Baudet: ‘Pensioenen gekort, boodschappen duurder, energierekening stijgt. Maar kabinet investeert extra in… Niger!’

FVD-aanvoerder Thierry Baudet is absoluut niet te spreken over de prioriteiten van premier Rutte en zijn ministerploeg. Terwijl in eigen land burgers alle zeilen moeten bijzetten om nog een beetje loon over te houden na alle pensioenskortingen, prijsstijgingen van boodschappen en een almaar uitdijende energierekening, vindt het kabinet dat nú de tijd is om meer geld in Afrika te steken. Minister Kaag kondigt aan extra miljoenen over te maken naar Niger.

Thierry Baudet kan er niet over uit dat dit kabinet in ieder geval de indruk wekt meer te geven om de burgers van Afrikaanse landen, dan om de gewone belastingbetaler in Nederland. Want terwijl ontwikkelingshulpminister zogeheten ‘partnerlanden’ in Afrika beloont met meer Nederlands belastinggeld, moeten burgers in het eigen land de broekriem flink aanhalen. Gisteren was geen goede dag voor de gewone Nederlander: negatieve berichten over de prijs van boodschappen, energie tegenover pensioenen die kelderen en belastingen die (opnieuw) verhoogd worden.

De FVD-voorman verbindt er geen expliciet oordeel aan, maar suggereert die wel heel sterk in een tweet die hij gisteravond verspreidde:

“Op de dag dat lastenverzwaring voor Nederlanders groot nieuws is. Pensioenen gekort, boodschappen, duurder. De energierekening stijgt en de woningnood onacceptabele proporties bereikt. Het kabinet kondigt aan extra te investeren in … Niger. “

De ambitie om meer in Niger te investeren maakte het kabinet overigens al afgelopen februari bekend. De verantwoordelijke minister Sigrid Kaag (D66) kon toen al op flinke kritiek rekenen van PVV-voorman Geert Wilders: ‘Ze brengt bakken met geld naar moslimlanden in Afrika,’ zo viel er toen te horen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. logisch denken

  Ik heb het al vaker gezegd hier , dit kabinet heeft interesse voor rubberbootjes , zonnepanelen en windmolens. Dit kabinet wil een Tesla onder de bips en een riante onkostenvergoeding om de vliegtax te compenseren. Dit kabinet heeft geen banden met de arbeider of hij rondkomt. Afhankelijk van het bureau toeslagen slaafs aan de roverheid dat is het ultieme doel.

  En de burger volgt braaf Colijns raad op.

 2. santiago

  Weer die lul van baudet. Stop eens eindelijk met aandacht geven aan die charlatan. Zijn taak zit er op. Het doel waarvoor het FvD is opgericht is bereikt. Het leed is geschied dus kappen met die idioot.

  1. Tguard

   @santiago inhoudelijke bijdrage hoor!

   1. santiago

    Tguard. Ja, wat moet je hier inhoudelijk nu nog over zeggen. Je hebt gelijk, gewoon nooit meer over praten.

  2. Peter Loosduinen

   Santiago.
   Bauder idioot ?
   Ach, dan valt wel mee !
   Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma ging hij in 2001 geschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2002 kwam daar de studie rechten bij. In 2006 behaalde hij zijn doctoraalexamen voor rechten en een academische bachelor voor geschiedenis.

   1. santiago

    En maakt dat ook gelijk iemand verstandig. Einstein had waarschijnlijk het dubbele IQ van baudet maar was redelijk idioot toch of gestoord? Ney hoe je het wil noemen. Ons dikke prinsje is ook afgestudeerd historicus. Peter, laat je niet zo beetnemen . Als je maar een titel hebt dan ben je het wel he.

    1. santiago

     Mijn oude buurvrouw had maar 2 jaar lagere school. Ben later zelden nog verstandiger mensen tegengekomen. Maar jij kijkt op naar advocaatjes etc die met de centen van papa een titel hebben gekocht.
     Word toch wakker man.

     1. Peter Loosduinen

      Word toch wakker man ?
      Ik erken zonder meer dat een academische titel garant staat voor wijsheid en ik kijk niet neer op mensen die geen studie hebben afgerond.
      Ook twijfel ik niet aan uw intellectuele capaciteiten.
      Dit gezegd hebbende deel ik u wel mede dat ik Baudet hoog inschat en hem zeker niet als idioot betitel.
      Het Forum kent overigens ook andere knappe koppen naast Baudet.
      U zult nog veel van hen horen.

     2. Matig rechts

      Ik heb ook een hoog IQ en kan mee praten over hoe men naar je kijkt.
      Ze vinden je een raar persoon, gewoon omdat zij mij niet kunnen bijbenen qua denk vermogen.

      Dat je de buurvrouw nog verstandiger vindt zegt genoeg over jouzelf, het {domme} brein waarmee je dit forum met je totale ziekelijke onzin onder kotst.

     3. santiago

      Matig rechts. Nou nou, weer een buitengewone reactie van iemand met een hoog IQ.
      Ga ik niet eens op reageren zielenpoot.

     4. Matig rechts

      santiago
      Matig rechts. Nou nou, weer een buitengewone reactie van iemand met een hoog IQ.
      Ga ik niet eens op reageren zielenpoot.

      Dat doe je al domo.
      je ben ook niet in staat om normaal te reageren.

     5. EU kok

      @Matig rechts.
      Niet slim om uw vertrek hier aan te kondigen en 3 dagen later weer te verschijnen.
      Zo dom is Santiago niet.

    2. Peter Loosduinen

     santiago
     Wel eens met jouw kritiek op het dikke prinsje thans koning.
     Die moet erg veel extra hulp hebben gekregen om zijn bul te halen.
     Baudet is van een andere categorie.

     1. santiago

      Baudet is een charlatan die door de club van het dikke prinsje en zijn moeder fors wordt betaald om het nederlandse volk te bedonderen. Bij jou is dat gelukt, bij mij niet.

  3. Vliegenvanger

   Een idioot ben jij, jij gelooft die lul praatjes maker van een Rutte en kornuiten. Je hebt niet eens door dat je van voor en achter genaaid wordt. Je hebt oogkleppen op of bent steke blind. En verstand van plankton.
   Van mij mag die hele oplichters bende vandaag in elkaar vallen. Zodat er opnieuw gestemd moet worden. Eens kijken of die extreem-linkse zooi dan nog de macht heeft.

   1. santiago

    Vliegenvanger. Eens wat vaker lezen wat andere schrijven. Ik denk het zelfde over rutte als jij. Maar ook jij laat je belazeren door een charlatan als baudet die straks gewoon bij rutte op het pluche gaat zitten. Jammer dat jij dat niet door hebt.

    1. Vliegenvanger

     Baudet krijgt gewoon geen kans van die links extremisten. Als hij een kans krijgt zijn de rapen gaar, reken daar maar op. We worden door alles bedonderd, als een nagedacht waarom er opeens zoveel leden het lidmaatschap van de bond opzeggen? Geen zuivere koffie, ik heb ook mijn lidmaatschap opgezegd. Eens komen ze d’r eigen tegen.

     1. santiago

      Baudet is er maar voor 1 ding. De PVV klein maken en dat is aardig gelukt. Maar Geert komt sterk terug, de mensen zijn niet gek.

  4. Maurits Dekker

   Gefeliciteerd heer Santiago. In de wedstrijd voor de meest stompzinnige bijdrage heeft u de hoofdprijs gewonnen!

 3. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Wij Nederlanders hebben geen lekkere tropische tint en zijn geen aanhangers van de islam…dus moeten wij boeten cq krom liggen

  1. Lao Tse

   Een zonnebank is misschien een idee.

   1. Sealgaire

    Blablabla blaaskaak, pisvlek en vette speklap.

   2. logisch denken

    Lao Tse 2 minuten ago Beantwoorden
    Een zonnebank is misschien een idee.

    Perfecte inhoudelijke bijdrage , keiharde argumentatie en zeer zorgvuldig feitelijk opgebouwd. flapdrol

   3. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

    1. Che

     @edoc jij grote kletsmeier, je zit niet op een strandje maar 3 hoog achter in een goedkoop huurappartementje.

     1. Sealgaire

      een gasborrel uit de gierput

     2. tomygun

      Wat noem jij goedkoop? goedkoop bestaat alleen
      voor Islam geluk zoekers!

     3. edoc431

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
      Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
      Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. Julian

   Oh en waarom gaan we dan 3x per jaar op vakantie en 6 keer weekendje weg. Wordt er een recordaantal campers verkocht aan gepensioneerden… Ik vind dat niet bepaald krom liggen…

   1. Mars020

    Daar hebben ze waarschijnlijk voor gewerkt en gespaard. Die gasten uit Negeria, hebben alleen maar piraatje gespeeld. Verder zijn ze te traag en lui om uit hun ogen te kijken, vandaar dat ze financieel afhankelijk zijn van de westerse wereld.

   2. Nederland-op1

    @Julian, alsof iedereen 3 x per jaar op vakantie gaat en 6 x een weekendje weg….ik denk dat het gros van de Nederlanders daar alleen van kan dromen. Misschien geldt dat voor jou, linkse gehaktbal met een vette baan uit de banencarrousel, maar zeker niet voor iedereen.

    1. Julian

     Uhm waarom hoor ik jou niet als iemand zegt dat de ouderen in Nederland allemaal in de poep zitten en op een houtje zitten te bijten? Ook dat is niet zo..Hhahahaa leuk als je het hier niet eens met iemand wordt je gelijk uitgescholden…. Typisch..Maar ik denk toch beste Nederland-op1 dat het over over grote deel van Nederland prima op vakantie kan met 1 of 2 weekendjes weg. En niet iedereen heeft een vette baan nodig of op links te stemmen om het niet eens te zijn met je onhumanitaire standpunten.

   3. Bosche draak

    Spreek voor jezelf droplul

  3. Peter Loosduinen

   Mijn hoogbejaarde moeder zit in een verzorgingshuis waarvan vaak een van de liften kapot is.
   Er staat dan een file op de gang om gebruik te kunnen maken van een lift die wel werkt.
   Laat ze daar eens poen aan geven ipv een bodemloze put in een islamitisch negerland=Niger.

   1. Julian

    Vreselijk echt.. Je zou eens een half uur moeten lopen om bij een waterput te komen…. Dat is lang niet zo erg….Laat ze te toch lekker kreperen daar in Niger.. De lift is veel belangrijker…

    1. Lao Tse

     Ik denk niet dat Peter mensen uit Niger als gelijkwaardige mensen beschouwt.

     1. Hans Brusselmans

      Dat zijn die boomklevers dan ook niet.

     2. Lao Tse

      Q.e.d.

     3. logisch denken

      QUOTE
      Lao Tse 3 uur ago Beantwoorden
      Ik denk niet dat Peter mensen uit Niger als gelijkwaardige mensen beschouwt.
      ENd

      Dat karakter trekje is enkel voorbehouden aan linkse ubermenschen !

     4. edoc431

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
      Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
      Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

    2. Mars020

     Ze kunnen natuurlijk ook eens stoppen met fokken. Als je geen poen hebt om zelf rond te komen, moet je geen koters nemen. Sterilisatie zou een geweldige oplossing zijn, maar dat wil links niet. Links wil namelijk zoveel mogelijk van dat soort gasten naar Nederland halen.

     1. Peter Loosduinen

      Neuken is het kernwoord bij die negers.
      Uw wijsheid van stoppen met fokken wordt NIET opgevolgd.

 4. Jumping

  Dit is wat HendrikJan en Jumping bedoelen.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel stort Nederland in het ravijn.

  1. santiago

   Jumping. Rutte is niet het probleem. Zoals Rutte staan er 10 anderen klaar om de boel te belazeren. Het is de verrotte Minerva elite die het land regeert.

 5. FJ

  De troonrede voorspelt elk jaar, dat het beter gaat met Nederland, maar eigenlijk moet de Koning het volgende voorlezen:

  Het gaat goed met het Koningshuis, de ambtenarij en de Nederlandse schatkist. We kunnen belasten wat we willen. Het geld klotst hier tegen de plinten en het Nederlandse volk moet maar zien hoe ze rondkomen.

  Dit zou gepast zijn in de huidige situatie, waarbij de burgerij alleen maar achteruit gaat.

 6. Vrijedenkert

  Minister Al-Qaq D666 van Ministerie van Over de Balk en Weggeefzaken miljoenen in bodemloze put Niger en Minister Schouten Ministerie van Pummelzaken kraait ondertussen ‘Eten is te goedkoop’ maar ondertussen rijzen de voedselprijzen de pan uit?

  Ik roep wel eens gekscherend dat huidige regering en politici rijp zijn voor het GGZ maar dat is een belediging aan het adres van GGZ-patienten want ik denk dat deze beter in staat zijn het land te besturen dan huidige zittende miskleunen…

  1. tomygun

   + 2

 7. Kretoloog

  Ach, ontwikkelingshulp. Allemaal symboliek, bedoeld om het geweten van de linkse mensjes te sussen.

  Want ga maar na: 100 miljoen lijkt heel wat. Maar het is wel voor 4 jaar. Te verdelen over bijna 25 miljoen inwoners. Ofwel, iedere inwoner van Niger krijgt 4 jaar lang 1 euro. 1 euro! Nou, daar zijn ze echt mee geholpen. Wat een ontwikkelingshulp. Kaag zit te soppen op het pluche. “Kijk mij eens deugen!”.

  1. tomygun

   De inwoners krijgen 0 cent maar 100 miljoen / 4 man = 25 miljoen.
   Alle betalingen van de regering zijn niets anders wat Christenen
   moeten betalen aan de Islam om op hun plek tekunnen blijven wonen.
   De Nederlandse regering heeft zich al overgegeven aan de Islam !!!!

 8. Michael

  Doet ie slim, politiek scoren met een tweetje die de boel lekker simplistisch en zwart/wit maakt.

 9. tomygun

  Niger waar heb ik dat meer gehoord?
  Investeren moet een toekomst hebben! dus niet zoiets als
  4 wheel drives voor rebbelen .
  Reisadvies van de Nederlandse regering voor Nigeria?
  Rood is gevaar geel is oppassen groen is redelijk te doen .

  In Niger zijn bomen en gras self rood de vlag van China
  heeft minder rood in zijn vlag dan de kaart van de
  Nederlandse regering als reisadvies.
  Nederland is gelijk aan Iran investeren in terroristen
  niet alleen Iran heeft een opstand nodig om van het tuig
  aftekomen .

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Ik zoek nog naar woorden…..ik kan het namelijk niet geloven.

 11. J.Rademaker

  285 euro per jaar per persoon van de beroeps bevolking.
  Modaal kan niet meer rondkomen, koopkrachtplaatjes gaan over 5 euro meer of minder.
  Doen we al 30 jaar, onderzoek wijst uit dat het geen meetbare resultaten heeft opgeleverd.
  Onze ex koloniën zoals Suriname hebben iets meer gekost maar dat was buiten dit budget.
  Heb geen zin het uit te rekenen de staatsschuld rente over de 30 jaar telde ik dus niet mee. Wij hebben veel schulden en kunnen niet wegsmijten, pardon investeren.
  Het is goed dat een politicus dit eens zegt bij gebrek aan argumenten zal het wel weer op schelden uitdraaien.

 12. Jean Nederland

  Nederland voor de Nederlanders, Nederland op 1.
  Elke psycholoog zegt, zorg er voor dat je zelf eerst goed in je vel zit voor je anderen helpt. Geldt dit niet voor landenpolitiek? Zorg eerst voor tevredenheid in Nederland en kijk dan verderop en help als het ook echt mogelijk is. Toch? Of niet?

  1. Lao Tse

   Goed in je vel zitten is wat anders als alle materiële welvaart voor jezelf claimen.

   1. peetjoh. k

    Onze betaalde belasting centen zijn voor ons. En niet voor die opvreters in afrika. Dat heeft niks met claimen te maken. Waarom ben je nog niet opgerot uit ons land poepchinees.

    1. Lao Tse

     Ik heb niet de indruk dat je lekker in je vel zit.

    2. Mariposa78

     peetjoh. k laat je niet zo uitdagen door VHlGTSSDM, hij is de welbekende huisTrol met alweer een ander account.
     Het is alweer een oneliner repliek van een infantiel, weifelachtig geestdode eigenheid, die aleatoir is over zijn beroep en parafilie.

     1. Bosche draak

      Kunnen ze dat stuk nageboorte niet eens van de fora gooien en houden?
      Dat ergerlijk dwarsliggen om het dwarsliggen altijd….

     2. toetssteen

      @Bosche draak
      Jaren geleden heb ik als moderator van een inmiddels ter ziele gegaan blog getracht deze parasiet telkenmale te bannen. Echter er was iemand in het team die vond dat de discussie moest worden aangegaan.
      Resultaat was de dood van een prima lopende site.
      Met dit soort personen is een discussie onmogelijk. Het is hen ook niet te doen om het uitwisselen van meningen.

   2. Mars020

    Voor deze zogenaamde welvaart is gewerkt. Sinterklaas bestaat niet, dus moeten ze zelf maar aan het werk gaan om hun land op te bouwen. Dat die gasten te lui en corrupt zijn, kunnen wij niks aan doen.

   3. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 13. fusilier

  De zogenaamde barmhartige sameriter heeft gesproken.En heeft zijn laatste hemd weggegeven

 14. Paul

  Lasten verzwaring.
  Het wordt een steeds grotere belasting(…)
  En dan hebben we het nog niet over het spaargeld van vooral de kleine spaarder dat alleen maar in waarde achteruit gaat, met bijna nul procent rente.

 15. Peter Loosduinen

  In Niger wonen bovendien NEGERS en wel heel veel.
  Boter aan de galg smeren dus.
  Wij gaan zich aardig voortplantende negers verblijden met poen.
  Daarna komen die negers naar het land van de gulle gevers toe.
  Rutte is dan al pleite.

  1. Lao Tse

   Uiteraard heeft deze bijdrage van Peter helemaal niets met racisme te maken.

   1. Mariposa78

    Een zeer perfecte inhoudelijke bijdrage, met een keiharde argumentatie en zeer zorgvuldig en feitelijk onderbouwd.

   2. logisch denken

    QUOTE
    Lao Tse 10 uur ago Beantwoorden
    Uiteraard heeft deze bijdrage van Peter helemaal niets met racisme te maken.
    END

    Zoek de definitie van ras even op sukkel

 16. RvdBe

  Santiago groot gelijk!
  Mensen als Baudet die het opnemen voor de volgevreten luie NLer.
  Wat nou pensioenkorting, als je 50 jaar gewerkt heb kun je best nog wel een paar jaar door met die luie pens van je.
  Als je je vreten niet meer kan betalen dan vreet je toch gewoon uit de vuilnisbak van 1 of andere salonsocialist?
  Woningnood? Als je met je luie flikker al 50 jaar in je woning zit, wordt het dan niet eens tijd (wel eerst hypotheek aflossen) dat een ander (e cultuur) eens mag genieten van jou werk, met uitkering uiteraard!

 17. Rosasolis

  Dit is grotendeels onzin! Typisch de stijl van Baudet, die alleen sensatie zoekt en paniek probeert te zaaien. Pensioenen zijn niet verkort, en waarschijnlijk ook niet volgende jaar.
  Wij krijgen nu meer AOW, niet een enorme verhoging, maar toch een hulp bij de boodschappen. Boodschappen met de bekende A-merken zijn iets duurder. Maar onze Vomar heeft leuke deals waarbij de 2de artikel gratis is, of een flinke korting als je een grote pak koopt. En de wekelijks reclames voor alle vers artikelen zijn altijd voordelig en zeer gevarieerd. Deze levensmiddelen winkel werd uitgeroepen tot de beste
  business van Noord-Holland van vorige jaar.
  Omdat wij bij Nuon voor een 3 jaar contract hebben getekend, blijven onze kosten hetzelfde; in feite hebben wij een flink bedrag vorige maand terug gekregen, omdat wij duurzaam omgaan met onze energie.
  Helaas blijft de kosten voor een huur woning stijgen. Vorige jaar was het 5 euro, maar
  volgende maand wordt onze huur 10 euro verhoogt. Maar van wat ik heb gelezen valt dit verhoging meer, te vergelijken met andere plaatsen. Wij zij blij dat wij in een huur huis wonen, die voor alle reparaties verzorgd en betaald. Inderdaad is er woningnood, maar wanneer is er ooit geen woningnood geweest? Nog steeds kan je 5 jaar wachten
  voor een huurwoning in Den Haag. Toen ik daar studeerde leefde ik in een kleine kamer, met een vreselijke kolenkacheltje, in de Transvaal wijk.
  Wat erg is die natte winter kou van Den Haag.
  Laten wij dankbaar zijn voor wat we nu hebben. Te vergelijken met sommige andere landen, doet ons land niet zo slecht.

 18. Toverkol

  We kunnen voor dat geld beter een heel groot kanon bouwen waar we gelukszoekers in kunnen stoppen om ze naar land van herkomst terug te schieten.
  MIJN KNIP IS LEEG !!!!!

  1. Mars020

   Goed plan!. Is ook beter voor het milieu, dan per vliegtuig. Daar moeten onze Chinese huistrol en Beukman het toch ook wel mee eens zijn?. Dan hebben ze in ieder geval geen paspoort nodig om het eigen land in te komen. Schiet ze maar ongeveer naar het midden van hun land, dan kunnen ze verder naar huis lopen. Hebben we ook geen gezeik met landen, die hun vuilnis niet terug willen nemen. Het zal tijdelijk ietsjes drukker worden in de lucht, maar dat is geen probleem. Voor de geestelijke steun en verzorging schieten we gewoon onze trouwe huistrollen met hetzelfde kanon mee naar Afrika. Voor trollen met obesitas hebben we wat meer kruit nodig, maar dat is altijd nog goedkoper en schoner, dan vliegen.

 19. Vit

  Als ze daar blijven vind ik het goed ze een centje toe te stoppen, dat willen we toch zo graag ter plaatse opvangen?

 20. DidiMadloba

  Als we de band met zo’n moslimland verbreken zal het radicaliseren en kun je terroristische aanslagen verwachten.

  Al kan volgens die gekke Wilders een moslim niet radicaliseren omdat volgens hem elke moslim al radicaal is.

  We kunnen van de Chinezen en Japanners leren dat ontwikjelingshulo ook onszelf kan helpen, dwz dat het een investering is die zich terugbetaalt. Ook in meer veiligheid.

  1. Mars020

   Welke band?.

 21. grobaatje

  Het is verschrikkelijk en tevens in strijd met de climaathystery!
  Overbevolking is de grootste CO2-veroorzaker, gvd!!

  1. Lao Tse

   Maar dan wel een wetenschappelijk grondige onderbouwde ‘climaathystery’.

   🙂

 22. Meriadoc Brandebok

  100 miljoen voor schoon drinkwater in Niger is niets. Alleen de NPO incasseert al zevenhonderdzoveel miljoen. Baudet overdrijft

 23. Heras

  Truttebol kaag moet de leiders in afrika aanspreken op hun gedrag. In de afgelopen jaren is er amper iets verandert voor de bevolking. Waarom? Al het geld blijft bij een klein groepje omhoog gegooide leiders hangen. Europa heeft miljarden gespendeerd; maar het resultaat is nihil.
  Baudet heeft helemaal gelijk. Laat de regering de miljoenen besteden aan de nederlandse bevolking ipv alle belastingen te verhogen.
  En het klopt niet dat alle nederlanders 3 keer op vakantie gaan. De meesten kunnen alleen een camping betalen. Zelfs mensen die modaal verdienen moeten nu echt gaan rekenen. Laat staan de laag-opgeleiden.

 24. Michael M

  Misschien moet er weer een flinke oorlog komen in Europa. Randdebielen welke met zieke rekensommetjes de burgers in de war brengen zodat ze niet meer weten waar ze recht op hebben en door diezelfde randdebielen welke dicht bij het grote geld zitten zelf de pensioenpotten leegrooft, het leven duurder maakt en onze belastingcenten met miljarden smijt naar andere landen zoals dit al verloren kabinet wat alleen nog maar verder van de burger verwijderd is zal een oorlog in Europa zonder meer goed zijn. Zo krijgen mensen na de oorlog als alles weer moet worden opgebouwd weer respect voor elkaar. Dan is voorlopig dat valse gegraai, fraude, diefstal in de pensioenpotten, onbetrouwbare kabinetten, bestuursleden, top enzovoorts weer voor een tijdje uitgeblust. Niemand heeft nu meer respect voor elkaar. De ouderen worden aan hun lot overgelaten, de bonden als FNV en CNV staan niet meer achter alle mensen jong en oud zoals dat alleen nog aan de beginjaren was, maar alléén nu nog kiest voor de overheid. En het lijkt alléén maar erger te worden. Zou een oorlog helpen of niet !

  1. Fortiori

   Bizar verhaal, @Michael M. Een oorlog is nooit een oplossing voor problelemen. De enigen die er wijzer van worden zijn de speculanten en oorlogswinstmakers…Verliezers groot in aantal kunnen
   daarna niets meer opbouwen. De tijd ontbreekt wanneer je al op leeftijd bent.

 25. Veteraan

  Minister Kaag is een omgebouwd lid van de Moslimbroederschap heb ik vernomen uit betrouwbare bron, heette eerder Acht Met.
  Vraag maar aan Morsi. Oh…..

 26. C.A.Barstow

  ”Thierry Baudet kan er niet over uit dat dit kabinet in ieder geval de indruk wekt meer te geven om de burgers van Afrikaanse landen, dan om de gewone belastingbetaler in Nederland.”

  Is dat onder Rutte ooit anders geweest dan?
  de enige keer dat er ”belangstelling” voor het Nederlandse volk is is als er verkiezingen naderen,
  verder zijn die bandieten alleen maar bezig om Nederland zo snel als mogelijk aan Brussel te verkwanselen.

 27. Henk Albarda

  1 ding is heel erg duidelijk, de PVV en de PVV’ers hier willen onder geen voorwaarde regeringsdeelname, voorkeur door te gaan met op zich correcte boodschappen, helaas verpakt in kretologie die groen links niet misstaan. Om bij TK 2021 een goed rechts blok te vormen hebben FvD en PVV elkaar nodig.
  Zodra Wilders eindelijk zijn taalgebruik bijstelt van kretologie die aandoet als de links populistische kretologie van groen links en D66, naar een inhoudelijk duidelijke boodschap, zou het zoveel makkelijker worden tot een blok te komen EN gaan veel meer Nederlandse kiezers naar Wilders EN PVV luisteren……

 28. Jerommeke

  in NL kan je minister worden terwijl je een relatie hebt met een palestijn die banden heeft met Hammas, mevrouw Kaag was amper minister of er ging al een hele hap belastinggeld ( uw en mijn spaarcentjes) naar de palestijnen. Zo gaat dat in NL en elke keer dat je denkt dat links nu eindelijk eens wordt weggevaagd stemt dit domme volk gewoon weer groenlinks, d66 of pvda en is de enige rechtse oppositie met elkaar of met zichzelf in gevecht of maakt het zichzelf moeilijk. Natuurlijk heeft Baudet hier gelijk, maar op een of andere manier kan rechts het in NL niet goed doen en dit soort idiote politiek met goede argumenten bevechten. Rechts, hou op met ruzie maken, verenig je in een goede rechtse middenpartij en vaag links en de linkslikkende VVD van tafel…..

 29. Peter Loosduinen

  Vorige week kwam in het nieuws dat we een modderfiguur slaan als het op het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers aankomt. Dat wisten we natuurlijk al, maar het is nu met keiharde cijfers nog eens aangetoond.

  Het lukt ons slechts in 18% van de gevallen om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te sturen naar hun eigen land. Maar liefst 82% van alle uitgeprocedeerde asielzoekers blijft dus, in alle illegaliteit, in ons land ronddolen en raddraaien. De afgelopen jaren liepen meer dan 10.000 uitzettingen spaak omdat het land van herkomst de persoon in kwestie niet wil terugnemen of simpelweg niet reageert op een verzoek van een ambtenaar uit Nederland.

  Ik weet dat ik zaken soms te simpel voorstel, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat we met een andere aanpak en wat extra inspanning beter kunnen scoren dan die schamele 18%.

  Volgens het rapport kwam er 2310 keer een negatief antwoord om een onderdaan terug te nemen en is 8020 keer een verzoek ingetrokken „omdat er binnen een jaar geen antwoord kwam”.

  Ik begrijp dat niet. Hoezo wordt een verzoek ingetrokken als er na een jaar nog geen antwoord is? En dan? Laten we het dan maar gaan en mag de illegaal voor altijd in ons land blijven?

  Ik weet zeker dat we een beter percentage kunnen halen, maar niet vanuit de bureaucratische werkelijkheid van Den Haag. Kijk, een land als Noorwegen doet het iets beter met 25% uitzettingen, maar zij hebben dan ook eigen ambtenaren in de landen van herkomst die de bureaucratie daar in goede banen leiden. Waarom leren wij daar niet van?

  Ik heb zelf tien jaar in Rusland gewoond, ik weet hoe bureaucratie in dit soort landen werkt. Hele dagen heb ik in wachtruimtes en op kantoren gewacht en honderden kilometers gereden, maar uiteindelijk kwam ik wel op kantoor mét de juiste papieren en de goede handtekeningen. In plaats van nóg meer ambtenaren in Den Haag, moeten we go-getters naar het land van herkomst sturen die daar ter plaatse schriftelijke verzoeken persoonlijk aan ambtenaren overhandigen en níet weggaan tot het geregeld is. En als wij het zelf niet kunnen organiseren, waarom laten we dan de Noren niet tegen vergoeding ook onze belangen behartigen? Iedere procent die we boven op onze score van 18% halen, scheelt honderden uitgeprocedeerde asielzoekers in ons land, met alle kosten en ellende van dien.

  En nog iets. Als landen als Afghanistan standaard niet reageren op verzoeken van onze overheid, dan stop je toch met geld overmaken voor ontwikkelingssamenwerking, tot er wél gereageerd wordt? Of draai het om: We betalen nu een bedrag aan een uitgeprocedeerde asielzoeker om vrijwillig ons land te verlaten. Stop daarmee en geef dat geld aan het land voor iedere asielzoeker die met hun hulp terugkeert naar zijn vaderland.

  En als een land als Marokko al duizend keer niet heeft gereageerd op onze verzoeken, dan schort je toch de export van de kinderbijslag voor kinderen in Marokko op, tot de overheid wél reageert? Je kunt zeggen dat de kinderen in Marokko niet de dupe mogen worden, maar moeten wij dan de dupe worden van de nalatigheid van hun ambtenaren? Met drie kinderen in Marokko ontvang je aan Nederlandse kinderbijslag bijna net zoveel als een gemiddeld Marokkaans jaarinkomen. Reken maar dat Marokkaanse ouders die recht hebben op Nederlandse kinderbijslag enorme druk gaan uitoefenen op hun overheid.

  Ik weet zeker dat vanaf dat moment alle verzoeken uit ons land met gezwinde spoed door de Marokkaanse overheid behandeld zullen worden.

  Nu even terug naar het probleem van de ronddolende en raddraaiende, uitgeprocedeerde asielzoekers in ons eigen land.

  In Amsterdam worden momenteel zo’n 500 uitgeprocedeerde asielzoekers her en der in opvangcentra opgevangen. Ze mogen er maximaal anderhalf jaar wonen, terwijl er in de tussentijd aan hun ’toekomstperspectief’ gewerkt wordt: geen idee wat daarmee bedoeld wordt.

  De gemeenteraad heeft in al zijn wijsheid besloten om één van die opvangplekken recht tegenover de ingang van een sjiek winkelcentrum in Amsterdam-Buitenveldert te openen. Als je je realiseert dat de uitgeprocedeerde asielzoekers iedere dag om 9 uur ’s morgens met een paar euro daggeld op zak hun opvangadres moeten verlaten en pas aan het eind van de middag weer terug mogen komen, dan hoef je geen helderziende te zijn om te voorspellen wat de aard van hun dagbesteding zal zijn.

  Maak van de nood een deugd. Waarom plannen we de opvanglocaties niet op plekken waar ze kunnen werken, zolang ze er verblijven in afwachting van de uitzetting? Werken betekent niet automatisch dat ze niet meer illegaal zijn, dat principe zouden we los moeten laten. Hun opvang en de uitzetting kosten toch ook geld, dus wat is er mis om ze daarvoor te laten werken? We zijn toch niet het land van gratis?

  Toch gloort er een lichtpuntje aan de horizon met de benoeming van Ankie Broekers-Knol als staatssecretaris voor het vreemdelingenbeleid.

  De laatste tijd heb ik een paar keer met haar gesproken en ze is een vrouw naar mijn hart. Ze staat haar mannetje, is niet snel onder de indruk en weet precies hoe ze door taai beleid moet klieven. Prima keuze van onze regering. Go for it, Ankie!

 30. Peter Loosduinen

  Het onderstaande stuk is van de hand van ANNEMARIE VAN GAAL en stond in De Telegraaf met als titel Wij zijn toch niet het land van gratis?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.