Bouwend Nederland stuurt brandbrief naar Tweede Kamer: ‘Slecht onderhoud aan bruggen kan miljoen PER DAG kosten!’

De overheid vindt het allemaal blijkbaar wel prima.

Het gaat niet goed met het onderhoud van bruggen in ons land. Sterker nog, de situatie is zo slecht dat Bouwend Nederland een brandbrief gestuurd heeft aan de Tweede Kamer. Daarin wordt uitgelegd dat als de Moerdijkbrug gesloten moet worden vanwege dat slechte onderhoud (geen onrealistisch scenario) dat de samenleving maar liefst 5 miljoen euro per werkdag aan fileleed kan kosten.

5 miljoen!

Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland, noemt de situatie tegenover BNR dan ook “heel acuut.” Hij gaat verder: “et gaat nog niet om onveilige situaties. Maar het probleem is dat bruggen buiten gebruik gesteld worden. Dat moeten we niet willen en kost enorm veel geld.”

Het merkwaardige aan dit soort situaties is dat wij als burgers het allemaal met elkaar eens zijn dat de staat in ieder geval voor een paar kernzaken moet zorgen: veiligheid en infrastructuur. Daar bestaat eigenlijk verder geen debat over.

Maar op welke punten laat de overheid het nou juist steeds weer liggen? Juist, op veiligheid en infrastructuur. In plaats van daar flink in te investeren wordt daar zoveel mogelijk op bezuinigd, waarna het ‘bezuinigde’ geld gestopt wordt in allerhande politieke hobby’s — vaak, maar niet altijd!, van linkse partijen als D66.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Wij van weetsee-eend adviseren dat wij van weetsee-eend die bruggen voor héél veel geld op moeten gaan knappen. Wat eraan gedaan moet worden zeggen wij niet, want wij van weetsee-eend weten dat alleen wij van weetsee-eend daar verstand van hebben. U moet ons betalen en geen vragen stellen.

 2. santiago

  Verhagen, ongelooflijk toch dat deze gristelijke gluiperd nog steeds aan de weg timmert. Je zal er nog van achterover slaan wat deze lul maandelijks nog ontvangt van de staat, los van de gratis etentjes, bordeelbezoek en auto met chauffeur. Hoe komen we toch van dit soort parasieten af. Kost klauwen met geld en je hebt er niets aan. Laten ze eens een lijstje maken van al die uitgerangeerde CDA ers en waar ze zich op dit moment mee bezig houden, b.v. Ab klink, camiel eurlings en ga zo maar door. Allemaal wc eend mannetjes die de elite kliek overeind houden.
  Wanneer krijgt Nederland zijn Trump.

 3. EU kok

  Bij Lubbers zou dit nooit gebeuren.
  Dan zou het onderhoud dik in orde zijn.

  1. Sealgaire

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   1. Joop Klepzeikert

    @Sealgaire: Die trol die zichzelf ‘EU kok’ noemt heeft nog nooit gewerkt. Is na de kleuterschool al begonnen met spijbelen, omdat hij liever op z’n kamertje zat en daar zit hij nu nog steeds, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, bij mama thuis.

    1. EU kok

     Ontmaskert door Joop.
     Dat doet echt pijn.

  2. Stanly2000

   Klopt Eu kokkie,

   De fam. Lubbers zou er via Hollandia een flinke boterham aan verdiend hebben.

 4. Ome Wim

  Het geld daarvoor, òns geld, ligt in de Amerikaanse banken, geld wat Rutte en zijn kliek via Brussel aan de Grieken hebben gegeven en die daarmee hun schulden aan de VS af afgelost hebben, gelukkig krijgen we dat met rente terug en kunnen we onze infrastructuur weer tip top in orde maken, ja toch Jan Kees de Jager ???????

 5. Ragmilla

  Rechts gedram. De overheid is al jaren door rechts gedomineerd. Extreem rechts ziet fatsoenlijk rechts alleen al als links.

 6. Vraagtekentje

  Geen geld voor onderhoud, gaat naar Brussel, onder meer naar de astronomische salarissen van deze geweldige EU parlementariërs. En de hoge belastingen zijn bestemd voor het overeind houden van de zeurolanden.

 7. J.Rademaker

  De eigenaar van een fiets weet dat achterstallig onderhoud meer kost dan onderhouden.
  Waar betaal ik die onbekwame geldschuivers voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.