Video! Joost Eermans bij herdenking moord op Fortuyn: ‘We zien hetzelfde nu gebeuren met Thierry Baudet!’

Joost Eerdmans houdt z’n hart vast nu hij ziet hoe Thierry Baudet moet leven. Ook hij heeft inmiddels “drie bewakers voor z’n deur”, zo constateerde de Leefbaar Rotterdam-voorman gisteren triest bij de jaarlijkse herdenking van Pim Fortuyn. Je kan dus nog steeds niet alles zeggen wat je wil, want je moet het dus bekopen met persoonsbewaking… “of erger!”

Gisteren was het 6 mei 2019. Precies zeventien jaar na de moord op Pim Fortuyn, in 2002. Nog altijd komen zijn vrienden en politieke supporters van het eerste uur samen om de man te herdenken, en ditmaal was ook Joost Eerdmans (oud-LPF-Kamerlid, en zijn rechterhand in Rotterdam) van de partij. De voormalig wethouder hield een sprankelend betoog over wat Fortuyn heeft betekend voor de samenleving.

Deels heeft zijn partij Leefbaar Rotterdam die erfenis van Fortuyn kunnen omzetten in daden, aldus Eerdmans. Maar op een ander vlak is het alsof er niets veranderd is. De winnaar van de laatste Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen vertelde over een bijeenkomst die hij had met Thierry Baudet:

“Het was shocking om te zien dat ook hij inmiddels drie bewakers voor z’n deur heeft zitten. Zo ver zijn we, intussen. Het is dezelfde dynamiek die gaande is. Het is de dynamiek dat wie vragen stelt over de islam, die vragen stelt over de massa-immigratie – in plaats van over het weer, of over bankiers – die gaat verder met bewaking.”

Eerdmans stipt aan dat Fortuyn en Baudet volstrekt niet de enigen zijn die dit nu overkomt. Hij somt op: Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders, Thierry Baudet, misdaadverslaggever John van den Heuvel (“een hele andere tak van sport!”) en zelfs bij een vrijzinnige Duitse imam – een dappere vrouw die preekt zonder hoofddoek. Iedereen heeft inmiddels persoonsbeveiliging.

Zo kan het natuurlijk niet langer, vindt Eermans. De Fortuynist drukte daarom alle aanwezigen nog eens een gevleugeld citaat van Fortuyn op het hart: er moet nu echt iets veranderen, of het wordt de rust van het kerkhof.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Sealgaire

  Eerdmans geeft hier een belangrijke waarschuwing, Den Haag heeft natuurlijk geen haast.

 2. Rien Noppen

  Er wordt weer met volle teugen genoten van de opgeklopte demonisering.

  1. Ruiter

   Wie demoniseert nu wie? De boodschapper mag weer worden afgeschoten, of niet meneer Noppen?

  2. Top

   Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
   Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

  3. Sealgaire

   Deze pisvlek is een masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. F. Domela Nienhuis

    Zelf aan de beurt moeten zijn voor eindelijk eens een keer zes kogeltjes terug moeten ontvangen werkt dan ook therapeutischer bij deze zieke linkse trol. Het doet recht asn de slachtoffers en de nabestaanden (aan Nederland dus!) en zo voelt hij eindelijk zelf eens wat hij altijd heeft goed zitten te praten. Laat links niet wegkomen met hun haat en agressie!

 3. Robert75

  Niet om het een of ander hoor maar ik vind het allemaal een beetje overtrokken. Baudet kan gewoon zonder beveiliging over straat wandelen hoor. Afgelopen keer nadat hij spontane voedselvergiftiging had opgelopen loopt die een dag later toch ook gewoon gezellig te telefoneren op straat, zonder bewaking nota bene. En als er verkiezingen zijn dat zien we Baudet toch ook vrolijk flyeren in Amsterdam of weet ik veel waar? En dan lopen er ook geen bewakers om heen.

  En dat is iets wat Wilders helemaal niet kan. En hoogstwaarschijnlijk nooit meer van zijn leven. Als je zo kan leven als Wilders doet dan moet je wel heel erg sterk in je schoenen staan. Dat zie ik Baudet niet doen hoor. EN dat hoeft die ook helemaal niet.

  1. Sealgaire

   Baudet kan gewoon zonder beveiliging over straat wandelen en dat dacht Pim Fortuyn ook.

   1. Robert75

    Nee dat dacht Pim Fortuijn niet,

    1. santiago

     Juist Robert. Fortuyn moest gewoon dood, de elite scheet in hun broek, al hun mooie baantjes gingen er aan.

    2. Sealgaire

     Ja hoor, dat dacht Pim Fortuyn wel. En Den Haag vond het prachtig, al deden ze natuurlijk wel huilie-huilie.

     1. Robert75

      Nee dat dacht Pim Fortuijn niet. Sterker nog hij heeft Nederland bij Jensen zelfs gewaarschuwd. Als mij wat overkomt dan zijn hun verantwoordelijk. En weet je waarom ? Omdat Pim begreep dat hem iets kon overkomen.

     2. Sealgaire

      @Robert: Klop, maar hij werd niet beveiligd, net als Baudet, terwijl de links agressiekrachten sterker zijn dan ooit.

     3. Julian

      Fortuijn wilde zelf geen beveiliging. Hij vond dat een inbreuk op zijn privacy. Misschien dat hij niet wilde dat Nederland precies wist wanneer hij darkrooms bezocht….Feit is dat hij zelf geen beveiliging wilde.

   2. santiago

    Waarom zou baudet dat niet kunnen. Iedereen weet dat het een charlatan is die nog geen deuk in een pakje boter slaat. Wie zou er een reden hebben om deze arrogante kwast iets aan te doen. En stop met het vergelijken van deze lul met kanjers als Fortuyn en Wilders, hij komt er nog niet bij in de buurt.

  2. edoc431

   Ja HOOR HAHAHAAHAHAAH

 4. santiago

  Eerdmans teert nog steeds op de roem van Fortuyn. Voor zo iemand hebben ze een naam. Het enige wat hij na de dood van Fortuyn heeft gedaan is het gedachtegoed van Fortuyn totaal verkwanseld. Geen respect voor deze lummel.

 5. santiago

  Joost Eerdmans was niets, joost Eerdmans is niets en joost Eerdmans zal nooit iets worden.
  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  1. edoc431

   GET A LIFE IDIOT

   1. santiago

    edocje, je capslock staat weer aan.

 6. Tman

  Daarom heeft GroenLinks Paul Rosenmöller weer van stal gehaald,deze weet precies hoe iemand te demoniseren.
  Hij heeft immers een hoofdrol gespeeld in de hetze op Pim Fortuyn,dat is hem en zijn medestanders zoals iedereen weet gelukt!
  Hij heeft willens en wetens het bloed aan de handen van Pim,maar alsnog op de achtergrond bezig voor Jesse Klaver!

  1. Sealgaire

   @Tman: Toch kon hij Baudet niet aan op dat college.

   youtube.com/watch?v=3JxsgQ9PiAk

  2. Marija

   @Tman, +++++++++++

 7. santiago

  Bedenk eens 1 goeie reden waarom die lul van baudet dood zou moeten.

 8. Jumping

  Eerdmans heeft gewoon gelijk, Links Demoniserend Wegkijkend Nederland.
  Is niet ongelukkig bij een moord op Baudet en of Wilders.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. m.van.rosmalen

   Nou nee hoor Jumping
   Ik stem PVV en van z’n leven dagen niet op Forum v Debielen

 9. poldi

  Na Fortuyn (6 mei) ging de “veenbrand” gewoon door met PVV en FvD als erupties van vuur. PVV is wat ingezakt, maar het grote ongenoegen met het linkse beleid valt niet meer te ontkennen. Een Cordon Sanitaire rondom FvD en (naar ik hoop) een weer groeiende PVV is niet meer vol te houden. De rechtervleugels van VVD en CDA, nu het vuur aan de voeten al brandt, zullen hoe dan ook eieren voor hun geld gaan kiezen. Ik kijk met name uit naar de Tweede Kamer verkiezingen.
  Links zeker aanwezig, maar geconfronteerd met een rechts, groot, stevig blok.
  De wens is misschien de vader van gedachte, maar ik heb goede hoop.

  1. Joop Klepzeikert

   De pest in Nederland is dat slechts zo’n 30% van de bevolking niet afhankelijk is van het linkse ‘sociale’ stelsel.
   Van de 17 miljoen inwoners is maar 9 miljoen zogenaamde beroepsbevolking, waarvan 1,5 miljoen (gedeeltelijk) werkloos en 2 miljoen (gedeeltelijk) afgekeurd.
   Blijft dus maar 5,5 miljoen werkende over.
   Onder die 5,5 miljoen die niet van het linkse ‘sociale’ stelsel afhankelijk zijn zit ook nog een deel dom volk, waardoor PVV en FvD samen slechts op zo’n 24% van de stemmen staan.

 10. F. Domela Nienhuis

  Wil DDS zichzelf dan ook verschoond houden van redactionele dwalingen? Die redactionele kwalificaties fascistische, ranzige nationaal socialist, bruinhemd en zo richting Geert Wilders of Filip Dewinter, moedige en wijze realisten en visionairs, waren om van te kotsen. Links en de Islam, die voldoen aan deze kwalificaties. Links en de Islam, dat zijn de vijanden van Nederland. Zij zijn het kwaad welke dient te worden verdelgd.

  1. Joop Klepzeikert

   Vooral de islamitisch radicaal Michael van der Galien maakt zich nogal eens schuldig aan dat soort laster en smaad, omdat Geert, Philip en meer van die mensen zeer terecht iets tegen de moorddadige ideologie islam hebben.
   Het zou DDS sieren als hij daarvan terug gefloten zou worden.
   Vooral de links trollen hier smullen van dat totaal ongegrond schelden op mensen die Nederland niet nog verder naar de kloten willen laten gaan door moslimtuig en links terroristen.

 11. Jetske

  santiago

  U heeft helemaal gelijk, Baudet hoeft niet te vrezen met een persoonlijke aanslag.
  De vergelijking met Pim en Geert, stoort mij ook mateloos, die waren en zijn er voor ons, Baudet is er voor Baudet. Vraag me af wanneer zijn sekteleden dat eens in gaan zien. Kijk alleen maar eens bij welke Alliantie hij zich heeft aangesloten in de EU.
  Lees een twitter bericht van beppie pvv, die daar een geweldige uitleg aan geeft,
  zeker aan te bevelen, met bewijs en al.

 12. Jetske

  Eerdmans, die Geert Wilders een mes in zijn rug stak om een plaatsje op de lijst bij FvD te bemachtigen. De rechterhand van Pim Fortuin, laat me niet lachen. In een interview
  verteld hij Pim nooit echt ontmoet te hebben, alleen een sollicitatie bij hem afgegeven te hebben, waarschijnlijk overhandigd met zijn “Rechterhand”

 13. Joop Klepzeikert

  Het is sinds de moord op Pim Fortuyn zelfs alleen maar nog veel erger geworden, doordat extreem linkse terroristen en moslimtuig nergens voor gestraft worden.
  Alleen wie iets van de vele wandaden van links en moslims durft te zeggen wordt daar hard voor gestraft.
  En toch blijft 75% van Nederland op partijen stemmen die moslimtuig en links terroristen een hele grote klauw boven het hoofd houden. Dit land is collectief knetterend gestoord.

  1. Korporaal Monty

   “En toch blijft 75% van Nederland ”

   Hoe kan dan die 25% dan aan de macht komen?
   Hoe kan je die 75% overtuigen van je gelijk?

   1. Joop Klepzeikert

    Ten eerste zouden we mensen met dubbel paspoort, dus ook dubbele moraal hun stemrecht af moeten pakken. Dat scheelt al 22% onderhand. Daarnaast zou er een test moeten komen of mensen weten waar ze op stemmen.
    Een heel groot deel van Nederland stemt wat hun opa en oma ook al stemde, ook al zijn die partijen radicaal de andere kant op gegaan.
    Daarnaast is er nog een groot deel die helemaal niet weet waar de partij die ze leuk vinden voor staat en stemmen op dat leuke bekkie.
    Laat aan een GroenLinks stemmer zien hoe gruwelijk laag de opleidingen van GroenLinks kandidaten is en ze geloven je niet. Zodra je ze toch overtuigd hebt, met heel veel bewijzen, zijn ze meestal helemaal klaar met die oplichters partij.
    Kortom: Er moet meer bewustwording onder de mensen komen en dat berijken we enkel met goede voorlichting.
    De mensen moeten weten waar ze werkelijk op stemmen. Niet meer op die leuke bekkes en loze beloftes, maar op wat partijen werkelijk doen.

    1. Korporaal Monty

     “Er moet meer bewustwording onder de mensen komen en dat berijken we enkel met goede voorlichting.”

     Wilders timmert toch al zo’n 15 jaar aan de weg.
     Waarom is het hem dan niet gelukt?
     En waarom probeert Baudet het volk te bereiken middels poëtische woorden.

     Op deze manier zal je die 75% nooit overtuigen.

     1. Joop Klepzeikert

      Wilders wordt al 15 jaar door politici en media verketterd. Het volk laat zich graag door gevestigde politici en media belazeren, doordat ze denken dat die te vertrouwen zijn.
      Wilders gaat er regelmatig te hard met gestrekt been in, waardoor hij veel mensen tegen de haren in strijkt.
      Baudet doet het subtieler, waardoor meer mensen vertrouwen in hem hebben, zoals in de peilingen te zien is, net als bij de provinciale verkiezingen.
      Ze hoeven ook niet die volle 75% te overtuigen, als het in totaal maar 51% wordt hebben we al heel veel gewonnen en kunnen Baudet, Wilders en bijbehorende mensen eindelijk laten zien dat het met hun beleid wel beter gaat.
      In USA bewijst Trump nu al duidelijk hoeveel beter zijn conservatieve beleid gaat. Onder het liberaal-socialistische beleid van Obummer ging de economie, veiligheid en leefbaarheid in USA net zo hard achteruit als in Nederland al decennia gaat. Al na een paar maanden Trump beleid was daar behoorlijke verbetering in te zien.
      Dat zal hier onder liberaal-conservatief beleid van PVV en FvD minder snel gaan, doordat die partijen ook nog teveel links liberale gedachten hebben, maar alles beter dan het ultra extreem linkse beleid van de afgelopen 40 jaar.

     2. santiago

      Het lukt meneer Wilders niet, omdat het in Nederland ontbreekt aan democratie. Daarom blijf ik van mening dat de monarchie moet worden afgeschaft.

     3. Korporaal Monty

      @Joop Klepzeikert
      “Wilders wordt al 15 jaar door politici en media verketterd.”

      Is dit de reden dat hij het nog steeds niet gered heeft? Of mist het Wilders gewoon aan overtuigingskracht?

      “Baudet doet het subtieler”

      Cryptisch en met poëtische woorden.
      Dat noem je ‘subtiel’ ik noem het meer misleidende
      Wees helder en duidelijk.

    2. Lelygattet

     In Turkije hebben de Koerden een Turks paspoort, maar geen stemrecht.
     Dat kunnen wij hier toch ook met onze diversen zandbak bewoners doen?

 14. F. Domela Nienhuis

  We zijn toch nog niet de 21-jarige links-fascisteMila van den Bosch uit Nijmegen met haar oproep tot politieke moord (“Als je Thierry dood wil hebben, doe dan paf”) vergeten? En die linkse docent geesteswetenschappen Corne Hanssen aan de Universiteit Utrecht met zijn oproep “Volkert, waar ben je”? Dit mag niet onbeantwoord blijven. Dit moet gewroken worden. Wraak nu!

 15. m.van.rosmalen

  Irritant balleke die Eerdmans.
  Wilders loopt al jaren groot gevaar en loopt heel wat meer kans om vermoord te worden dan die Derrie . Met gern woord hoor je em over de Islam alleen maar dure elitaure prietpraat waar zeker Moslims geen bal van snappen.
  Schijtluis Derrie
  Grote slijmbal die Eerdmans.

  1. m.van.rosmalen

   Elitaire moest het wezen

 16. Marija

  Janmaat, niet erkend.
  Fortuyn, voor niets vermoord.
  Wilders, roepende in de woestijn.
  Baudet, vooralsnog gedemoniseerd.

  Den Uyl, eerste landverrader.
  Daarna alle regeringen land en volk verraders.

  THE END !

 17. Godefroy France

  LINKSEN HEBBEN VOLKERT REEDS INGESEIND,,,,,,,,, DENK, BIJ1, GROENEKMER, D66 ZIJN FONDSEN AAN HET WERVEN,,,,,, hij die de trekker overhaalt wil er wat aan verdienen,,,,,,,,,,,,,,NIETWAAR,,,,,,??????????

 18. Michael M

  De kogel kwam van Extreem Links. Zo is een politicus van het leven beroofd. Er is nog nooit agressie geweest van partijen tegen Links. Democratie is vrijheid van meningsuiting. En daar hoor je respect voor te hebben zonder bedreigd te worden. Respecteer elkaars mening zonder elkaar fysiek en met geweld te demoniseren.

  1. Bolkestein

   Demoniseren is sowiezo uit den boze. Ik houd het bij (kunnen) argumenteren. Dus valide argumenten welke er werkelijk toe doen. Maar waarom wekt (kunnen) argumenteren bij links zoveel onaangename gevoelens op dat ze er zo nijdig van worden en zelfs tot agressie overgaan? Het op basis van argumenten niet aankunnen wellicht? Niet voor rede vatbaar?

 19. Angelica de Sance

  Ik ken Fortuyn alleen van Youtube en weet dat hij een fantastisch debater was met enorm veel humor en kennis. Verschrikkelijk dat die man vermoord is. Eerdmans heeft veel bereikt in Rotterdam maar wordt door de ‘kartellisten’ tegengewerkt. Dat zie je nu met FvD ook gebeuren. Straks is er geen tweedeling links-rechts of progressief-conservatief meer maar pro-EU/immigratie – anti EU/immigratie en komen de kaarten heel anders te liggen. Je ziet dat een partij als de VVD liever kiest voor GL/D’66 dan FvD die ideologisch veel dichter bij de VVD staat. De komende jaren gaat de politieke deken van NL/Europa er heel anders uitzien. Fortuyn was de eerste in NL die dat heeft aangegeven. Het roer moest om, vond hij. Nu staat Baudet aan het roer. Ik hoop dat hij koersvast is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.