Video! Politie WEIGERT asociale radicaal-linkse boerderijbezetters te arresteren, en laat ze gewoon vrijuit gaan

In Nederland kan je nog beter crimineel zijn dan een gewone wetsvrezende boer, zo kunnen we opmaken nadat gisteren een varkenshouderij urenlang bezet is gehouden door buitenlandse activisten die op agressieve wijze boerenbedrijven kapot willen maken. En de politie? Die laat het allemaal gewoon gebeuren.

Is in Nederland de politie er voor de burgers wiens rechten geschonden zijn, of voor de burgers die de rechten van anderen schenden. Die vraag lijkt compleet overbodig, maar na de bezetting van een varkensboerderij door radicale dierenactivisten moeten we ‘m toch stellen. Want de boer en zijn familie zitten nog maanden met de gebakken peren. Ze hebben een trauma opgelopen, en wellicht moeten hun dieren nu allemaal geruimd worden.

En wat zegt de politie? Kijkt u maar naar het bovenstaande filmpje. Eén van de agenten die betrokken was bij het ontruimen van het bezette terrein zegt doodleuk tegen Omroep Brabant dat er niemand wordt aangehouden. Nou ja, tenzij ze hun identiteitsbewijs niet tonen. Dan wel. Maar voor het inbreken en bezetten van andermans eigendom? Nee hoor, die terroristische lui hebben gisteravond gewoon in hun eigen bed kunnen slapen. Of hun hotelbed, natuurlijk, want niet al die gasten zijn Nederlanders.

Het roept allemaal de vraag op: wat moet je in Nederland dan wel allemaal niet doen om ter plekke in boeien te worden afgevoerd? Is een moord van wel goed genoeg, of kan je daarvoor tegenwoordig ook wegkomen met een waarschuwing en het noteren van je NAW-gegevens? Knettergek, dit softe linkse ‘ach, laat maar waaien’-beleid. Echt, ongelofelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

148 reacties

 1. Rien Noppen

  “en wellicht moeten hun dieren nu allemaal geruimd worden.”

  De hypocrisie van de vieze bio-industrie is dat de dieren altijd, na een afschuwelijk bestaan, geruimd worden. Als ze nu eerder geruimd moeten worden hebben ze geluk want dan komt hun dierenleed eerder tot zijn eind.

  Dat dit boerengezin getraumatiseerd zou zijn door vredelievende demonstranten moet dat worden verklaard uit hun bezwaard geweten.

  1. Joop Klepzeikert

   @Rien: ga nou eindelijk je hersentjes eens uit de kelder halen en meld je daarna bij het plaatselijke gesticht. Jouw reactie is weer volkomen gestoord.

   1. Rien Noppen

    Het zal je niet meevallen, Joop, maar zou je het niet eens inhoudelijk proberen

    1. Joop Klepzeikert

     Er valt niet inhoudelijk op jouw getrol in te gaan omdat het kant nog wal raakt Rienepien.
     Pas wanneer jij en de rest van het extreem linkse trollenleger hier normaal kunnen posten zullen er inhoudelijke reacties op jullie schrijfsels komen.

     1. Sealgaire

      Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. jan1

   Je kan dan wel zielig het v teken opsteken en lieve hypocriete liedjes zingen ?! ze zijn toch echt met geweld de stal binnen gedrongen!
   Ik zal niet raar opkijken wanneer de boeren zich gaan organiseren en ergens een kar met varkens mest klaar zetten?
   Ik hoop dat laatste niet want een ingetikt ruitje en een volgepompte auto daar word je als inbrekende dieren terrorist niet vrolijk van.
   dat zal dan een gang naar de rechter wezen om je te beklagen want hoe haal je het in je hooft om een terrorist te terroriseren.

  3. Bolkestein

   Je moet even naar Oekraïne toe gaan. Wat mij betreft blijf je daar dan ook voorgoed.

   En bedenk dat dit gebeurt met steun van de EU…

   Kippenbedrijf van duizelingwekkende proportie, gestimuleerd door de EU

   Oekraïne Europa wil werken aan duurzame landbouw. Waarom stimuleert de Europese Unie dan de mega-kippenstallen van het Oekraïense MHP?

   e ruiken ze niet, want de frisse lentewind waait uit de goede richting. Maar vanaf het kerkhof op de heuvel heb je een uitstekend zicht op de stallen van MHP – een van de grootste kippenfokkers van de wereld.

   Anatoli Koelinytsj woont hier in Kovali. Hij wijst, noemt de namen van de dorpen aan de horizon: Stepantsi, Kozarivka, Koerylivka. We zien geploegde akkers, groen grasland. Daartussen zien we grote rechthoekige terreinen, die wit afsteken tegen de zwarte aarde. ‘Brigades’ noemt Koelinytsj de enorme stallencomplexen, en inderdaad: de kippenschuren staan strak in het gelid. In totaal 25 brigades telt deze regio: 400 stallen, met elk ten minste 50.000 slachtkuikens Hier huizen 20 miljoen kippen.

   Zes weken nadat ze uit het ei zijn gekropen, worden de dieren afgevoerd naar het gloednieuwe abattoir, links van ons. In deze landelijke streek in het hart van Oekraïne worden elk jaar ongeveer 170 miljoen vleeskippen gefokt en geslacht. En dat heeft onvermijdelijk gevolgen voor het milieu, zegt Koelinytsj. De ecoloog van MHP vertelde hem dat het allemaal wel zou meevallen. Maar Koelinytsj weet waar hij het over heeft: de ziekmakende ammoniaklucht, de mest op de akkers, de nitraten in het grondwater, het dalende grondwaterpeil – industrieel gefokte slachtkuikens hebben altijd dorst.

   Toen MHP aankondigde te willen uitbreiden op de velden van Kovali, kwam het dorp in verzet. De gepensioneerde Koelinytsj reisde af naar Kiev voor een gesprek met parlementariërs. Uiteindelijk kwamen er geen kippenschuren aan de voet van de heuvel. „We hebben ze niet de kans gegeven te bouwen”, zegt hij. „Maar we zitten even goed met die stank.”

   Agrogigant Myronivsky Hliboproduct (MHP) is een bedrijf van duizelingwekkende cijfers. In 2018 produceerde MHP 617.000 ton kippenvlees, en had het bedrijf 64 procent van de Oekraïense markt in handen. De productie groeit onstuimig, want MHP bouwt aan een tweede cluster rond het stadje Vynnitsja, ‘de grootste kippenfarm van Europa’. In 2023 moet de productie uitkomen op 900.000 ton. Ter vergelijking: de héle Nederlandse pluimveesector produceerde in 2017 997.000 ton kippenvlees.

   Aan de import van dit soort kippenvlees zal een einde komen

   MHP doet alles zelf: van het verbouwen van mais en soja tot slacht en export van de honderden miljoenen kippen die ieder jaar worden geproduceerd. Het totale areaal bedroeg vorig jaar 378.000 hectare, ongeveer 2,5 keer het oppervlak van de gemeente Utrecht. Met 28.500 werknemers schaart MHP zich bovendien in de toptien van grootste werkgevers van Oekraïne. Het afgelopen jaar maakte het 127 miljoen dollar nettowinst, op een omzet van 1,6 miljard. Het kantoor van MHP – staal en spiegelglas – staat langs een uitvalsweg van Kiev, de holding bevindt zich op Cyprus. Bestuursvoorzitter Joeri Kosjoek is een van de rijkste mannen van Oekraïne.
   Bergen kippenmest

   Nu ruiken we het wel: een doordringende stank die de adem afsnijdt. De smalle asfaltweg gaat over in een zandpad, links en rechts van ons liggen metershoge bergen kippenmest.

   Thomas Waitz is de hele dag de beleefdheid zelve geweest, maar nu verliest de Oostenrijkse Europarlementariër (namens milieupartij Die Grünen) zijn zelfbeheersing even. De Oekraïense manager van de ‘compostinstallatie’ knippert met zijn ogen, want Waitz is een imposante gestalte.

   „In Europa kan dit niet”, zegt Waitz geëmotioneerd. „De milieuschade … jullie hebben geen betonnen vloer, het water kan zo de grond inzakken. Overal ammoniak in de lucht. Dit is waanzin.”

   Foto Steven Derix

   Manager Sergi Petryk legt uit dat de kippenmest wordt vermengd met stro en bacteriën die de mest afbreken. Na veertig dagen onstaat „ecologisch schone” compost, zegt hij. „Ik denk dat dit in Oekraïne de enige plek is waar mest wordt verwerkt aan de hand van milieunormen.”

   „Maar jullie vervuilen de bodem en het water”, roept Waitz. Hij herneemt zich: „Dit is niet uw schuld.”

   Waitz is in Oekraïne om de ecologische gevolgen van MHP’s megastallen met eigen ogen te zien. In Kiev heeft de Europarlementariër aan een hip en jong publiek verteld over het nieuwe landbouwbeleid van de EU.
   Milieuschade

   Er is geen volledig onderzoek naar de ecologische gevolgen van MHP’s bedrijfsvoering. Onderzoek in het plaatsje Jelyzavetivka wees uit dat MHP waarschijnlijk medeverantwoordelijk was voor luchtvervuiling en waarschijnlijk achter lozing van vervuild afvalwater zat.

   MHP zegt zich aan de wet te houden en geen mest uit te rijden bij rivieren. Bij de compostinstallatie wordt gereinigde mest uitgespreid op stro: „Dit kussen beschermt de bodem tegen vervuiling.” De daling van het grondwater kan volgens het bedrijf niet worden toegeschreven aan MHP, omdat het bedrijf „andere lagen” aanboort. MHP zegt dat het streeft naar duurzame landbouw, zonder antibiotica.

   Nu nog worden boeren gesubsidieerd op basis van het aantal hectares van hun bedrijf, en gaat 80 procent van de 60 miljard euro die jaarlijks wordt uitgekeerd vooral naar grote bedrijven. Vanaf 2020 moet meer nadruk komen te liggen op kleine boeren. De maximale uitkering zal dan niet hoger worden dan 100.000 euro per jaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moeten boeren bovendien aantonen dat ze een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu.

   Maar terwijl de EU binnen de eigen grenzen werkt aan ecologie en duurzaamheid, stimuleert zij vervuilende monocultuur langs haar grenzen.

   In mei 2014 tekenden de Europese Unie en Oekraïne het zogenoemde Associatieverdrag. Een van de pijlers ervan is de creatie van een Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA), een vrijhandelszone waarbinnen geen sprake meer is van invoerheffingen. Voor sommige landbouwproducten – granen, vlees en eieren – geldt een overgangsperiode van tien jaar. In deze periode mag Oekraïne een quotum van vers kippenvlees exporteren zonder heffingen, dat geleidelijk oploopt tot 20.000 ton (in 2021).

   De werkelijke export naar de EU steeg veel harder, tot bijna 70.000 ton vorig jaar. Dat gebeurt door een truc die insiders de Batman cut noemen. Oekraïense slachters laten de vleugels aan de kipfilet zitten, waardoor het stuk vlees valt onder invoernummer CN02071370 (Cuts with bone in – other). Daarvoor gelden geen beperkingen. MHP heeft een eigen uitsnijderij in Veenendaal, in samenwerking met vleeshandel Jan Zandbergen. In 2018 importeerde Nederland ruim 22.000 ton vers kippenvlees uit Oekraïne onder code CN02071370. Ook andere Europese landen importeerden ‘Batman’-filets van MHP.

   Lees verder in NRC: h t t p s : / / w w w . nrc.nl/nieuws/2019/05/11/bio-industrie-aan-de-buitengrens-a3959881

  4. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Je overdrijft net zoals sommigen anderen hier.

   Ik hoop dat die demonstranten ook toegang tot jou eigendommen verschaffen en dan spreek ik je nadien nog eens.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. Top

    ”jou eigendommen”’? hahahahaha, hij is leuk!

 2. Baron von Munchhausen

  Was niet ene FvdG ook lid van dieren activisten?
  Die voor de moord op PF, waarschijnlijk ook een boer vermoord heeft.
  Groen-Links is de baas in Nederland!

  1. Joop Klepzeikert

   Folkert van der Graaf was inderdaad ook zo’n dieren en milieu terrorist. GroenRaRa is nog net niet de baas in Nederland, maar ze zitten wel heel diep in heel veel partijen, waaronder politie en justitie, geïnfiltreerd. Daardoor kunnen ze (nagenoeg) ongestraft blijven terroriseren.

   1. Rien Noppen

    De enige terreur die hier aan de orde is betreft de grootschalige terreur tegen dieren in ons land.

    Deze demonstranten deden geen vlieg kwaad maar vroegen slechts aandacht voor gruwelijke toestanden.

    1. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Dat hadden ze ook op een andere manier kunnen doen.

     Jij bent toch altijd van de wet handhaven? Behalve als het je linkse terroristische vrinden zijn.

     Ik wist wel dat je affiniteit met extreemlinks had, je bevestigd het weer.

     1. Sealgaire

      Supporter van pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     2. ZiggyStardust

      @rien, kom op man, je ziet toch zelf in de filmpjes gepubliceerd door de actievoerders dat de boer zijn deur op slot doet, dat de actievoerders het daar vervolgens over hebben, en dat ze met geweld de stal binnen dringen. De boer probeert hen buiten te houden met een bezem, maar ze duwen hem gewoon aan de kant. Dit gedrag van de actievoerders is op geen enkele manier goed te praten. Ze gebruiken geweld om binnen te komen, terwijl de boer ze tegen probeert te houden. Dat is niet de manier waarop we on Nederland met elkaar omgaan.

     3. Siemien

      Rientje stelt dieren boven mensen

     4. Rien Noppen

      “De boer probeert hen buiten te houden met een bezem, maar ze duwen hem gewoon aan de kant.”

      Het moet niet gekker worden!

      🙂

     5. Siemien

      Ja Rientje als ze bij jouw met een man/vrouw of 50 ineens je shithole binnenkomen zou jij natuurlijk niets in het werk stellen om dit te voorkomen, je bent immers een tandeloze lafaard…

     6. Rien Noppen

      In mijn ‘shithole’ vinden geen activiteiten plaats die te maken hebben met gruwelijk dierenleed, Siemien. Ik begrijp dat je de misstanden van de bio-industrie aan het oog wil onttrekken maar naar mijn idee is het maatschappelijk relevant dat het publiek er kennis van neemt. Dat is het doel van deze actievoerders. Ik meen dat een rechter dit maatschappelijk belang zou moeten meewegen.

     7. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    2. Joop Klepzeikert

     @trol Rien: Jouw trol bijdrage raakt weer kant nog wal. Gaan we dus weer niet inhoudelijk op in. Dorpsdebiel.

     1. Sealgaire

      Het is dan ook een bewezen pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    3. Siemien

     “Deze demonstranten deden geen vlieg kwaad maar vroegen slechts aandacht voor gruwelijke toestanden.”

     En de consequentie van dit soort gedrag is dat boeren zich niet laten opjagen door een stel radicaal asociale activisten en slopen dan gewoon je auto.
     Het moet niet zijn dat iedereen zomaar in kan breken, of op privéterrein de boel op stelten kan zetten dan kan je verwachten en terecht dat boeren van zich af slaan..

     1. Rien Noppen

      Siemien geeft in elk geval toe dat het geweld in deze situatie van de kant van de boeren kwam.

     2. Siemien

      Nee Rientje jij leest en begrijpt dyslectisch, geweld en agressie begint bij de links radicale activisten en dat is dat zij willens wetens privéterrein “bezetten” om vervolgens te gaan janken net zoals jij doet, jij jankt ook de heleboel bij elkaar…

     3. Rien Noppen

      Van geweld van de zijde van de actievoerders was geen sprake, Siemien. Kun je geen krant lezen?

     4. Siemien

      Oh jawel hoor, maar de vooral linkse berichtgeving is natuurlijk zo zuur als het maar kan.
      Het is in Nederland zeer asociaal om ongevraagd zonder toestemming op iemands terrein doe boel op stelten te zetten en niet te vertrekken op aangeven van de eigenaar..
      Ik ben van de oude stempel, wie niet horen wil moet maar voelen…

 3. Joop Klepzeikert

  Gelukkig zijn er op last van de burgemeester later wel een aantal van die terroristen door de ME opgepakt, maar ook die zullen er wel weer met een taakstrafje of boetetje vanaf komen, zoals altijd in dit door extreem links totaal verziekte land.
  In ieder normaal land werd dat tuig per direct voor erf en huisvredebreuk en binnendringen met geweld opgepakt en voor jaren achter tralies gezet. Hier werkt politie liever met die terroristen mee en praat op die boer in dat hij dat tuig binnen moet laten.
  De dieren waar ze voor op zeggen te komen hebben een trauma opgelopen van heb ik jou daar en de boer voelt zich voorlopig niet meer veilig in z’n eigen huis en bedrijf, omdat hij nu weet dat hij van politie niets hoeft te verwachten.
  Het harses van die politieagente die de journalist te woord staat zegt weer genoeg. Zulke horen niet bij politie te werken, maar in een gesticht verzorgd te worden.

  1. Rien Noppen

   “De dieren waar ze voor op zeggen te komen hebben een trauma opgelopen van heb ik jou daar”

   Natuurlijk, die dieren zaten met afgehakte staarten en kiezen lekker te chillen op de betonvloeren in het donker en werden ineens wreed verstoord in hun comfortabele toestand.

   Hoe hypocriet kan men zijn?

   1. Joop Klepzeikert

    @trol Rien: Ook deze ziekelijke trol bijdragen van jou raakt weer kant nog wal. Gaan we dus ook weer niet inhoudelijk op in. Wijkgek.

  2. edoc431

   Op mijn grondgebied was dit niet gebeurd laat ik het zo zeggen

   1. Joop Klepzeikert

    Ik begrijp ook niet dat die boer de hooivork en z’n jachtgeweer niet gebruikt heeft.

  3. Peter Oudshoorn

   Ook Joop Zeiksnor prikt graag een vorkje spotgoedkoop martelvlees zonder zich een seconde te bekommeren om het leed dat dieren daarvoor moeten lijden. Joop heeft geen enkele compassie maar wel een hele grote bek: daar past alles in wat ieder beschaafd mens aan zich voorbij laat gaan.

   1. Sealgaire

    Supporter van blablabla blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. Joop Klepzeikert

    @trol Peter: Ook jouw zoveelste ziekelijke trol bijdrage raakt weer kant nog wal. Ga je spuitje even aan je GGZ begeleider vragen. Verwarde gek.

   3. Rien Noppen

    Het is van belang dat de komende tijd oorverdovend duidelijk wordt gecommuniceerd dat mensen die producten uit de bio-industrie eten direct medeschuldig zijn aan gruwelijk dierenleed.

    Laten we hopen dat deze actievoerders, die ik helden zou willen noemen, dit op de kaart hebben gezet.

    1. Joop Klepzeikert

     @trol Rien: Ook deze volkomen gestoorde bijdrage van jou slaat weer helemaal nergens op.

     1. Rien Noppen

      Joop houdt van varkensvlees uit de smerige bio-industrie.

      Hij begint zich ongemakkelijk te voelen.

    2. Joop Klepzeikert

     @trol Rien gaat steeds harder en debieler om zich heen slaan. De holle ruimte tussen z’n oren begint zo hard te echoën dat het voor de buren hoorbaar is.

     1. Rien Noppen

      Probeer je ook wat minder vlees te eten, Joop?

     2. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak. Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

    3. DeBruijn

     @ Rien Noppem

     Dus jij noemt mensen helden die de wet overtreden en een boer hardhandig wegduwen, zijn gezin helemaal van streek maken en nog het afzuigsysteem uitzetten? Niemand in gevaar gebracht? Waarom is er dan een met de ziekenauto afgevoerd?

     Je kent geen boer en nogmaals je moet eens naar buiten. Een dier wat binnen zit is zielig, ben jij dan ook zielig omdat je heel de dag binnen zit? Moet ik nu ook mensen laten demonstreren omdat je niet goed voor jezelf zorgt en tussen betonnen muren zit?

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      De gehele Tweede Kamer heeft de acties bij die boer afgekeurd.

      Daar sta je dan alleen met je helden.

      Wij hebben hier ook van die zogenaamde helden meegemaakt, die ervoor zorgden dat bedrijven failliet gingen door leugens. Wij zouden zogenaamde veel bestrijdingsmiddelen gebruiken.

      Die lui waren nog nooit bij ons binnen geweest, want wij werkten 30 jaar terug al met biologische bestrijding.

      Daarom heb ik een hekel aan al die verknipte ideologie van de verkeerd geïnformeerde wereldverbeteraars, met hun blauwe haren en dreadlocks.

    4. bejaarde

     Helden?? Nee, terroristen!!!
     Ik eet geen varkensvlees uit eigen overtuiging (niet religieus), maar dat nu zoveel dieren geruimd moeten worden, omdat er geestelijk gestoorden (waarvan velen niet uit Nederland) zich toegang hebben verschaft tot de stallen, dat is een hele grove misdaad en moet voor elke activist beloond worden met veel, heel veel gevangenisstraf (maar gewenst is nog niet ingewilligd). Hier worden dit soort debielen de hand boven het hoofd gehouden.

    5. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Je helden hebben auto’s vernield en brandgesticht.

     Lekker helden houd jij erol na Rien.

 4. Beukman

  Wie in Nederland een kat een schop geeft die krijgt een bekeuring. Als een hondenbezitter erop wordt betrapt dat hij zijn huisdier een uur heeft opgesloten in zijn auto tijdens een hittegolf, krijgt Telegraaf-lezend Nederland over zich heen, en kan hij beter maar verhuizen.

  Maar voor wie een vernietigingskamp voor varkens organiseert waarbij de dieren op een gruwelijke manier in leven worden gehouden, en waarvan velen tot slot ook nog eens op een weerzinwekkende wijze aan hun eind komen, voor zo iemand moet ik begrip hebben als er eens een paar wakkere dierenliefhebbers op zijn erf komen protesteren?

  Sorry, maar dat lukt me niet.

  1. Rien Noppen

   Hear, hear!

   1. Sealgaire

    Aldus sprak speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

  2. DeBruijn

   @ Beukman

   Wist niet dat je zo extreem links was, kennelijk vergist. Of je zegt dit alleen om te choqueren.

   De meeste boeren zijn goed voor hun dieren, maar jij als stadsmens zal dat wel niet geloven. Wat vind je ervan als een buizerd een andere vogel opeet? Ook verboden worden? Want als ik mijn kat opeet is het gemeen, toch?

   Dus als jij mierenlokdoosjes in de tuin of huis hebt staan of je hond een vlooienband geeft, mag ik dan ook jouw huis in komen? Die armen mieren en die vlooien hebben toch ook niets gedaan?

   Jij leeft ook op grond wat vroeger natuur was, dus wat zegt dat van jou? Hop terug de boom in.

   1. Rien Noppen

    “De meeste boeren zijn goed voor hun dieren”

    Het spijt me, DeBruijn, maar dit is aantoonbaar onjuist. De huidige manier van vleesproductie maakt dit onmogelijk.

    1. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Man je kent niet één boer, je komt je kamertje al jaren niet meer af. Dus ga nou niet vertellen of je een boer kent of weet hoe zij werken.

     Geloof wat je wilt, maar ga eerst eens naar een opendag ergens, voordat je maar wat linkse flauwekul kakelt.

     1. Rien Noppen

      “Man je kent niet één boer, je komt je kamertje al jaren niet meer af.”

      Je weet niets van mijn leven, DeBruijn. Met dit getrol haal je slechts jezelf omlaag.

     2. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     3. DeBruijn

      @ Rien Noppem

      Oh, heb je nu geen antwoord? Jij kent geen boeren Rien en hoe is het mogelijk dat je hier 18 uur per dag zit? Als je echt iets leuks aan de hand had, dan zou je niet hier heel de dag rondhangen.

      Jij haalt jezelf omlaag door mensen die inbreken helden te noemen.

      Ik kan genoeg opmaken aan hoe je je hier gedraagt Rien.

     4. Sealgaire

      Aldus de Bruijne glibber en supporter van dopper/flopper of lul.

   2. Beukman

    Ik ben niet extreem-links, @DeBruijn, en dat is in feite jouw probleem. Dit betekent immers dat niet alleen extreem-linkse mensen tegen de vele misstanden in de bio-industrie zijn, maar ook weldenkende.

    1. Bosche draak

     Iemand die het woord “vernietigingskamp” gebruikt met betrekking tot een varkensboer is niet alleen niet weldenkend maar behoord tot dezelfde walgelijke, manipulerende eco deugratten als dat gajes wat daar de boel loopt te terroriseren.

     Ga maar lekker knabbelen op je vegan bio winterpeen en dat je je maar royaal verslikt, miskraam dat je bent!

     1. Beukman

      Dat is inderdaad weinig politiek correct van me, @Draak, maar dat wil niet zeggen dat het geen hout snijdt.

    2. DeBruijn

     @ Beukman

     ‘Maar voor wie een vernietigingskamp voor varkens organiseert waarbij de dieren op een gruwelijke manier in leven worden gehouden, en waarvan velen tot slot ook nog eens op een weerzinwekkende wijze aan hun eind komen, voor zo iemand moet ik begrip hebben als er eens een paar wakkere dierenliefhebbers op zijn erf komen protesteren?’

     Vernietigingskamp? Dat vind jij een goede naam, nadat er 6 miljoen Joden afgevoerd zijn naar zulk soort kampen?

     Als dat geen extreem linkse uitspraak is, wat dan wel?

     Ten derde heb ik geen probleem, ik vergelijk geen mensen met dieren of met de holocaust.

     Ten vierde ben ik dus geen weldenkend mens, dus de toon is gezet.

     Ik zal je wat vertellen: dankzij de bio-industrie hebben miljarden mensen te eten en hebben miljoenen mensen werk. Wil je hen aan de sojabonen? Leef je uit, wel zonde van het regenwoud overigens. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

     Nogmaals op de meeste bedrijven worden beesten gewoon goed verzorgd. Als je nooit bij een boer geweest bent, dan wil ik je wel meenemen.

     Natuurlijk zijn er mensen die hun dieren slecht behandelen, maar dat is een zeldzaamheid.

     1. Beukman

      @DeBruijn
      Jammer dat ook jij je steeds vaker vastklampt aan het frame van (extreem-)links. Laten we liever gewoon naar de feiten kijken en hierop onze meningen baseren.

      Ik begrijp dat je de discussie probeert af te leiden van de vraag of er in de bio-industrie dieren grootschalig en structureel een ellendig leven leiden, en een vaak even ellendige dood sterven, naar de stelling dat we de bio-industrie nu eenmaal nodig hebben.

      Of “we” de bio-industrie echt nodig hebben, is nog maar de vraag. Het kweken van vlees is een bepaald onrendabele manier om aan voedingsstoffen te komen. Voor de productie van 1 kilo koeienvlees is 15.000 liter water nodig, om maar wat te noemen.
      Kijk daarnaast ook eens naar wat die beesten allemaal vreten tijdens hun leven, waar dat wordt verbouwd ,en wat er óók met die landbouwgrond zou kunnen worden gedaan. We hebben het dan over met name maïs en soja. Half Z-Amerika, om maar een dwarsstraat te noemen, staat inmiddels vol maïsvelden om de veestapel te kunnen voeden. Bijzonder onrendabel; beter kan je eiwitten rechtstreeks eten, bijv. in de vorm van bonen.

      Daar komt nog de enorme vervuiling bij die de bio-industrie veroorzaakt.
      Met dank aan de EU en Den Haag, want die subsidiëren een en ander.

      In heel veel landen eten mensen veel meer vlees dan ze nodig hebben. Het is ze vaak ook wel aan te zien.
      Als iedereen zich nu eens flink zou beperken in zijn vleesconsumptie, zouden daarmee in één klap diverse problemen zijn opgelost of verminderd. Ik heb de indruk dat men zich hier langzaam collectief bewust van begint te worden. Vergelijk het met hoe het bewustzijn over roken de laatste decennia radicaal is veranderd.

     2. Sealgaire

      Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd.

     3. DeBruijn

      @ Beukman

      Dus jij vindt jouw opmerking over vernietigingskampen normaal?

      Graag antwoord!

      Jij framed jezelf met zo een opmerking, om dit zo beladen woord voor dieren te gebruiken, wat ook voor de Joden, zigeuners en anderen is gebruikt.

     4. DeBruijn

      @ Beukman

      Ik frame niemand, dat doen mensen zichzelf aan.

      Je komt zelf niet uit de agrarische sector, want dan weet je dat heel veel grond helemaal niet geschikt is voor landbouw. Ook in Nederland niet.

      En wie zegt dat ik tegen minder vlees eten ben? Ik eet al 25 jaar geen vlees meer. Maar kom wel op voor boeren die door jou als moordenaars weg worden gezet met hun vernietigingskampen.

      Zeg eens eerlijk, hoeveel boeren ken je en hoe vaak kom je op een boeren bedrijf?

      Door fanaten als deze zijn bij ons ook meerdere bedrijven failliet gegaan. Kwamen met leugens over bestrijdingsmiddelen en waterballen of zelfs gifballen over onze tomaten. Was allemaal onzin, echt onzin. Net zoals een paar jaar terug met de komkommers.

      Maar die leugens hebben we diverse bedrijven over het randje geduwd. Allemaal door die ongefundeerde linkse rakkers.

      Die hadden de klok horen luiden, maar wisten ook niet waar de klepel hing.

    3. DeBruijn

     @ Beukman

     De nogmaals, voor de derde keer: jij vind het normaal om zo een beladen term te gebruiken over vernietigingskampen, waar mensen vergast en verbrand werden en hier dieren gefokt worden voor consumptie?

     Je zal als Jood dit te horen krijgen.

     Tja….en dan zeggen dat ik een probleem heb.

     1. Peter Oudshoorn

      DeBruijn, het is onmogelijk op diervriendelijke wijze vleesvarkens te houden tegen de huidige kiloprijzen. Dat is economisch onhaalbaar, daarvoor hoef je geen megastal van binnen gezien te hebben. Het kan uitsluitend door zeer grootschalige aanpak waarbij de belangen van het dier volledig ondergeschikt zijn. Als varkensvlees zo’n 1,60 de kilo doet in de vleesverwerkende industrie en groothandel kan geen boer ter wereld daarvoor diervriendelijk fokken. Dat is een economische wetmatigheid, zo simpel is het.

     2. Beukman

      Nee @DeBruijn, joden zijn geen vee, een varkenshouderij is geen kamp en in een abattoir worden geen dieren vernietigd maar slechts doodgemaakt. Het is dan ook een metafoor, en die metafoor snijdt wel degelijk hout.

      In Nederland slacht men dagelijks 1,3 miljoen dieren. Veel dieren worden letterlijk vermalen, levend en wel, alleen maar omdat ze mannetjes zijn. Kippen worden vergast nadat ze zichzelf en elkaar een leven lang hebben kaalgeplukt van de stress. Varkens verbranden in de praktijk vaak levend in een grote bak met heet water, omdat er iets niet goed ging met hun “humane” dood.

      Het is een gigantische industrie, grensoverschrijdend, ook in moreel opzicht grenzeloos. Telegraaflezers walgen van verhalen over honden die te lang in een hete auto opgesloten hebben gezeten.
      Voor de bio-industrie kijkt iedereen echter liever een andere kant op. We willen het niet weten, maar het is er wel degelijk: letterlijk onvoorstelbaar dierenleed, in Nederland, waar uiteraard een heleboel veehouders niet schuldig aan zijn, maar een heleboel andere wel.
      1,3 miljoen dieren per dag, @DeBruijn, dat zijn er een half miljard per jaar. Alleen al in Nederland. En waarom? Omdat de kassa rinkelt dankzij de export, en omdat we vinden dat we recht hebben op elke dag een stukkie vlees op je bord.

      Ja sorry, @DeBruijn, maar het is nogal een inkoppertje om op dit punt de Duitsers te citeren die na WOII stamelden: “Wir haben er nicht gewusst.”

     3. Rien Noppen

      Ik kan volledig met je instemmen, Peter. Het grootschalige dierenleed van de bio-industrie is het gevolg van de politieke behoefte van decennia om vleesprijzen laag te houden. Dat streven verdraagt zich niet met een diervriendelijke veehouderij.

      Ik ben overigens wel blij met deze ophef. Ik hoop en verwacht dat het de start is van een brede maatschappelijke discussie waarin mensen zich bewust worden van het onacceptabele dierenleed van de bio-industrie, de negatieve gezondheidseffecten van (teveel) vlees eten en de enorme milieubelasting die het veroorzaakt.
      Vlees zal de komende jaren de negatieve connotatie krijgen van tabak, en dat zou een goede ontwikkeling zijn.

     4. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     5. DeBruijn

      @ Beukman

      Je blijft verschrikkelijk met je opmerking van de Duitsers en nazi’s.

      Weet je wat, je zoekt het maar uit.

     6. Beukman

      Jij staart je blind op een metafoor die jij over het randje vindt, @DeBruijn.
      Dat is jammer, want uiteindelijk gaat het helemaal niet om die metafoor.

  3. Vit

   @Beukman

   Dat gruwelijke valt wel mee want in Nederland moeten veeboeren aan wettelijke eisen voldoen en dat wordt ook regelmatig gecontroleerd door de voedsel en warenwet inspecteurs, waarschijnlijk hebben jullie (jij en je baas) een buitenlandse boerderij voor ogen.

   Ik ben zelf wel eens bij een varkensfokkerij geweest in de Achterhoek en dat zag er keurig uit met ruimte voor die jongens (en meiden), je viel zowat flauw van de stank dat wel maar je kunt die dieren nou eenmaal niet zodanig dresseren dat ze naar het toilet gaan.

   Wij zijn nu eenmaal omnivoren en ik zeker, ben gek op speklapjes en schouderkarbonaden, lekker vet.

   Hoe bevalt het eigenlijk om alleen groentesoep te nuttigen?

   1. Beukman

    @Vit
    Vergeet het maar.
    Natuurlijk zijn er varkensfokkerijen waar ze hun zaakjes beter op orde hebben dan in andere bedrijven, daar ben jij dan geweest.

    Alleen al door brand sterven er jaarlijks in Nederland vele duizenden varkens.
    Stel je eens voor dat je hond zijn leven lang wordt opgesloten in zo’n klein varkenshokje. Ze knippen zijn staart en zijn ballen eraf, gunnen hem geen daglicht, en als hij vet is gemest wordt hij een abattoir in gejaagd waar hij, als hij tenminste geluk heeft, door een stroomstoot of een kogel aan zijn einde komt. Als ie echter pech heeft, verbrandt ie levend in een bak met kokend water waar hij in wordt gegooid.

    Al die dierenvrienden met hun bekommernis om het huisdier geven plots niet thuis als het om de bio-industrie gaat. Oja, halal slachten, daarover huilen ze zich de tranen uit hun kop van hypocrisie.

    1. Vit

     @Beukman

     Jij hebt echt waar buitenlandse fokkerijen op het oog want zoals gezegd wordt er hier in Nederland gecontroleerd én streng. Er zijn inderdaad varkens om gekomen bij een brand maar gelukkig gebeurd dat niet dagelijks, zij kunnen nu eenmaal niet vluchten zoals wij mensen. Btw, jij strijkt het wel een tikje uit vind je niet met “Alleen al door brand sterven er jaarlijks in Nederland vele duizenden varkens.”, hoezo jaarlijks?

     Met een hond of kat heb je meer binding mee als met een varken, althans dat is mijn ervaring, die zitten te wachten tot je thuiskomt

     1. Beukman

      Googel maar @Vit.
      Feb 2019: Biezenmortel, meer dan 3000 varkens verbrand.
      Okt 2018: Heusden, meer dan 4000 varkens verbrand.

      etc. etc.
      De reden? Poen. Met name een dekkend systeem van brandmelders kost geld. Dan is het goedkoper om het risico te nemen dat er een zooitje varkens omkomen in de vlammen. Er wordt dus op een gruwelijke manier bezuinigd op het elementaire welzijn van de dieren.

      Met je huisdier heb je inderdaad meer binding @Vit, maar maakt dat het leed voor een varken er minder om? Varkens zijn verdomd slimme dieren zoals je weet. Stel je je hond voor in zo’n hokkie, levenslang opgesloten. Hoe het arme dier lijdt. Net zo lijdt een varken. Het is er alleen niet 1, maar het zijn er miljoenen. Het zijn er zoveel, dat je je onmogelijk al het leed kan voorstellen. Maar het is er wel degelijk!

      Het hondenbindingsargument is juist het dwaze, irrationele sentiment, en de reden dat Nederlanders een hondenmepper het liefst zouden willen doodknuppelen, terwijl een varkenshouder bijkans een lintje krijgt.

     2. Vit

      @Beukman

      Oké dan twee branden maar weet jij van de hoed en de rand?

      Varkens zijn net als runderen redeloze dieren en dat kun je van een hond of kat niet zeggen want deze hebben absoluut een eigen karakter.

     3. Beukman

      Als jij een paar duizend honden een paar jaar lang bij elkaar in een klein donker hok zet, blijft er van dat eigen karakter weinig over, @Vit.

      Wat die branden betreft: er zijn er veel meer. Het is een structureel probleem dat niet structureel wordt aangepakt omdat de varkensboerenlobby er wel voor zorgt dat er geen wetgeving wordt ingevoerd die de veiligheid zou vergroten.
      “Haagse bemoeizucht”, noemen ze dergelijke wetgeving in die kringen.

      Als je een hond drie jaar lang opsluit en daarna doodschiet of levend kookt, dan ga je de bak in, en terecht. Het is bepaald krom.

     4. Hans Brusselmans

      Mensen moeten nu eenmaal eten, ageren tegen de bio-industrie is volkomen gratuit wanneer men er niet eveneens voor pleit het aantal mensen op aarde te verminderen!

     5. Sealgaire

      Zie hier het voeren van de kansloze bejaarde hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 5. Bolkestein

  Dat er nog politie was… Want ze hebben het rond deze tijd toch te druk met een vorkje martelvlees meeëten bij hun bezoek aan de Iftar?

  1. Joop Klepzeikert

   Maar die halal martelingen hoor je die socialistische terroristen dan weer niet over, omdat het tuig wat dat doet ook hun cocaïne, heroïne en speed levert.

 6. Robert Leiden

  Te lezen in de professionele en serieuze pers:

  “… Tientallen demonstranten die zich niet konden legitimeren of niet wilden vertrekken, zijn aangehouden. Alle andere activisten zijn door de politie geregistreerd en zijn onder politiebegeleiding weggebracht…”

  Het is nu wachten op de aangifte van de boer en dan kan vervolgd worden.
  Na veroordeling kan een civiele procedure voor schadevergoeding opgestart worden.

  1. Rien Noppen

   Het is wel ironisch dat op DDS er schande werd gesproken over demonstranten die voor Zwarte Piet een snelweg blokkeerden.

   1. Zouaaf

    Wat weer niet het geval zou zijn geweest als gericht was tegen de bouw van een nieuwe Moskee. Of zie ik het verkeerd? Het blokkeren van de snelweg.

 7. Jumping

  Op die enkele mislukte Linkse Demoniserende wegkijkende malloot na, is er geen draagvlak voor de actie van deze dieren en milieu terroristen, die zich waarschijnlijk gevleid voelen, om met de moordenaar op Pim Fortuyn te worden geassocieerd.
  Deze Groene Maffia ziet dieper in de Nederlandse samenleving, als menigeen denkt.
  Stem in Mei een anti EU partij partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Rien Noppen

   Ik denk dat deze actie het begin is van een groeiend bewustzijn in Nederland over de gruwelijke uitwassen van de bio-industrie. Deze discussie komt nu eindelijk goed op de agenda en daar mogen we deze demonstranten heel dankbaar voor zijn.

   1. Korporaal Monty

    “gruwelijke uitwassen van de bio-industrie.”

    Overdrijf je nu niet een beetje?
    In heelveel landen zijn dieren veel slechter af.

    1. Rien Noppen

     Ik overdrijf zeker niet en ontken ook niet dat in het buitenland tenminste dezelfde wantoestanden bestaan.

     1. Joop Klepzeikert

      @trol Rien: Je overdrijft niet, je trolt. Ook jij weet dat alles wat jij hier uitkraamt kant nog wal raakt.

  2. Heinz

   Hier hoeft u bij de PVV ( dhr. Dion Graus ) niet aan te komen ! Hij zal het niet met u eens zijn.
   En geen ander mens bij vol verstand. Netjes gezegd.

 8. Heinz

  Wanneer deze actievoerders zouden hebben geprotesteerd bij een slachtplaats voor offerdieren, dan waren het “helden” geweest. En terecht! Nu krijgen deze activisten een kaartje om de hals van DDS “radicaal links asociaal”. Terwijl iedereen moet beseffen dat deze vleesfabrieken niet kunnen.

  1. Rien Noppen

   Het levensgevaarlijk blokkeren van snelwegen voor handhaving van het racistische symbool Zwarte Piet wordt hier ook zeer toegejuicht.

   1. Sealgaire

    Aldus, sprak de glibber, aarsmade, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

  2. Bosche draak

   Maar dat hebben ze niet gedaan want het zijn geen helden is het wel Heinz?
   Dit soort bikkels kan het alleen met een politie escorte want anders waren ze allang begraven onder een graanveld.
   En lafbekken die het allemaal lopen goed te praten zijn bekant net zo erg!

 9. Regina

  Uitstekend! Wat mij betreft waren deze demonstranten veel te netjes. Ik had graag gezien dat ze nog veel verder zouden gaan. Mijn dochter zat daar ook en wat heb ik haar aangemoedigd zeg!

  1. Regina

   #trotsemoeder

   1. Zouaaf

    ☝️ ♡ ♡

   2. J.C.

    #trotsemoeder

    Los van de vraag of de boer gelijk of ongelijk heeft, u vindt dat wij hem mogen straffen op grond van zelf bedachte rechtsregels? En de politie zag dat het goed was………..

   3. DeBruijn

    @ Regina

    #waanbeelden

  2. DeBruijn

   @ Regina of wel Satty en haar zogenaamde zus

   Ik hoop ook dat er ook mensen bij jou inbreken, omdat zij het niet met je eens zijn.

   Mag toch wel?

   Je hebt helemaal geen dochter.

  3. Vit

   Vagina monologen.

 10. goedisfout

  Gaan we zo door totdat er Zuid-Afrikaanse toestanden ontstaan? Ik neem aan dat deze stalvredebreuk terroristen zijn geïdentificeerd en allen de komende weken worden opgehaald om DNA af te staan. Alles kan maar hou geen bus vol raddraaiers tegen op de snelweg.

  1. Rien Noppen

   “deze stalvredebreuk terroristen”

   Als je deze brave demonstranten terroristen noemt ben je echt van het padje.

   1. Sealgaire

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

 11. J.C.

  Logisch toch, dat zij niet worden lastig gevallen. Het zijn immers geen blokkeerfriezen!

  1. Rien Noppen

   De blokkeerfriezen overtraden duidelijk de wet en voerden een levensgevaarlijke actie uit. Daarvoor werden ze terecht vervolgd en veroordeeld.

   In hoeverre hier sprake was van strafbaar gedrag moet blijken. Van levensgevaar was in elk geval geen sprake en de politiek interpreteerde het waarschijnlijk terecht als een vreedzame demonstratie.

   1. Sealgaire

    In principe is dit deel van DDS al kapot. Kijk maar eens hoeveel unieke reaguurders er zijn, trek de trollen er van af en kijk hoeveel je er over houdt. 15? 20? Iemand die hier nieuw komt zal het snel voor gezien houden. Tientallen posts die over van alles gaan, behalve over het onderwerp “at hand”. Daaraan meedoen is een vorm van masochisme. Als de redactie hier de hand in heeft zijn ze knap dom. Als een ander hier de hand in heeft om DDS kapot te maken heeft hij binnenkort zijn zin, want hij wordt op geen enkele manier tegengehouden.

    Uiteindelijk is duidelijk dat Ernst of hoe hij ook heten mag een psychose heeft. In het forum dat ik mede beheer was hij al lang PNG geweest en hadden we al zijn wederopstandingen in de kiem gesmoord. Je hoeft maar twee posts van hem te lezen en je weet genoeg. Wegjorissen en opgerot noemen ze dat bij Geenstijl en die hebben daarom ook veel en veel meer unieke reaguurders.

    Als uitsmijter:
    De geschatte waarde van DDS is op grond van bezoekers aantal, pagerank, Social Media statistieken en andere: Let op: tromgeroffel: €169,–

   2. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Ik zal datzelfde herhalen als mensen jouw huis binnendringen, omdat zij het niet eens zijn met hoe jij leeft.

    Misschien ben je wel heel gemeen tegen mieren of vliegen. Dus mag ik nu je huis in omdat aan de wereld te laten zien?

    Niet strafbaar toch? Jouw redenatie.

    1. Rien Noppen

     Huisvredebreuk is strafbaar, DeBruijn, en als daarvan sprake was zal vervolging wel plaatsvinden. De rechter zal dat hier echter moeten afwegen tegen het demonstratierecht en de wijze waarop die werd uitgeoefend. Van levensgevaar, zoals bij de blokkeer-Friezen, was in elk geval geen sprake.

     Ik denk dat het OM hier niet veel in zal zien.

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Je mag niet zo maar op iemand zijn terrein komen en zeker niet iemands zijn of haar bedrijf in gaan, dat is ook strafbaar.

      Maar jij meet met twee maten.

      En wat heb ik te maken met blokkeer-Friezen?

      En een groeiend bewust zijn in Nederland? De helft van die lui kwamen uit het buitenland. Als er een bewustzijn groeit, waarom blijven mensen dan zoveel vlees kopen?

     2. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Zijn hebben de boer hardhandig weggeduwd.

      Is dat ook normaal? Die lijpen hebben de afzuigers uitgezet (te horen op omroep Brabant), waardoor een van die mafketels flauw viel en afgevoerd moest worden. Dus zij brachten de varkens en zichzelf in gevaar.

      Lekker slim hoor jou kennissenkring.

     3. Rien Noppen

      @DeBruijn,
      Ik meet niet met twee maten: als deze demonstranten strafbaar handelden moeten ze worden vervolgd. Ik betwijfel dat dit aan de orde was maar daar gaat het OM over.

     4. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Geen twee maten om mensen helden te noemen?

      Wel eens van erfvredebreuk gehoord?

      Jou dag bestaat alleen maar hier reacties uitlokken, echte discussie is niet mogelijk.

     5. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Moet je vooral zelf weten, 18 uur hier aanwezig zijn. Maar ik ga wat leuks doen.

      De mazzel,.

    2. Peter Oudshoorn

     DeBruijn, je hamert steeds op eventuele strafbare feiten, maar je gaat niet in op de dierenmarteling die grootschalige vleesproductie tot gevolg heeft. Varkens worden niet als levende wezens gezien, maar als productiefactoren. Als jij bereid bent om pakweg 15 euro voor je kilo varkensvlees te betalen, kan varkensvlees in kleinschalige units geproduceerd worden. Nu schommelt de kiloprijs rond de 1,50 euro. Je begrijpt toch wel dat daardoor er geen enkel oog is voor dierwelzijn en alles afgemeten wordt aan de toch al kleine winstmarges.

     Zolang je de werkelijkheid van de megavernietigingskampen niet onder ogen durft te zien blijf je vluchten in drogredenen, dat blijkt uit bijna al je reacties. Toch een onbewust schuldgevoel?

     1. DeBruijn

      @ Peter Oudshoorn

      Ik ben zelf vegetariër, ik weet heus wel wat dierenleed is.

      Megavernietigingskampen? Schei toch uit!! Nogmaals, ook jij kent geen boer. Anders ga je maar een keer met mij mee hier in de buurt bij boeren langs. Wedden dat je dat niet doet. Allemaal keurige boeren, hoewel geen varkenshouders, maar wel melkveehouderijen en koeien voor de slacht. Geen één hier die zijn dieren slecht behandeld, geen een. Alleen een keer een vent die voor de hobby dieren hield, dat was een van de weinigen.

      En ben je ooit wel eens in een varkensflat geweest? Vast niet, dan zul je zien dat zij daar veel meer ruimte, buitenlucht en beweging hebben dan in gewone stallen.

      Als je wat wilt doen aan het dierenleed, dan moet je de supermarkt aanspreken en niet vanuit de stad iets roepen, terwijl je nog nooit bij een boer geweest bent.

      In Nederland wordt het diervriendelijkste geboerd van bijna heel Europa. En hoe denk je dat het in de natuur toegaat? Vossen die 10 konijnen doden of kippen? Hyena’s die op jacht gaan? Jullie hebben een soort Disney werkelijk voor je, waarin de konijntjes ‘s-avonds spelen met de vossen. Zo is het leven niet. De natuur is hard, maar zeggen dat wij in Nederland slecht voor de dieren zijn alsof iedereen zo is, dat is ver van de waarheid.

     2. Peter Oudshoorn

      DeBruijn, het lijkt wel of je bewust het punt waar het om gaat niet wilt zien. Ik ben geen vegetarier, ik eet met smaak twee keer per week een lapje vlees en vind het niet erg dat dieren voor consumptie gefokt en geslacht worden. Bovendien woon ik op het platteland in de Eifel en ben omringd door boeren en vee in alle maten en soorten. Kortom, je lult uit je vooringenomen nek.

      Waar het mij om gaat is dat de productie van vlees diervriendelijker kan en moet dan nu in de megastallen gebeurt, waar 7.500 varkens levenslang opgesloten zitten in kleine ruimtes zonder daglicht, volgespoten worden met antibiotica en aan de lopende band jonkies werpen. Diervriendelijker en kleinschaliger produceren kan, als de consument bereid is iets minder vlees te eten en meer daarvoor te betalen. Wat is daar mis mee?

     3. DeBruijn

      @ Peter Oudshoorn

      Maar ken je ook echt een boer? Er vlakbij wonen is iets anders dan kennen en er regelmatig over de vloer komen.

      Als je mijn oude reacties nog herinnert ben ik altijd tegen het te goedkope vlees geweest. Maar dat is niet de schuld van de boeren, maar wel van de supermarkten én de consument. Niet elke boer kan biologisch, omdat het te weinig verkocht wordt. Ook dat is de boer zijn schuld niet.

      Dat alle varkens het daglicht niet zien is onzin. In de moderne schuren is wel degelijk daglicht, bewegingsvrijheid en verse lucht. Zelfs in de varkensflats kunnen de beesten naar buiten en is er daglicht. Maar bij de term varkensflat begint iedereen te stuiteren, maar nooit is er iemand echt binnen geweest.

      Ik raad je aan, als je de kans krijgt om er eens een te bezoeken. Zal je echt meevallen, dat verzeker ik je.

      3 miljard mensen in flats, daar hoor je niemand over overigens.

 12. Kees

  Deze week nog schouderkarbonades in de reclame bij Emte, ik ga er vanmiddag nog halen.

  1. Rien Noppen

   Probeer je bij het naar binnen schrokken van de karbonades even voor te stellen onder welke afschuwelijke omstandigheden het varken leefde, Kees. Laten we hopen dat het de eetlust remt.

   1. Joop Klepzeikert

    @trol Rien: Zelfs jij weet dat ook deze bijdrage van jou weer totaal nergens op slaat. Houd eens op met trollen. Kwezel.

  2. Joop Klepzeikert

   @Kees: Volgens de folder is de varkenshaas ook in de aanbieding bij Emté. €5,- per pond. De Witte Prijzenslager is goedkoper met €7,- per kilo.

   1. Rien Noppen

    Ja, dat is het probleem: de boeren moeten het vlees voor deze afbraakprijzen produceren.

    1. Sealgaire

     Bejaarde pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    2. Joop Klepzeikert

     @trol Rien: Ook deze trol bijdrage van jou slaat weer helemaal nergens op en dat weet jij zelf ook. Kap eens met trollen en ga je bij het gesticht melden. Daar hoor je thuis en kunnen ze je liefdevol begeleiden.

     1. Rien Noppen

      Ik wijs op het feit dat het vlees veel te goedkoop is, Joop: pas als we die prijzen verdrievoudigen wordt het voor boeren mogelijk dieren een beetje humaan te houden.

     2. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    3. Joop Klepzeikert

     @trol Rien: ook jouw dwaze idee dat de prijzen verdrievoudigd moeten worden raakt weer kant nog wal en dat weet jij zelf ook. Debiele trol.

     1. Peter Oudshoorn

      Joop Klepzeikert kan niet accepteren dat de vleesprijzen zo absurd laag zijn omdat varkens op gruwelijke industriele wijze worden gefokt en geslacht. Hij wil geen 15 euro betalen voor een kilo varkensvlees maar gooit wel onbekommerd voor 60 euro benzine in zijn proletenbak, koopt een paar lijntjes coke voor 50 euro en scoort een spijkerbroekie voor 100 pop.

      Wen er maar aan Jopie: dit soort acties gaan vaker gebeuren en de vleesprijzen zullen omhoog gaan. En dat is een goede zaak.

     2. Vit

      @Peter Oudshoorn

      Ook al worden de prijzen verdrievoudigd koopt men het toch wel, zelf heb ik er geen moeite mee met mijn riante pensioenen.

 13. J.Rademaker

  Blokeerfriezen zijn door de gehaktmolen gehaald.
  De redenen en redeneringen hebben hier weinig mee te maken, klasse justitie wel.

 14. marco1

  Wat moet je doen om in Nederland opgepakt te worden? O dat is heel makkelijk hoor ga maar bij een intocht van Sinterklaas proberen te protesteren tegen KOPZ en je word zo preventief vast gezet.

 15. poldi

  Het is opnieuw bewezen dat in de Lage Landen alles is toegestaan, ook huisvredebreuk en bedreiging neemt, de politie een afwachtende houding aan.
  Boeren die dag en nacht werken, voor hun bedrijf konden niet rekenen op snel en daadwerkelijk optreden van de Gerechtelijke Macht.
  Dat collega’s boeren de auto’s omver gooide van dat tuig, was voor eigen rechter spelen. In vroege jaren waren de boeren met hooivorken gekomen om dit gajes een lesje te leren. Nu krijgen ze een taakstraf en een tikje van het OM op hun vingers met de woorden: “Dit mogen jullie nooit meer doen.”

  1. Rien Noppen

   Poldi was ook heel erg verontwaardigd over dat blokkeren van de snelweg door de blokkeerfriezen.

   Heel consequent.

   1. Sealgaire

    Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

 16. Caro

  Als zelfs Wakker Dier de actie van Meat the Victims afkeurt (bron BD)
  Als Geesje Rotghers van de branche vereniging varkenshouders vaststelt, na in de betreffende stal te zijn geweest, dat het geen zin heeft om met actie voerders in gesprek te gaan (bron NOS wie zijn ze en wat willen ze)

  Gelukkig is gebleken aantal activisten wel aangehouden.
  Hopelijk vervolging door OM en passende straf huisvrede breuk.

  Woordvoerder Meat the Victims heeft laten weten aangifte te doen tegen de boeren terplekke die auto’s activisten hebben vernield.
  Terecht, maar wat een contradictie met eigen actie zeg.

 17. Baron von Munchhausen

  Moeten de actievoerders niet enigszins nuttig zijn?
  B.v. werken/studeren,……………………..of allemaal uitkeringen (?)……….
  of ………… de kindertjes van Oppertrol Noppen/Beukman met allemaal een eigen nickname? (vrijwel zeker)
  Of zijn de actievoerders de toekomstige FvdG’tjes?

  1. Sealgaire

   Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Zouaaf

    Is dit weer zo’n macro’tje van u ? Invoegen….een afgezaagd stukje oprisping.

  2. Caro

   @Baron,

   De woordvoerder van de actievoerders heeft laten weten…
   Actie voerders heeft laten weten ‘ een buiten team en een binnen team, want sommigen mensen willen – vanwege werk – niet gearresteerd worden (bron nos)
   Tja, sommigen…

   1. Baron von Munchhausen

    Caro

    Zoals bekend, manipuleert NOS het nieuws.
    Vele Nederlanders met mij vertrouwen de NOS voor 0,0 %.

    1. Caro

     @ Baron,

     Eens, ik voeg in casu tod dat NOS internet kennelijk contact had met woordvoerder Meat the Victims.
     Ik vond het opmerkelijk, het buitenteam en binnenteam omdat ‘ sommige’ werken en bang waren gearresteerd te worden.

 18. Godefroy France

  NIETS NIEUWS ONDER DE ZON!!!
  DEZE ADEPTEN VAN VOLKERT VAN DER GRAAF WORDEN DOOR ONZE HERMANDAD IN DE WATTEN GELEGD!!!!
  HERMANDAD KAN NIET OVERAL TEGELIJK ZIJN!!!
  IFTAR EN SUIKERFEEST GAAN VOOR,!!!!

  1. Kapitein Haddock

   Godefroy France

   Zeer en zeer juist!!!!!!

 19. AS210854

  De actievoerders gaan vrijuit, maar de auto’s van de actievoerders gaan wel mee voor onderzoek. Zo kennen we de politie in Nederland weer.

  1. Cesare

   Ik zou maar niet zo blij zijn. Dadelijk worden er vingerafdrukken gezocht en van boeren dna afgenomen. Allemaal om dat tuig te pleasen. Allemaal omdat de politie en OM op de achterkant van de maan zijn gaan wonen.

 20. Cesare

  Door niemand te arresteren is er statistisch gezien niets gebeurt. En daar geilen de bazen bij de politie op. Misdaad afgenomen. Dat is kicken voor de bobo’s. Dat de burger in de kou staat? Lekker boeiend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.