Hele PVV gaat ruziënd ten onder: PVV Nissewaard verscheurt, PVV Utrecht explodeert: ‘We worden weggevaagd!’

wilders-rotterdam
Foto: PVV-leider Geert Wilders met de kandidaten voor Rotterdam. Rechts van het midden staat de inmiddels weggestuurde Géza Hegedüs. Bron: Geert Wilders / Twitter.

Het is weer eens hommeles in de PVV. Na nederlaag op nederlaag spatten de fracties die de partij nog wel heeft één voor één uiteen. In Utrecht zijn de twee Statenleden in open rebellie tegen Wilders, en in Nissewaard stapt de halve raadsfractie uit de partij. Allemaal zijn ze bijzonder kritisch op Geert Wilders: de man die alle regie in handen wil houden, maar daar vervolgens verder niets mee doet.

Hoe lang zullen we nog een PVV hebben in Nederland? Het lijkt een beetje een bizarre vraag, maar zo langzamerhand worden de problemen die de partij heeft existentieel van aard. De partijdiscipline lijkt volledig weg: in het hele land komen PVV’ers in opstand tegen ‘de grote baas’ Geert Wilders. Men ziet hoe Forum voor Democratie wegloopt met alle steun en media-aandacht. Hoe de andere partijen wél reageren op iedere flodder van Thierry Baudet, maar PVV-voorman Wilders zo hard kan roepen als hij wil dat alle moslims moeten worden afgevoerd – en geen haan die er vervolgens naar kraait.

In Utrecht is statenlid René Dercksen het behoorlijk zat. Hij stemde voor de Eerste Kamerverkiezingen op FVD, en maakt na een reeks verloren verkiezingen (“We werden weggeváágd!”) van zijn hart geen moordkuil meer in het Algemeen Dagblad:

“Ook dat is een reden waarom ik niet de Tweede Kamer in zou willen. Daar heeft er maar één de regie, en die heeft de regie over echt álles. […] Wij hebben weleens op 38 zetels in de peilingen gestaan. Toen zaten we met ons vieren bij elkaar in het provinciehuis en we vroegen ons af: wij zijn hier, maar waar is eigenlijk de rest? Want we hebben geen netwerk, we houden nooit eens een congres. Mijn collega in de stad heeft voorgesteld om met alle fractievoorzitters in den lande bij elkaar te komen. Om ervaringen uit te wisselen, om te leren van elkaar. Mocht niet. ‘We organiseren zelf wel wat’, kreeg hij te horen uit Den Haag. Dat is nu vijf maanden geleden en we hebben er sindsdien niets meer over gehoord. […]

Als ik vooraf toestemming had gevraagd aan Geert Wilders [voor dit interview, red.], had hij die niet gegeven. Mijn partij is wat dat betreft redelijk paranoia. […]

Iedere partij wisselt een keer van baas. Dat lijkt me geen uitspraak waarmee ik de Nobelprijs ga winnen. Of nu het moment is? Laat ik het zo zeggen: het Vlaams Belang heeft twee jonge gasten naar voren geschoven en die doen het goed. Dat was een goede zet. Maar wij hebben geen partijstructuur waaruit nieuwe aanwas vanzelf komt bovendrijven. Wij hebben geen leden, wij hebben alleen Geert. Hem gun ik onderhand een gemakkelijker en gezonder leven dan het leven zoals hij het al zoveel jaren moet leiden.”

Maar ook in Nissewaard is er een fikse ruzie uitgeblazen. Net als in Utrecht is het eindeloze geraaskal over de islam de reden van de splitsing. En anders dan René Dercken in Utrecht is men daar niet binnen de partij gebleven:

“[Overgebleven PVV-raadslid] Van der Velden: ,,Wij hebben een ereschuld in te lossen naar onze kiezers. 3500 mensen in de gemeente Nissewaard hebben op Boy en mij gestemd. Met deze club mensen kunnen wij niet waarmaken wat we hebben beloofd. Wij willen het echte geluid van Wilders laten horen. Wij willen geen islamitisering van Nissewaard. Die opdracht hebben we meegekregen en dat hebben we Wilders beloofd. Dat botst met de rest. En we zullen in de raad zeker niet alleen de islam aankaarten. Alleen willen we niet dat het hier een tweede Rotterdam-Zuid wordt.’’

De splitsing is een klap voor partijleider Geert Wilders die veel vertrouwen had in zijn grootste raadsfractie in Spijkenisse dat hij zijn ‘hometown’ noemt. Eerder had hij al problemen in Rotterdam. “

Kortom, we mogen zo onderhand wel stellen dat de PVV doodziek is. De partij lijkt in LPF- of Janmaat-achtige ruzies te verkruimelen en te versplinteren. Gaat Wilders er ooit nog bovenop komen? De kans daarop, lijkt steeds kleiner te worden. De dictatoriale partijstructuur, het gebrek aan interne binding, het lijkt allemaal een driftig tikkende tijdbom geworden. Tiktok, tiktok, tiktok…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

66 reacties

 1.   

  Zielig fake news.

 2.   

  Rutte beloofde dat ca 98% van de Nederlanders er geld bij kregen.

  1.   

   Als je Rutte geloofd ben je wel erg naïef.

   1.   

    Als je hem gelooft misschien niet.

    1.   

     ik geloof per definitie niet maar al helemaal geen politicus en al helemaal geen politicus die bewezen heeft een pathologisch leugenaar te zijn. Voor prutte heb ik dus 3 x een nee staan waarbij de laatste nee vet gedrukt is met lettertype 20.

     1.   

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

    2.   

     En het wordt nog spannender. De overheid wil gebruik gaan maken van algoritmes m.b.t. voorspellingen over de statistische kans op crimineel gedrag van burgers.
     D66 en het CDA buitelen zowat over elkaar heen. Ze willen een toezichthouder op algoritmes.
     Algoritmes zijn namelijk altijd eerlijk en zouden dus discriminatie in de hand kunnen werken. Dus voor de mensen het te horen krijgen willen deze schijnheilige flikkers het natuurlijk eerst zelf even censureren, want de waarheid, daar hebben ze bij d66 en het CDA een beetje moeite mee. Zorgt alleen maar voor onrust hahahahahaha Klootzakken.

    3.   

     edoc431. Je voelt je weer eens aangesproken. Kleurtje?

 3.   

  De PVV gaat in vlammen op. Het schip is op de rotsen geslagen en het wrakhout drijft over zee. De ratten hebben uphet zinkende schip al verlaten.

  1.   

   98% zou er geld bij krijgen zijn de woorden van Rutte geweest.
   De leugenaar.

   1.   

    Het is goed mogelijk dat Rutte er in 2021 nog een termijn aan vastplakt. Dan heeft hij vier kabinetten op zijn naam staan, Jumping.

    1.   

     @Meriadoc Brandebok

     Zou mij niets verbazen, blijkbaar lopen er meer eikels rond dan er aan een boom hangen, zie de winst van PvdA. het Timmermans effect wordt dat genoemd, nou dan ben je wel ver heen als het daar vanaf hangt.

     1.   

      Bij de Eerste Kamerverkiezingen was de VVD tweede partij, bij de EP-verkiezingen tweede, en bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen eerste. En daarna door naar Rutte V of Dijkhoff I.

    2.   

     Ik denk ook dat Rutte zich opmaakt voor een volgende termijn als premier.

     Ik denk dat hij dit weekend een beslissende stap in die richting zette met zijn standpunt over de lonen. Daarmee profileerde hij de VVD als een typische middenpartij en zal hij veel kiezers hebben aangesproken.

     1.   

      de vvd een middenpartij die de middenstand uitkleed en het midden segment van de maatschappij ook afhankelijk maakt van bureau toeslagen.

      Dat hij überhaupt nog kiezers aanspreekt is al erg bijzonder. Kennelijk worden mensen graag voorgelogen

     2.   

      Tsssjonge jonge en daar hou ik het bij.

     3.   

      Ja, met het voorbeeld van het vaasje stond de VVD zich al voor een stabiele compromispartij te zijn. Deze lijn gaat het campagnebureau vermoedelijk bij de volgende verkiezingen verder uitbouwen. Geen rechtse krachtige taal meer, maar langzaam naar het midden.

     4.   

      De fascinatie van Sealgaire voor poep en pies is voer voor psychologen.

     5.   

      Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

     6.   

      Waarom moet Rutte zichzelf opmaken?. Dat jij daar erotische gevoelens bij krijgt, betekent niet, dat wij die gevoelens ook hebben. Verder zijn opgemaakte mannen niet welkom in de taxi.

     7.   

      Vul het emmertje nog even met sop, Sealgair. Heel het treintoestel moet voor vanavond zijn gereinigd.

    3.   

     “AMSTERDAM – Premier Rutte heeft zich rijk gerekend met de verwachte loongroei. Zelf gaf het kabinet slechts een heel kleine lastenverlichting en nu de loonstijging tegenvalt, moet de koopkrachtbelofte worden bijgesteld.”

     Je verwacht het niet.

  2.   

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

   1.   

    Moet je de vloer niet boenen, Sealgaire?

    1.   

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
     Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
     Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  3.   

   ach de pvda en gl hebben ook absolute dieptepunten gehad . Wie had ooit gedacht dat de pvda de grote winnaar zou worden van de eu verkiezingen 2019.

   1.   

    Bij de PvdA is de leider gesneuveld op het dieptepunt, bij het CDA is de leider gesneuveld op het dieptepunt, maar Wilders wil niet weg.

    1.   

     Kijk in je eigen gierput, stront genoeg te vinden, smeerpijp.

    2.   

     Goed he die Wilders. Voldoet totaal niet aan je standaard typeringen

     1.   

      Nee, niet goed, want hij blijft te lang aan. Dan krijg je de ene verkiezingsnederlaag na de andere.

      Zijn magie is uitgewerkt. Zijn tactieken achterhaald.

     2.   

      Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 4.   

  De bezem erdoor, Wilders en Baudet opvegen en afvoeren.
  Nieuw bloed zal goed zijn.

 5.   

  Vreemd, @jumping en @vit beginnen gelijk kleuters over iets anders.

  1.   

   Tja van links geleerd he dan is kopiëren best wel makkelijk

  2.   

   @Che

   :-P

 6.   

  De ironie is natuurlijk dat Geertofielen ons al meer dan toen jaar vertellen dat een ledenpartij met inspraak en democratie alleen maar gedonder geeft.

  Inmiddels weten we dat een voorwaarde voor geen gedonder goed leiderschap is. Daarom zijn in dit opzicht PPV en FvD 1 pot nat.

  1.   

   @Beukman

   Vraagje, hebben VVD leden eigenlijk wel inspraak?

   1.   

    Zeker, @Vit.

  2.   

   Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 7.   

  Het trollen dispuut is al vroeg wakker . En het jongt aardig aan .lijkt wel of ik op joop zit maar goed ik ga naar mijn strandje toe hahah de balie

 8.   

  Het lijkt inderdaad dat er op veel niveaus in de PVV onvrede heerst en dat is niet onterecht. Het zou erg jammer zijn als de politieke standpunten van de PVV verloren gaan. Als einzelgänger Wilders zo rigide doorgaat is die kans niet gering.

  1.   

   De kern van het probleem zijn de politieke standpunten van Wilders. Die hebben hun relevantie verloren en dat snapt iemand als Baudet ook. Mekkeren over de Islam is heel erg 2005.

   1.   

    hahaha, ja alle problemen in de volkswijken zijn opgelost. De ideologie van de vrede is volledig geintergreerd en er is geen vuiltje meer aan de lucht. Zolang de islam als geloof wordt gezien en deze achterlijke ideologie daarom vrijheden en uitzonderingen krijgt zal er nog decennia lang veel onrust zijn in de volkswijken. Wlders zijn standpunten bestaan in 2025 nog steeds en blijven actueel

   2.   

    Relevantie verloren, heeft het moslim ongedierte zich ineens aangepast of zoiets?

    1.   

     Het vergaat de moslims zoals het de Surinamers en Molukkers verging. Eerst waren het vreemdelingen die racisten in de gordijnen joegen en inmiddels geaccepteerde Nederlanders.

     De geschiedenis herhaalt zich.

     1.   

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
      Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
      Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

     2.   

      de geschiedenis herhaalt zich constant , als je eens wat geschiedenis gaat bestuderen had je dat kunnen weten en had je niet de politiek correcte kreet

      “” met de kennis van nu had de beslissing van toen ……..”
      hoeven te gebruiken

     3.   

      Klopt, de geschiedenis herhaalt zich voortdurend, maar steeds een klein beetje anders.

     4.   

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     5.   

      @Lao Tse

      “Het vergaat de moslims zoals het de Surinamers en Molukkers verging. Eerst waren het vreemdelingen die racisten in de gordijnen joegen en inmiddels geaccepteerde Nederlanders.

      De geschiedenis herhaalt zich.”

      Met dit verschil dat deze mensen zich in relatief korte tijd volledig hebben aangepast wat bij moslims never nooit zal lukken, zij houden het oordeel dan ook in stand.

   3.   

    Gezwets. De anti-islam standpunten zijn actueler dan ooit. Het is Wilders zelf die nu in de weg staat.

    1.   

     Laue Thee blijft tegen beter weten in dat moslim ongedierte maar beschermen, de mafkees….

     1.   

      @ logisch denken,

      Zijn de Joden verantwoordelijk voor het antisemitisme?

      Denk eerst na, reageer dan.

    2.   

     Baudet denkt er anders over en snapt dat je met anti-islam retoriek geen stemmen wint, Oudshoorn.

     1.   

      de islam is verantwoordelijk voor de anti islam houding door zijn retoriek. Je bent wel erg simpel van geest als je denkt dat de gedachte van 1 man dit voor elkaar heeft gebracht. Wonen in de tuinsteden cq volkswijken is geen pretje meer als ongelovige

     2.   

      De rat denkt succes te ruiken en leutert door. Nee zwakzinnige, Baudet snapt helemaal niks. Het FvD gaat eerder ten onder (in jouw agitprop-taal ‘implodeert’) dan de PVV en met anti-islam valt steeds meer winst te behalen. Het Vlaams Belang vond zichzelf ook opnieuw uit en boekte weer succes. Die move is nu voor de PVV ook noodzakelijk.

     3.   

      Het Vlaams Belang krabbelde inderdaad weer overeind. Dat deed ze door de anti-islam retoriek af te zwakken en de Leider te vervangen.

      Quod erat demonstrandum.

     4.   

      Jaja…Geloof dat de PVV 2e partij van Nederland is geworden met anti islam retoriek.

      Weet je ik vind dit soort artikelen zo ontzettend grappig want keer op keer moeten we lezen, PVV verdwijnt, PVV ten einde, PVV gaat ten onder. Dit zijn mooie bewaarberichten waar we ze over een paar maanden mee om de oren kunnen slaan als de PVV er weer bovenop komt.

      De PVV zal nooit verdwijnen en zal in de toekomst alleen maar een sterkere partij zijn. Het is wensdenken wat jullie doen.

     5.   

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
      Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
      Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 9.   

  Je gaat in een partij zitten zonder leden en kiesraad en dan ga je vervolgens zeuren over de partijstructuur. Vervolgens maak je dan de partij kapot van binnenuit. Wat denk je nu eigenlijk te bereiken ?

 10.   

  Daar staat natuurlijk tegenover dat het FvD slechts implodeert.

  1.   

   Blablabla blaaskaak, pisvlek en vette speklap.

  2.   

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 11.   

  Maar dat is raar…Dus islam is de reden voor ruzie binnen de fractie? De PVV is toch een anti islam partij dus als er mensen zijn die daar anders over denken wat doen ze dan bij de PVV ? Dan moeten ze overstappen naar een andere partij want dan hebben ze binnen de PVV helemaal niets te zoeken.

 12.   

  Stem vrij en blij PVV die horen er bij ze komen op voor de bewoners van NL Maar de media wil gewoon onrust stoken.

 13.   

  Als er bij de PVV. wat strubbelingen ontstaan wordt het direct breed uitgemeten en oh oh wat is die PVV. toch waardeloos.
  Laten we eens kijken wat er al niet mis is gegaan bij de VVD. hoeveel zijn er al met ontslag gegaan omdat ze niet deugden.
  In ieder partij gebeurd het wel dat er een tijdje is dat er binnen de partij strubbelingen zijn.
  Het komt echt wel weer goed met de PVV.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!