Geert Wilders grijpt PvdA-clubs vakbonden: ‘Hebben zich laten piepelen, onze gepensioneerden kunnen nu betalen!’

Wilders is bepaald niet tevreden met het pensioenakkoord dat onlangs is getekend en door de vakbonden is aangenomen. Volgens de PVV-leider hebben de actieclubs zich in de maling laten nemen – en zullen Nederlandse pensioengerechtigden nu moeten krom liggen dankzij het ondeugdelijke financiële beleid van landen als Italië en Griekenland.

wilders vakbeweging

Een snoeihard oordeel van PVV-voorman Geert Wilders vanochtend. Volgens hem heeft de Europese Centrale Bank de Nederlandse pensioenfondsen bepaald geen dienst bewezen door de rente wéér omlaag te doen. Hiermee wordt het voor onze pensioenfondsen buitengewoon lastig om normale spaarmarges op te bouwen, waarmee verdere kortingen voor gepensioneerden in het verschiet lijken te liggen. Bij het onlangs gesloten pensioenakkoord hebben de vakbonden daar onvoldoende oog voor gehad, aldus de PVV’er. Gevolg? In feite mogen Nederlandse gepensioneerden straks dus betalen voor het geldverkwistende beleid van zuidelijke knoflooklanden als Italië en Griekenland, al moeten Spanje en Cyprus ook zéker niet vergeten worden.

In feite wordt er doorgetrokken wat al zo’n twintig jaar geldt: in Noord-Europa wordt het geld verdiend, en in Zuid-Europa wordt het uitgegeven. Over die onhoudbare situatie verscheen vanochtend al een stuk op deze website, maar in feite is dit er een uitloper van. Nederland, met grote broer Duitsland, wordt weer eens gezien als de geldkraan van Europa, waaraan naar hartelust gedraaid kan worden als er wat gaten in Griekse of Italiaanse begrotingen te stoppen zijn.

Te bizar voor woorden. Wanneer gaat Nederland zich eens inzetten voor het ontslag van Mario Draghi, en de installatie van een Noord-Europeaan als leider van de ECB? Nederlandse gepensioneerden nog veel langer gebruiken als het appeltje voor de mediterraanse dorst gaat écht niet meer. Niet als we willen dat iedereen in ons land zich welvarend moet blijven kunnen noemen. Zéker na een lang, werkzaam leven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. J.C.

  Van de 9 miljoen werknemers hebben slechts 3,5% werknemers (via de vakbonden) voor het pensioenakkoord gestemd.

  Wanneer wisten de vakbonden dat ondanks de afspraken in het akkoord de mogelijkheid van korten op de pensioenen toch dichterbij gekomen is? Voor of na het referendum?

  Waarom gaven de vakbonden zichzelf negen jaar de tijd om te overleggen en kregen de leden van de vakbonden maar een week om hun beslissing kenbaar te maken?

  Wanneer wist Mark Rutte dat de achterblijvende koopkracht (CPS) te wijten was aan de achterblijvende loonontwikkelingen? Voor of na het VVD festival in Aalsmeer?

  Hoezo partijkartel?

 2. RvdBe

  Instemmen met een pensioenakkoord waarvan de “details” nog uitgewerkt moeten worden……

 3. santiago

  Typisch pvda. Alles samen delen. Ik heb 70 euro en jij hebt 30 euro. Samen hebben we dus 100 euro dus ieder 50. Mooi toch?

 4. santiago

  Geert is nog de enige die durft te zeggen dat we bedonderd worden, maar geen PVV stemmen hoor. Jullie kunnen beter de elite blijven steunen en met je vlaggetje blijven zwaaien. Veel leuker toch?

  1. m.van.rosmalen

   Idd veel gezelliger Santiago.
   En dan lopen ze ook nig achter holtor Derrie aan.
   Ook lid van de elite.
   Wat een giller en maar klagen

  2. Mars020

   Geert heeft altijd gelijk. Ik heb ook tegen gestemd, omdat er bijna geen verbeteringen zijn in het nieuwe plan. Het is een soort uitstel van executie van 2 jaar, maar daarna gaat het gewoon weer verder omhoog. Jammer genoeg zijn de meeste mensen niet zo slim en trappen in dit plannetje. Onze regering is natuurlijk blij met dom volk, want die kunnen ze van alles wijs maken.

   1. Watcher

    Goh een vakbondsman die PVV stemt.
    Geert en Baudet haten de Vakbonden, nu ga je zeker het lidmaatschap opzeggen.

    1. logisch denken

     quote
     Watcher 2 uur ago Beantwoorden
     Goh een vakbondsman die PVV stemt.
     Geert en Baudet haten de Vakbonden, nu ga je zeker het lidmaatschap opzeggen.
     end

     een lidmaatschap bij de pvv , u bent echt onwetend

    2. Mars020

     Heb Geert nog nooit negatief horen praten over de vakbonden. Verder zijn vakbonden er voor de arbeidsvoorwaarden en bescherming van de arbeiders.
     Verder is het verkiezingsprogramma van de PVV socialer, dan dat van GL, PvdA, D66 enz. De vakbond heb je nodig voor een normaal cao en de PVV voor een Nederland met wat minder tuig. Je hebt ze dus beide nodig om het een beetje leefbaar te houden in het land. Als het aan de rest van de partijen ligt, moet iedereen straks tot zijn 80ste doorwerken om gelukzoekers te sponsoren en die geldverslindende EU figuren op onze kosten te laten feesten.

     1. logisch denken

      10+

  3. Heinz

   Op het rentegebied alleen kan een pensioenfonds niet renderen, dat moet Geert toch kunnen inzien. Dijsselbloem zelf zei onlangs nog dat de rekenrente nog verder omlaag moet. Dus nog grotere buffers aanhouden om huidige spaarders ook nog iets van een pensioen te kunnen uitkeren. Hoe Geert dan meer rendement wil behalen mag hij dan eens komen uitleggen.

 5. Jean Nederland

  PBV en FVD zijn de enige partijen die het daadwerkelijk opnemen voor minima en oude van dagen. Vooruit en 50+. Nederland op 1, wij eerst en daarna helpen we anderen.

  1. Watcher

   Jil denkt dat de partij van de lavendel snuivende pianospeler opkomt voor de minima en de oude van dagen.
   Man, je moet bij het cabaret, die charlatan zit er alleen ter meerdere glorie van himself.

   1. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. Sans Rancune

   Ergens heb ik geen geloof in Henk Krol. Teveel 50+ . En dit is zeker geen rancune.

 6. Cycle25

  Rutte kan bij de volgende Bilderberg goed nieuws brengen : Ik heb het wéér voor elkaar, honderden miljarden komen er aan EU !

 7. Korporaal Monty

  “Wilders is bepaald niet tevreden met het pensioenakkoord”

  Wat heeft dit met het de-islamiseren van Nederland te maken?

  1. Top

   Het is je gelukt! Ik dacht dat het niet mogelijk was, maar, je hebt je eigen ‘domheid’ verbetert. Een korporaal waardig!

   a

  2. Mars020

   Dat jij niet zo snugger bent, kan je niks aan doen. De oorzaak van het langer door moeten werken ligt niet aan onze bejaarden, maar aan het sponsoren van kansparels, die te belazerd zijn om te werken. Je hoort de regering altijd klagen over de hoge kosten van bejaarden, zorg enz. Ze weten precies wat een bejaarde kost, maar als er vragen worden gesteld over de kosten van de immigratie, schermen ze gelijk met racisme en dat soort shit. De kosten van het sponsoren van Afrikanen is dus geheim, omdat wij anders natuurlijk spontaan een hartverzakking krijgen als die bedragen openbaar worden gemaakt. Als wij die onkosten niet zouden hebben, kunnen we allemaal op ons 60ste stoppen met werken. Als we dan ook nog kappen met die geldverslindende corrupte EU, hebben we zelfs geld over en is de staatsschuld snel geschiedenis.

   1. Moh de pedo

    @Mars020, kijk eens op jou tube naar café Weltschmerzer. Daar was eens iemand die berekend had wat een asielzoeker GEMIDDELD kost. Volgens zijn berekeningen kwam hij uit op honderdduizend euro. Ik ken geen andere cijfers maar de reden die jij opgaf klopt ook wel. Men wil die cijfers niet weten want dan komt er een grote weerstand en zouden zelfs linkse ogen open kunnen gaan die nu al decennialang gesloten zijn.

    1. logisch denken

     ik denk dat een ton peanuts is. Kijk is wat de organisatie het COA kost , kijk dan wat de eerste opvang kost en vervolgens de kosten van medische zorg en het begeleiden naar een statushouder. Daarna komt het hele rataplan met uitkeringen , sociaal huurhuis enz. Met een ton kom je vreselijk tekort

 8. Jumping

  Wilders heeft wederom gelijk, een klein clubje heeft in het geniep gestemd en de uitslag is zoals de Bilderberg club hetheeft opgedragen.
  Er is ook geen enkele onafhankelijke waarneming bij het stemmen en of tellen geweest.
  Die criminele Linkse Demoniserende Rutte club heeft hun doel bereikt.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 9. Michael M

  En Geert Wilders zegt terecht. Ga maar lezen bij Joop bnn/vara of dat stuk over hoe smerig die machtsspelletjes zijn bij de pensioenfondsen en alles erom heen te lezen bij Max. Dan kom je er pas achter hoe verrot Nederland is geworden. Ik zeg mijn lidmaatschap na 15 jaar op bij deze voornamelijke overlopers FNV en CNV welke eerder aan de kant van koolmees en zijn vrienden van de PVDA Groenlinks en D66 staan dan aan de werkelijke kant: “De Burgers” de hardwerkende mensen in Nederland en waar het werkelijk om gaat. Dit akkoord is een kladje van niets, geen inhoud, totaal niet onderbouwd. Zo vals dat ze zijn om de mooie puntjes te laten zien terwijl 90% van dit akkoord niet deugd. Mensen we worden genaaid. Na 2 jaar bevriezing zitten we weer snel op de 69 of 72 ste jaar totdat je mag stoppen. Voor de 20+, 30, en 40+ zal de verwachtingen zeer slecht zijn, die moeten het nog slechter stellen en zullen tot hun 75ste moeten doorwerken. Vraag maar aan de werkgever of er aparte ruimtes kan worden gemaakt voor scootmobielen, rollators, hulpmiddelen en doodskisten. Want wie vanaf 1960 tot 2010 geboren zijn zal meemaken vanuit het werk met de doodskist naar buiten worden gedragen ipv te mogen rusten van een leven keihard werken !!!

  1. logisch denken

   QUOTE
   Michael M 15 minuten ago Beantwoorden
   En Geert Wilders zegt terecht. Ga maar lezen bij Joop bnn/vara of dat stuk over hoe smerig die machtsspelletjes zijn bij de pensioenfondsen en alles erom heen te lezen bij Max.
   END

   Zonde van je tijd. Kritische reacties tegen de klimaat kul , de multi kul , de stijgende lasten of ten aanzien van dit leugenkabinet worden niet geplaatst. Het is geen open forum maar een gemodereerd forum waar reacties die strijdig zijn met de denkbeelden van de moderators niet geplaatst worden. Schrijf eens een normale zin met kritische ondertoon over een onderwerp , 🙂 🙂 helaas

 10. logisch denken

  De opdracht was een toekomst bestendige pensioenvoorziening in elkaar breien. De tijdelijke reparatie van een bestaande voorziening was helemaal niet aan de orde. Handje klap en pronken met verweerde veren. Wat een nono’s

 11. macsjang

  Als die volksverlakkers in Den Haag blij en verheugd reageren op een stemronde van voornamelijk links georiënteerd FNV klootjesvolk, kun je op 3 vingers uittellen dat Henk en Ingrid over iets meer dan 2 jaar weer de klos zijn.

 12. tonna

  Wat Geert Wilders vertelt hebben al vele economen verteld,maar op de een of andere manier blijven de Nederlandse kiezers het linkse blok bewieroken!
  Het is onvoorstelbaar en onbegrijpelijk waarom de Nederland en Duitsland meedoen aan deze sociaal/economische zelfmoord!
  Is het domheid of zijn het degeneratie,hersenverwekings verschijnselen?

 13. Moh de pedo

  Wat ik niet begrijp is dat de regering zegt dat ze tot het uiterste zijn gegaan. De pensioenleeftijd moet omhoog omdat we ouder worden. Dat is een logische redenering, zeker als je bedenkt dat de uiterst lage rente funest is voor de pensioenfondsen.

  Maar nu even de feiten. De rente is zo laag omdat anders de financieel veel zwakkere landen in de problemen komen. Als je de pensioen leeftijden binnen de EU googled dan zul je zien dat juist die oost en zuideuropese landen vaak eerder met pensioen kunnen. Dan hoor ik van een vriendin uit Barcelona dat zij als ambtenaar zijnde met 60 jaar kunnen stoppen.

  Wij zijn de grootste netto betaler aan de EU. Dan zou je toch verwachten dat ze juist in de zwakkere landen dit niet kunnen financieren. Zie boven de redenatie van onze regering.

  De conclusie is dan simpel: Geert Wilders heeft groot gelijk. Hiermee wordt ook het belang aangegeven van een Nexit. Dan kan de rente ook weer stijgen. Maar als dat gebeurt dan zullen vele woningkopers onder water komen te staan want stijgt de rente dan dalen de prijzen. Dat maakt ons dan weer een gevangene van de EU. Met dank aan de VVD en de linkse partijen zoals PvdA.

 14. Godefroy France

  GEERT GROTE HELD!!!!!!!!!!!!!

  PVV EN FVD 96 ZETELS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.