Bam! Amsterdamse VVD’er pakt Sylvana aan: ‘Racistische schoolboeken? Nog nooit gezien, richt je op toekomst!’

Sylvana Simons is gisteren op nota bene haar eigen Facebook-pagina flink afgedroogd door een Amsterdamse VVD’er die zich groen en geel ergert aan de slachtoffercultus die de BIJ1-politica aan het opbouwen is. Nu ze een foto van een racistische schoolboek buiten alle proporties opblaast, was voor Aylin Bilic de maat vol.

Peter R. de Vries begon er van de week al over: een racistisch schoolboek uit vervlogen tijden, waarin een zwart jongetje wordt afgebeeld als dief die een afranseling verdiend. De tekst noemt hem verder een ‘nikker’ en een ‘roetmop’. Uiteraard ging Sylvana Simons er mee in de weer. Ze wil zoveel mogelijk van die boekjes verzamelen, vermoedelijk om aan te tonen hoe erg het wel niet gesteld is met het racistische klimaat in Nederland.

Sylvana’s kritiekloze volgersschare vond het natuurlijk een buitengewoon mooie actie, maar lang niet iedereen had zin in het eindeloze geëtter vna de BIJ1-oprichtster. Voor de Amsterdamse VVD’er en onderneemste Ayan Bilic, nota bene van Turkse afkomst, wordt het tijd eens te stoppen met het constante gemanipuleerde uitlokken van verontwaardiging. Zulke schoolboekjes zijn niet de regel, zoals Sylvana suggereert, maar de uitzondering.

Kap dus eens met dat theatrale gedoe:

ayhansylvana

Maar daar was Sylvana het niet mee eens, want ze had ook zelf heus wel veel van die boekjes gezien ooit, jaren geleden, en ze wist zeker dat ze heel veel mensen racistisch hadden gemaakt en daardoor zitten we nu nog met de gebakken peren. Echt hoor:

ayhansylvana2

Vooral dat laatste is natuurlijk ronduit lachwekkend. Denkt Sylvana nu echt dat mevrouw Bilic, als iemand van Turkse afkomst, niet kan sympathiseren met slachtoffers van racisme, of behoort tot de “groep die er geen last van heeft”? Wat een ronduit bespottelijke onzin. Maar ja. Dat zijn we inmiddels wel gewend van tante Syl, of niet soms?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  De VVD is de partij, waarvan de politieke leider 1,4 MILJOEN kiezers op de PVV bij het grof vuil plaatste en over deze PVV een Cordon sanitaire uitsprak.
  Deze SS hoort inderdad niet thuis in de Nederlandse politiek.

 2. Peter Loosduinen

  De haatkoningin Sylvana mag wellicht weer een keertje in november op de televisie verschijnen om over Zwarte Piet te praten.
  Nog een paar maandjes wachten en dan is het zover.

 3. Brennivin

  Kunnen we niet eens stoppen met berichten over deze megalomane pleeborstel? Eén keer is nog wel te doen, maar ik moet nu bijna dagelijks tegen die verongelijkte kop van dat lelijke wijf aankijken als ik DDS wil lezen. Dat is niet goed voor een mens, daar krijg je glaswoljeuk van in je liezen.

  1. Fritsie

   Helemaal mee eens!

 4. logisch denken

  Is die nep zwarte piet erweer ? Karikatuur van een heks die een aanrijding met een schoorsteen heeft gehad en zich daarom jaarlijks gekwetst voelt. Ik voel me nog steeds gekwetst voor wat ze me voor de voeten gooit. Leegvreter teert op belastinggeld en doet in de politiek 0,0 omdat ze extremer is dan mao en lenin bij elkaar opgeteld

 5. Suidland

  Heb vroeger altijd genoten van Sjors en Sjimmie. Heerlijke strips.

 6. Blokkeer-Fries

  Wederom een prachtige episode uit Suske & Wiske en De Zwarte Madam.

  youtu .be/Fz9jGhCXCEE

 7. Pescador

  Da wijf mosten ze verzuipen

 8. Joris

  Weetje als er een vrouw van 68 jaar veerkracht en zo mishandeld word dat ze sterft, en dit door een gekleurde medelander hoor ik haar niet.
  Nee zwarte Piet en boekjes uit de oude doos opdiepen.

 9. victus

  Haar gevolg, de geestelijk gecastreerde, afgerichte en bange hipsters, klappen hun zweterige handjes blauw in dat maffe Amsterdam.

 10. Godefroy France

  KALTSTELLEN DIT RASCISTISCH ANTISEMITIESCH GEDROCHT!!!!!!!

  Deze HAAT – MULAT is;
  TOO blank to be black
  TOO black to be blank

  DAAR ZIT DE OORZAAK VAN HAAR VRESELIJKE HERSENKRONKELS!!!!

  PVV EN FVD 96 ZETELS

 11. Veteraan

  Ach Umfufu wil wat aandacht en bralt dus wat. Ook op dit forum zitten soortgenoten van haar, GGZ gevalletjes vooral als ze niet [meer] aantrekkelijk zijn.
  Zelfs een teek wil er niet op zitten.
  Ze laten zich af en toe nog eens uitwonen door allochtoontjes in verschillende kleuren maar ja, die zijn niet monogaam en hebben ook soa’s en stelen dan ook nog hun huis leeg. Ze zijn toch al ziek in het hoofdje dus dat kan er ook nog wel bij.

 12. Cornelie

  Jazeker! Jaren 50. Sjors en Sjimmie. Tijdschrift dat we alleen bij de kapper konden lezen. Zoiets mocht thuis niet. Laat staan op school. Nooit zulke ongein in schoolboekjes gezien. En ik heb mijn leven lang in het onderwijs gewerkt. Wat een onzin wordt er beweerd door Peter R en Sylvana!!

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Volgens mijn hep se der haaar gekamp met un rotsche !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.