Haha! Bestuurders falen met simpele diplomatieke test: 'spreek je uit tegen Trump, steek je hand op'

Geen categoriejun 04 2019, 18:30
Van de 3.000 aanwezige bestuurders werd tijdens de Vereniging van Gemeenten-congres gevraagd of zij zich wilden uitspreken tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Een groot deel van de bestuurders zakte voor de diplomatieke test en stak zijn hand op. Dat mag natuurlijk, maar waarom zou je je überhaupt met dat vraagstuk willen bezighouden als bestuurder? De jonge Tom de Nooijer pikte het op.
Tja. Je zou verwachten dat een lobbyorganisatie als VNG zich nuttig zou maken in het belang van alle gemeenten. Maar in plaats daarvan vond men het nodig om internationale politieke relletjes uit te vechten op het podium van het stralende feest. Tja.
Daarmee vallen de bestuurders, of heitkneuters in dit geval, natuurlijk wel door de mand. Zij besturen toch een gemeente en daar een deelgebied van? Wat hebben zij te maken met de nationale relaties tussen Nederland en de Verenigde Staten? En ook als zij het inderdaad niet eens zijn met Trump, dan mag dat, maar waarom dan daarover in debat moeten gaan tijdens een evenement van de Verenigingen van Nederlandse Gemeenten?
Gelukkig deed een meerderheid niet mee en trapte er dus niet in. Maar degenen die hier wel hun hand opsteken moeten zich afvragen of ze uberhaupt geschikt zijn als bestuurder. Niet omdat zij niet tegen Trump mogen zijn, dat mogen ze natuurlijk wel, maar simpelweg dat ze denken dat ze hierover iets moeten uitspreken tijdens een bijeenkomst van Nederlandse gemeenten.
Dan zit je gewoon niet op je plek. Dan kun je beter bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaan werken, bij wijze van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten