Bouwend Nederland stuurt brandbrief naar Tweede Kamer: 'Slecht onderhoud aan bruggen kan miljoen PER DAG kosten!'

Geen categoriejun 03 2019, 10:00
De overheid vindt het allemaal blijkbaar wel prima.
Het gaat niet goed met het onderhoud van bruggen in ons land. Sterker nog, de situatie is zo slecht dat Bouwend Nederland een brandbrief gestuurd heeft aan de Tweede Kamer. Daarin wordt uitgelegd dat als de Moerdijkbrug gesloten moet worden vanwege dat slechte onderhoud (geen onrealistisch scenario) dat de samenleving maar liefst 5 miljoen euro per werkdag aan fileleed kan kosten.
5 miljoen!
Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland, noemt de situatie tegenover BNR dan ook "heel acuut." Hij gaat verder: "et gaat nog niet om onveilige situaties. Maar het probleem is dat bruggen buiten gebruik gesteld worden. Dat moeten we niet willen en kost enorm veel geld."
Het merkwaardige aan dit soort situaties is dat wij als burgers het allemaal met elkaar eens zijn dat de staat in ieder geval voor een paar kernzaken moet zorgen: veiligheid en infrastructuur. Daar bestaat eigenlijk verder geen debat over.
Maar op welke punten laat de overheid het nou juist steeds weer liggen? Juist, op veiligheid en infrastructuur. In plaats van daar flink in te investeren wordt daar zoveel mogelijk op bezuinigd, waarna het 'bezuinigde' geld gestopt wordt in allerhande politieke hobby's -- vaak, maar niet altijd!, van linkse partijen als D66.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten