is en de steuntroepen in de zaal een eigen microfoon hebben. De andere mening onderdrukken en de zwakke broeders helpen en lang aan het woord laten werkt dus nog steeds.

 5. Heinz

  In Ierland bijvoorbeeld, is het vertrouwen in de EU groter dan in het eigen parlement. Kennelijk voelen de Ieren zich meer Europees dan Iers. Trouwens het vertrouwen in de EU is overall toegenomen. Figuren als Eppink zitten er alleen voor de decoratie bij, zij het dat hij wel de zekerheid heeft van inkomsten (riant) voor 5 jaar. Gelukkig maar dat FvD niet anti EU is. Anders was het helemaal een gotspe.

  1. Stanly2000

   Heinz,
   “Trouwens het vertrouwen in de EU is overall toegenomen.”

   Dit blijkt niet uit het item van 2 dagen geleden.
   “Meerderheid Europeanen verwacht EINDE EU binnen 20 jaar tijd.”

 6. Ritter

  Waarom word er toch steeds over “vluchtelingen” gesproken terwijl het in de meeste gevallen om illegale migranten gaat.

  Zelfs de meeste Syriërs zijn geen echte “vluchtelingen”……….immers ze komen vaak uit landen als Turkije , Libanon, enzovoorts. En dat zijn veilige landen!

  Ze reizen vanuit die landen naar Noord/West Europa vanwege economische/financiele redenen (= gratis geld; ons sociaal stelsel)

  Want hier krijgen ze “gratis geld” zonder er iets voor te doen. Gratis huizen; gratis ziekenzorg; gratis opleiding; elke maand gratis geld zonder er voor te hoeven werken;enzovoorts.

  Dus blijven ze in Nederland waar de belastingbetaler hun onderhoud bekostigd.

  Nogmaals , de meeste z.g “vluchtelingen” zijn illegale migranten die om economische/financiële (=ons sociaal stelsel) redenen naar Noord/West Europa reizen.

  1. Kiliaan Noppen

   “Waarom word er toch steeds over “vluchtelingen” gesproken terwijl het in de meeste gevallen om illegale migranten gaat.”

   Vluchtelingen zijn helaas vaak illegale migranten. Dat zegt niets over hun status van vluchteling maar alles over het juridische regime dat probeert vluchtelingen tegen te houden.

   P.s. wordt is met dt.

   1. Ritter

    Kiliaan Noppen

    Het zijn asielzoekers.

    Van deze asielzoekers bestaat het grootste deel uit illegale migranten die om economische/financiële ( =ons sociaal stelsel) redenen naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”.

    Een klein percentage van de asielzoekers zijn echte vluchtelingen waarvoor het asielrecht is bedoeld.

    1. Sealgaire

     Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   2. logisch denken

    ps word kan ook met een d zijn. word is niet per definitie met dt.

   3. hoolie295

    vluchtelingen ? die moorden , verkrachtten , stelen , mishandelen etc ? zegt u vluchtelingen ? hahahah zou zeggen bezoek eens een open dag van een gevangenis en dan zult u geen chinezen of japanners zien maar wel uw doelgroep
    maar ja vanuit je luie bank krijg je niks mee en zijn de parels alleen maar zielig

    tot 23 mei en het wordt weer duidelijker wat men vindt

 7. J.C.

  De debatleider stelt smerige suggestieve vragen aan FvD en politiek correcte voorzetjes aan GL en of de PvdA. En dan het verwende rijkeluismeisje, die ook zomaar uit de losse pols, dat het geslaagd is in Nederland met alle instromers van de laatste jaren. Mijn God wat een valse slangenkuil dit debat.

  Stem 23 mei PVV of FvD, de laatste kans. De EU wil nu stemrecht geven aan 16 jarigen (is goed voor het partijkartel), als u dan na 50 jaar weken nog even wat langer (tot uw 73 jaar) doorwerkt, kan dit plan van de EU het ook nog betaald worden.

 8. Henk Albarda

  Leg mij eens uit wat een goede en eerlijke uitleg over illegale immigratie (geen visum, dus illegaal en als je je met geweld een weg baant door Nrd-Afrika ben je beslist geen vluchteling) te doen heeft met het aantal stemmen wat een groot aantal naieve, zichzelf als intellectuelen beschouwende kiezers evt op timmerfrans uitbrengen omdat ze die toevallig op tv hebben gezien?

 9. FJ

  Die 6 miljard voor opvang in de Regio zit Sophie in ’t Veld van D66 toch wel dwars.
  Natuurlijk had zij dat liever als EU parlement verdeeld, maar dan wel onder de armen, dus haar armen, want mevrouw is helemaal niet vies van de boel belazeren. Nee, zij hield zich wel aan de regels, maar betaalt zu ze betrapt is wel eventjes terug.
  Dit betekent, dat deze politicus van D66 heeft geen morele bakens heeft, wat enig houvast.
  Nee, er moeten meer arbeidsmigranten komen, want anders moet het ambtenarenapparaat en parlementen inleveren en dat is toch ontoelaatbaar.

  Inleveren is alleen weggelegd voor het klootjesvolk, of niet Sophie.

  1. FJ

   wat enig houvast biedt.

 10. Joop Klepzeikert

  Ach ach ach, Annie Pleur Gekker moest er met haar achterlijke schele smoel ook weer bij zijn en domme vragen stellen hoor. Wat een zielig hoopje ellende is dat ook zeg.
  Mooi om te zien dat Eppink ook met haar de vloer aanveegde.
  Wat in dit debat weer opvalt is dat de gespreksleider vooral de linkse idioten weer het meest het woord geeft en wel uit laat spreken terwijl hij de mensen die maar enigszins naar rechts neigen niet uit laat spreken en nauwelijks spreektijd geeft, zoals te doen gebruikelijk in extreem links Nederland. Weer een ernstig ziekelijke vertoning, in een land waar 40% rechts, 30% centraal en slechts 20% links stemt.

 11. Godefroy France

  PVV EN FVD VOOR BEHOUD VAN NEDERLAND!!!

 12. logisch denken

  paultje wordt de oren gewassen omdat ie geen enkel argument kan inbrengen. Die clown van gl denkt dat we onbeperkt middelen en mogelijkheden hebben om ons 33000 km2 grondgebied nog verder vol te douwen met islamieten die de westerse verfoeien maar wel hier hun heilstaat onder de sharia willen bouwen.

 13. Kees

  Heerlijk, weer een afgang voor links!

 14. Kees

  Jammer dat Timmermans niet mee deed, dan hadden we nog eens kunnen lachen, vooral als hij over de islam zou gaan praten, zoals gisteren in Duitsland. Bewijst weer eens wat voor simpele ziel hij is……

 15. DidiMadloba

  Eppink is de ultieme baantjesjagers. Ok geloof dat hij al twee keer van partij is geswitcht om maar in Brussel te kunnen blijven hangen.

  1. DidiMadloba

   Eppink is de ultieme baantjesjager. Ik geloof dat hij al twee keer van partij is geswitcht om maar in Brussel te kunnen blijven hangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.