Zeg maar dag met je handje tegen Geert Wilders! GeenPeil-telling wijst uit: PVV verdwijnt uit Europees Parlement

Het lijkt er sterk op dat de laatste PVV’er binnenkort het licht uit mag doen voor het vertrek. In ieder geval in het Europese Parlement komt na tien jaar een einde aan het bestaan van een PVV-fractie: tellingen van stembureaus van GeenPeil wijzen uit dat de PVV vermoedelijk al haar zetels verliest en niet meer terugkeert naar Brussel.

De gewogen tussenstand nadat GeenPeil 671 stembureaus telde: de PVV op slechts 3,6% van de stemmen. Te weinig voor een zetel.
De gewogen tussenstand nadat GeenPeil 671 stembureaus telde: de PVV op slechts 3,6% van de stemmen. Te weinig voor een zetel.

Zo. We worden vandaag wakker in een land waar de PvdA voor het eerst sinds mensenheugenis weer eens de grootste partij van Nederland is geworden. Volledig gedragen door de bekendheid van Frans Timmermans wordt de PvdA naar vijf of zes zetels in het nieuwe Europese Parlement getild. Winst is er ook voor de VVD, GroenLinks en het nieuwe Forum voor Democratie, dat met drie zetels zeker geen slechte zaken doet.

Maar voor andere partijen is de uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen een bittere pil. Maar liefst twee partijen lijken te gaan verdwijnen uit de Brusselse delegatie: de PVV en de SP. Allebei zitten ze onder de 3,85% die nodig is om een zetel te verdienen in het eurocratencircus. De PvdD lijkt met moeite een zetel te kunnen vasthouden, en ook 50PLUS maakt goede kansen een entree te maken.

Maar voor de partij die de afgelopen tien jaar de keel schor heeft geschreeuwd over Nexit en de islam lijkt het er sterk op dat de Brusselse avonturen nu stoppen. GeenPeil telde, en woog, de uitslag van stembureaus in heel Nederland. En daaruit blijkt dat met 3,6% van de stemmen de PVV vermoedelijk een dikke 0 zetels gaat halen.

Genanter kan haast niet. Tijd dat de PVV het bijltje er eens bij neergooit, of dat Geert Wilders opstapt. Bij een normale politieke partij zou je dat wel verwachten. Maar ja. De PVV is geen partij, maar het egovehikel van Geert Wilders zelf. Hoe dan ook zal de uitslag van vandaag een bittere pil zijn voor de partij.

Of de prognose van Maurice de Hond en GeenPeil klopt, dat horen we aanstaande zondag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. nienke

  Geert ga lekker genieten van je leven en laat de Nederlanders die deze koers willen behouden in hun sop gaar koken.
  Ze zijn het niet waard dat je al die jaren voor hun heb gevochten laten zij het maar zelf ondervinden wat dit voor hun betekent.
  Wel een grote mond dat het allemaal niet deugd en als ze moeten stemmen zijn ze te beroerd om die moeite te nemen.
  Ga genieten van je leven.

  1. Kim Verlouw

   Helemaal gelijk, Nienke.

   Nederland heeft voor Islam gekozen. Dat is wat ze willen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Je hebt de uitslag duidelijk niet goed begrepen. Nederland heeft gekozen voor een Europese samenwerking en niet voor een Nexit.

    Dat is goed nieuws.

 2. Marija

  politiek lijkt een maffia bende en Nederland krijgt wat het wil, ondergang van enige identiteit, cultuur en volk.
  Het zij zo.
  Geert Wilders bedankt voor al je inzet.
  Ik hoop dat je ergens een goed leven kunt gaan leiden, zonder beveiliging.

  1. Marija

   Enige = eigen

   1. Heinz

    Beide antwoorden zijn goed, Marija. Geen reden tot corrigeren.

 3. Meriadoc Brandebok

  Afgaand op de laatste peilingen is er een conclusie mogelijk: de meerderheid van de kiezers heeft overwegend pro-EU gestemd.

  Op basis daarvan zou men kunnen zeggen dat men Timmermans graag ziet in het centrum van de Europese macht om Nederland te vertegenwoordigen. Daarom hebben kiezers op hem gestemd.

  Ondertussen is het filmpje van de SP keihard als een boemerang in de socialistische trollensmoel teruggekomen en heeft Forum de PVV leeggetrokken. De griezels van GL krijgen nauwelijks een poot aan de grond. De VVD is groter dan FvD, hetgeen eveneens geen slecht nieuws is,

  Voor Wilders zit er nu een ding op: opstappen. Elke leider zou na zo’n astronomisch verlues de biezen pakken.

  Verheugende ontwikkelingen.

  1. Meester Kong

   @M B

   Wij zijn socialistisch, geen trollen 🙂

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik begrijp dat niet alle SP-ers trollen zijn, maar enkele trollen in de SP-top hebben de SP met dat filmpje wel als trollenpartij gemanifesteerd en dat komt ze nu duur te staan.

    “Hans Brusselmans” lacht zich een breuk.

  2. Siemien

   40% van de Nederlanders heeft gestemd dus Nederland is helemaal niet pro EU integendeel zelfs, maar het arrogante Nederlandse volk interesseert het helemaal niet, jongeren die met hun neus hoog in de wind niet gaan stemmen net als het overige niet stemmende klootjesvolk..

   1. marco1

    @siemien: Dat er niet zoveel mensen zijn wezen stemmen wil dus zeggen dat het draagvlak voor uit de EU niet zo groot is anders hadden de anti-EU wel massaal gaan stemmen. Eigenlijk wil de uitslag niet alleen zeggen dat de meeste Nederlanders niet alleen pro-EU zijn maar zelfs meer willen. Ik was gister bewust gaan stemmen en had eigenlijk een grote opkomst verwacht helaas hoor ik bij de minderheid die anti-EU is en zal me dus neer moeten leggen bij de wens van het overgrote deel dat in de toekomst geen Nederlander meer wil zijn maar vooral Europeaan.

    1. Siemien

     Dat zeg ik, 40% is natuurlijk veel te weinig en op basis hiervan kan je natuurlijk niet stellen dat we pro-EU zijn integendeel zelfs! van die 40% heeft een groot deel tegen gestemd dus blijft er geen reet over..

     1. marco1

      Vind jij het niet raar dat er dan toch maar 40% de moeite heeft genomen om toch te gaan stemmen. En van die 40% dan ook nogeens het grootste deel op pro-EU partijen.Nee Nederland wil meer Europa lijkt mij overduidelijk.

     2. Piet51

      Waarom wordt dat rekensommetje met het opkomstpercentage nu wel gemaakt om de uitslag wat te nuanceren, maar was dat bij eerdere stemmingen de grootste onzin??? Toen was de uitslag het enige wat telde: Nederland was tegen, i.p.v. de meerderheid van plm. 40% of 60% van Nederland.
      Bij de duiding van het Brexit-referendum idem.

   2. Meriadoc Brandebok

    De meerderheid van de stemmende kiezers heeft pro-EU gestemd en de meerderheid van de Nederlanders is pro-EU.

    De niet-stemmers moeten niet zeiken.

    1. Sealgaire

     Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     1. Jackpot

      Verder niet kinderachtig om iemand zo te behandelen.

  3. logisch denken

   De meerderheid van de stemmende minderheid heeft pro-eu gestemd. De meerderheid van Nederland interesseert zich niet voor het nepparlement. Das een iets andere weergave maar meer waarheidsgetrouw.

   Als je dat verheugend vind ben je absoluut geestesziek

 4. Meester Kong

  Wel zielig voor Lugar, Siemien, jumping, Ries enz. met hun stem ze weg.
  De kiezer heeft dat verkeerd opgevat 🙂 🙂

  Ach mijn partij heeft het slecht gedaan maar daar lig ik niet wakker van.

  1. Alicanter kok

   Tim op 17 mei:
   FVD-lijsttrekker Eppink veegt vloer aan met opengrenzenlakeien van PvdA en GroenLinks: ‘Wordt steeds leuker!’
   .
   Dacht de kiezer toch echt even anders over.

 5. C.A.Barstow

  Een inkt zwarte dag voor Nederland.
  Er zijn zeer weinig landen die hun soevereiniteit, cultuur en identiteit zo makkelijk weggeven en verkwanselen.
  Dit land verdiend het om ten onder te gaan, ze vragen er om.

 6. Peter Loosduinen

  Ach, laten we uitkijken naar de uitslagen in de andere landen van Europa……….
  Wellicht is Nederland klein bier.
  Denk aan de AFD en Rassemblement National en Salvini en Orban.
  We moeten Nederland niet groter maken dan het is.

  1. Bolkestein

   Wat dacht je van Nigel Farage die in z’n eentje meer voorkeurstemmen heeft behaald dan alle uitgebrachte stemmen in Nederland of stemmen op het CDU?

 7. Heras

  Ik snap deze uitslag niet: degene die het hardst gebruld heeft is die leip timmermans.
  Het ziet er naar uit dat hij nog voorzitter mag worden ook.
  De man is n.b. degene die alle asielzoekers er in gelaten heeft.
  Een globaal europa; dag nederland, dag feesten, dag christendom, hoi islam, hoi werkeloosheid asielzoekers, hoi gemengde culturen

  1. Kim Verlouw

   Nederlandse volk is niet het volk dat ik dacht dat het was. Ik heb een hele andere mening nu over mijn volk. Ik vind het niet meer zo erg als we vervangen worden. Hoop dat het snel gebeurd.

 8. Lugar

  Nog even voor de relativering:

  Het EU-Parlement heeft 751 zetels en Nederland heeft er 26. Dat is 3,4%…

  De invloed is dus gelijk aan ongeveer nulkommaniks. Bovendien willen de EU-politici alleen maar meer EU. Goed dus dat FvD met 3 of 4 zetels binnenstormt. De hoogste tijd om de antikrachten verder te mobiliseren.

  Dank aan alle FvD-stemmers!

  1. Alicanter kok

   Het lijkt mij verstandig dat de Nexit aanhangers onder zowel de politieke partijen als onder de reageerders zich eens achter de flaporen krabben.
   Over dit onderwerp een referendum willen organiseren geeft blijk van het ontbreken van realiteitszin of het nodeloos willen verspillen van belastinggeld.

   1. Siemien

    Nexit is het beste voor Nederland zélf

   2. Robert75

    Nexit aanhangers moeten maar een ding en zich afvragen waarom heb ik toch het Forum gestemd. Want het Forum is geen Nexit partij daar pleiten ze niet voor. Het Forum wil alleen maar een referendum over een Nexit. Niets meer en niets minder.

    een aantal jaar geleden ja toen wilde ze wel een Nexit. Toen riepen ze volmondig dat uit de Europese Unie willen. Nu roepen ze dat helemaal niet meer zo volmondig. NU roepen ze wij willen een referendum over een Nexit. Dus ze beginnen al een beetje slapper te worden. Van volmondig Nexit naar een soort van Nexit. Misschien een Nexit als er eventueel een referendum komt.

    En over een aantal jaren roepen ze dat ook niet meer. Dan roepen ze namelijk wij willen helemaal geen Nexit meer.

    1. santiago

     Referendum is het afschuiven van verantwoordelijkheid . Als het te moeilijk wordt mag het volk het zeggen.
     Het volk heeft er geen kloten verstand van, daarom kiezen we ook wijze mensen die de beslissingen voor ons moeten nemen. Zo zou het moeten zijn.

     Referenda over zomer en wintertijd, over de keus van een volkslied of andere simpele zaken, prima, maar voor echt belangrijke zaken hebben we deskundige mensen nodig die ook verantwoordelijkheid durven nemen. Zo zou een democratie moeten werken, maar daar is in Nederland al lange tijd geen sprake meer van. De elite bepaalt.
     Daarom ben ik van mening dat de monarchie moet worden afgeschaft.

   3. Peter Oudshoorn

    Kokkie, zes van de tien kiezers bleven thuis. De werkelijke afkeer van de EU ligt beslist hoger dan die 40% kiezers laten zien.

    Veel mensen bleven thuis omdat verkiezingen voor een nepparlement dat niet eens intiatiefrecht heeft, niet interessant is: de EU leeft niet. Bovendien legt de verkiezingsuitslag geen gewicht in de schaal zolang de onverkiesbare Commissie de wetsvoorstellen indient en een tweede onverkiesbaar orgaan ernaast over het stemmen gaat (Raad). Precies zoals in de USSR ging.

    Wie gestemd heeft, heeft ingestemd.

    1. Alicanter kok

     Quote : Kokkie, zes van de tien kiezers bleven thuis. De werkelijke afkeer van de EU ligt beslist hoger dan die 40% kiezers laten zien.
     .
     Was dit ook uw mening bij het Oekraïne en EU-grondwet referendum?

     1. Siemien

      “Was dit ook uw mening bij het Oekraïne en EU-grondwet referendum?”

      Daar werd GEEN gehoor gegeven aan de uitslag integendeel zelfs..
      EU grondwet! 62,5% zei nee het werd ja tegen het Oekraïne verdrag het werd ja

     2. Peter Oudshoorn

      Kokkie, het is geen goedpraten of verontschuldiging. Ik reageerde indirect op Meriadoc die zei dat de meerderheid van de Nederlanders pro-EU is. Dat kun je op basis van deze uitslag met 40% opkomst onmogelijk zeggen.

      Alleen deze conclusie is mogelijk: het merendeel van degenen die bij de EU-verkiezingen zijn stem heeft uitgebracht is pro-EU. Dat is heel iets anders.

  2. santiago

   Lugar. En wie stopt de islamisering van Nederland.

 9. Henk-Jansen

  Fantastische uitslag! Ik heb gisteren wel effe een flesje champagne opengetrokken moet ik eerlijk bekennen.

  1. Cootje

   Wel voor zondag opdrinken tegen die tijd zit het varkentje weer terug in zijn hok

  2. Meriadoc Brandebok

   Dat begrijp ik. Na sl die verkiezingsnederlagen moet dit toch een opsteker voor de PvdA-ers wezen. Knap gedaan.

  3. Regina

   Mocht de SP zowel als de Partij voor de Dieren geen enkel zetel halen wordt de Europese linkerfractie helemaal niet vertegenwoordigd door NL in Europa. Een verschrikkelijke uitslag!

  4. santiago

   Dat doet jouw grote held elke dag, van jouw centen, maar dat heb je niet eens in de gaten lul.

 10. ikweetwatikwil

  Nog altijd is de PVV de derde partij in Nederland. Daar kan niemand omheen. Dat doen ze wel en dat noemen ze democratie. Die democratie lap ik aan mijn laars. Ben je tegen de EU, tegen open grenzen blijf stemmen op de PVV.
  Aan wie hebben we het te danken, dat hier een partij in de kamer zit die hier niet hoort. Wie houd de gelukzoekers de handen boven het hooft. Wie verkoopt ons land met een lachend gezicht. Juist , de PVDA en VVD. Dus Links.
  Het is nog geen Zondag, dus we zullen afwachten.

 11. Cootje

  Volgens mij gaat het over eu verkiezingen en dan moet je je niet blij maken met een dode mus. Die het varkentje Timmermans hier haalt de prijzen worden aanstaande zondag pas verdeeld. Het poldermodel Nederland kan je niets van verwachten zijn net als de leiders meelopers, maar de le Penn de salvini.s. De Orban de polen die gaan het verschil maken alle op hun eigen manier voor hun eigen belang maar het zorgt voor de juiste verdeeldheid in het ondemocratische gedrocht, de gele hesjes gaan nog voor een hete zomer zorgen in Frankrijk. Salvini laat Timmermans met Juncker barsten , Orban doet wat hij wil . En de polen hanteren hun eigen rechtsstaat, met een harde brexit zeggen de financiële markten macron met zijn begroting gedag en de ondergang van het bouwwerk staat op instorten , met een huilie huilie rutte op de voorpagina,s

  1. marco1

   @Cootje:wat betreft de gele hesjes in Frankrijk kan ik je zeggen dat vorige week op veel rotondes de gele hesjes weer terugwaren en dat er weer rekening gehouden kan worden met wegblokkades.

 12. Regina

  Een dramatische uitslag. Met de grote verlies van de SP en de onzekerheid of mijn partij (De partij voor de dieren) haar zetel behoudt dreigt de Europese linkerfractie helemaal niet vertegenwoordigd te zijn door NL in het EU parlement. Ik snap wel dat dit PvdA stemmers absoluut geen zorgen baart want die zijn links in name only. Wat een walgelijk rechts land is het toch!

 13. Vit

  laten we de einduitslag maar afwachten die zondag komt, er kan nog van alles gebeuren.

 14. Regina

  Wacht even! Toen we met zijn allen gingen stemmen over het verdragje met Oekraïne vonden de voorstanders het toch ook normaal de uitslag te overwegen vanwege de lage opkomst? De PvdAers in feeststemming hoor je er nu natuurlijk niet over he

 15. m.van.rosmalen

  Wilders had al veel eerder die lul van een Derrie aan moeten pakken met zijn zwetspraatjes.
  Dan was lulletje rozewater al veel eerder door de mand gevallen bij de kiezer met zijn zgn Nexit en nog meer mooie praatjes.
  Veel mensen stemmen op een merk en lopen elkaar als een kip zonder kop na zonder enig verstand van politiek.
  Zo word hier het beleid bepaald
  Triest hoor

  1. Korporaal Monty

   “en lopen elkaar als een kip zonder kop na zonder enig verstand van politiek.”

   Zo liep een groot gedeelte dus schijnbaar als kip zonder kop jaren lang achter Wilders aan en nu achter FvD.
   Maar ja de meeste stemmen tellen ook die van kippen zonder kop en enig verstand van politiek.

   Ergens heeft Wilders een behoorlijk steek laten vallen om deze kippen zonder kop binnen te houden.

   1. santiago

    Ik ken maar 1 kip zonder kop monty. 3 keer raden.

    1. Korporaal Monty

     Ik ken er wel 1.3 miljoen.

   2. m.van.rosmalen

    En jij bent dan zgn Hoogopgeleid?
    Toen de PVV nog de enige partij was dus zonder die charlatan met z’n gladde praatjes was het ook duidelijk waar de mensen die ontevreden waren en verandering wilden naartoe moesten.
    Dus toen was er ook geen sprake van als een kip zonder kop ergens achteraan lopen . Er was maar 1 partij daar op rechts dus dat was nog wel te volgen voor de meesten van hen
    Nu hebben ze een prachtig toneelstukje opgevoerd in samenwerking met de elite en er een partij bijgeharkt met als doel de PVV te decimaliseren.
    Markje zei het een aantal jaren geleden zelf al ” ik ga jouw partij decimaliseren”
    De meeste mensen volgen helemaal geen politiek laat staan verdiepen zich ergens in en willen meteen huppa een oplossing en daar was Goeroe Sjerry met allemaal praatjes compleet met een ingestudeerd debat aan de vooravond net voor de verkiezingen
    Hoe toevallig aangevraagd notabene door Markje en Sjerry zelf.
    In 1 x is Markje niet bang meer om zetels te verliezen aan zijn ZGN tegenstander omdat hij wel wist dat Sjerry de VVD is en de VVD is Sjerry
    Met Wilders werd dit niet gedaan oh nee hoor daar scheet Markje 70 kleuren stront voor.
    Dus ik wil maar zeggen en dat weet je zelf ook heus wel dat mensen alleen maar afgaan op 1 zinnetje van een ander mens en totaal niet weten waarop ze stemmen
    Zo van och onze piet zegt dat Sjerry zo goed is hij wil een Nexit
    Achteraf blijkt dat Sjerry helemaal geen Nexit wil
    Och Sjaan zullen we er ook maar op gaan stemmen dan ?
    Zelfs mijn dochter stemt op een partij alleen maar omdat dat jong zo knap is.
    En bij navraag van mij of ze uberhaupt wel weet waar Groen Links voor staat dan komt er geen zinnig woord uit
    Triest maar waar.
    Ik ben ook van mening dat je alleen maar stemrecht zou moeten hebben als je echt kunt verwoorden waar een partij voor staat.
    Ook vind ik dat allochtonen pas stemrecht zouden moeten krijgen als ze hier minstens een jaar of 10 a 15 iets bijgedragen hebben en volledig ingeburgerd zijn.
    Het kan en mag niet zo zijn dat een stel nitwits en lui die hier geen flikker te zoeken hebben het beleid gaan bepalen

    1. santiago

     + enorm veel.

    2. Korporaal Monty

     “Er was maar 1 partij daar op rechts”

     Maar degenen die daarop stemden waren dus niet de slimsten.
     Wat toen FvD opkwam renden zij er als kip zonder kop naartoe en lieten Wilders vallen als baksteen.

     1. m.van.rosmalen

      Dat zijn uw woorden.
      Ik zeg alleen maar dat een grote groep mensen die verandering zochten idd bij de neus genomen zijn door een mooi gespeeld toneelstukje om van de PVV af te komen
      Maar dat vind ik ook van mensen bij een andere partij
      Ze denken dat ze alles weten zonder dat ze weten waar een partij nou echt voor staat.
      Een mooi vb zijn de jongeren en een grote groep ouderen die niks volgen

 16. santiago

  Geert, stop ermee man. Laat de boel maar verder naar de kloten gaan. Zoek een mooi, rustig plekje ergens op de wereld, dat heb ik ook gedaan en dat bevalt me al jaren buitengewoon goed.
  Het is wachten in Nederland op een grote aanslag en nog veel meer problemen met onze z.g. vluchtelingen.
  Ik wens je nog een mooi leven toe Geert en bedankt.

  1. Korporaal Monty

   “Zoek een mooi, rustig plekje ergens op de wereld, ”
   “Het is wachten in Nederland op een grote aanslag ”

   Zo’n mannetje ben jij.
   Vanuit het buitenland blijven klagen op mijn land en dan hopen op een aanslag alleen om Wilders gelijk aan te tonen.

   1. santiago

    Zo’n mannetje ben ik. dik 40 jaar geprobeerd Nederland mooi te maken en te houden, maar je moet toch wel net zo debiel zijn als jij om aan een dood paard te blijven trekken. Gewoon nadenken Monty, je hebt maar 1 leven. Laat jij je maar lekker onder spugen en uitschelden. Ik heb er eens eentje een opsodemieter gegeven en vervolgens een hele middag op het politiebureau doorgebracht. Ik wens je een prettige wedstrijd monty, maar ik brand mijn handen er niet meer aan.
    Zo’n mannetje ben ik dus, verstandig, maar dat wist je al geloof ik.:)

    1. Korporaal Monty

     Maar wel dagelijks je gal blijven spugen over mijn land.

     En als een Erdogan je met de politiek blijven bemoeien, zeker heb je ook nog gestemd vanuit het buitenland.

     1. Peter Oudshoorn

      Korporaal Noppen oreert een paar maal over ‘mijn land’. Nee sukkel, er is niets van jou bij. Het is ONS land. Van iedere Nederlander. Ook van degenen die buiten de grenzen wonen.

      Waarop heeft de korporaal eigenlijk gestemd?

   2. m.van.rosmalen

    En wat ben jij dan voor een mannetje?
    Een miezerig ventje die z’n kop in het zand steekt na alles wat er in Europa en pas nog hier in Utrecht heeft plaatsgevonden.
    Das nog veel erger alles lijdzaam toezien en maar blijven stemmen op de verkeerde partij en dan anderen die er iets aan willen veranderen de schuld geven

    1. santiago

     Mevrouw, je hebt weer gelijk. Ik denk dat ze er wel achter komen. Dom volk blijft dom volk. Die Monty heeft net 1 IQ meer als een koe, anders zou hij in huis schijten.

     1. Korporaal Monty

      Je weet wat ze zeggen over mensen die schelden hè.

      ‘Is een teken van onmacht.’

      Ga gerust verder.

     2. santiago

      Heeft geen zin monty, jij zal het nooit leren. Sommige mensen moet het overkomen, maar dan is het te laat. Sterkte, ik ga even een in het zonnetje zitten.

   3. santiago

    Klagen op mijn land, jouw land. Het is jouw land allang niet meer.

    1. Korporaal Monty

     Zolang ik hier in Nederland woon en werk voor mijn land.
     Is het mijn land.

     Je hebt je zelf buiten spel gezet door mijn land de rug toe te hebben gekeerd.
     Maar zoals jou zijn er meerdere hierop dit forum.
     Vanuit het buitenland lopen klagen en trollen net als Erdogan.

 17. Dropje

  Geert zei het zelf al: MINDER, MINDER, MINDER !

  1. santiago

   Dropje. Jaja hahaha en nu komen er lekker meer, meer, meer en jij hebt het niet eens in de gaten slimpo.

   1. m.van.rosmalen

    Hahahahaha
    Idd dom Dropje

 18. Ome Wim

  Dit heeft Wilders aan zichzelf te danken, ik ben niet anti Wilders maar met uitspraken als “kopvodden-tax”, “Korans verbranden” en “alle Moskeeen sluiten” schiet de kiezer niets op en neemt daar dan ook afstand van zoals nu is bewezen, dergelijke uitspraken brengt alleen maar tweespalt tussen bevolkingsgroepen wat zinloos is en waar niemand op zit te wachten.

  1. m.van.rosmalen

   De tweespalt die is veroorzaakt daar zijn de Moslims en niks anders dan de Moslims helemaal zelf verantwoordelijk voor.
   Willen totaal niet inburgeren of passen zich niet aan.
   De meesten zitten in een uitkering en hebben ook totaal niet de intentie om hier de handen uit de mouwen te steken.
   Alleen maar louche shoarmatentjes en telefoonwinkeltjes beginnen met als doel geld witwassen.
   Liefelijke theehuisjes beginnen waar de criminaliteit hoogtij viert
   En maar vriendelijk lachen.
   Strontziek word je ervan en maar de zielige Hendrik overal uithangen.
   Voelen zich alleen maar Nederlander wanneer het hen uitkomt.
   Anders zijn ze in 1 x weer Turk , Marokkaan of whatever waar ze overal vandaan komen.
   Het krioelt ervan en de autochtoon moet alles maar over zich heen laten komen
   Zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit
   Zet Opsporing verzocht maar aan en dan zet je em na 10 min van ellende weer uit.
   en zo kan ik nog wel even doorgaan.
   Dus wat lul je nou man.

   1. ikweetwatikwil

    v Rosmalen Helemaal mee eens.

 19. H.Vaes

  Al de kiezers die op pvda er Timmermans hebben gestemd zitten straks te janken en vragen zich dan af…hoe het allemaal toch zo ver heeft kunnen komen.
  Dit hadden we niet gedacht zeggen ze dan….dat onze Frans zo wreed kan zijn en ons land heeft verraden en overgeleverd aan de islam ….terroristen…criminelen en …gelukszoekers waardoor wij tweederangs burgers zijn geworden.
  Bedankt Frans zeggen ze dan….kook maar gaar in je eigen sop……….Maar dan is het helaas ….wel ….TE LAAT.
  Men heeft het kwaad laten geschieden.

 20. Vrijedenkert

  De PvdAllochtonen is niet de grootste partij van Nederland en zal dat ook nooit of te nimmer meer worden, dat het de grootste Nederlandse partij binnen het malafide EU-parlement is geworden is heeft maar een reden:

  Een groot deel van de aanhang van links, liberaal en middenpartijen hebben massaal gestemd op Hans Brusselmans aka Timmerfrans om op die manier een Nederlander op het pluche te krijgen als voorzitter van de EU-commissie verder niks!
  Dat Timmerfranz een Eurofiel en salonsocialist is deed bij velen totaal niet terzake men wilde alleen maar een Nederlander op het EU-pluche de rest partij standpunten, anti of pro-EU waren totaal ondergeschikt.

  Brussel/Timmerfranz als lijsttrekker was dus pure kiezersfraude en bedrog van de PvdA om te scoren en de grootste te worden, Timmerfranz wil eigenlijk helemaal geen parlementslid worden maar heeft dankzij deze verkiezingen een reserveplekje in het parlement waar hij flink centjes kan trekken als voorzitter worden van EU-commissie niet gaat lukken…

  Dankzij de naieve-linkse Nederlandse kiezer is spitzenkandidat Timmerfrans zijn uitkering voor de komende 4 jaar alvast geregeld mocht hij mislukken als voorzitter, mocht hij wel spitzenkandidat worden dankzij diezelfde naieve-linkse Nederlandse kiezer kan hij als salonsocialist en Eurofiel doorgaan met ons land uit te leveren aan Brussel

 21. defoutenvanvvdrutte.nl

  PVV na okt waarschijnlijk tóch een zetel, want:
  Voor na okt: 98% vd stemmen vanmorgenvroeg geteld; FvD ligt nog maar 200 stemmen achter op GL. Brabant moet nog helemaal afgeteld worden; deze provincie is VVD en FVD en niet GL (door de agrarische signatuur van Bbr ntrlijk), dat betekent dat de kans zeer groot is dat FvD dus GL nog gaan inhalen (BoZ moet nog komen en is FvD, en daar heb je een partijtje ” de Groenen” en die snoepen dus GL stemmen af en dat gaat ze ‘nekken’). dan komt er na okt alsnog de 4e zetel voor FvD; Nl krijgt er na Brexit 3 bij: 1 voor VVD, 1 voor PVV en 1…. voor Fvd!). als t allemaal uitkomt zoals berekend is nu. PVV krijgt vanwege haar hoge aantal 1 van die die 3 zetels.

 22. OrangeBlancBleu

  Na de Brexit komt de PVV gewoon weer terug in de EU senaat, zij het met slechts 1 zetel maar hij zit daar niet alleen, FVD zit er ook met 3 en niet te vergeten zijn soulsister Marine Le Pen. Frankrijk is nu leidend in anti EU samen met Italië en niet te vergeten het Verenigd Koninkrijk onder leiding van de Brexit party. Daarnaast is ook in Duitsland de Alternative für Deutschland sterk in opkomst, kortom het einde van de EU is in gang gezet dus dat komt wel goed. Landelijk heeft de PVV niets te vrezen, daar hebben zij een stabiele groep aanhangers die er ook weer voor zullen zorgen dat de PVV steevast in de 2e kamer zit. De wens van links zal niet zomaar werkelijkheid worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.