Café Weltschmerz draait door: promoten idiote samenzweringstheorieën over 9/11

“Wico Valk over de onmogelijkheid dat de Twin Towers door de twee verkeersvliegtuigen zijn ingestort.”

Toen Café Weltschmerz net bezig was, was het ronduit een prima initiatief. Wij plaatsten hun video’s met enige regelmaat hier op DDS, de filmpjes werden goed bekeken, en ja, ze zorgden altijd voor mooie debatten.

Helaas is Café Weltschmerz de laatste tijd totaal doorgeslagen. Het ultieme bewijs wordt geleverd door deze aflevering:

“NU ONLINE,” kondigt Weltschmerz blij aan. “De onmogelijkheden rond de Twin Towers. Bouwkundig ingenieur Wico Valk, voorzitter van de Stichting 11 September, over de onmogelijkheid dat de Twin Towers door de twee verkeersvliegtuigen in zijn gestort. Met Stan van Houcke.”

Zoals Twitteraar Luuk stelt is dit “een nieuw dieptepunt” en de zoveelste reden dat mensen zoals hij en ik Weltschmerz niet meer kijken.

Je ziet dit helaas meer op ‘rechts.’ Een behoorlijk aantal commentatoren die in het verleden gewoon ‘kritisch op links’ waren, zijn tegenwoordig razendsnel aan het radicaliseren. Je ziet eenzelfde ontwikkeling bij mensen als Geert Wilders en zelfs bij bloggers. Die mensen worden langzamerhand een radicale, complottheorieën-promotende kring ingezogen, waardoor ze steeds gekker worden.

Jammer, want Café Weltschmerz was een tijdlang wel degelijk goed bezig. Bij het begin van de show leek het er zelfs op dat het écht een goede vervanging kon worden voor de radicaal-linkse talkshows van de NPO. Helaas, dat zit er nu niet meer in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bolkestein

  Gelieve complotwanen rond de 11de september op grote afstand te houden. De daders waren de Moslims en niemand anders. Hier in Ede en in tig andere gemeente in Nederland gingen Islamitische allochtonen massaal luidkeels juichend de straat op. De beelden uit Oost-Jeruzalem met luidkeels juichende Pallezwijnen die snoepjes uit gingen delen op straat staan bij mij ook nog mes- en messcherp in het geheugen gegrift. 11 september was de dag welke zeer sterk heeft beïnvloed hoe ik tegen de Islam aan gaan kijken. Met dank aan de daders, hun toejuichers en hun goedpraters.

  1. Ragmilla

   Ik zal nooit de massamoord op de Afrikanen in de middellandse zee vergeten. Vele malen erger dan de muur van Trump. Hoe een extreem rechtse politicus in het parlement opriep om mensen op boten vol vluchtelingen te vermoorden staat in mijn geheugen geëtst. Dat deze politicus daarna in de eerste kamer wordt verkozen is een groot dieptepunt in de Nederlandse geschiedenis.

   Wat de aanslagplegers van 11 september met de politicus verbind? Beide zijn het extreem rechtse groeperingen. Rechts bestaat bijna niet meer, de schrijver noemt zichzelf vaak liberaal maar zou hij dat zijn zou hij artikelen schrijven over migratie redenen. Een liberaal wil echt niet dat omwille van de herverdeling anderen berooft worden. Rechts is een nationaistisch clubje geworden waar een groot deel een zeer herverdelend karakter heeft.

   1. victus

    Die maffe Afrikanen zochten zelf het noodlot op door met 50 man op een 10 persoons rubbervlotje de open zee op te gaan. Net zo dom als die Afrikaan die onlangs bij IJmuiden eruit werd gepikt. Met een vlotje gemaakt van tuinafval en lege bami bakjes de ruige Noordzee oversteken naar de UK. Hoe hoog is je IQ dan als je dit riskeert?

    1. Vliegenvanger

     Het IQ is dan net zo veel als van plankton.

  2. C.A.Barstow

   @Bolkestein:

   ”Pallezwijnen”
   deze kende ik nog niet, is een goeie.

 2. NoDoubt

  Meer dan 4000 wetenschappers en ingenieurs hebben zich al verenigd. Gebouw 7 werd uren erna gecontroleerd opgeblazen. Het duurt weken voorbereiding. 2500 graden werd gemeten in de grond wat alleen kan met kernfusie. Burgervliegtuigen kunnen niet ongemerkt in het gebied van het Pentagon vliegen omdat ze niet met militaire detectie zijn uitgerust. In dat jaar waren 92 vliegtuigen die bijzonder gedrag in de lucht vertoonden en allen werden door straaljagers onderschept. Dus 100% succesvol. Nu waren er 4 vliegtuigen die geen van allen werden onderschept. De twintower werd voor miljoenen een halfjaar ervoor verzekerd tegen terreur aanslagen maar het gebouw zat vol met asbest. Niemand is voor de veiligheid verantwoordelijk gesteld. Bush heeft eerst alle bewijs vernietigd voordat er een zogenaamd onderzoek mocht komen. Het rapport rammelt aan alle kanten. Er is geen sprake van complot. DOE EENS JE ONDERZOEK.

 3. NoDoubt

  Je zal nimmer eenzelfde bewijs over de hele wereld vinden dat een wolkenkrabber door brand recht omlaag met vrije val instort. Dat kan namelijk alleen met controlled demolition. Al het beton, bureaus telefoons etc was compleet verpulverd tot stof. Bewijs mij een hoog gebouw dat dat voor elkaar krijgt. Waarom is al het bewijs vernietigd.

  1. Ragmilla

   Zeker niet als het van boven wordt getorpedeerd.

 4. F.C. Labrouste

  Café Weltschmerz is een ontmoetingsplaats van radicaliserende rechtse journalisten die zich allemaal in rap tempo naar de marge van de serieuze journalistiek begeven. We hebben inmiddels een hele serie van dit soort figuren die serieus begonnen als journalist maar allemaal de weg kwijt raakten in het troebele wereldje van populistisch rechts: Joost Niemöller, Micha Kat, Arnold Karskens, Wierd Duk. Populair in rechts-populistische kringen maar verder door weinigen nog serieus genomen.

  Goed dat DDS dit signaleert. Populistisch rechts is schadelijk voor je gezonde verstand.

  1. logisch denken

   Goed dat DDS dit signaleert. Populistisch links is schadelijk voor je gezonde verstand.

 5. JBoul

  De enige instanties die met een bizarre theorie omtrent “9/11” komt zijn de overheid en de media … drie torens met twee vliegtuigen neerhalen, een vliegtuig dat is neer gestort die vervolgens nooit is gevonden enz.. Jammer dat DDS niet wat meer open minded is ten aanzien van deze onderwerpen.

  1. Cycle25

   @ JBoul, het Pentagon verhaal,

   De vliegmanoeuvre van Flight 77 en het verhaal van kroongetuige Noel Sepulveda zijn nogal voorbarig. Deze onderscheiden hero vertelt dat hij een landingsgestel uitgeklapt heeft gezien die één van de lantaarnpalen heeft geraakt, waarmee dit toestel de meest absurde manoeuvre heeft gemaakt met een snelheid van 853 km/u. Sowieso twijfel ik aan de hydrauliek van het landingsgestel met zo’n grote snelheid, maar stel..dan twijfel ik aan de stuurmanskunst van een stel terroristen.

 6. tonna

  11 September is mijn verjaardag!
  Dus gespreksstof genoeg op mijn verjaardagen,het thema wordt steeds aangehaald!
  “war against terror”.

 7. Cycle25

  Is DDS aan het screenen voor de AIVD ?

 8. C.A.Barstow

  Hebben zij niets beters te doen dan het als maar weer oprakelen van 9/11?

 9. splatoon

  Dus… Kritische vragen over het officiële verhaal (die toch echt wel een aantal vragen onbeantwoord laat) mogen volgens DDS niet gesteld worden?

  Ik vind de toon van dit artikel eigenlijk net zo zorgwekkend als de linkse reacties op klimaatkritiek. Je mag er van vinden wat je wilt, maar ze meteen wegzetten als aluminiumhoedjes, dat vind ik bepaald niet netjes en ook niet terecht. Dit is DDS onwaardig en beneden jullie niveau.

 10. Henk Albarda

  Goede reactie Bolkstein, het oorsponkelijke verhaal is bewezen door bouwkundig ingenieurs die niet zonodig aandacht wilden.
  En links populistische trol Ragmilla, heb jij maandenlang op de libische, Tunesische, Marokkaanse en Algerijnse kust gestaan? Makkelijk om dit soort onzin uit te kramen vanachter je luie uitkerings leventje.
  Vrijwel alle Afrikaanse landen worden, zoals dat hoort, door zwarte dictatoren geregeerd die maar al te graag hun zelf veroorzaakte analfabete overbevolking afschuiven op Europa. Het zal nog een aantal jaren duren, maar het moment komt in zicht dat die bootjes naar de Afrikaanse kusten worden terug geduwd en dat gaaies terug mag lopen naar hun afrikaanse land.

  1. F.C. Labrouste

   “het oorsponkelijke verhaal is bewezen door bouwkundig ingenieurs die niet zonodig aandacht wilden.”

   Hilarisch!

   1. Peter Oudshoorn

    Het is zorgwekkend dat Labrouste zo rigide en narrow minded is, dat hij overduidelijke bewijzen wegzet als complotten. De man moet een geest hebben die net zo soepel is als een betonnen telefoonpaal. Waarschijnlijk doordat de plaat voor zijn kop is gemaakt van keihardium: ondoordringbaar voor zelfs de meest evidenten feiten.

    1. Peter Oudshoorn

     …evidenten zonder n

  2. EU kok

   Hilarische Henk stelt:
   Het zal nog een aantal jaren duren, maar het moment komt in zicht dat….
   .
   Welke politieke leider ziet u dit verwezenlijken?

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Iedereen weet hoe het werkelijk zit !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.