Video! Marcel van Roosmalen sloopt GroenLinks-dictator Jesse Klaver: ‘Kan niet tegen kritiek, supergave leider!’

GroenLinks wordt geleid door een dom en inhoudsloos omhulsel, zo zet Radio 1-columnist Marcel van Roosmalen vandaag in voor Jesse Klaver pijnlijk accurate teksten, waarmee het stompzinnige gebral van laatstgenoemde feilloos wordt doorgeprikt. De kwestie met Zihni Özdil was de druppel. Van Roosmalen wil daarom dat Klaver eens de waarheid gaat spreken, en die luidt: “Ik schrijf m’n eigen teksten niet, ik mail niet zelf, ik weet niet wat ik allemaal uitkraam, ik kan niet tegen kritiek, maar verder ben ik wel een supergave leider.”

Laten we stellen dat deze week niet écht de week van GroenLinks-voorman Jesse Klaver is. Hij werd dinsdagavond voor het oog van de hele natie ontmaskerd als het kinderachtige, tirannieke mannetje dat hij eigenlijk is door het enige niet door zijn partijapparaat voorgeprogrammeerde Kamerlid de wacht aan te zetten. Jawel, Zihni Özdil had namelijk een eigen mening en dat mag natuurlijk niet in de vegetarische eenheidsworstenfabriek van Jesse Klaver en Wijnand Duyvendak.

Maar niet alleen het feit dat Özdil uit de fractie werd gelazard als een hond waarvan z’n baasje nu genoeg heeft was reden voor Radio 1-columnist Marcel van Roosmalen om eens goed tekeer te gaan tegen Klaver, maar ook dat pedante en dommige toontje van hem. Allerlei mails stuurt hij in het rondte, waarbij de ontvanger steevast kinderlijk met ‘jij’ en ‘jou’ wordt aangesproken. Alsof we allemaal geknikkerd hebben met schoolpleinpestkop Jesse Klaver. Nee dus.

En dus maakt Marcel van Roosmalen de fröbelende GroenLinks-stalinist eens goed met de grond gelijk:

“Het vervelende nieuws meteen in de eerste zin, dat komt het meest oprecht over: ‘Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, Marcel, ik heb slecht nieuws. Zihni Özdil vertrekt uit de fractie. Verschil van inzicht, en Zihni deugde ook niet helemaal. Totaal geen fractiediscipline, het vertrouwen was weg, het werd steeds erger, echt balen.’

Heel raar mailtje. Totaal in tegenspraak met was Jesse eerst allemaal zei, en wat ik zo braaf onthouden had. Verschil van mening is de kern van elke democratie, geen zondebokpolitiek, geen cynisch vingerwijzen. Als je goed las, stond er dat je niets anders mocht denken als Jesse Klaver. Superslecht verhaal, verder. Vond Jesse een dag later ook.”

Smullen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Voor politieke junkies is het een tijd om de vingers bij af te likken. De SP heeft haar voorzitter weggestuurd, de premier – en daarmee de VVD – ligt onder vuur, het rommelt in een verdampende PVV, kopstukken roepen om Wilders’ aftreden; Forum gaat momenteel ten onder aan LPF-toestanden, terwijl binnen het CDA en D66 de machtsstrijd om de nieuwe partijleider is uitgebroken.

  Waar is de tijd gebleven dat politiek nog saai was?

  De enige partij die momenteel een goede tijd doormaakt is de PvdA.

  1. Meriadoc Brandebok

   En, niet te vergeten, GroenLinks die een kamerlid een mes in de rug steekt.

   1. Trien Knoppen

    En we hebben sowieso DENK nog! lol

    1. Meriadoc Brandebok

     Ja, Trien, ook die hebben we nog.

   2. Ruiter

    Zou Doc Bok wel eens van de SGP hebben gehoord? Of de CU, Denk, 50+, PvdD? Allemaal partijen waar het leiderschap totaal niet ter discussie staat.

    En Doc Bok zou nog raar opkijken van de onderlinge kinnesinne en poten-onder-de-stoelzagerij binnen de PvdA!

 2. toetssteen

  Mooie column weer Tim! +veel.

 3. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Tot dat het moment aanbreekt dat Frans “Fred Flinstone” Timmermans NIET!!!! wordt gekozen tot voorzitter van de Europese Clan. Dan is het bij de partij van de allochtonen/achterkamertjes/arrogantie ineens hevige teleurstelling, woede en frustratie. Dan komt er weer een nieuw hoofdstuk in “Jean Claude Junckers flying Europe” the movie.

 4. Ruiter

  GroenLinks: dat is al 30 jaar de partij van crimineel Wijnand Duijvendak en massamoordenaar-verheerlijker Paul Rosenmöller. Beide zijn nog steeds volop actief.

  Klaver is een watje, enkel aangesteld vanwege zijn babyface en de navenante uitstraling naar de (oudere) vrouwen.

  1. Marija

   Waarmee u vrouwen tekort doet.

   1. logisch denken

    waarmee vrouwen zich te kort doen omdat ze stemmen op dat lekkere kontje. Mens ga koken

    1. Marija

     U begrijpt mij verkeerd of ik zeg het niet goed: ik vind Klaver een l.ul die kan kinderen maken maar verder 0,0 presteert, de halve zooi Marokkaan.

  2. Trien Knoppen

   Dat doen ze bij GL ook… vraag maar aan de woordvoerder van mevrouw van Tongeren…

 5. victus

  Voor al die studentes/hysterische huppeltrutjes/overjarige bakvisjes is deze meneer de perfecte door onze lieve heer gezonden redder van al dat naars wat op 4 wielen rijdt en enge, vieze rookwolken de lucht in blazen.

  1. ManusR

   Dus ze zitten ook nog blowend achter het stuur? Zou mij niks verbazen.

 6. Peter Loosduinen

  Hoi Tim !
  Smullen!
  Zeker !!
  Tot mijn grote spijt heb ik pas kortgeleden Marcel van Rosmalen ontdekt.
  Een geweldige columnist die op een ironische sarcastische wijze de waarheid toont.
  Geweldig. Ook doorgestuurd aan wat vrienden en kennissen.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  PvdA wordt overeind gehouden door Bilderberg Bea. Ziet toch elke idioot !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.