snapshot3

Brrr! GroenLinks dumpt Limburgse wethouder vanwege obsessieve FVD/PVV-obsessie

Geen categoriejun 09 2019, 12:00
In het mooie Limburg zijn de rapen gaar en laten de vrijzinnigen van GroenLinks zich wederom van hun beste kant zien. De partij gaat namelijk Carla Brugman royeren. Brugman is momenteel wethouder in Venray en diende GroenLinks ruim 7 jaar in de Provinciale Staten van de provincie. Nu Brugman deelneemt in het nieuwe bestuur waar ook FVD en PVV aan deelnemen wordt ze de laan uit gestuurd.
Zo werkt dat dus bij GroenLinks. De partij kwam afgelopen maand niet al te positief in het nieuws toen bleek dat Grünenführer Jesse Klaver een Tweede Kamerlid uit de fractie zette omdat hij een 'politieke dissident' was. Wellicht dat Brugman nu ook met de pek en veren wordt versierd, zoals ex-Tweede Kamerlid Zihni Özdil over zich heen kreeg. Met Klaver weet je het natuurlijk nooit.
GroenLinks laat weten waar het om draait. Het gaat de partij allemaal om 'associaties'. Het is dat wat wel vaker zien in Nederland, gebruik je één woord dat ergens op een donkergrijs hoekje ook op een 'foute' website staat dan ben jij ook fout! En dat wil GroenLinks natuurlijk niet. Zo stelt de Limburgse GroenLinks-voorzitter Anita Hartholt:

"Als je als partij een duidelijke lijn hebt en iemand neemt zo'n contrabeslissing, dan is dat niet meer verenigbaar. Terwijl Brugman een enorm boegbeeld was voor GroenLinks in Limburg."

Wat is een contrapositie eigenlijk? Dat je niet mag discussieren? Zoiets stelt één van de GroenLinkserts in het NOS artikel:

"Ze deelde dit donderdagavond aan ons mee als een vaststaand feit. Er was geen discussie meer over mogelijk."

Met een beetje toverspreuken reageerde Brugman met het volgende:

"Omdat ik niet in een coalitie stap, maar in een extraparlementair college. Ik ben daarvoor benaderd."

Het is overduidelijk. De Nederlandse politiek wordt door sprinkhanen bevolkt die zich gedragen als politieke sektes. Het is eigenlijk gewoon te zielig voor woorden. Maar vergeet niet: net zoals GroenLinks leden royeert zo deed Forum voor Democratie dat in het verleden ook. Wat dat betreft zit er feitelijk weinig verschil in de wijze waarop beide partijen omgaan met andersdenkenden. En de PVV kent dezelfde euvel. Wat dat betreft drie sekten in één provincie op het pluche. Dat wordt wat.
Brrr!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten