Video! FVD-voorman Eppink kan niet wachten samen met Nigel Farage de EU aan te pakken: ‘Ik ken hem goed!’

Het moment is bijna daar: schouder aan schouder met Nigel Farage om de EU een rotschop te verkopen voor alle bemoeienis, alle spilzucht en al het gegraai van Nederlands belastinggeld. Forum voor Democratie-voorman Derk Jan Eppink is er zichtbaar tevreden mee.

De BBC had natuurlijk een hoop te verwerken omtrent de Europese Parlementsverkiezingen in eigen land. De opkomst van de Brexit Party, vanuit het niets de grootste. De wederopstanding van de Liberal Democrats, de plotselinge megagroei van de Greens, en natuurlijk de meltdown van Labour en de Conservatieven. Maar tussen al het Engelse verkiezingsgeweld had men ook nog tijd om verslaggeefster Anna Holligan naar Nederland te sturen voor een verslag van verkiezingsavond in het Haagse.

En daar zien we een hele vrolijke Derk Jan Eppink, die met drie FVD’ers naar Brussel mag. En zelfs vier als Brexit (eindelijk) plaatsvindt, maar tot die tijd mag Derk Jan Eppink zich nestelen naast misschien wel de aartsvader van het euroscepticisme: Nigel Farage.

Eppink zegt Farage goed te kennen (hij was namelijk al eerder europarlementariër, voor een Belgische conservatieve partij die inmiddels geen landelijke presentie meer heeft), en uit te kijken opnieuw met hem samen te werken. De overeenkomsten met de Brexit Party zijn natuurlijk snel gemaakt: FVD wil uiteindelijk via een Nexit de EU verlaten, terwijl Farage’s BP bezig is die Brexit te realiseren. Maar daarnaast hebben de twee grotere ambities: Forum wil uiteindelijk het partijkartel verslaan en vervangen, en ook Farage heeft zijn ambities niet onder stoelen of banken geschoven: hij wil het tweepartijensysteem in het Verenigd Koninkrijk de genadeklap geven.

Het worden dus nog boeiende tijden, voor zowel Nederland als onze vrienden aan de overzijde van de Noordzee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Vandalisten united.

  1. Sealgaire

   Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    LS…

    S5 en afgekeurd voor het leven…

  2. DidiMadloba

   Inderdaad, alles moet kapot.
   En die Eppink is een ordinaire baantjesjagers die al van partij wisselde om weer in het EP te komen.
   Als de EU zich bezondigt aan verspilling of bemoeizucht moet dat per geval worden aangepakt, bijv. via de Europese Raad van Regeringsleiders.

 2. santiago

  En Nigel Farage zit op derk jan Epping te wachten. Arrogante man die derk jan.

 3. C.A.Barstow

  Yeah, op naar de vernietiging van de EU!
  ik wens hen een innige samenwerking en al het succes van de wereld.

  1. santiago

   Er zal weinig samenwerking hoeven te komen, want de UK is over een paar maanden uit de EU en het almachtige forum voor debielen wil geen Nexit dus wat zouden ze samen moeten bespreken.

   1. Korporaal Monty

    Samenwerken met Wilders.
    O nee daar was iets mee.

    1. toetssteen

     @Monty
     Pfff, de PVV zei nee tegen Kunduz en weet u nog wie hun ‘verantwoordelijkheid namen’? Mja en dat pakte echt zo goed uit…….

   2. Matig rechts

    santiago
    het almachtige forum voor debielen

    Nu snap ik waarom je hier continu schrijft!

    Vindt het erg zielig voor je dat de hersenen niet volgroeid bij je zijn, maar je snapt het niet.

    Zal het proberen simpel voor je te houden, maar je zit op het verkeerde forum.
    Probeer eens met Google te zoeken naar forum voor verstandig gehandicapte.

    Misschien begrijp je de mensen daar beter.

    1. santiago

     Heb een tijdje op dat forum voor geestelijk gehandicapten gezeten, maar daar was ik toch wel iets te slim voor dus probeer ik het hier.
     Maar hier bevalt het me toch ook niet helemaal. Weinig zinnigs te lezen. Ik denk dat ik maar eens op geenstijl ga proberen. Daar ligt het niveau toch iets hoger en past mij wellicht beter.

     1. Vit

      Het Joris-niveau ligt daar wat hoger dus je bent gewaarschuwd.

     2. santiago

      Vit. Spreek je uit ervaring.

     3. santiago

      Ik was eerder al door matig rechts naar het forum voor verstandig gehandicapte verwezen. Hij bedoelde waarschijnlijk het forum voor verstandelijk gehandicapten met een n, maar dat kun je hier op dit forum matig rechts niet kwalijk nemen, anders blijf je corrigeren. He, matig regts.:)

     4. Vit

      @Santiago

      “Vit. Spreek je uit ervaring.”

      Yep.

     5. Matig rechts

      @santiago
      Maar hier bevalt het me toch ook niet helemaal. Weinig zinnigs te lezen. Ik denk dat ik maar eens op geenstijl ga proberen. Daar ligt het niveau toch iets hoger en past mij wellicht beter.

      Echt links hé, beloven en liegen.
      Zie dat je nog steeds actief ben

 4. Piet Patat

  Dat de Brexit er uiteindelijk komt geloof ik wel.
  Meer spannend te zien hoe en door wie.
  Farage zal uit het €U parlement verdwijnen en dat was ook zijn doel, zichzelf daar onnodig maken. Interessant ook hoe hij het twee partijenstelsel in het VK denkt aan te pakken. Dat het een sleets en aan vervanging toe systeem is dat was al lang duidelijk. Van conservatives naar labour en weer terug. Beiden maakten er een puinhoop van en je hoeft maar naar het straatbeeld te kijken, vooral de afgelopen decennia in de grote steden, en je weet hoe het land er voor staat. Wat de €U met zijn ongebreidelde immigratie hier heeft veroorzaakt daar lusten de honden geen brood van. Kom er al sinds jaar en dag en het is er zeker niet op vooruit gegaan om het maar eens voorzichtig uit te drukken. Nederland zal, zeker op korte termijn, geen nexit te wachten staan. Daar hebben de mainstream partijen alles aan gedaan om dat zo goed mogelijk dicht te timmeren met als gevolg dat Nederland vervallen is tot een vazalstaat van Brussel. We moeten terug naar de EEG, meer hebben we niet nodig.

  1. F.C. Labrouste

   Ik acht de kans dat de Brexit daadwerkelijk doorgaat minder dan 50%. De reden is dat dat het Lagerhuis een harde Brexit al categorisch afwees en een meerderheid van het Britse bevolking dit eveneens niet wil. De EU heeft al, terecht, aangegeven geen ruimte te zien voor een heronderhandeling van de deal van May.

   Naar mijn gevoel resteert dan alleen de mogelijkheid van een nieuw referendum dat hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot een terugdraaien van de Brexit.

   1. Siemien

    Het zou natuurlijk een grove schande zijn als het referendum niet wordt gehonoreerd want ja er is voor een Brexit gestemd dus dat moet dan ook uitgevoerd worden.

    1. F.C. Labrouste

     Het referendum over de Brexit wordt in elk geval niet gehonoreerd. De Brexit die het misleide Britse volk is voorgespiegeld blijkt onmogelijk.

     1. Joop Klepzeikert

      @Trol Rien: Wat jij onmogelijk noemt is dat uiteraard niet. Alles is gewoon mogelijk, als de roverheid maar eens uitvoert wat het volk van ze wil.
      Alleen ernstig geestelijk gehandicapte trollen vinden dat ‘onmogelijk’.

     2. Sealgaire

      Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

     3. DeBruijn

      @ Rien Noppenfolie,

      Het blijft onmogelijk omdat de EU geen water bij de wijn wilt doen.

      De dag na het Brexit referendum draaiden de Europarlementariërs hun ruggen naar de Britten toen ze aankwamen lopen. Net als een stel verwende kleine kinderen die hun zin niet kregen.

      Juncker noemde de Britten idioten, Timmermans (jouw held) ook zoiets net na het referendum.

      Klinkt allemaal of ze echt de Britten wilde helpen bij de scheiding, toch?

     4. Sealgaire

      Aldus sprak de hypocriete supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. DeBruijn

    @ Rien Noppenfolie

    De EU blijft star, het VK moet slikken of stikken. De liefde moet van twee kanten komen, maar Brussel heeft vanaf het begin gezegd, er kan niet heronderhandeld worden.

    Ook hebben zij gezegd dat zij het VK als voorbeeld wilden stellen en het zo moeilijker maken voor landen om de EU te verlaten.

    Wat beter om een land in puinhoop achter te laten. De Eurofielen hebben gezegd ‘het VK is van de EU’. Net een moslim die zegt dat een vrouw van hem is, een bezit.

    Heel bewogen:
    Unscripted comments from Donald Tusk, president of the European council, warning of a “special place in hell” for those who pushed for Brexit “without even a sketch of a plan” set off a furious reaction in London.

    1. Meriadoc Brandebok

     De Nexitters blijven de schuld op de EU schuiven, maar de pogingen om de Brexitters uit de wind te houden en de EU de schuld te geven, zijn in alle opzichten aandoenlijk.

     Ze proberen nog iets van de geloofwaardigheid van de Brexitters te redden, maar dat lukt hen niet, omdat zij de waarheid niet aan hun kant hebben.

     1. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

   3. Fortiori

    Uit Business insider, 11 uur geleden : Britten hebben spijt van Brexit – de Europese verkiezingsuitslagen in het VK laten geen andere conclusie toe. Linksom of rechtsom: er tekent zich een duidelijke meerderheid af tegen uittreding uit de EU: Volgens YouGov-peilingen denkt een meerderheid van de Britten dat Brexit een verkeerde beslissing is geweest.
    Als de stemuitslag van de Europese verkiezingen wordt verdeeld over pro- en anti-Brexit, zou dit het resultaat zijn geweest:
    Bij de EU blijven: 55,3 procent
    Uit de EU vertrekken: 44,7 procent

  2. Ad Fundum

   Engeland heeft er voor geknokt in 1975 om bij de EU te willen horen.
   Op 5 juni 1975 stemde 67 procent van de Britten Ja en 33 procent Nee. De opkomst was 65 procent … Het zal een zachte Brexit zijn, op z’n hoogst. De EEG bestaat niet meer. Iets wat niet bestaat, daar kun je niet naar terug.

 5. Siemien

  Goed zo, aanpakken die arrogante EU

  1. Ad Fundum

   Zo maar wat roepen zonder onderbouwing, @Semien. Die ‘arrogante’ EU is er voor uw welzijn !

 6. Vit

  Alleen het EEG verband in de EU is nuttig en de rest is slecht nieuws voor alle netto betalende landen zoals wij.

  1. Vit

   Het Russische gevaar kun je ook wel vergeten, Это было правдой в далеком прошлом.

  2. Ad Fundum

   @Vit… uit de EEG is de EU ontstaan. EEG verband in de EU kan niet. De EEG bestaat niet meer en kan derhalve geen doel meer zijn. De Europese Gemeenschap (EEG), startte in 1957 met zes landen: België, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland. Dit gaat het niet worden naar mijn bescheiden mening.

   1. Vit

    @Ad Fundum

    De hele EU draait om economische gemeenschap althans dat zou het horen te zijn, als deze ontbonden wordt zal er toch zoiets als een EEG over moeten blijven, dat is jarenlang naar alle tevredenheid goed gegaan, laten de oost en zuid Europese landen er bij komen maar dan zonder faciliteiten zoals miljarden aan subsidies/leningen die we nooit terug krijgen en in een bodemloze put verdwijnen.

    In Griekenland bijvoorbeeld is het volksgebruik/vermaak numero uno om belasting te ontduiken, daar kunnen wij nu voor opdraaien.

 7. Joop Klepzeikert

  Dat wordt een prachtige combinatie in dat extreem socialistische rovershol Brussel.
  Beide heren hebben meer dan voldoende ervaring in socialistische slangenkuilen om de boel daar eens flink op stelten te zetten. Zal dom links vast weer niet leuk vinden, maar zoveel te leuker ik het vind. Eindelijk het onbetaalbare extreem socialistische tijdperk enigszins doorbroken.

 8. Robert75

  Joop Klepzeikert 59 minuten ago
  @Trol Rien: Wat jij onmogelijk noemt is dat uiteraard niet. Alles is gewoon mogelijk, als de roverheid maar eens uitvoert wat het volk van ze wil.
  Alleen ernstig geestelijk gehandicapte trollen vinden dat ‘onmogelijk’.

  ———————————————————————————————

  Noem eens een referendum wat gehonoreerd is door de overheid? Geen eentje. Hier een referendum over een Nexit zou tot het zelfde worden als het referendum over de Brexit. Een grote puinhoop. Ik ben niet tegen referendums hoor maar om daar nog te vertrouwen vind ik eigenlijk heel erg naief.

  Het is in die zin ook nog maar de vraag of er überhaupt een referendum komt aangezien we ook zoiets niet in de wet hebben staan. Er zou toch eerst een wetswijziging moeten plaatsvinden.

 9. Meriadoc Brandebok

  Derk Jan Eppink heeft door zijn draai met betrekking tot de Nexit wat mij betreft geen geloofwaardigheid meer. Farage is consequenter in zijn leugens en standpunten.

  1. Vit

   @Meriadoc Brandebok

   Wellicht ziet ook hij net als Baudet alleen het EEG verband daarin wel zitten, zou dat kunnen denk je?

   1. Vit

    Waarom moeten wij bijvoorbeeld aan deze ongein meebetalen?

    “Polen investeerde de afgelopen jaren voor ruim 10 miljard euro aan Europees geld in wegenbouw. Daarbij zijn honderden kilometers geluidsscherm opgetrokken, vaak op plaatsen waar nauwelijks huizen staan. “Die schermen – bijvoorbeeld langs de A2 naar Warschau – zijn onzinnig”, aldus de directeur van een commercieel bureau dat geluidsmetingen uitvoert.

    “Iemand heeft de ecologische normen zo hoog opgeschroefd, dat er schermen moesten worden gebouwd op plekken waar dat helemaal niet nodig was”, erkende de Poolse premier, Donald Tusk.””

    https://www.trouw.nl/home/polen-sjoemelt-met-eu-geld~a1de4a9b/

   2. Robert75

    Het kan ook zo zijn dat het standpunt gewoon veranderd hebben maar dat ze dat niet zo maar even gemakkelijk konden zeggen aangezien ze dat stemmen zou kosten. Want de PVV dient een motie in om een Nexit te regelen en het Forum stemt voor die motie. Vervolgens sluiten ze zich aan bij het ECR en de PVV dient de zelfde motie in en ze stemmen ineens tegen een Nexit motie.

    Niemand die mij wijs kan maken dat dat standpunt van het Forum niet is veranderd. Juist wel. Als we inderdaad een Nexit dan lijkt het mij beter om massaal de PVV te stemmen. Zoveel hebben we er niet voor nodig hoor om een Nexit te realiseren. Een Kamermeerderheid kan al voldoende zijn.

    En laten mensen die wel degelijk pro Nexit zijn nu net op de partij hebben gestemd die wat betreft de Nexit het meest onduidelijke standpunt hebben van alle partijen in de kamer.

    Dan stem je toch niet slim of wel?

    1. Vit

     Robert75

     Baudet herinnerde zich ineens dat het woord democratie in de partijnaam staat en wilde het daarom aan de burger overlaten via een bindend referendum, slimme jongen die Baudet want de uitkomst daarvan staat al vast.

     1. Robert75

      Er is geen bindend referendum die zal er dan eerst moeten komen he. Alvorens dat is geregeld zijn we misschien al weer jaren verder. Buiten dat om is het een BS argument. Dus mocht de Nexit onverhoopt gerealiseerd kunnen worden door bv een Kamermeerderheid dan stemmen ze dus tegen een Nexit. Want ja geen referendum. Dan wil je ook geen Nexit.

     2. Vit

      Baudet zei ook het hoeft niet morgen, maar na de TK verkiezingen waar het FvD hoge ogen zal gooien.

   3. Meriadoc Brandebok

    De EEG bestaat niet meer, Vit, maar de kern is: hij is gedraaid. Dit doet afbreuk aan zijn geloofwaardigheid.

    1. Vit

     De EEG op zich niet, dat is nu verweven in de EU met alle ellende van dien.

 10. Ad Fundum

  Hij, Eppink, ziet er vervaarlijk uit. Eppink zal niets in de waagschaal stellen om zijn riante vergoeding te verspelen. Ga daar maar vanuit.

 11. Robert75

  Vit 14 minuten ago
  Baudet zei ook het hoeft niet morgen, maar na de TK verkiezingen waar het FvD hoge ogen zal gooien.

  ———————————————————————————————-

  Ja vast man alsjeblieft. Denk na. Over 2 jaar na de Kamerverkiezingen kan die lekker samen met de VVD gaan regeren. En wedden dat er dan geen Nexit komt. Maar goed doe lekker verder slapen. Over 2 jaar zal je het gaan merken als ze dat standpunt uberhaupt nog hebben dan.

 12. Ruiter

  Eppink, ja. Ik stond vorige week in het stemhokje en wilde het vakje rood maken van nr. 1 van het FvD. Toen zag ik dat Eppink in New York woonde. In New York? Zijn ze bij het FvD nou helemaal van de pot gerukt? Een lijsttrekker van een partij voor de Europese verkiezingen hoort minimaal in Europa te wonen!

  Gaat die Eppink nou iedere weekend even maar NY om met het vrouwtje te bonken? Dat mag wat kosten. De maandelijkse verhuizing van heg Europese parlement van Brussel naar Straatsburg (en weer terug) is er niets bij.

  Eppink heeft mijn stem NIET gekregen. Die is gegaan naar Anton van Schijndel, goeie vent die ‘gewoon’ in Amsterdam woont. Eppink is een foute keus van het Forum. Aan die vent gaan de partij weinig plezier beleven. Die gaat gemene zaakjes doen met de kartelpartijen in het EP.

 13. Rosasolis

  Ik heb het debat van 12 partij leiders en vertegenwoordigers vorige week gezien. Velen hadden interessante commentaren over de verschillende onderwerpen. Maar er was Een man die zeer saai overkwam: D.J. Eppink. Hij had helemaal niets bijzonders te vertellen. Het is bekend dat dit man van Belgisch afkomst in New York woont…Misschien had hij last van jet-lag van vlucht over de grote zee…of misschien is Eppink een robot!
  Zo klonk dit man tussen al die andere levendig vrouwen en mannen politici.

  1. Trien Knoppen

   Zelfs de basisschool niet afgemaakt zeker? 🙂

  2. Vit

   @Rosasolis

   Het is ‘deze’ man Rosa.

   1. Rosasolis

    Vit. Bent u alweer bezig om taal-correctie te doen? Haat u ons buitenlanders-van-oorsprong zo erg? Of heeft u niets beter met uw tijd te doen dan ons te trollen?
    U bent waarschijnlijk niet zo vit. De redactie van DDS doet het uitstekend om grote spelling fouten te corrigeren. Ik kan me niet voorstellen dat u nooit een taal of spelling fout maakt!!! P.S. Ik heet Rosasolis en niet Rosa. Waarschijnlijk bent u veel te dom om te weten wat Rosasolis betekend.

 14. Godefroy France

  GOED IDEE,,,,,,,,,,,, VELE SYMPATISANTEN ZULLEN AANKLAMPEN !!!!!!!!!!

  PVV EN FVD,,,,,,,,,,,,,,,, WIJ BLIJVEN HOPEN !!!!!!!!!!!

 15. Saskia Haan

  Farrage = weg uit de EU
  Eppink (fvD) = bij de EU blijven en hervormen ( het woord ‘aanpakken’ is veelzeggend dan wil je iets veranderen en erin blijven/moderniseren)

  Eppink zal denk ik straks gewoon wel moeten aanschuiven bij een EU-fractie, die tegen een Nexit is of exit.. en dan zal Baudet eindelijk ook moeten zeggen dat hij tegen Nexit is, want anders wordt de kloof tussen Baudet en Eppink wel erg groot en tegenstrijdig.. Eppink is ook een buitenlander zo bleek op stembiljet ( Wonend in New York) en die zijn geneigd tot het kiezen tegen een land, in dit geval Nederland, waar zij geen deel van uit maken.. Had de PVV maar gezegd: waarom op een buitenlander stemmen als Eppink? Iemand met 2 paspoorten.. dubbel hart.., die gaat niet voor het Nederlandse volk… Hetzelfde had ik met schaatser Bart Veltkamp destijds.. die werd Belg..die schaatste tegen Nederland minimaal niet vóór Nederland en alleen voor zijn eigen gewin ( want de baan bij z’n vorige werkgever was opgezegd… net als Eppink, die al 4 EU werkgevers heeft gehad..) Eppink …de buitenlander …de Bartje Veldkamp in Europa die niet voor Nederland werkt, maar voor zichzelf en belastingtechnisch zal het voor hem ook wel aantrekkelijk zijn,..net als destijds voort Bartje ..

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.