Afshin Ellian pakt koe bij de horens: "het gaat niet goed met de SP, bezinning op belangrijke thema’s"

Geen categoriejun 01 2019, 17:00
Dat er na twee recente verkiezingsrondes zou worden gesproken over de toppers en floppers moge natuurlijk geen verassing zijn, maar dat de PVV en de SP dermate ver in het electorale moeras wegzakken werd bij voorbaat niet gedacht. Volgens Afshin Ellian van Elsevier moet de SP zich gaan bezinnen op haar standpunten en duidelijkheid verschaffen. Ook zou de partij haar 'monopolie' op het onderwerp zorg zijn kwijtgeraakt, zo lezen we in Elsevier.
Volgens de hoogleraar van de Universiteit van Leiden gaat het niet goed met de SP en dat heeft een aantal oorzaken. Zo stelt hij dat de formatie van Marijnissen geen duidelijke visie heeft op een aantal belangrijke onderwerpen:

"De SP heeft geen duidelijke standpunten over het klimaat en klimaatmaatregelen. Ook op het gebied van de Europese Unie (EU) zijn ze niet helder: willen ze een Nexit of iets anders? Ik weet het niet."

Die ambiguïteit bij de SP lijkt haar nu op te breken. Ze verloor tijdens de Europese Parlementsverkiezingen zetels aan de PvdA en in de Provinciale Statenverkiezingen kiezers aan Forum voor Democratie. En ook op andere onderwerpen ziet Ellian een dubbelzinnige houding van de SP:

"Hetzelfde geldt voor immigratie en islam. Ze schitteren door afwezigheid in het debat over de islam, islamisering en burgerschap."

Dat de SP afwezig is bij dergelijke debatten is natuurlijk een teken aan de wand. De partij is wel fors kritisch op EU-arbeidsmigratie, maar als het culturele aspect van migratie ter tafel komt wordt het ze vaak weer te heet onder de voeten. Dat is natuurlijk niet vreemd, maar voor kiezers komt het inconsistent over. Ellian heeft dan ook maar één conclusie voor de partij van Marijnissen:

"Het gaat niet goed met de SP en met het wegsturen van de voorzitter is de partij niet gered. Ze moet zich bezinnen op bovengenoemde belangrijke thema’s."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten