Brrr! GroenLinks dumpt Limburgse wethouder vanwege obsessieve FVD/PVV-obsessie

In het mooie Limburg zijn de rapen gaar en laten de vrijzinnigen van GroenLinks zich wederom van hun beste kant zien. De partij gaat namelijk Carla Brugman royeren. Brugman is momenteel wethouder in Venray en diende GroenLinks ruim 7 jaar in de Provinciale Staten van de provincie. Nu Brugman deelneemt in het nieuwe bestuur waar ook FVD en PVV aan deelnemen wordt ze de laan uit gestuurd. 

Zo werkt dat dus bij GroenLinks. De partij kwam afgelopen maand niet al te positief in het nieuws toen bleek dat Grünenführer Jesse Klaver een Tweede Kamerlid uit de fractie zette omdat hij een ‘politieke dissident’ was. Wellicht dat Brugman nu ook met de pek en veren wordt versierd, zoals ex-Tweede Kamerlid Zihni Özdil over zich heen kreeg. Met Klaver weet je het natuurlijk nooit.

GroenLinks laat weten waar het om draait. Het gaat de partij allemaal om ‘associaties’. Het is dat wat wel vaker zien in Nederland, gebruik je één woord dat ergens op een donkergrijs hoekje ook op een ‘foute’ website staat dan ben jij ook fout! En dat wil GroenLinks natuurlijk niet. Zo stelt de Limburgse GroenLinks-voorzitter Anita Hartholt:

“Als je als partij een duidelijke lijn hebt en iemand neemt zo’n contrabeslissing, dan is dat niet meer verenigbaar. Terwijl Brugman een enorm boegbeeld was voor GroenLinks in Limburg.”

Wat is een contrapositie eigenlijk? Dat je niet mag discussieren? Zoiets stelt één van de GroenLinkserts in het NOS artikel:

“Ze deelde dit donderdagavond aan ons mee als een vaststaand feit. Er was geen discussie meer over mogelijk.”

Met een beetje toverspreuken reageerde Brugman met het volgende:

“Omdat ik niet in een coalitie stap, maar in een extraparlementair college. Ik ben daarvoor benaderd.”

Het is overduidelijk. De Nederlandse politiek wordt door sprinkhanen bevolkt die zich gedragen als politieke sektes. Het is eigenlijk gewoon te zielig voor woorden. Maar vergeet niet: net zoals GroenLinks leden royeert zo deed Forum voor Democratie dat in het verleden ook. Wat dat betreft zit er feitelijk weinig verschil in de wijze waarop beide partijen omgaan met andersdenkenden. En de PVV kent dezelfde euvel. Wat dat betreft drie sekten in één provincie op het pluche. Dat wordt wat.

Brrr!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Groen Links wenst niet deel te nemen aan het nieuwe College. Dat is haar goed recht en politiek-inhoudelijk volstrekt logisch.

  Het is in die lijn ook volstrekt logisch dat men afscheid neemt van Brugman. De manier waarop men dat doet is ook netjes.

  Hoe je daar een ‘obsessieve FVD/PVV-obsessie’ (wat een taalkunstenaar is onze Teunis toch) van kunt maken is me een raadsel.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1. F.C. Labrouste

    Raak, edoc431, weer zo’n trefzekere inhoudelijke reactie!

    Heel erg goed!

    1. edoc431

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     1. F.C. Labrouste

      Sterk, edoc431. Wat een zegen dat er op dit blog intellectuele zoals jij bereid zijn hier hoogwaardige reacties op te schrijven!

 2. edoc431

  Groen links dumpt hahaahahaahahahhaahahhaah dat is een goeie lol

 3. Ritter

  GroenLinks doet mij steeds meer denken aan de toenmalige CPN.

  1. edoc431

   groen links is pol pot als twee druppels water de brand erin de enige manier om onkruid te verdelgen daarna agent orange er over heen.

 4. Brennivin

  Revolutie van politieke correctheid eet haar eigen kinderen op.

 5. logisch denken

  Mao is hun voorbeeld en inspiratie. Wat kan je anders verwachten van zo een club ?

 6. Godefroy France

  Klaver en zijn verderfelijke GROENE KMER laten eindelijk hun ware gezicht zien,,,, binnenkort gaan ze volkert op het schild hijsen,,,,,,,, SMERIGE HUICHELAARS!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 7. Tguard

  Elke partij gaat zo om met andersdenkenden. Het is nl zo dat je achter de partijpunten hoort te staan.. natuurlijk mag je kritisch zijn maar je kan nooit een eigen koers gaan varen dan wordt er met je afgerekend. Ik denk logisch het gaat er alleen om op welke wijze

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.